Druid
Gradjanin
Duh bunta: +38/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #330 poslato: 18.04.2008. 11:11 » |
|
"In the Valley of Elah" - 2007 Jako dobra ratna drama, ne previse politicki, vise kriticki - izvedba na razini zadatka. Dakako, s mojom one & only ljubimicom Charlize Theron.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
...76,77, vratit ce se opet, 78,79...
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Na mreži
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #331 poslato: 23.04.2008. 11:48 » |
|
Awake zanimljiv film sa Dzesikom Albom. Pogledajte.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Truman
Gradjanin
Na mreži
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #332 poslato: 24.04.2008. 11:41 » |
|
Odgledah juce cuveni Kurosavin film Rashomon pa ako bi mi neko ko se bolje razume u njegove filmove objasnio zasto se ovaj film smatra remek-delom. Nije mi jasno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Morella
Gradjanin
Duh bunta: +104/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #333 poslato: 27.04.2008. 19:16 » |
|
U poslednjih par dana odgledala sam dva starija ( za mene novootkrivena) filma.
Prvi je Plaza sa Leonardom DiKapriom koji me skroz pozitivno iznenadio s obzirom da ne volim DiKapria. Film je pomalo nerealni prikaz jednog pokusaja stvaranja i odrzavanja utopije po svaku cenu. Dokle je covek spreman ici u cilju da odrzi zivu iluziju srece.... Ima par momenata u filmu koji dolaze niotkuda i mogli su biti bolje razradjeni ali u svakom slucaju mislim da je film zasluzio bolju ocenu od mizerne 6ice koju su mu dali na IMDB
Drugi film je opet jedna adaptacija knjige..u pitanju je famozna Mi deca sa Stanice Zoo ( jedna od mojih omiljenih knjiga kad sam bila mladja) ... Za film pak nemam lepih reci.....jedna tako potresna i pre svega poucna prica pretvorena je u dva sata smaranja i naduvanih klinaca koji idu i plase penzose po ulici a kasnije trknu do Stanice da odrade koji blow job za jedan trip....bez emocija, bez ikakve pouke omladini zasto se ne treba drogirati. Christianin zivot, nasilni otac i svi ostali faktori koji su i doveli do toga da pocne da se drogira su potpuno izbaceni i dobijamo sliku klinke koja je pocela da se drogira jer je pocela da slusa Bouvija... Zaspala sam za vreme scene u kojoj Detlev i Christiane vode ljubav...dovoljno. Film je ocajan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Postajem siguran da To je stvaran svet oko mene Samo čekam da prođe
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #334 poslato: 27.04.2008. 20:06 » |
|
Prvi je Plaza sa Leonardom DiKapriom koji me skroz pozitivno iznenadio s obzirom da ne volim DiKapria. Hm... Di Caprio ima odličan film, ako se ne varam, u kojem glumi retardiranog mlađeg brata glavnog lika koga igra Džoni Dep... Film se zove What's Eating Gilbert Grape. Stavio sam ga za skidanje ali se setih da sam ga jednom davno (pre nekoliko godina) već odgledao... Mislim da je to jedan od ozbiljnijih i boljih filmova i Džonija Depa i Leonarda Di Capria. Ovaj koji si spomenula - Plaza - mi nije poznat ali ću da prošvrljam netom da bih provalio jesam li gledao. Ako nisam, staviću za skidanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #335 poslato: 27.04.2008. 20:10 » |
|
Da, gledala sam Sta jede Gilberta Grejpa...Spomenuli smo cak taj film ovde pre koju nedelju..mislim da ga je Druid spomenuo. Dobar je film..Di kaprio je ustvari odlican glumac..samo mi nekako onaj Titanik nikako nije seo...bezveze trosenje talenta. Secam se kada sam gledala What's eating Gilbert Grape-a mislila sam da je Di Kaprio( do tada mi je bio nepoznat) zaista retardiran... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Druid
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #336 poslato: 27.04.2008. 22:08 » |
|
Meni je Beach npr. odlican, osim grandioznih kulisa film ima i neku jako egzoticnu atmosferu. Idea je takoder jako zanimljiva, ali ipak slabija realizacija nedostaje da bi film evoluirao na visi stupanj. A leo ko leo, dobro je jos dok ne snima scene sexa, to ga stvarno ne ide 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Na mreži
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #337 poslato: 28.04.2008. 10:54 » |
|
Plaza je dobra, cak se i prica na srpskom.
Odgledah sinoc National Treasure 2. Bolji je od prvog dela ( makar meni ).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #338 poslato: 28.04.2008. 11:21 » |
|
Ja sam juche gledala film Henry, portrait of a serial killer bash su ga nahvalili na jednom sajtu gde se nalazi neki vrhunski poznavaoc serijskih ubica, chak je imao kontakt sa jednim uzhivo. Eto, tom choveku se svidja taj film, i film nije losh, samo mu fale umetnichki kvaliteti, a i nije mi ublazhio radoznalost. Ali, dobro, ja sam to ochekivala od filma, pa nisam dobila, verovatno zato i nisam zadovoljna. Inache, film je prepun brutalnih ubistava, i tu je skroz kul, a i onaj glavni lik izgleda veoma strashno, ima sitine zle ochi, kao..... Bash sam uzhivala u scenama muchenja, a i bilo je scena napetosti, kao, jao, da li ce da je ubije.... i tako!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Smrt pedofiliji!
|
|
|
debeli dud
Nazionalist
Duh bunta: +9/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #339 poslato: 29.04.2008. 03:03 » |
|
Gledao The Bucket List. Morgan Frimen i Dzek Nikolsen u glavnim ulogama. Traje malo vise od sat i po. Spada u dramu/komediju. Radi se o prijateljstvu. Nije od filmova koji puno zasmejavaju, više je drama nego komedija. Fabula je solidna. Takodje i gluma Frimena i Nikolsena. Ocena 7.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Druid
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #340 poslato: 29.04.2008. 14:25 » |
|
Hitman (novi)
Nelose, ali ipak nista posebno.
6/10
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #341 poslato: 02.05.2008. 02:26 » |
|
Upravo odgledao slabiju komediju rađenu 2004. godine, pod nazivom Meet The Fockers. U glavnim ulogama su imena kao što su Robert De Niro, Barbara Strajsend, Dastin Hofman... Uglavnom, slaba priča, slabi komični momenti... Ništa posebno na kraju. Preporuka: ne gubiti vreme na gledanju ovog filma, i ocena 6.5/10. Za tako iskusnu i kvalitetnu glumačku ekipu verovatno jedan od najslabijih filmova.
PS: Samo da bih podržao onu tezu o slabom komičnom elementu (iako je film komedija u osnovi) navešću ono što sam upravo zatekao na sajtu imdb.com kao naslov komentara nekoga kome se film čak svideo: Snažna gluma filmskih zvezda prevladava slabosti filmskog koncepta. Komentator je u potpunosti u pravu, jer glumci jesu odradili odlično svoj deo posla (mislim da su De Niro, Hofman i Strajsend stvarno sjajno glumili), ali ne bih se složio s tim da je njihova gluma nadmašila slabosti samog koncepta filma.
Na kraju videh da je na pomenutom sajtu prosečna ocena ovog filma 6.4/10, što znači da se gotovo u potpunosti slaže sa mojom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #342 poslato: 02.05.2008. 02:48 » |
|
Ako se dobro secam taj film ima i drugi deo..koji je jos losiji:D
Tj to jest drugi deo....baaah.
Ja sam sad odgledala crtani Madagaskar i mnogo je sladak :wub:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #343 poslato: 02.05.2008. 04:17 » |
|
d.i., sada sam odgledao devicu od 40 ljeta, hvala za preporuku
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Duh bunta: +52/-14
Na mreži
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #344 poslato: 02.05.2008. 16:10 » |
|
Ako se dobro secam taj film ima i drugi deo..koji je jos losiji:D
Tj to jest drugi deo....baaah.
Ja sam sad odgledala crtani Madagaskar i mnogo je sladak :wub:
Pa da! Bitno je da kad ja neshto predlozim, onda necesh! :ljut2: Nishta mi ne verujesh bre! Grrrrrrrrr Elem, uzeh ponovo 12 majmuna. :)))
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
|