|
Thanatos
Gost
|
 |
« poslato: 15.06.2006. 20:13 » |
|
Filmovi - Serije - Filmska kritika - Gluma i glumci
Najviše volim da pogledam neki dobar triler, tipa: Kad jaganjci utihnu, Sedam, Savršeno ubistvo... Zatim, tu je sjajna drama/komedija Kišni čovek. I naravno, trilogija Kum. Od glumaca bih izdvojio Branda i DeNira, za početak... Koji su vaši omiljeni filmovi, glumci, žanrovi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 15.06.2006. 20:31 » |
|
Trileri i drame, komedija koje mi se dopadaju ima jako malo.
filmovi: Let iznad...,Borilacki klub, Forest Gamp, Americka lepota, Trumanov sou...
glumci: Dzek Nikolson, Tom Henks, Miki Manojlovic... glumice:Nikol Kidman Dzodi Foster... reditelji: Serdjo Leone, Klint Istvud, Emir Kusturica
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 15.06.2006. 21:44 » |
|
E, kad biste znali za šta sam glasao :wink: bolje da ne kažem. Istina je da ne znam kom žanru pripadaju filmovi koji mi se mogu dopasti, a čini mi se da među njima ima toliko žanrovskog šarenila.
Dopadaju mi se filmovi Dejvida Linča, onda recimo Forest Gamp, Duhovi u nama, onda filmovi u kojim igra gospodin Džim Keri...
Od glumaca mi se dopada ovaj gore pomenuti. Od glumica Odri Tatu i Kristina Riči (opet verovatno smeh).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 16.06.2006. 10:17 » |
|
Vise sam se iznenadio :) kad si pomenuo Dzima Kerija. Obicno ljudi kad ga pomenes naprave neku grimasu, tipa ma kakav je to glumac, ali u sustini ima on dobre filmove ( Covek na Mesecu, Trumanov Sou, ESSM, Lazov, Lazov...).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
strangelove
Gost
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 16.06.2006. 13:35 » |
|
Moji favoriti : - Nebo nad Berlinom - Baraka - Amarkord, itd Sto se crtanog filma tice, hm, South park, recimo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 16.06.2006. 13:44 » |
|
...Americka lepota... Da, Američka lepota! Dobro si me podsetio. Genijalan film. Prodire u srž psihičkog života pripadnika svih slojeva američkog društva... Gotovo kliše... Kevin Spacey odličan kao i uvek.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vixen
Gradjanin
Duh bunta: +4/-0
Van mreže
Pol: 
Always look back...
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 16.06.2006. 21:40 » |
|
volim da malo razmisljam i pokrenem svoje sive celije.A i da bi mi nesto odrzalo paznju sat ipo vremena(ili vise) mora biti zaista zagonetno i poucno.Ne svidja mi se kada nakon filma nema nikakvog osecanja. Filmove koje bih preporucila su:"Kum"(naravno sva tri dela),filmovi Entoni Hopkinsa,"Boja purpura"... Isuvise sam umorna da se setim jos nekog filma. Sledeci put.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Every sweet with sour is tempored still
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 16.06.2006. 21:47 » |
|
E, da, večeras: MEMENTO - TV Sinemanija, 22.00
Leonard je istražitelj osiguravajućeg zavoda koji gubi pamćenje nakon povrede glave koju zadobija na poslu. Da bi mogao da nastavi istragu, on fotografiše svaki detalj na koji naiđe, tetovira poruke po tlu. Film je sastavljen iz mnoštva flešbekova koji pomaže da gledalac do poslednjeg minuta bude neizvestan.
Režija: Kristofer Nolan. Igraju: Gaj Pirs, Keri En Mos, Džo Pantoliano... Pa ko nije umoran a želi da pogleda...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 17.06.2006. 09:07 » |
|
Gledao odavno. To je tip filmova kakve volim. Zaboravih da pomenem Djavoljeg advokata. Taj film mogu da gledam bezbroj puta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 17.06.2006. 14:40 » |
|
Danas na programu: TRUMANOV ŠOU - TV Pink, 21.00
Truman je čovek čiji je ceo život izmišljen. Njegovo okruženje je, u stvari, studio sa mnoštvom skrivenih kamera koje ga prate na poslu, kod kuće, u prodavnici... Ljudi koji ga okružuju su glumci, učesnici u kreiranju najpopularnije serije na svetu "Trumanov šou". Truman sebe smatra čovekom koji živi običnim životom. Ali jednog dana, slučajno otkriva sve...
Režija: Piter Vir. Igraju: Džim Keri, Ed Haris, Lora Lini, Noa Emerih...
20.00, TV OBN - U potrazi za Holdenom (Chasing Holden), za sve ljubitelje Selindžerovog Lovca u žitu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boat on the River
Gost
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 19.06.2006. 15:41 » |
|
Tanatose nastavi da obavestavas. Lepo predstavljas filmove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 19.06.2006. 21:33 » |
|
Hvala. Ali, sadržaj filmova kopiram sa drugih sajtova, ja sam zaslužan jedino za dobar izbor... Ništa večeras na programu... Osim, naravno, Zamke na Pinku. Samo su "Ima li pilota u avionu" i "Dozvola za brak" bolje komedije od toga.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
strangelove
Gost
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 19.06.2006. 22:04 » |
|
Hvala. Ali, sadržaj filmova kopiram sa drugih sajtova, ja sam zaslužan jedino za dobar izbor... Onda ti ja duboko savetujem da prekinesh s tim, jer neko se mozda , itekako potrudio da opishe sadrzinu tih filmova , a ti ih samo ovde preneseh kopiranjem. Najbolje je da sam izneseh ovde sta mislish o nekom filmu, a ne da se pozivash na druge sajtove. Ovo ti kazem s najboljom namerom. Sem toga zar ne bi bilo dobro kad bi se ovde povela i diskusija o nekim filmovima? Ovako ovo nabrajanje filmova izgleda bezlicno... Evo , recimo posto je Mizant gore pomenuo Dejvida Lincha na cije sam filmove ranije dosta obracao paznju upitacu ga da li bi mogao da nam iznese misljenje o nekom njegovom filmu, na pr: Glava za brisanje , Dina itd?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 19.06.2006. 22:30 » |
|
Od Lyncha sam gledao jedino Mulholland Drive i The Elephant Man, mada sam imao veliku želju da odgledam i Glavu za brisanje. Slušao sam od jedne koleginice fabuli i neke detalje iz filma i bio jako zainteresovan. Pretpostavljam da je Lynch onaj autor koji bi mi odgovorao, tj. čije bih filmove fino prihvatio.
O Mulholland Drive-u bismo mogli da diskutujemo, mada kroz bledo sećanje. Jeste li gledali taj film?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 20.06.2006. 11:14 » |
|
Onda ti ja duboko savetujem da prekinesh s tim, jer neko se mozda , itekako potrudio da opishe sadrzinu tih filmova , a ti ih samo ovde preneseh kopiranjem. Hvala na savetima, ali pazi... Ova dva sadržaja filma koja sam kopirao nalaze se na barem desetak sajtova i isto toliko štampanih medija, i sve to prepisano i prevedeno sa imdb-a. Osim ako svi oni puki sučajem nisu uspeli da sastave identičan tekst, ja stvarno ne vidim da sam nekog ojadio za silan trud i vreme... I jake mi mudrosti, napisati kratak sadržaj filma. Nema tu bogzna koliko varijanti i zaista bi bilo suvišno da ja sad na različit način saopštavam istu stvar. Uzmem i kopiram. I to je to "pozivanje na druge sajtove". I to nema veze sa tim šta mislim o filmu. Mišljenje sam izneo na nekoliko drugih mesta, ako si primetio. Naravno, nemam ništa protiv da se povede diskusija o filmovima. Imate moj blagoslov, ako si to želeo da čuješ :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|