Silovani_Leptir
Gradjanin
Duh bunta: +23/-4
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #390 poslato: 05.07.2008. 01:48 » |
|
Pogledah odličan francuski horor- À l'intérieur (Inside) http://www.imdb.com/title/tt0856288/Jedan od najboljih horora šta sam pogledao. Izrazito nasilne i krvave scene, sama tematika je dosta neobična i teška za gledanje. Preporučujem film!! Još dodatak iz jedne recenzije: Bez imalo pretjerivanja 'Carski rez' jedan je od naperveverznijih horora ikad snimljen. To se ne odnosi na seksualne konotacije, ili na snuff filmove koji ne spadaju u kategoriju filmske umjenosti. Ako horor i priznajemo kao žanr koji ima svojih određenih estetskih kvaliteta, 'Carski rez' po tim pitanjima balansira na tankom rubu. Već smo u 'Noći vještica', u drugom dijelu, gledali kako se manijkalni psihopata šulja uz tek rođene bebe koje ni ne slute što ime se može dogoditi. Roman Polanski se u svojoj izvrsnoj 'Rosemarynoj bebi' pograva s najcrnijom magijom prizivajući Vrhovnika Tame kako bi oplodio smrtnicu. Plod smrtnice i Sile Zla ne vidimo na filmskom ekranu, ali znamo da je Antikrist među nama. Dijete, tek nerođeno, ni krivo ni dužno može biti izvor užasa, za što je najbolji primjer upravo 'Carski rez'.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
|
|
|
Morella
Gradjanin
Duh bunta: +101/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #391 poslato: 05.07.2008. 20:01 » |
|
Evo ja daans gledala (tek danas da) Malu prodavnicu uzasa iliti The little shop of horrors i bas sam se nasmejala. Jest da je pomalo nebulozan i naivan al dobro...60e su to... Dzek Nikolson na nivou kao i uvek cak i u onako maloj ulozi... A Dramatis i ja smo se najvise smejali Odri, cvecarki koja je vecitio imala nekako glupavi osmeh na licu:D
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Duh bunta: +52/-14
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #392 poslato: 06.07.2008. 00:55 » |
|
Da, film me stvarno odushevio, pogotovo jer je osvezenje u odnosu na one statichne holivudske filmove, gde se radnja umrtvi i svede na par vec vidjenih sistema...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #393 poslato: 06.07.2008. 12:31 » |
|
Elem, na trafici se pojavio matori film sa Trumanovim avatarom. Zove se Nirvana. Gledao sam ga kad sam imao 11 godina, ili tako neshto, moram da obnovim gradivo, jer se secam da mi se tad svideo :))
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #394 poslato: 07.07.2008. 19:43 » |
|
Posto glumi Krista hocu i ja da gledim....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #395 poslato: 08.07.2008. 19:57 » |
|
Nocas sam ,zahvaljujuci svojoj insomniji pogledala Lincov Elephant man.....od 124 min koliko traje film ja sam u proseku 110 provela placuci...na momente mi je bilo tako zao Merika, na momente sam plakala od srece ...grozno. Drago mi je da sam ga gledala sama... Zaista je divan i dirljiv film :(
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #396 poslato: 08.07.2008. 20:21 » |
|
A je li mu bio cilj da bude dirljiv? Ja nisam sasvim siguran. Nije mi bilo jasno niti šta je poenta filma, niti zašto je rađen onom tehnikom, niti zašto je vulgarizovao i ponovo izvukao tu temu spoljašnje-unutrašnje. Inače, to je prvi film Dejvida Linča koji sam pogledao, bez nekog udubljivanja u radnju, ali zato tražeći neku umetničku vrednost. I dalje mi nije jasno zašto je taj film doživeo takav uspeh (relativno je poznat), jer mi se čini da spram Eraserhead-a ne može da se postavi kao kvalitetan.
Ključno u mom ovakvom razmišljanju jeste nedovoljno razrađena fabula, bez nekog preteranog naglašavanja onog dualizma telo-duša, bez nekog osećaja za sažaljenje nad Elephantman-om... Sve mi to izgleda kao pokušaj da se čitava ta tema prikaže na jedan dosta morbidan način, ali nimalo sa idejom da se izazove sažaljenje, jer da to jeste tražio, mislim da bismo imali sasvim drugačiji tip filma, drugačiju fabulu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #397 poslato: 08.07.2008. 20:30 » |
|
Pazi onom ko je empatican po prirodi film je dirljiv - ja sam ga tako dozivela. Znam da film mozda ne prati u potpunosti prave dogadjaje ( nisu Meriku cak ni ime pogodili - nije Dzon nego Dzozef)ali opet... Nije ni cilj izazvati sazaljenje samo prema tom odredjenom coveku - po meni kritika je upucena na racun celog drustva. Nije poenta zaliti samo Merika vec generalno sve one koji su u slicnoj situaciji . Zapravo cak ni nije potrebno zaliti - potrebno je razumeti i prihvatiti.
da li film ima umetnicku vrednost? Pojma nemam. Ja smatram da sam ga dozivela na pravi nacin .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
...creatrix...
Banovani korisnik
Duh bunta: +45/-31
Van mreže
Pol: 
...zmija vijoglava...
|
 |
« Odgovor #398 poslato: 09.07.2008. 14:13 » |
|
gledah na, ja mislim hrvatskom rtl-u, film pod nazivom An Everlasting Piece http://www.imdb.com/title/tt0218182/ ... vrlo vrlo vrlo simpatican film... preporucavam... nije zamoran film i jedan je od onih koji se moze gledati dva tri puta... najvise...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
steram onom ko mi da minus
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #399 poslato: 09.07.2008. 17:13 » |
|
Hmm taj sam i ja gledala , super je film..doduse ja sam ga gledala najvise zbog divnog naglaska. Hihihi...ti divni Irci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
...creatrix...
Banovani korisnik
Duh bunta: +45/-31
Van mreže
Pol: 
...zmija vijoglava...
|
 |
« Odgovor #400 poslato: 10.07.2008. 02:56 » |
|
hehe... da naglasci su genijalni... nisam sigurna da li bih ih razumela da nije bilo prevoda... :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
steram onom ko mi da minus
|
|
|
Morella
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #401 poslato: 10.07.2008. 20:06 » |
|
Ma ko da je vazno sta pricaju....vazno je kako pricaju..a i onaj Colm mi je bio nekako sladak..na neki nerd nacin ali sladak
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #402 poslato: 11.07.2008. 09:19 » |
|
V kao Vendita. Je l gledao neko? Nista posebno, 6.5 za ocenu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #403 poslato: 11.07.2008. 09:48 » |
|
mislish kao vendeta? Gled'o ja, meni se svidelo zato shto gari nije neki pozer, i nije ispao gej na kraju filma. vec vishe kao neki shatro revolucionar koji se utripovo. E da, i u tom filmu se pominje moj nick. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #404 poslato: 11.07.2008. 14:58 » |
|
Ma film je malo neozbiljan. Jos kad su krenuli oni komandosi pri kraju filma da pucaju u garija ( tek sam sad provalio da vi Novosadjani koristite taj izraz, mada ni dalje ne znam sta znaci ), a njemu kao nista jer ispod odela ima najobicniji metal. Ma sigurno...Film koji govori manje vise o istom, a jedno 99x je bolji je Fight CLub.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|