Differentia diskusije
17.05.2008. 06:35 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Zeitgeist (Duh vremena)  (Pročitano 559 puta)
Nihilist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pakt in domus

« poslato: 20.12.2007. 21:57 »

Zeitgeist sam gledao skoro i moram priznati da sam odusevljen. Posebno mi se dopada cinjenica da je nekomercijalan, cak se moze skinuti i sa njihovog zvanicnog sajta. Vrlo kvalitetno odradjen posao.
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #1 poslato: 21.12.2007. 19:43 »

Počeo sam svašta da skidam sa neta preko torrenta pa bih vas zamolio ako imate neki predlog s obzirom na moj ukus, da kažete šta bi bilo zanimljivo odgledati. Inače upravo sam odgledao ZeitGeist i dopada mi se, naročito prvi deo kada se govori o religiji, a zatim i sam kraj, kada govori o kosmopolitizmu i interkulturalizmu. Međutim, središnji deo, posvećen Bušovoj vlasti u Americi i lažima kojima je ta vlast osvajala srca naroda da bi sprovodila svoje geopolitičke manevre meni nije baš prihvatljivo, pogotovo na kraju te priče kada se spominje nekakav čip koji će uskoro početi da ugrađuju ljudima. Ipak se to graniči sa paranojom i mislim da je bolje bilo da u film nisu uneli takve detalje.

Sledeće što ću gledati jesu kratki filmovi Dejvida Linča (upravo ih skidam).
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
debeli dud
Nazionalist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +9/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 21.12.2007. 21:40 »

Međutim, središnji deo, posvećen Bušovoj vlasti u Americi i lažima kojima je ta vlast osvajala srca naroda da bi sprovodila svoje geopolitičke manevre meni nije baš prihvatljivo, pogotovo na kraju te priče kada se spominje nekakav čip koji će uskoro početi da ugrađuju ljudima. Ipak se to graniči sa paranojom i mislim da je bolje bilo da u film nisu uneli takve detalje.

Mozda treba malo da utisas predrasude da bi mogao o necemu otvoreno i slobodno da razmisljas. Nije sve tudja paranoja, ima pomalo i predrasude i subjektivnog kod gledaoca.
Sačuvana
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22.12.2007. 11:30 »

Što se Zeitgeista tiče, on je solidan film, zabavan, ali bojim se da nema neku naučnu, pa ni umetničku vrednost. Opovrgavanje religije je čini mi se rađeno dogmatski, kao da ne postoji nikakvog prostora za novu interpretaciju i pokušaj odbrane. Navodi neke izgovore teologa koji bi izbegli diskusiju, ja u to ne verujem. U jednom trenutku govori se o baptiziranju, odnosno krštenju egipatskog boga Horusa (!?).
   Drugi deo, u vezi rušenja Bliznakinja mi je još čudniji, pošto je naučno lako dokazati da je zgrada morala da padne na onaj način, usled pregrevanja i implozije.
   Treći je poučan sa stanovišta poznavanja ekonomije običnog čoveka. Stručniji u ovoj oblasti ništa posebno nemaju da nauče ili saznaju. Mali je problem kada na sve to dodaju priču o čipovima i velikosvetskoj zaveri. Ne verujem da će to delovati osvešćujuće na prosečne ljude.
« Poslednja izmena: 24.12.2007. 02:30 Domaci izdajnik » Sačuvana
prefplay
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 23.02.2008. 17:11 »

Upravo sam odgledao film i odličan je. Obzirom da govori o "javnoj tajni" tj. o nečemu o čemu svi znamo ili bar pretpostavljamo. Iako pravoslavac, čitao sam talmud i kuran, tako da slobodno mogu reći da nažalost pričao o hrišćanstvu i sama biblija više govori o stavu. Neko je reko i tako je a u stvari je sve sumnjivo i podložno sumnji jer se ni jedna priča ne potkrepljuje činjenicama. Tako gledano kuran je najrealniji. Samim tim knjige poput da Vinčijevog koda i Sveta krv sveti gral s pravom mogu biti opasne jer ništa ne opovrgavaju već samo postavljaju pitanja na koja niko iz klera nema odgovor.
Tako je i sa ovim filmom, priča definitivno pije vodu, ako nije medijska manipulacija.
Sačuvana
prefplay
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 23.02.2008. 17:20 »

kako da postavim sliku?
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23.02.2008. 18:02 »

kako da postavim sliku?

Ukljuciti fajl ili sliku
Sačuvana
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +19/-6
Van mreže Van mreže

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #7 poslato: 15.05.2008. 18:26 »

U Oktobar ce biti pushten zeitgeist 2, addendum
Inache shto se filma tiche, mogao bih se sloziti sa Brankom.
Inache onaj zavrshni govor Bil Hicks-a, je jako dobar.
:)
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +76/-4
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #8 poslato: juče u 12:40 »

Taman sam hteo da odgledam taj Cajtgajst, kad juče u busu čujem znojavi vozač i kolega mu spekulišu na tu temu, a bakica sa cegerom koja sedi tik iza šofera načuljila uši i ubacuje se.... Rekoh, o ne, evo nas na putevima opće denbraunizacije  zaboga
Sačuvana

"Ko nije spreman da govori o kapitalizmu, onda neka ćuti o fašizmu."
Horkhajmer
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!