Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 41408 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +56/-1011
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: 10.03.2007. 23:08 »

ne verujem, ne verujem - poznat narodnjak - u slobodnoj interpretaciji - svojim ochiiima
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 21.03.2007. 04:26 »

Dejvid Linc postao mejnstrim!
Sačuvana
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 03.04.2007. 15:51 »

Nedavno sam opet, po ko zna koji put, odgledao "Bill and Tedd's Bogus Journey". I uvek je smesan. Cini mi se da je sve smesniji i smesniji. Ovaj put mi je bilo posebno zadovoljstvo da ga odgledam, jer sam dobio prevod koji je radio jedan moj dobar drugar, koji je bilde najveci.
Sačuvana
Shomi-
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Sam protiv svih !

« Odgovor #93 poslato: 03.05.2007. 17:09 »

Prvo bih pohvalio film 300 kao inzvanredno  osmishljen i odlichno odradjen film , koji mozhe probuditi osetjanja motji , strasti , chasti, zhelju za borbu za slobodu ,za sebe.Sve je u filmu odradjeno odlichno.

E da moram retji da su mi omiljeni glumci Jim Carrey i Russell Crowe .

Sačuvana

Sretja prati marljive , odelo chini choveka !
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #94 poslato: 15.05.2007. 19:56 »

Upravo odgledah film Prestige ( Prestiz ). Preporucujem ga svima kao inteligentnu zabavu. Je l' gledao neko?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 15.05.2007. 20:15 »

Heh, nedavno mi je bas taj film jedna online prijateljica preporucila. Ako nadjem kod nekog drugara taj film, srezacu ga i odgledati.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 26.05.2007. 17:07 »

Rocky 6 nije los. Mada obiluje patetikom, ima barem bolju glumu od onih prethodnih delova, a i malo humaniju poruku kad na kraju i u porazu nalazi neku velicinu. U stvari nije bilo bitno ko ce da pobedi, vec da se gura, kao kroz zivot. Isto, naglasak na znacaj volje koja pobedjuje sirovu snagu mi se dopada u filmu.
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #97 poslato: 26.05.2007. 19:36 »

Meni se iz tih razloga upravo dopao prvi deo. Posle toga malo je izgubilo smisao.

Odgledah juce The Departed ( Dvostruka igra ). Odlicna gluma, dobra prica...zabavno a ima i poucnu crtu. Je l' neko gledao?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
GagaMil
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

:D

« Odgovor #98 poslato: 20.06.2007. 19:38 »

Upravo odgledah film Prestige ( Prestiz ). Preporucujem ga svima kao inteligentnu zabavu. Je l' gledao neko?
Ja sam gledala. Pa, prvo sam bila potpuno odusevljena, a onda sam razmislila - nije bas toliko sjajan, pocevsi od Nikole Tesle. Da, da, on je BAS bio super-druzeljubiv covek, sa svima je hteo da se dogovori sve, i uvek je pruzao ruku. Naravno. (sem sto je on inace poznat kao freak koji nikad nije pipao ljude da se ne bi zarazio ko zna cim i da je stalno prao ruke)
Sačuvana

What's amazing is when you can feel your life going somewhere. Like, your life just figured out how to get good. Like, that second.
Aleksandar
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 25.06.2007. 00:08 »

Gledate li vi nesto osim mainstream-a?  cudjenje Nemojte pogresno da me shvatite, pomenuli ste mnogo dobrih filmova ali mi nikako nije jasno da niko nije gledao Polanskog, Felinija, Alena, a da ne pricamo o takvim reziserima kao sto su Bergman, Bunjuel, Hercog, Godar, Kjeslovski, Pazolini, Trir... Spisak filmova je poduzi pa ako nekog interesuje - preporucicu.

Evo nekoliko novijih naslova koje sam odgledao u poslednje vreme:

Babel (Inarritu), Children of Men (Cuaron), The Road to Guantanamo (Winterbottom), Pan's Labyrinth (del Toro), The Fountain (Aronofsky)...

a evo i nekoliko klasika:

Death in Venice (Visconti), Viridiana (Bunjuel), The Seventh Seal (Bergman), Amarcord (Felini)...

Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 25.06.2007. 03:42 »

O cemu se radi u Bunjuelovoj Viridiani? Gledao sam Andaluzijskog psa i deo Fantoma slobode. Bas me zanima ima li neko komentar na Andaluzijskog psa.
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #101 poslato: 25.06.2007. 14:38 »

Babel je sjajan. kad pomenu Vudija Alena preporucujem Match point zato sto taj film uopste ne lici na njega, a sjajan je. U pitanju je klasican triler sa premisama melodrame ( ljubavni triler da kazem...) i naravno ima catch... Nazalost, starije autore poput Bunjuela nisam gledao jer ne znam gde da nadjem njihove filmove. Je l ima negde u Beogradu da se kupuju ti stariji filmovi?
Sačuvana

Immortal
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #102 poslato: 26.06.2007. 02:26 »

Da, da Panov lavirint me je baas odusevio. Super grafika, dobra prica. Dualizam fantazije i reale u covekovom umu. Svaka cast.
Inace film koji je meni, onako, nalblizi srcu je Gladiator with Russell Crowe. Secam se da sam imala 10 godina kada sam ga prvi put gledala u bioskopu, i jedva sam vrata pogodila nakon projekcije. Ma, zaljubila sam se totalno.  :jezik:  Posle njega usledile su samo losije kopije tipa Kingdom of Heaven.

Inace izdvojila bih: Memento, Fracture, Dnevnoy dozor, Apocalypto, Nemoguca misija I deo, Blistavi um,  Suicide kings,
                             Solaris, Hanibal... Prilican je spisak...
Sačuvana

"Na pragu nemira oholi stoje dok mudraci klece"
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #103 poslato: 26.06.2007. 11:24 »

Juce odgledah na DVD-u Nemesis game ( Opasna igra ). Ko voli utripovane, misticne trilere preporucujem ovaj film kao zanimljivo zabavu.
Sačuvana

Aleksandar
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 26.06.2007. 22:18 »

Viridijana je možda i najbolja antifašistička i antikatolička parabola koju je Bunjuel snimio u Španiji pod nosem cenzora koji naravno ništa nisu skontali. Film se bavi pobožnom i bogobojažljivom devojkom čiji se pokušaj da vodi istinski hrišćanski i svetački život završava tragično i po nju i po sve koji je okružuju. Najpoznatija scena iz filma je urnebesna gozba koju Bunjuel postavlja kao parodiju Da Vinčijeve freske Tajna večera.

O Andaluzijskom psu pogledati: http://www.pionirovglasnik.com/index.php?category=23&content=33

Inače ja sam do ovih filmova došao uglavnom razmenom, lako je kada znaš šta želiš  Namigivanje
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: