Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 42   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 51239 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
DramatisPersonae
Građanin
**

Duh bunta: +62/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #540 poslato: 09.10.2008. 19:20 »

Ako zelite neki takozvani odvratni horor da odgledate, pogledajte film Bound.
Ima dosta finih "gore" sekvenca, kamera je odlichna... itd.
Skinite, odgledajte.
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go
Frozen eyes stare deep in your mind as you die

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
And let your thoughts straight
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
A demanding physical need
Desecrated eviscerated
Time perpe
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +112/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #541 poslato: 09.10.2008. 19:21 »

ja ne znam shta da kazhem, od evropskih samo znam za one filmove koje sam gledala, da su bergmanovi, i ona trilogija red, blu i vajt, valjda beshoshe imena im, a ovaj blu posebno mnogo hvale, francuski, i ameliju pulen, i posetioce, i ne znam vishe ni jedan.

u stvari, gledala sam, od novijih, jedan engleski, zvao se in bruges, mnogo su lepi prizori, taj bruge je prelep grad u belgiji valjdak, sa puno zamkova, i lep je sneg, i labudovi, ali me je nervirala pricha, i gledala sam ovaj boy a, on je engleski, i on mi se nije posebno dopao, gledala sam i onaj Atonement, sa onom lepom glumicom, kirom najtli, kako joj vec ime, u stvari, njega nisam ni mogla da odgledam do kraja kolko mi je bio retardiran, a i u njem su bili lepi prizori, al eto, ne mogadoh
Sačuvana

Vraticu jevrejstvo na mesto koje mu pripada!
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #542 poslato: 10.10.2008. 20:02 »

gledala sam malopre sa markom neki film, odjeci u tami valjda, nismo ga do kraja odgledali, meni je bio smeshan, a kao horor je.
a i sinoc smo pocheli da ga gledamo pa ja nisam smela, mnogo sam se plashila, pa smo se dogovorili da ga gledamo danas preko dana, i nisam se plashila, vec sam se smejala, i bilo je bash lepo.
a sad se plashim.. ne smem da odem u kupatilo da pishkim i ovde u sobi se plashim, samo se okrecem.. necu vishe da se plashim! dosta je bilo bre!
eto, ne plashim se vishe.
Sačuvana

Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +27/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #543 poslato: 17.10.2008. 19:27 »

Preporucujem  "Breaking the Waves" velikog Lars von Trier-a, trci iz trlogije o zenama (pretpostavljam da je vecina odgledala  "Dogville" i "Dancer in the Dark"), po meni i najuspesniji iz ove trilogije.
"101 Reykijavik"-islandsi film, bizar, apsurd, crni humor; ljubiteljima ove tematike toplo ga preporucujem.
"U kini jedu pse"(pre cete ga naci pod ovim nazivom nego originalnim "I Kina spiser de hunde", Ameri su ga tako glupo preveli da to nisam mogla ni da upamtim), danski film,puno crnog humora i ironije.
Svim ljubiteljima evropskog filma(u koje, da se videti i ja spadam) preporucujem i kultnog Vendersa,odnosno sve njegove filmove sa akcentom na "Nebo nad Berlinom"("Himel uberr Berliner"). .

Moram da priznam da imate vrlo dobar ukus!  Namigivanje Breaking the waves je stvarno ubitacan, nevjerovatan film.

I za kraj, "Kytice",rezirao Čeh F.A.Brabec. Jedan od onih "fantasy"filmova, bajka za odrasle,omnibus od 7 fantasticnih prica. Nemam apsolutno ni jednu primedbu-scenario, rezija, efekti,muzika,izbor glumaca-zaista fantazija!!!! Posle njega, "Gospodar prstenova" se cini tako bledim, plitkim i praznim filmom.

E tacno mi je trebala jedna ovakva preporuka. Samo ako ga bude u dvd klubu  nedoumica

Ja sam pogledala jedan film prije neku noc, sa drugom koji nece da gleda dobre filmove , nego mi stalno dolazi sa nekim sranjima, film se zove AWAKE. Glumi Jessia Alba i Hayden Christensen(to kad sam vidjela snemoglo mi se , ali ajde rekoh , da ne gajim predrasude cool). Film je bezveze , ali mi se tema svidjela. Radi se o liku kome treba da urade transplantaciju srca, i daju mu anesteziju i on ostane svjestan svega. Inace me davno , kad sam cula da je to moguce, taj podatak potpuno fascinirao. I na kraju filma kaze da od nekih 27000000 ljudi(valjda godisnje) , koji prime anesteziju , 30000 prodje tako da ostane svjesno svega , a paralizovano i ne u mogucnosti da ista kaze ili se pomjeri. Koja agonija! Ja sam mislila da je to znatno manji broj, recimo 1 u milion, Po procentu i jeste malo , ali kad pomislite da je 30000 ljudi svjesno recimo toga kad hirurg kaze : Dodaj mi skalpel . I onda ga raspore i otvore , a on sve zna... uzas  cudjenje
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #544 poslato: 17.10.2008. 22:08 »

ja sam danas u autobusu gledala film. bio je predivan, i kad sam stigla kući, otišla sam na imdb da mu dam ocenu deset!
počeo je tako taj film, a ja gledah kroz prozor, kad bacih pogled na televizor i videh ovako nekako scenu.. .sede neka žena i čovek na nekoj travi i ona nešto plače: ne, neću da dozvolim da izgubim i ovo dete i drži se za stomak, kao da je do tada sto puta abortirala, i onaj čovek je nešto teši... i ja se tako ismejem tome i ponovo počnem da gledam kroz prozor... ondak ponovo bacih pogled na film i videh scenu gde se neko dete valja po krevetu a ona žena i čovek su uzbudjeni, to je bilo izgleda njino dete, uplašeni beoše, nisu znali šta mu je, i ondak je bila neka scena, kako je ona žena uzela nekog medu i videla da mu fali oko, i onda su počeli da vade medino oko iz onog deteta i tako.
onda sam gledala film do kraja i bio je prelep.
radi se o tome da to dete je rodjeno bez imuniteta i ako dodje u dodir sa bacilima odmak će da umre, jer organizam njegov ne mož se odbraniti. to dete u kasnijim godinama glumi džon travolta. i tako džon travolta živi u nekoj izoliranoj sobi, nikad nije izlazio napolje, ali je uvek kroz dvogled posmatrao neku devojčicu koja me je podsećala na morelu i sve vreme sam mislila na morelu dok sam je gledala. e i tako, on je često išao u bolnicu u nekom balonu, tako se i zove film, dečak iz balona, i ondak jednog dana on je odlučio da podje u školu, pa su ga kamerom spojili sa odeljenjem tamo, a on je izabrao odeljenje gde je išla morela. i tako onda je bilo svašta, i na kraju on je odlučio da izadje iz izolacije kako bi ju je poljubio i onda je na kraju verovatno crko, al to nisu prikazali. završio se film kako su odjahali na nekom konju.. ona ga je pitala de idu, a on je reko da idu na __________ (tu ide ime planete sa koje je rekao da je) i eto, tako vam je to bilo.
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Duh bunta: +123/-13
Na mreži Na mreži

Hodajuca Kontradiktornost

« Odgovor #545 poslato: 17.10.2008. 22:30 »

Zoran i ja odgledasmo Grudge 2

Ocena 0 od 10
Sačuvana

My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #546 poslato: 17.10.2008. 23:07 »

Jeste, Rino, jeste, to je prelep film.
A i mnogo je lep onaj let iznad kukavichjeg gnezda.
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #547 poslato: 17.10.2008. 23:12 »

zaista, prelep film... i još sam ga gledala bez tona u nekom krš autobusu u kojem je bila strašna vrućina i zagušljivo...uh uh uh, nisam mogla da dišem, a taj film, eto, ostao je predivan uprkos svemu tome! nisam mogla da se odvojim od njeg, osim kad je kočio nekih petnest minuta, jer im je bio izgreban di vi di.
a i let iznad kukavičjeg gnezda je isto divan, ja sam to gledala pre neku godinu, ali sutra ću opet da ga gledam, jer ću ja sutra ceo dan da gledam filmove razne
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +185/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #548 poslato: 19.10.2008. 15:04 »

Juče odgledao The Departed (2006) dok sam četovao sa nekom curicom na mIRC-u. Zanimljivo, pošto sam stalno pauzirao dok bih pisao odgovor, film koji inače traje dva i po sata odužio se na šest i po. Možda je to malo ubilo nekog čara koji bi film da je gledan u jednom dahu imao.

Režirao ga je Martin Skorseze, a u filmu je glavni glumac Džek Niklson (onaj veliki fan L. A. Lejkersa), mada ima i dosta drugih poznatijih glumaca. Film je prema žanru krimić, i to je ono što mi se suštinski nije dopalo, već u stratu (ali sam zbog dobre ocene na imdb-u rešio da ga odgledam). Sve je odrađeno, čini mi se, makar solidno što se glume i ostalih filmskih stvari tiče. Za one koji vole krimi filmove verovatno zaista prilično kvalitetan film. Za mene - ne. Zato ću mu dati ocenu 7/10, dok bi objektivno morala da bude iznad ili oko 8/10.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #549 poslato: 19.10.2008. 15:06 »

ja sam juče gledala pledge this, sa ****paris hilton-****  cudjenje cudjenje cudjenje
i u početku mi je bilo mnogo smešno, pomislila sam, ma bre ova paris hilton je kao divajn, kao... JA... kad je ispalo da onaj film zaista zaslužuje da se nadje na imdb listi najgorih sto filmova! ma dala sam mu ocenu jedan, koliko je glup film ahahahahhaha kakav glup film!!!
ne, nepojmljivo je koliko je ono glup film.. radnja počinje pa se prekida, kao kad gledaš talase, a izgreban je dividi sveta, preskače, i onda na kraju se oseća da neko hoće da poruči nešto filmom, ali to se gubi u izmaglici gluposti i nekonzistentnosti kiča!
Sačuvana

Vladimir
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +44/-12
Van mreže Van mreže

最もセクシーな人生存

« Odgovor #550 poslato: 20.10.2008. 00:01 »

Ja crtam i lepim brkove na svaki DVD na kojem vidim Paris Hilton, jer joj samo brčići nedostaju. Gledao sam samo jedan film u kojem je ona glumila i to "GLAVNU" ulogu... Beše to "House of Wax" i na trenutke sam pomislio da ume glumiti i onda više nisam tako mislio.
Sačuvana
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #551 poslato: 20.10.2008. 16:46 »

House of wax je ok film, pa chak iako u njemu glumi pariz
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Morella
Građanin
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #552 poslato: 20.10.2008. 16:50 »

Ali zato sve gde glumi ona Bafi ubica vampira ne valja.
Sačuvana

My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #553 poslato: 20.10.2008. 17:06 »

Nije tachno, meni je grudge 1 ok film.
Verojatno je japanska verzija strashnija, al je nisam gledao.
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Morella
Građanin
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #554 poslato: 20.10.2008. 17:08 »

Americka verzija Grudge-a je shit.
Uspeli su da oskrnave svaki dobar horor strane produkcije.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 42   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: