da li ste gledali animirani filmic 'Nightmare Before Christmas'?
Gledao sam sa Rinotileksomaničarkom, tj. Glicerinskim oce(to)m. Nije mi se dopalo. Dok sam gledao film razmišljao sam kako je mozak fabule pokušavao odraditi taj deo posla, i shvatio da se dosta mučio s tim. Dakle, priča je katastrofalna. Moguće je da su neki drugi efekti izuzetni. Kao što si rekao, možda je sjajno ostvarenje na polju tehničkih detalja, ali fabula je jako loša. Prosto zjapi bezidejnost.
Kad je reč o Linču i njegovom Eraserheadu, moram da dodam da mi se sviđa kako je analizirano, ali se previđa jedan bitan momenat koji je tek potom uveden u filmsku praksu i teoriju, a to je agresivnost koja izlazi iz kadra ali izbija iz ljudskog lica.
Da, ali je Eraserhead prvi među filmovima koji su rađeni tom metodom (ili pod kapom iste platforme). Zato sam rekao da je školski. A zanima me da li se stvarno i proučava na FDU-u.
Dok sam bio u prvoj srednje, gledao sam jedan film po imenu “Ružičasti Flamingosi.”
Nisam, ali sam čuo da je dosta težak ili valjda jeziv film. Možeš li nešto više o njemu da kažeš?
I, jesi li gledao Nebo nad Berlinom? Možeš li i njega da prokomentarišeš?