Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Sejtanov ratnik  (Pročitano 473 puta)
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 29.09.2007. 00:42 »

Upravo se zavrsio neki novokomponovani srpski film na Pinku. Neko cudoviste, kazu tursko cudoviste, juri neku decu koja prave zurku po kuci. Neki bledi pokusaj kopiranja onog filma Vrisak. Ali stvarno bledo, bledo, da ne moz da bude gore. Pomalo mi lici na studentski film, ono kad konkurisu za upis na akademiju ili tako nesto, neki seminarski rad u pocetnim godinama. Ali cudno zasto bi to dali na televiziji u ove sate? Ako neko sazna kako se zove neka kaze pa da cujemo komentar quiet rebel.
Sačuvana
FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +19/-27
Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #1 poslato: 29.09.2007. 00:45 »

Zove se Šejtanov Ratnik, a Teofil Pančiċ koji se iznenadno pojavljuje u jednoj sceni ovog ostvarenja o filmu kaže: “U poverenju, sjajno”
Sačuvana

Ne nastaje čovek od Boga, nego čovek rađa i stvara Boga zato što je deta otac detata
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 29.09.2007. 01:21 »

To je bio Sejtanov Ratnik, i cini mi se da nije bas nov film. Nisam gledao film, nego samo neke scene jos ranije kod drugarice. Mi smo se upisali od smeha, jer su tu kao neki nasi poznanici i gomila likova "glumaca" iz filma ima veze sa nekim nasim internim forama.

Inace je govno. Zelenko
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #3 poslato: 29.09.2007. 11:20 »

Meni se Sejtanov ratnik dopao. Rec je o filmu koji je pravo osvezenje za srpsku kinematografiju. Dobili su pohvalu cak i od coveka koji je radio specijalne efekte za LOTR jer su uspeli da obave dobar posao za malo para. Dakle, rekao bih da je rec o zabavnom, za nase prilike neobicnom, niskobudzetnom tinejdz horor sf-u.

Veceras u 7 i sutra u pola 9 uvece imate na onom kanalu Svet Jet Set, verovatno je neko vec gledao ( ja nisam ). Trebalo bi da bude srpska varijanta South parka.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 29.09.2007. 13:39 »

Ja ne videh onaj FinalCutNow-ov post pre mog, tek sada izvalih, mada mislim da tada nije ni bio tu. Zelenko

Gledao sam nedavno Saw 1. Dopao mi je i najezio sam se na par scena, ali u zadnjih nekoliko godina sam mnogo omeksao.
Da li je gledao neko od vas? Ako jeste, utisci?  osmeh
Sačuvana
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +6/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 30.09.2007. 02:31 »

Meni se licno film nije nesto dopao. Lici mi na pokusaj da se iskopiraju svetski uspesni filmovi tipa "Gospodar prstenova". Samo sto su u Sejtanovom Ratniku takodje dodati i elementi horora.

Kao da su ljudi videli sta je u svetu sada hit i napravili film u tom fazonu. Jednostavno su, prema mom skromnom misljenju, adaptirali tematiku i stil odredjenih svetskih hitova tako da odgovaraju nasoj sredini i istoriji i to je ceo film. Licno mislim da ne osvezavamo domacu kinematografiju tako sto kopiramo svetsku. Moze da bude osvezenje jedino u smislu da tako nesto kod nas niko pre nije snimio, ali to ne menja cinjenicu da je to ipak kopija necega sto je vec vidjeno u svetu i to u boljem izdanju.

Na primer, ja napravim film o najorganizovanijoj mafijaskoj porodici u Srbiji - tacnije receno, prekopiram Kuma i druge legendarne filmove o mafiji, samo adaptiram pricu  nasim uslovima, istoriji i dogadjajima u nasem drustvu. Da li sam osvezila kinematografiju jer niko pre mene nije napravio takav film u Srbiji, koji deluje bas cool, posto lici na svetske filmove, ili sam jednostavno plagijator?  Definitivno bih bila plagijator.

Film je takodje pun sablona i klisea.

A mislim da ga je sama ekipa najvise i hvalila, bas su radili na autopromociji. Ja nisam odavno videla da neko toliko hvali svoj rad u meri u kojoj su ti momci cinili.
Sve je to uticalo da ja steknem los utisak.

Ne kazem da sam u pravu, ali meni se licno ovaj film ne dopada zbog stvari koje sam navela.

P.S Truman je pomenuo dobro uradjene specijalne efekte za malo para. Slazem se sa tom konstatacijom.
 To je verovatno jedina  vrednost ovog filma.
« Poslednja izmena: 30.09.2007. 02:47 quiet_rebel » Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 30.09.2007. 03:37 »

Meni se Sejtanov ratnik dopao. Rec je o filmu koji je pravo osvezenje za srpsku kinematografiju. Dobili su pohvalu cak i od coveka koji je radio specijalne efekte za LOTR jer su uspeli da obave dobar posao za malo para. Dakle, rekao bih da je rec o zabavnom, za nase prilike neobicnom, niskobudzetnom tinejdz horor sf-u.

Kadrovi, scene, gluma, sve je katastrofalno. Nekako se vidi da je to srpsko, da nije uradjeno profesionalno. Naravno, sasvim zaobilazim temu, fabulu kad to kazem, jer ona ne sme da ima veze sa kvalitetom filma. Ali kad pogledas malo bolje vidis da je film takve vrste mnogo zahtevniji od onih obicnih, jer ti moras da podesis i sliku tako da oni specijalni efekti ne izgledaju nepovezano jedni sa drugima. Gledaj kako je tamo ono, pogledaj npr. onaj deo kad ona dvojica odlaze u konacan obracun, pa se penju onim stepenicama. Pa to je kao da gledas dvojicu frajera koji idu gore da se ufiksaju, takav utisak dobijas ako u tom trenutku pocnes da gledas film. Znaci da uopste nisu postigli harmoniju izmedju efekata, koji su, opet kazem - zahtevniji nego kod filmova drugacije vrste. Tu verovatno nedostaje adekvatna muzika u bekgraundu, adekvatnije okruzenje odnosno ukraseno okruzenje za tu priliku i taj sastav.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: