A zasto ti imas manicnu potrebu da izvrces znacenje necijeg stava? To sto ti zoves primitivizmom i ne vidis dalje od toga sto je covek (nije) hteo bukvalistima da predstavi, ima metaznacenje o kojem moj tekst govori. Bukvalisto i povrsnjaku.
Kako ti se svidja burek, Dilane? Jel ti se svidja atmosfera buregdzijade?
Postoji jedan komsija koji je blago retardiran i koji se divi onoj srpskoj nosnji. Kontam da bi bilo jako interesantno kad bi on na pisao knjigu, a Sotra napravio film po tome kako ljudi negde u nekom zatucanom kraju Srbije jos uvek to ponosno nose. I mimo rasprave, reci mi kako tebi opanci stoje?
Čijeg stava i kako ga izvrćem? Koje je metaznačenje o kome tekst govori i na osnovu čega tvrdiš da ga tekst poseduje (koji tekst?). Ako je ukazivati na rasističke ispade - bukvalizam, onda rado prihvatam da budem bukvalista.
Burek mi se svidja lepo, pogotovu onaj sa sirom, u buregdžinici kod Antona, preko puta niške televizije. Serviraju ga sa osmehom i komšijskom ljubaznošću koja mi uvek ulepša dan. Na buregdžijadu, avaj, nisam stig'o da odem.
Opanke, nažalost, nikada nisam imao prilike da nosim, ali cenim ga da bi mi stajali baš lepo. Ki upisani. Što reko jedan moj drugar iz srednje: na lepo meso, sve lepo stoji. A to što ti pojedine krajeve Srbije smatraš "zatucanim", kao i to što prozivaš mentalno zaostale ljude u negativnom kontekstu, to ću ti opet otpisati na, sada već sasvim očigledno hronični, rasizam. Svako ima prava da nosi svoju narodnu nošnju i da se njome ponosi. A to što ljude procenjuješ po odeći koju nose, samo pokazuje koliko si ti dubok, nasuprot meni površnjaku.
@Domaći Izdajnik
Dilan je rasista. Mrzi Crnogorce i Mađare. Htedoh još nešto da kažem, nešto povodom Sremca, pošto sam pre PB-a ja zastupao onu tezu da je u stvari Sremac avangardan, inteligentan pisac, i možda samo lukaviji od Nišlija. Naime, taman pošto sam odslušao priču nekog profesora književnosti vezanu za Sremca i njegov opus, napisao sam baš kontraran tekst vezan za to kako bi moglo da bude da je Sremac video Niš i Nišlije, i taj stav se slaže sa ovde opisanim stavom PB-a. Implikacije su još interesantnije, pogotovo kad se baci pogled na Nišlije, ondašnje, ali i sadašnje, u reprizi zvanoj "Slučaj Zdravko Šotra".
Ako je ovo za moj navodni rasizam i mržnju prema Hrvatima i Madjarima optužba, očekujem da je pod hitno potkrepiš argumentima. Ako je uvreda, očekujem da samog sebe pod hitno banuješ, u skladu sa pravilima foruma. Mene stvarno ne pogadjaju prozivke za površnost, bukvalizam i sl., ali me jako, JAKO iritira kada me nazivaju rasistom.
Baš je lepo što si napisao "kontraran tekst". Ako si otkrio neko novo i revolucionarno čitanje Sremca, ja bih voleo da nam ga ovde predstaviš, dakako, uz odgovarajuće argumente. Koliko je meni poznato, postoji konsenzus u tumačenju Sremca, po pitanju njegovog odnosa prema palanačkom životu koji opisuje. Ako imaš neka alternativna tumačenja, moraćeš prvo da se odrediš i prema postojećim tumačenjima i da pokažeš zašto smatraš da nisu tačna. Ako veruješ da si u stanju da to učiniš, samo izvoli.