Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 42   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 51228 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
DramatisPersonae
Građanin
**

Duh bunta: +62/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #495 poslato: 03.09.2008. 20:11 »

ne, al cu sad da krenem da ga skidam.
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go
Frozen eyes stare deep in your mind as you die

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
And let your thoughts straight
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
A demanding physical need
Desecrated eviscerated
Time perpe
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +112/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #496 poslato: 03.09.2008. 20:15 »

to je ovaj film dechachache, nemoj pogrijeshiti

Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0116361/

to bi i onaj nihilistichar trebao da pogleda!
Sačuvana

Vraticu jevrejstvo na mesto koje mu pripada!
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #497 poslato: 03.09.2008. 20:35 »

Odgledao sam danas onaj novi iks oks fajl, ja zelim da bilivujem, i on mi se onako srednje svideo.
Tipichna kris karter rezija, i prichica.
Neopisivo razocharanje je to shto nema nikakve misterije u filmu, nicheg natprirodnog i shta ti ja znam.
Chak se film onako priglupo pozivao na celu pojavu Boga. pri kojem trenutku mi je postao ogavan, i kao da je pravljen za plitkoumne ljude koji zele da veruju.
hahaha
Ali, uprkos glupavoj tematici lechenja matichnim celijama, niti smo videli kako molder vodi seks sa skali, niti smo videli ishta eksplicitno osim jedne glave rusa zashivene, i jednog popa koji je karao tog tipusa kojem je glava prishivena.
hahaha
dakle, nishta posebno. ali je svejedno bilo fino posmatrati moldera i skali ponovo, iako se jedno milion godina neckaju: "ajd da radimo zajedno, ajd necu Moldere, smarash, dosta vishe sa tvojim pacenishtvom za izgubljenom sestrom, idi doteraj se u red, obrij se, kako te nije sramota da lezesh u krevet samnom tako chupav i deb'o"
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #498 poslato: 05.09.2008. 12:41 »

vecheras u devet na b92 ed vud

Kod:
http://www.b92.net/tv/najava.php?id=481
Sačuvana

DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #499 poslato: 07.09.2008. 18:54 »

cem da gledam jedan od najgorih filmova na imdbu.
Alone in the dark.
Mada posle onog wicker mana (novog) ne verujem da moze biti gluplje.
Evo shta kazu ljudi o ovom:

From frame one, Alone in the Dark announces itself as awful with such a manic, drunken fervor that you have to on some level step back and tip your hat in awe to its audacity.
Every line, every moment seethes with a brazen stupidness, from the nonsensically edited action and on-screen flubs (I’ll give them a stay of execution on the spelling of “analysing,” though I don’t think this is a British production and it doesn’t jibe with the American characters) to the body armor apparently picked up at a Starship Troopers 2 yard sale and the riotously appalling dialogue (one suggested drinking game: a swig for every time a character says, “The readings are off the charts!”). The film is a masterwork of awfulness, a literal and veritable bad movie blueprint, from start (which features a comically long narrated preamble) to merciful conclusion.

They say that even ugly babies have faces their mothers love, but this is truly a film that not even hardcore, braindead genre fans could appreciate in straightforward fashion.

The lengthy opening text crawl was added after numerous members of test audiences reported that they were confused by the plot.

Was given an additional ten million after execs read the green draft of the shooting script. Uwe Boll poured the money into special effects and ended up losing a lot of the background in the script. Thus, the title scroll at the beginning of the film.

I tried to watch it all, but after 1 hour 10 minutes I had to turn it over...

kvotovi:
My mommy says that there is nothing to be afraid of in the dark.
Edward Carnby: Your mother's wrong, kid. Being afraid of the dark is what keeps most of us alive.
----------------------
Edward Carnby: Fear is what protects you from the things you don't believe in.
---------------------------
I was tracking poachers across their lines in the Amazon when I hooked up with some ex-Chilean military trafficking artifacts on the black market.
--------------------
Hocu li uspeti da ga pogledam celog?
Hoce li se moje iznutrashnjice u kori debelog mozga pretvoriti u pihtije?
To be continued... tomorrow!
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #500 poslato: 07.09.2008. 23:43 »

gledam neverovatno glup film, doktor živago iz 2002. i na trideset i šestom minutu. videćemo kada ću da ga zapečatim zauvijek.
ova bre kira najtli, ili kako se već zove samo neke gluposti snima, prvo onaj, kako se zove onaj film
Sačuvana

DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #501 poslato: 08.09.2008. 18:21 »

Odgledao Alone in the Mrak. I jeste da je glup film, ali mislim da nije zasluzio tako nisku ocenu, ipak je to prosechno glup film.
Spec.efekti su ok, neinventivni, i dosadni s vremena na vreme, ali su barem prisutni.
Ceo film je u sushtini mrtav, i nema neku bitnu radnju, tj. ta radnja NIJE sprovedena onako kako bi trebalo da bude. Ja bih mnogo bolje izrezirao taj film, ali opet kazem, ne zasluzuje toliko nisku ocenu.
Plus, ima s vremena na vreme dobrih scena. onih npr. iz vazduha.
...
Aj vish aj hed an ejndzl.... tu nu tu tu nu nu....
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #502 poslato: 08.09.2008. 18:25 »

Cruel Intentions - deluje zanimljivo, ali nekako su uprskali sa krajem. Previse naivno, a i cudi me da u holivudskom filmu junak gine na kraju filma. Ocena: 6.5/10
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Druid
Građanin
**

Duh bunta: +50/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #503 poslato: 09.09.2008. 16:42 »

"Felon" - 2008; Crime / Drama

Doduse, ne pretjerano inovativna idea, no u ovom slucaju konkretan primjer kako pomno pormisljena realizacija moze nadomjestiti nedostatak svjeze kreativnosti. Mnogi su ovaj film usporedivali s "American History X" - om, a navedeni po mom misljenju u ponekim segmentima cak nadilazi svoj "uzor". U dualnoj komparaciji "Felon" odrazava manju dozu dramaticnosti te povecanu zacinjenost depresivnoscu, sto u ovom slucaju smatram pravim potezom redateljske palice. Izrazito brutalno zatvorsko oslikavanje, na trenutke nepristupacni dijalozi i projekcija svijeta zatvorenog medu zidove daje ovom filmu iznadprosjecnu ocijenu. Ne mogu se oduprijeti dojmu kako vrijeme odmice film kontinuirano jaca i dobiva na kvaliteti te na neki nacin prestaje pri samom vrhuncu.

IMDB kaze: 7.9/10, Druid se potpuno slaze.
Sačuvana
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #504 poslato: 09.09.2008. 23:02 »

sad sam skinuo: "what the #$*! Do We (K)now!?"
Cem gam glednem sutra ili kad stignem
zvuchi zanimljivo
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +27/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #505 poslato: 10.09.2008. 17:42 »

ZIMMER 1408(2007), reditelj Svedjanin - Mikael Hafstorm. Glumci John Cusack, Samuel Jackson
Od filmova koji su snimani po prici Stephen Kinga , ovaj mi je najbolji. Skepticni pisac koji pise o paranormalnim pojavama(preciznije o ukletim kucama i sobama),odlazi na ta mjesta i razotkriva njihove misterije - tj.misterije koje su zapravo praznovjerja.I tako on krene da razotkriva misteriju hotelskih soba 1408, dok ne dodje do hotela "Dolphin" u New Yorku.Jedan od onih cudnih horror/trilera. Vrijedi pogledati.

Kod:
http://en.wikipedia.org/wiki/1408_(film)

Spring, Summer, Fall, Winter and again...Spring (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom),(2003), reditelj Ki-Duk Kim, Korean movie
O zivotu budistickog monaha , od rodjenja do starosti. Zivi usred jezera u malom budistickom hramu sa svojim uciteljem. Fantastican film.

Kod:
www.imdb.com/title/tt0374546/

TIME(Shi gan),(2006), reditelj Ki-Duk Kim
Zena zeli da spasi svoju vezu i podvrgava se plasticnoj hirurgiji. Ali vjerujte-nije tako jednostavno i dosadno. Pogledajte.

Kod:
www.imdb.com/title/tt0497986/

ovo je mozda vecina gledala, ali eto da stavim...
Mulholland Drive (2001), reditelj David Linch
Sta reci kad vec pise David Linch ? (zena poslije saobracajne nesrece pati od amnezije). Ima jedna , meni najdraza scena gdje Rebekah del Rio pjeva pjesmu Llorando.

Kod:
www.imdb.com/title/tt0166924/
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +185/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #506 poslato: 14.09.2008. 06:56 »

Odgledao večeras film Big Lebowski. Mislio sam otvarati posebnu temu, ali ćemo to odraditi u toku dana ukoliko se pokaže neko veće interesovanje za ovo ostvarenje.

Moje kratko mišljenje o filmu je da se radi o jednom zanimljivom radu, da je film pre svega komičan, da nema nikakve pouke, uprkos tome što sam nailazio na komentare tipa da je ovo film sa velikom "filozofskom" podlogom ili pozadinom (slično kao Clerks... u kojem takođe lenština od čoveka postaje heroj... i uzor mnogim punkerima... kao da je to pouka filma, čak "filozofija"), i da bi ga vredelo gledati ako želite da se opustite, a ne da mislite.

O ostalom eventualno sutra u toku dana, ukoliko bude bilo komentara. Inače, moja ocena bi bila 8.1/10.

PS: Čini mi se da u ovom filmu glumi i meni omiljena, takođe i super-sexy glumica - Jullianne Moore (koja se verovatno većini uopšte ne dopada, al jbg, to je moj ukus), danas verovatno baba.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DramatisPersonae
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #507 poslato: 14.09.2008. 11:53 »

ja ne mogu da verujem da si ti tek sada pogledao velikog lebovskija.
To je jedan od legendarnih filmova.
Sačuvana

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go

Close your eyes
And forget your name
Step outside yourself
As you go insane...

Innate seed
To watch you bleed
Desecrated eviscerated
Time perpe
Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +27/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #508 poslato: 14.09.2008. 12:13 »

Walter Sobchak: You want a toe? I can get you a toe, believe me. There are ways, Dude. You don't wanna know about it, believe me.
The Dude: Yeah, but Walter...
Walter Sobchak: Hell, I can get you a toe by 3 o'clock this afternoon... with nail polish. These fucking amateurs...

Namigivanje
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +185/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #509 poslato: 14.09.2008. 16:25 »

Nastavit ću o tom možda drugom prilikom. Sada gledam neki film na TV Avala... u stvari, samo kratko sam bacio pogled na nj, nisam hteo i nemam nameru gledati od sredine filma... ali vidim tu nekog poznatog glumca, saznam preko neta ime filma (The Russia House), vidim da se radi o Šonu Koneriju u glavnoj ulozi, te nekoj Mišel Fajfer i još par poznatijih glumaca... Film snimljen 1990. godine (dakle, mator)... pomalo u stilu onih autobiografskih dela (ili meni ovaj Šon Koneri deluje kao da uvek glumi u nekim takvim filmovima, iako možda nije nikad glumio u takvom). Ipak, izgleda da nije takav. Imdb ga klasifikuje kao - Drama / Romance / Thriller.

Ono što je meni privuklo pažnju je govor jednog od likova, politički govor sa prijateljem, u kojem ovaj kaže kako je nekad moguće voleti zemlju, a mrzeti njen sistem. Bilo mi je drago da to čujem, ali još draže bilo je kad je nastavio i kazao kako je nekad izdaja čin koji državu može da izleči od najgorih pošasti. Tako je izdaja najviši moralni čin.

Videćemo, možda skinem film pa odgledam... Nije preterano privlačan nakon tog dijaloga... čini se dosadnim, ali odgledaću još malo pa možda napišem nešto više.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 42   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: