Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 56257 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-53
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #180 poslato: 29.10.2007. 22:13 »

Ej, stvarno je bez Foxa Muldera to sasvim druga stvar. Mislim da je to kao kad bi u onoj ekipi Brazila kad je za nju igrao Pele izbacili bas Pelea i rekli: Evo, igra Brazil. Ma kurac Brazil bez glavnog igraca koji je tada verovatno nosio vise od 50% tima. Znam brdo ljudi koji su prestali iz tog razloga da prate The X Files, i bas je steta sto vise Dejvid ne glumi. Ne znam sta je problem, ali pretpostavljam da je lova u pitanju, da je digao cenu. Jel zna neko konkretnije?
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +74/-30
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #181 poslato: 29.10.2007. 22:15 »

Zasitio se valjda. Nego kako "vise ne glumi", pa tu seriju vec dugo ne snimaju?!
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
Plodni bizon
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: 29.10.2007. 22:16 »

Ne znam, ja samo znam da su zadnje epizode koje sam video bile bez Dejvida. A to vise nisam imao volje dalje da pratim, kao i drugi ortaci koji su pratili The X Files.
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #183 poslato: 29.10.2007. 22:17 »

Ma jok. Poslednja epizoda je kad su on i Skali odbegli i drze zajednicku bebu u narucju i nesto pricaju ( zapravo to je poslednja scena serijala ). Pre toga je on otisao pa se vratio da dovrsi...
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
Plodni bizon
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #184 poslato: 31.10.2007. 17:12 »

Jebiga, ja digo ruke cim vido da ga nema.

Nego, recite vi meni sta mislite o filmu Covek na mesecu, ciju glavnu ulogu igra Dzim Keri. Ima fantasticne pokrete, govor, mislim da mu ukupno uloga nije bila laka. Uostlalom glumio je veci broj ljudi u filmu.
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #185 poslato: 31.10.2007. 19:52 »

Film je dobar, ali mislim da je Dzim Keri jos bolji.
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
DaXa
Građanin
**

Duh bunta: +12/-8
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #186 poslato: 02.11.2007. 18:08 »

Nadovezao bih se na ove rechi progovorene o Dosije X-u. Slazhem se da je X bez Moldera iza kojeg je Duhovni 0. Nekako sam se privikao na njegov lik u tim situacijama, ajde Skali da zamene pa da i mogu da gledam ali ovako ne ide ne ide... Nego jel ima nachina da neka nasha tv otkupi prava za tu seriju? Inache za seriju Lost nisu bila otkupljena prava zato su i oni lesh termini oko 11 uveche nije to politika televizije nego politika crnog trzhista ;]
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #187 poslato: 12.11.2007. 00:59 »

Skarlet Ohara: Sutra je novi dan! - Iz filma Prohujalo s vihorom

Skarlet Ohara: "Ret, Ret, Ret... Ret, ako ti odes, gde cu ja otici? Sta cu ja raditi?"
Ret Batler: "Iskreno, draga, boli me briga!"
- Iz filma Prohujalo s vihorom

To sam pisao pre nekoliko meseci na citatima, a sada da pricamo malo i o ovome ovde. To su cuvene recenice iz nekih filmova. Koje su vama omiljene?

Izasao je tekst na B92, neko istrazivanje...

Čuvena rečenica Arnolda Švarcenegera “Vratiću se” (I'll be back) iz “Terminatora” najčešći je filmski citat u svakodnevnoj konverzaciji, pokazuje istraživanje sajta Myfilms.com, kojim je obuhvaćeno 2.000 ispitanika.
Na drugom mestu istraživanja je završna rečenica Reta Batlera (Rhett Butler) u “Prohujalo sa vihorom” - "Frankly, my dear, I don't give a damn", a među prvih deset su i citati iz filmova “Taksista”, “Džeri Megvajer”, “Prljavi Hari”, “Kazablanka” i “Prljavi ples”, pri čemu su ih sve izgovorili muškarci.
"Beam me up, Scotty" iz “Zvezdanih staza” je na trećem mestu, dok je na četvrtom “May the force be with you" iz “Ratova zvezda”, dok je na na petom mestu liste “Life is like a box of chocolates" iz filma “Forrest Gump”.
Na listi najcitiranijih komentara iz popularnih filmova našla se i rečenica Klinta Istvuda iz filma „Prljavi Hari“ koja glasi „Do you feel lucky, punk“. Iako na osmom mestu, ovaj citat je donekle u svakodnevnom govoru izmenjen jer u filmu Istvud zapravo kaže „You’ve got to ask yourself a question: Do you feel lucky? Well, do ya, punk?”.
Sačuvana
debeli dud
Građanin
**

Duh bunta: +10/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #188 poslato: 13.11.2007. 03:34 »

Iz Matriksa: "Why, oh why didn't I take the blue pill?"
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #189 poslato: 13.11.2007. 11:10 »

Scena gde bira izmedju crvene i plave pilule je sjajna, filozofska.
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
Crven Ban
Opšti urednik

Duh bunta: +41/-11
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: 13.11.2007. 23:42 »

Je li gledao neko od vas animirani film Renaissance?

