Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Lepa sela lepo gore  (Pročitano 2164 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« poslato: 07.04.2008. 21:38 »

Pošto videh komentare tog tipa da nam je dosta ratnih filmova i onih koji podsećaju na devedesete, dobio sam želju da otvorim ovu temu o filmu koji je verovatno postao kultan čim je izašao na platno.

Kao i film Tamna je noć (takođe jedan od boljih ostvarenja domaće filmske produkcije), ovaj film prikazuje svu pogubnost i bezidejnost vođenja rata, kada je komšija komšiju imao zadatak da ubije, i kada mladi ljudi pod propagandom medija i navalom javnosti i političkog, državnog sistema moraju da idu da ubijaju ko zna koga i ko zna zašto.

Šta vi mislite o ovom filmu, šta vam se dopalo, a šta nije?
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +19/-20
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 07.04.2008. 23:27 »

.........sa ove distance, film je mnogo lakše gledati i tumačiti.  U vremenu kad je sniman  i prikazivan, ostavio je dubok utisak a i podelio javnost. Jedni su tvrdili da je ratni a drugi antiratni. U svakom slučaju i tada i danas moj utisak je sličan tvom, film je antiratni i nije jedini. Slični su i Vukovar jedna priča i Ničija zemlja. Uostalom nijedan naš film ne slavi rat.........
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #2 poslato: 08.04.2008. 00:25 »

.........sa ove distance, film je mnogo lakše gledati i tumačiti.  U vremenu kad je sniman  i prikazivan, ostavio je dubok utisak a i podelio javnost. Jedni su tvrdili da je ratni a drugi antiratni. U svakom slučaju i tada i danas moj utisak je sličan tvom, film je antiratni i nije jedini. Slični su i Vukovar jedna priča i Ničija zemlja. Uostalom nijedan naš film ne slavi rat.........

Vukovar-jedna pricha-sucks- loshe uradjen po svim tachkama
No mans land-fine
Lepa sela-e, mislim da ni jedan film nije u toliko malo vremena sazeo sve fine deliche nasheg nesrechnog rata...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Vogue
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +4/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #3 poslato: 08.04.2008. 00:59 »

Htela sam da izadjem iz bioskopa posle 20 minuta filma, pa nisam...rekoh,- `ajde da vidim do kraja.

Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 08.04.2008. 01:06 »

Htela sam da izadjem iz bioskopa posle 20 minuta filma, pa nisam...rekoh,- `ajde da vidim do kraja.

I...
Sačuvana

Vogue
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08.04.2008. 01:21 »

I...
hihihi (vec mi se dopadas)...pa nista  osmeh

da se uzdrzim od komentara
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08.04.2008. 01:22 »

Shto??? Prichaj...pozitivno, negativno-obrazlozi
Sačuvana

Vogue
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08.04.2008. 01:35 »

Umorna sam sada...

Nista pozitivno ne mogu reci...film mi je ostao u jednom gorkom secanju. Ne inspirise me ni na sta. Osim na razaranje, a ja nisam iz te price.

Sutra ako nadjem vremena i volje...napisacu svoj komentar.

Sačuvana

DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +51/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #8 poslato: 08.04.2008. 09:58 »

Umorna sam sada...

Nista pozitivno ne mogu reci...film mi je ostao u jednom gorkom secanju. Ne inspirise me ni na sta. Osim na razaranje, a ja nisam iz te price.

Sutra ako nadjem vremena i volje...napisacu svoj komentar.

Nije niko "iz te priche". to je i poenta, dostaviti svu brutalnost ljudi pred njihovim ochima, jer obichno ne vidimo sebe. Osim u ogledalu, a i tad gledamo samo ono shto hocemo a ne celog sebe.
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Vogue
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 09.04.2008. 00:41 »

Nije niko "iz te priche". to je i poenta, dostaviti svu brutalnost ljudi pred njihovim ochima, jer obichno ne vidimo sebe. Osim u ogledalu, a i tad gledamo samo ono shto hocemo a ne celog sebe.
sta li si hteo da kazes...?  osmeh hajde objasnices mi drugom prilikom.

pa kako niko nije iz te price, kad su ljudi najbrutalnije proterani sa svojih ognjista...pa niko nije iz besa napustio svoj dom... svasta...
Sačuvana

DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +51/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #10 poslato: 09.04.2008. 09:11 »

sta li si hteo da kazes...?  osmeh hajde objasnices mi drugom prilikom.

pa kako niko nije iz te price, kad su ljudi najbrutalnije proterani sa svojih ognjista...pa niko nije iz besa napustio svoj dom... svasta...
joj
Ajd polako. Shto si rekla da si napustila bioskop? Jer nisi iz te priche? Koje priche?
Ti sebe indentifikujesh sa brutalnostima iz tog filma? To i jeste poenta svakog filma.
Mislish li ti da oni koji ubijaju u ratu su iz te priche? Ja mislim da nisu, nisu svi u ratu psihopate koji uzivaju patoloshki u ubijanju. Oni su radili isto shto bi svako, pa i ti radila da si u njihovoj poziciji. Chini li to tebe iz te priche?
U biti, za tebe je film nosio mnoshtvo negativnih emocija, kojim si se odbranila time shto si izashla i pobegla od njih. To ti je na neki nachin kukavichluk.
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 09.04.2008. 11:16 »

DP, mislim da dzaba prichash, al, ajde...
Sačuvana

Vogue
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 09.04.2008. 14:59 »

joj
Ajd polako. Shto si rekla da si napustila bioskop? Jer nisi iz te priche? Koje priche?
Ti sebe indentifikujesh sa brutalnostima iz tog filma? To i jeste poenta svakog filma.
Mislish li ti da oni koji ubijaju u ratu su iz te priche? Ja mislim da nisu, nisu svi u ratu psihopate koji uzivaju patoloshki u ubijanju. Oni su radili isto shto bi svako, pa i ti radila da si u njihovoj poziciji. Chini li to tebe iz te priche?
U biti, za tebe je film nosio mnoshtvo negativnih emocija, kojim si se odbranila time shto si izashla i pobegla od njih. To ti je na neki nachin kukavichluk.
Pa nisam izasla iz bioskopa...ostala sam do kraja.  osmeh
Ali, ti sad potenciras mene...pa nisam ja bitna u ovoj prici...bitni su ljudi koji su izgubili svoje najblize i koji su da bi sacuvali goli zivot bili primorani da napuste svoja ognjsta. I bitni su oni koji su ih proterali...
A to, kakve su moje emocije, tvoje, analiza tih emocija...to je pitanje za drugu temu, ukoliko naravno zelimo da ucestvujemo u istoj. 
Sačuvana

provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 09.04.2008. 15:40 »

a shta mislish jesu samo srbi proterivani ili i drugi? ovi drugi mi ne mirishu na ljude. shta ti mislish?
Sačuvana
Vogue
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09.04.2008. 15:46 »

Nema sta ja mislim...kazi ti meni, koliko je Srba ostalo u Hrvatskoj ?
Kreni od 1941.  osmeh
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: