Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Zeitgeist (Duh vremena)  (Pročitano 1475 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Odradek
Građanin
**

Duh bunta: +39/-8
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pax in domus

« poslato: 20.12.2007. 21:57 »

Zeitgeist sam gledao skoro i moram priznati da sam odusevljen. Posebno mi se dopada cinjenica da je nekomercijalan, cak se moze skinuti i sa njihovog zvanicnog sajta. Vrlo kvalitetno odradjen posao.
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-109
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 21.12.2007. 19:43 »

Počeo sam svašta da skidam sa neta preko torrenta pa bih vas zamolio ako imate neki predlog s obzirom na moj ukus, da kažete šta bi bilo zanimljivo odgledati. Inače upravo sam odgledao ZeitGeist i dopada mi se, naročito prvi deo kada se govori o religiji, a zatim i sam kraj, kada govori o kosmopolitizmu i interkulturalizmu. Međutim, središnji deo, posvećen Bušovoj vlasti u Americi i lažima kojima je ta vlast osvajala srca naroda da bi sprovodila svoje geopolitičke manevre meni nije baš prihvatljivo, pogotovo na kraju te priče kada se spominje nekakav čip koji će uskoro početi da ugrađuju ljudima. Ipak se to graniči sa paranojom i mislim da je bolje bilo da u film nisu uneli takve detalje.

Sledeće što ću gledati jesu kratki filmovi Dejvida Linča (upravo ih skidam).
Sačuvana
debeli dud
Građanin
**

Duh bunta: +10/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 21.12.2007. 21:40 »

Međutim, središnji deo, posvećen Bušovoj vlasti u Americi i lažima kojima je ta vlast osvajala srca naroda da bi sprovodila svoje geopolitičke manevre meni nije baš prihvatljivo, pogotovo na kraju te priče kada se spominje nekakav čip koji će uskoro početi da ugrađuju ljudima. Ipak se to graniči sa paranojom i mislim da je bolje bilo da u film nisu uneli takve detalje.

Mozda treba malo da utisas predrasude da bi mogao o necemu otvoreno i slobodno da razmisljas. Nije sve tudja paranoja, ima pomalo i predrasude i subjektivnog kod gledaoca.
Sačuvana
Branko
Građanin
**

Duh bunta: +19/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22.12.2007. 11:30 »

Što se Zeitgeista tiče, on je solidan film, zabavan, ali bojim se da nema neku naučnu, pa ni umetničku vrednost. Opovrgavanje religije je čini mi se rađeno dogmatski, kao da ne postoji nikakvog prostora za novu interpretaciju i pokušaj odbrane. Navodi neke izgovore teologa koji bi izbegli diskusiju, ja u to ne verujem. U jednom trenutku govori se o baptiziranju, odnosno krštenju egipatskog boga Horusa (!?).
   Drugi deo, u vezi rušenja Bliznakinja mi je još čudniji, pošto je naučno lako dokazati da je zgrada morala da padne na onaj način, usled pregrevanja i implozije.
   Treći je poučan sa stanovišta poznavanja ekonomije običnog čoveka. Stručniji u ovoj oblasti ništa posebno nemaju da nauče ili saznaju. Mali je problem kada na sve to dodaju priču o čipovima i velikosvetskoj zaveri. Ne verujem da će to delovati osvešćujuće na prosečne ljude.
Sačuvana
prefplay
Gost
« Odgovor #4 poslato: 23.02.2008. 17:11 »

Upravo sam odgledao film i odličan je. Obzirom da govori o "javnoj tajni" tj. o nečemu o čemu svi znamo ili bar pretpostavljamo. Iako pravoslavac, čitao sam talmud i kuran, tako da slobodno mogu reći da nažalost pričao o hrišćanstvu i sama biblija više govori o stavu. Neko je reko i tako je a u stvari je sve sumnjivo i podložno sumnji jer se ni jedna priča ne potkrepljuje činjenicama. Tako gledano kuran je najrealniji. Samim tim knjige poput da Vinčijevog koda i Sveta krv sveti gral s pravom mogu biti opasne jer ništa ne opovrgavaju već samo postavljaju pitanja na koja niko iz klera nema odgovor.
Tako je i sa ovim filmom, priča definitivno pije vodu, ako nije medijska manipulacija.
Sačuvana
prefplay
Gost
« Odgovor #5 poslato: 23.02.2008. 17:20 »

kako da postavim sliku?
Sačuvana
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-53
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23.02.2008. 18:02 »

kako da postavim sliku?

Ukljuciti fajl ili sliku
Sačuvana
DramatisPersonae
Građanin
**

Duh bunta: +81/-21
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #7 poslato: 15.05.2008. 18:26 »

U Oktobar ce biti pushten zeitgeist 2, addendum
Inache shto se filma tiche, mogao bih se sloziti sa Brankom.
Inache onaj zavrshni govor Bil Hicks-a, je jako dobar.
:)
Sačuvana

Death is a disease. It's like any other.
And there is cure. Cure.
And I will find it.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Duh bunta: +135/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 16.05.2008. 12:40 »

Taman sam hteo da odgledam taj Cajtgajst, kad juče u busu čujem znojavi vozač i kolega mu spekulišu na tu temu, a bakica sa cegerom koja sedi tik iza šofera načuljila uši i ubacuje se.... Rekoh, o ne, evo nas na putevima opće denbraunizacije  :zaboga:
Sačuvana

peMzije mladima!
Aeschylus
Zagrej
Politički nepismen
**

Duh bunta: +31/-32
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 01.12.2008. 00:38 »

eto, za divno čudo, ja imam potpuno drugačije mišljenje od Zdajnika, samo dio sa Bušom je zanimljiv, dio o ekonomskoj krizi 1930. godine je aposlutno tačan i potkrijepljen stotinama knjiga, saradnja Bušove familije sa nacistima je tačna, indukovanje sukoba od strane SAD i u WWI i u WWII su tačne, itd...

što se dijela o religiji tiče, zasnovali su kritiku na primitivnim predantropološkim solarnim teorijama, koje su bile popularne u vrijeme Napoelona, kada su svaki mogući svjetski mit tumačili kao da ima veze sa kretanjem sunca i zvijezda. Teorija je odavno ne samo odbačena, već i ismijana.
Sačuvana

And now, what's going to happen to us without barbarians?
They were, those people, a kind of solution.
Constantine Cavafy
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-109
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 01.12.2008. 00:41 »

Hajde da vidimo kako se obaraju te teze o hrišćanstvu. I to nisu predantropološke teorije, jer da bi došlo do kritike hrišćanstva morale bi da se pojave (mnogo) nakon nastanka hrišćanstva. Šta ti smatraš predantropološkim, drugo je pitanje.
Sačuvana
Aeschylus
Zagrej
Politički nepismen
**

Duh bunta: +31/-32
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01.12.2008. 01:07 »

ja rekoh da su razvijane u vrijeme Napoleona. Valjda znaš kad je lik hodao zemljom.

Npr, činjenica da su se u Isusovo vrijeme poklopile zvijezde na nebu ne znači ništa za dešavanja na Zemlji, čak upotpunjuje sam Novi Zavjet. Isusa kao istorijsku ličnost pominju i Talmud i rimski arhiv.
Sačuvana

And now, what's going to happen to us without barbarians?
They were, those people, a kind of solution.
Constantine Cavafy
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: