Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 30.06.2006. 22:27 » |
|
Dobro je sto si spomenu Paklenu pomorandzu. To je upravo jedan od onih filmova koji te teraju na razmislanje... Gde je tu sloboda ako se rodis kao monstrum.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
strangelove
Gost
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 05.07.2006. 01:16 » |
|
U vezi s tim Kjubrikovim filmom "Paklena pomorandza" postoji jedna interesantna prica. Kjubrik je, naime, bio dosta zainteresovan za socijalnu psihologiju skoro do iste one mere do koje je bio zainteresovan za film. Ako ste obratili paznju na one detelja iz tog filma kada se vrse ispitivanja uslovljenosti reakcije nad zatvorenikom (glavnim akterom filma), kako bi se, jel, te on prilagodio zivotu -normalnih gradjanja-. to se inace zaista jedno vreme radilo u americkim i britanskim zatvorima ali su ta eksperimentisanja kasnije ukinuta kao nehumana. Kjubrik je poznat po tome sto skoro u svakom svom filmu prenosi neke , javnosti, manje poznate dogadjaje iz njihove neposredne okoline pa ih onda mixuje sa fikcijom, ali ovo sam samo napomenuo za one koji ne znaju da njegovi filmovi nisu u potpunosti fikcija vec da se citav niz detalja u njima zaista dogadjao , ne samo u tome filmu vec i filmovi tipa "dr strangelove", "sirom zatvorenih ociju" itd...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Odradek
Gradjanin
Duh bunta: +38/-7
Van mreže
Pol: 
Bonus penis, pax in domus
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 05.07.2006. 02:56 » |
|
samo preporuka [obavezno pogledati] :
"Fight club" "American History X" "Seven" ["7"] "American beauty" "South park - Bigger, longer and uncut"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 05.07.2006. 11:07 » |
|
Za ffilm Sirom zatvorenih ociju cak i kazu da je naprasno umro par dana pre nego sto je trebalo da doda neke scene koje navodno razotkrivaju neke stvari vezano za ta tajna drustva... Dr StrangeLove nazalost nisam gledao jer nigde nisam mogao da pronadjem taj film. AKo neko zna gde moze da se kupi neka kaze...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 07.07.2006. 23:11 » |
|
Gledao neko? Odličan film. Jedino me iznervirala uloga mame svojom naivnošću i bezličnošću. Ta glumica je igrala i u "Meet her parents", čini mi se. Izgleda da često prihvata uloge neke glupače koja nije tu ni zbog čega drugog, nego, eto, da bude glupa... i da kao posledicu svoje gluposti stvara neprilike pogodne za razvoj filma... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 08.07.2006. 12:43 » |
|
Ako je to ono sto mislim ( decko vidi da mamin momak ubija ili sta vec ) film mi se ne dopada, deluje vrlo prosecno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 08.07.2006. 23:42 » |
|
To.
Večeras u 23.50 na HRT 1: Američki psiho. Ja se izvinjavam što su svi filmovi koje preporučujem na hrvatskoj televiziji, ali domaći filmski program je ono što bi se moglo nazvati "total crap" par excellence.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
knindza88
Gost
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 27.07.2006. 12:55 » |
|
Jel su ikome dosadili americki filmovi kao meni? "Fight club" Ako ti se svidja "Fight Club" preporucujem ti da pogledas "The Machinist".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 27.07.2006. 14:22 » |
|
Dopao mi se film Hanibal. Izbor glumice (u fizičkom smislu) koja je bila agent je sjajan. Izraz lica i visina onoga ko je glumio Hanibala je jednako savršen. Scena kad Hanibal odvaja deo glave onome drugom agentu je jednako fantastična kao i kad stavlja parče mozga istog čoveka na ringlu da bi mu potom dao da pojede. Konačno, dopada mi se iznenađujući a opet na neki način razumljiv ishod kada Hanibal seče sebi ruku iako se činilo da će odseći ruku agentice.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
strangelove
Gost
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 27.07.2006. 14:44 » |
|
Jel su ikome dosadili Americki filmovi kao meni? Hahah, da meni su vec dosadili. Posebno onda kada sam odgledao neke fantasticne filmove evropske kinematografije ( ruske , francuske , nemacke itd). Sada mi gotovo sve americke produkcije na celu sa holivudskom deluju u najmanju ruku filmski "neobrazovano"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Nicolas Berihon
Nazionalist
Duh bunta: +4/-4
Van mreže
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 27.07.2006. 17:32 » |
|
samo preporuka [obavezno pogledati] :
"Fight club" "American History X" "Seven" ["7"] "American beauty" "South park - Bigger, longer and uncut" Dobar izbor.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
martinhajdeger.blogspot.com
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 03.08.2006. 23:50 » |
|
NA DOKOVIMA NJUJORKA, TV B 92, 01.00 Klasična priča o mafiji, njenim akcijama i doušnicima inspirisana istinitim događajima koji su opisani u seriji članaka o korupciji na njujorškim dokovima. Film je osvojio osam Oskara... Režija: Elaja Kazan. Igraju: Marlon Brando, Rod Stajger, Karl Malden, Iv Mari Sent... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
White Tiger
Gost
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 23.08.2006. 17:41 » |
|
Volim mesavinu akcije i komedije Ako ste gledali Medaljon ili Dzoni Inglish znacete na sta mislim. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Ivana M
Gost
|
 |
« Odgovor #58 poslato: 10.09.2006. 18:11 » |
|
Volim film i smatram da sam izbirljiva po tom pitanju. Odushevljavaju me reziseri kao shto je Almodovar, Kjubrik, Dzarmush... I naravno volim kada me film totalno opusti. Zato sam skoro uvek raspolozena da po ko zna koji put odgledam Paranoju u Las Vegasu i Dve cadjave dvocevke. Ljubitelji slicnog-javite se da razmenimo koji film 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #59 poslato: 19.09.2006. 15:25 » |
|
Akcion mutante - španski..... rane devedesete, bizarno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
|