Ja sam ga prekljuce odgledao, i film me je totalno odusevio.

Izasao je prosle godine, posle pravljenja koje je trajalo preko sest godina. Radnja filma je samo malkice umrsena, ali evo ja cu to sada da izbanalizujem.  osmeh
Ilona je mladi i veoma napredni naucnik koji radi na nekom tajnom istrazivanju, za Avalon - glavna kompanija na polju kozmetike, medicine, and stuff, koja je, naravno, izuzetno bogata, velika i jaka. Ona biva kidnapovana, a Avalon unajmljuje inspektora Karas-a da je nadje. Njen rad na tajnom eksperimentu je nastavak necega sto su ranije zapoceli sada matori naucnici. A to je resenje za besmrtnost. Avalon hoce da je pronadje da bi to zloupotrebio, i bla bla bla...

Mozda ce ovo nekome biti super, ali sama prica inace nije nista preterano posebna.

Ono sto je ovde najgenijalnije je animacija. Odlican futuristicki film sa najboljom animacijom koju sam do sada video + posebnu draz daje to sto je u crno-beloj boji! Ako bih krenuo sa detaljnim opisivanjem i predstavljanjem verovatno bih oskrnavio sve to, tako da cu zakaciti neke slike iz filma mada ni to nije najbolje resenje, nego da se Renaissance pogleda, ako vec nije.  osmeh

Sačuvana

"Oj ti brate s jabane,
Bi li malo tarane?"
"Cuti, vraze, ko ti kaze!"
"Meni kaze crven ban,
Koji jebe svaki dan!"
FinalCutNow
Banovani korisnik
**

Duh bunta: +34/-33
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #191 poslato: 01.12.2007. 21:07 »

Dok sam bio u prvoj srednje, gledao sam jedan film po imenu “Ružičasti Flamingosi.” Nabavio sam ga tada manje-više legalno. Neċu više ništa reċi o tome.  Samo me interesuje jel gledao neko to?
Sačuvana

Dete je otac deteta
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-109
Van mreže Van mreže

« Odgovor #192 poslato: 02.12.2007. 00:58 »

da li ste gledali animirani filmic 'Nightmare Before Christmas'?

Gledao sam sa Rinotileksomaničarkom, tj. Glicerinskim oce(to)m. Nije mi se dopalo. Dok sam gledao film razmišljao sam kako je mozak fabule pokušavao odraditi taj deo posla, i shvatio da se dosta mučio s tim. Dakle, priča je katastrofalna. Moguće je da su neki drugi efekti izuzetni. Kao što si rekao, možda je sjajno ostvarenje na polju tehničkih detalja, ali fabula je jako loša. Prosto zjapi bezidejnost.

Kad je reč o Linču i njegovom Eraserheadu, moram da dodam da mi se sviđa kako je analizirano, ali se previđa jedan bitan momenat koji je tek potom uveden u filmsku praksu i teoriju, a to je agresivnost koja izlazi iz kadra ali izbija iz ljudskog lica.

Da, ali je Eraserhead prvi među filmovima koji su rađeni tom metodom (ili pod kapom iste platforme). Zato sam rekao da je školski. A zanima me da li se stvarno i proučava na FDU-u.

Dok sam bio u prvoj srednje, gledao sam jedan film po imenu “Ružičasti Flamingosi.”

Nisam, ali sam čuo da je dosta težak ili valjda jeziv film. Možeš li nešto više o njemu da kažeš?
I, jesi li gledao Nebo nad Berlinom? Možeš li i njega da prokomentarišeš?
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #193 poslato: 15.12.2007. 11:45 »

Eh, jos jednom sam potvrdio misljenje o sebi da umem dobro da nanjusim kvalitetne filmove. Odem juce do dvd-kluba, uzmem katalog i na osnovu naslova i reklamne slike procenim da bi film koji cu vam sad predloziti da obavezno pogledate mogao biti sjajan - Interview, Stiv Busemi, Siena Miler
http://www.imdb.com/title/tt0480269/

Dakle, pod obavezno pogledati. Ja se odusevih.
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
Crven Ban
Opšti urednik

Duh bunta: +41/-11
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: 15.12.2007. 12:40 »

'Aj bas cu da ga skinem sa neta.  osmeh

Ovih dana malo vise skidam i gledam filmove. Odgledao sam The Elephant Man, Persona, Mortal Kombat I...  osmeh Bas mi je nekako cudan Kristofer L. u ulozi Rejdena. A inace ga obozavam, pogotovo njegov glas. Stavio sam za skidanje sve delove Gorstaka, cisto da se ima u kolekciji.   :sumnjalo:
Juce mi se skinuo Transformers - The Movie iz 1986-e godine Zelenko, a jos malo pa ce biti gotov Beetlejuice Zelenko Zelenko
Sačuvana

"Oj ti brate s jabane,
Bi li malo tarane?"
"Cuti, vraze, ko ti kaze!"
"Meni kaze crven ban,
Koji jebe svaki dan!"
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: