Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 40327 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Eon_Blanc
Slobodni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #135 poslato: 07.09.2007. 23:52 »

Je li mozda neko gledao "Jesus camp", dokumentarac o djecijem hriscanskom kampu, gdje manipulisu djecom od 3-15 godina i ispiraju im mozak. Ogavno.
Sačuvana

So...computer, what are you thinking about now?
Stewie is cool.
YeeeeeeeeeeeeeeJ!!! :)
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +51/-1010
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: 11.09.2007. 01:28 »

Neobično uzvišeno volim japanske komedije.
Sačuvana

Fac me cocleario vomere!
Otrovni Starac
Okrutni oligarh

Duh bunta: +1/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: 11.09.2007. 23:26 »

Nemam obicaj da ovo radim, ali recicu vam da sam jos uvek pod utiskom fani och alexander koji se davo u presvetoj kinoteci.
Sačuvana
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: 17.09.2007. 11:37 »

Moj najomiljeniji film svih vremena je "Once upon a time in America". Film sam prvi put gledala kad mi je bilo 13 godina i neverovatno je uticao na mene da zavolim sedmu umetnost i takodje postao moja velika inspiracija na tom polju. O "Bilo jednom u Americi" mogu da napisem memoare, tako da necu objasnjavati zasto toliko volim pomenuti film. Nadam se da je vecina vas imala priliku da ga pogleda i da zna o cemu pricam.

Reditelj koji me najvise fascinira je Martin Scorsese. Za njega volim da kazem da je to Dostojevski u svetu filma. Covek je neverovatno talentovan, ali i produhovljen i filozofski nastrojen. Svidja mi se to sto njegovi filmovi obiluju surovim realizmom i najdubljim psihoanalizama. "Taxi Driver" i "Raging Bull" na primer zahtevaju istu dozu paznje, analize i razumevanja kao neko izrazito kvalitetno knjizevno delo. Da sam ja profesor sociologije ili psihologije pustala bih na casovima ucenicima ova dva filma.
Film je odavno prestao da bude umetnost i postao prevashodno zabava. Scorsese je jedan od retkih ljudi ciji filmovi ne sluze da zabave, vec da na nesto ukazu i da navedu na razmisljanje. Bojim se da je to mozda jedini umetnik medju Americkim "mainstream" rediteljima sadasnjice. Naravno stari filmovi su mu bolji nego skorasnji  osmeh

Omiljeni glumci su mi Robert De Niro, Al Pacino i Marlon Brando. Sve "method actors"  osmeh
O svakom od njih takodje mogu da kazem mnogo kada treba da objasnim zasto ih cenim, pa zbog toga necu reci nista, a i u svakom slucaju njihova dela govore sama za sebe. Jedino mozda moje zapazanje da su Brando i De Niro verovatno najkopiraniji glumci ikada. I da me fascinira De Nirova snaga duha, toliku psihicku snagu stvarno nisam zapazila kod drugih ljudi u svetu filma. Od mladjih americkih glumaca mi se najtalentovanijim cini Edward Norton.

Evropski film.... 
Recimo da mi se najvise svidjaju Almodovar (on me cesto fino inspirise i definitivno je vredan pomena kao veliki predstavnik autorskog filma) i Bernardo Bertolucci (covek je tezak ludak  osmeh a i svidja mi se "Novecento" i "Last tango in Paris")
Od evropskih glumaca bih pomenula Jean-Paul Belmondo zato sto mi je to bio omiljeni glumac kad sam bila klinka  osmeh
A od mladjih mi se svidja zbog dobre moci transformacije Javier Bardem.

Ja stvarno mnogo volim film i cenim veliki broj ljudi, kako reditelja tako i glumaca i glumica. Mnoge nisam pomenula ovom prilikom, recimo da sam navela meni licno najomiljenije, ali ima jos dosta onih koje postujem.
Ista stvar je i sa samim filmovima - ima mnogo onih koje smatram dobrim i vrednim pomena.

Za kraj svog opsirnog posta mogu da preporucim jedan mozda manje poznat ali genijalan film koji se zove "The Last Temptation of Christ". Rezirao ga je Martin Scorsese i igraju Willem Dafoe (kao Isus) i Harvey Keitel (kao Juda)
Film je naisao na ostre kritike crkve i cak na optuzbu da je tesko bogohuljenje. Ja se licno i najiskrenije pitam da li su crkveni velikodostojnici koji su izneli te optuzbe uopste odgledali film do kraja  osmeh  Ako su odgledali, onda ga definitivno nisu razumeli  osmeh

Film vazi za jako kontroverzan, ali zaista nije nikakvo bogohuljenje, vec samo malo drugacije, da kazem iz umetnickog ugla, opisana prica o Isusu. Film nikako ne lici na ostale ikada snimljene filmove o Isusu i mozda se crkva i pobunila bas zato sto nije taj šablon. U svakom slucaju- remek delo i deo opste kulture  osmeh

Vraticu se ja da napisem jos nesto o filmovima kad pregledam vase prethodne postove, a za to ce mi trebati vremena  osmeh
Vidim da je na prvoj strani pomenut "Devil's Advocate" sto me podseti da pitam jel gledao neko mozda "Angel Heart"?
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #139 poslato: 20.09.2007. 12:18 »

Drago mi je sto je ovde spomenuto Poslednje Hristovo iskusenje. To je jedan od onih kvalitetnih filmova sa genijalnim krajem poput recimo i Borilackog kluba Neverovatno je da je Skorseze dobio Oskara tek za ovaj poslednji film ako se ne varam..
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: 20.09.2007. 14:54 »

Da, tek za The Departed  :(  Ma to su mu paceri dali Oskara cisto da ne umre a da ga ne dobije  zlobni
Mada, ko vise i vodi racuna o Oskaru?!
To je totalno izgubilo smisao i vrednost odavno, mada ga mozda cak i nikad nije ni imalo!

P.S  I meni je drago da je neko gledao "Poslednje Hristovo iskusenje". Da bar neko zna o cemu pricam  osmeh
Sačuvana
Bruno Sulak
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: 20.09.2007. 19:40 »

Na myspace videos sam okachio celu pilot epizodu srpskog sitkoma o Ratku Mladicu. Na YouTube-u nisu dali da ga uploadujem u celini jer je limit manji od duzhine fajla (16 minuta). Ni jedna domaca TV nije htela da pusti ovu epizodu.

<a href="http://lads.myspace.com/videos/myspacetv_vplayer0005.swf?m=18132179&amp;type=video" target="_blank">http://lads.myspace.com/videos/myspacetv_vplayer0005.swf?m=18132179&amp;type=video</a>

ima o sitkomu i na wikipediji

http://en.wikipedia.org/wiki/Ratko_mladic

Zvrko
Sačuvana
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: 22.09.2007. 20:04 »

Hej, quiet rebel, a sta mislis o glumcu Dzimu Keriju? :)
Sačuvana
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: 23.09.2007. 03:05 »

O Dzimu mislim da je extra lud i kreativan lik  osmeh 
Ali ne mogu bas da ga nesto mnogo komentarisem jer je covek komicar, a ne svestran glumac. Nije da potcenjujem komicare, taman posla, nego hocu da kazem da nije bas imao drugacije uloge sem komicinih, tako da tu nemam sta da filmozofiram i mnogo razvijam pricu, osim da mu recimo pozelim jos neke filmove podjednako dobre kao sto su bili "Covek na Mesecu" i "Trumanov Show".

Takodje mislim da je jako inteligentan covek, jer glupi ljudi ne mogu da budu duhoviti. Ili bar ja tako mislim  osmeh

O glumicama cu sutra pisati, posto sam sad dosla iz grada i jako mi se spava  osmeh
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #144 poslato: 23.09.2007. 13:48 »

Eh, Dzim Keri je za mene genije. I mislim da je svestran glumac. Pogledati i Vecni sjaj besprekornog uma...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #145 poslato: 23.09.2007. 19:03 »

Eh, Dzim Keri je za mene genije. I mislim da je svestran glumac. Pogledati i Vecni sjaj besprekornog uma...

Jest, dobar je. Mnogi previđaju njegov talent jer ga poistovjećuju s debilnim filmovima u kojima se pojavljivao.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: 26.09.2007. 11:17 »

Ja imam 3 opcije za nabavljanje filmova- skidam ih sa e-mule, decko mi skida sa torenata ili kupujem originale u inostranstvu. Tako da ne mogu da ti pomognem po pitanju nabavke starijih filmova u BG-u  osmeh  Probaj da skines sa net-a.

Pa dobro, omasila sam za godinu kad je Vuk u pitanju  osmeh
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #147 poslato: 26.09.2007. 11:20 »

Posto imam glupi dial-up to otpada, kao i ove dve druge opcije  :(

E da, za one koji gotive Dzima Kerija - uzmite pogledajte BROJ 23, noviji film, triler, i super je!
Sačuvana

quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: 26.09.2007. 11:20 »

Ako te posebno zanima Bergman, imam ortaka iz KG-a koji je zesci specijalista kad su njegovi filmovi u pitanju. Samo ne znam u kom ih formatu ima. Nadam se da nije VHS.  I takodje ne znam koliko je on spreman da se bavi razmenom.
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #149 poslato: 26.09.2007. 11:24 »

Ma ne moras da se cimas zbog mene...
Sačuvana

Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: