Differentia diskusije
16.05.2008. 18:28 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: I am legend  (Pročitano 829 puta)
Hrizostom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +10/-1003
Na mreži Na mreži

« Odgovor #15 poslato: 16.02.2008. 14:40 »

Ja bih rekla: bash ji lep film, drzhi pazhnju i tak to, ki titanik, sam bolji
Sačuvana

Opa opa, opa opa
ti i ja smo katastrofa
opa opa, opa opa
kao da nas zivot proba
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #16 poslato: 17.02.2008. 12:04 »

Truman i Rino... velite oboje: dobra priča. A čekajte sad... da li primećujete neke delove filma koji upravo ne drže pažnju i koji izgledaju kao nekakva rupa u svem događanju (akciji)? Čak se u drugom delu filma insistira na toj aktivnosti glavnog lika koji svakog časa nekog ima da ubije i da spašava živu glavu, sve do kraja kada strada. Niste se zapitali zašto je početak filma onako "miran"? Sve ono vozikanje na samom startu, pa onda ono pešačenje i pokušaj da se uhvati rogata životinja u centru New Yorka je preterano dug momenat. Videli smo da je New York zarastao u travu i da se njim šetaju životinje iz savane, pa i lavovi, ali to neka bude dovoljno. Ne mora režija da troši 10 minuta na dočaravanje te scene. To je prva greška koju svi možete uočiti i koju ste sigurno spotovali na nesvesnom planu (kroz blago protivljenje ili odlazak pažnje za vreme gledanja).

Druga stvar jeste pokušaj režije da za vreme mirnodopskog prvog dela filma prikaže psihičku nestabilnost glavnog lika (Nevila). Je li to do kraja urađeno? Šta je to kod Nevila bilo neobično na tom psihičkom planu? Ja nisam primetio baš ništa takvo. A da je hteo da prikaže njegovu stabilnost, ne bi opet morao za takve scene da rezerviše gotovo pola filma.

Još me zanima koliko je za film novca potrošeno. Koliko bi nekomercijalna produkcija mogla da živi i udiše predivan vazduh od tih para... I opet ću ponoviti: da su meni dali te pare siguran sam da bih napravio bar trideset vanserijskih filmova, bez da išta znam o režiranju.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-21
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #17 poslato: 17.02.2008. 12:13 »

Mislim da gresis. Pocetak je odlican jer je misteriozan, tj. tera te da razmisljas - sta je sad pa ovo? Njujork je zanimljivo prikazan kao zarastao. Dobar pocetak.

Sto se tice psihickog stanja glavnog lika odgovor na to moze biti da je on psihicki stabilan, a posto je on junak filma ne moze biti neka seka-persa. Mozda su trebali da snime kako vise pokazuje emocije dok gleda u sliku pokojne porodice, ali glavni junak mora biti psihicki jak. To je tako u svim holivudskim produkcijama.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Hrizostom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +10/-1003
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 17.02.2008. 13:59 »

meni je samo smetalo ono kad se bildovao, tu su ga preterali i kraj, a i kada se bezveze uplitao u one zamke, ali ceo film drzhi pazhnju, i bolji je sigurno od ostalih komercijalnih filmova, vraca me u vreme detinjstva....mocnih rendzhera.... a ti izki, shta hocesh, vidish kakva je radnja, to je i cilj filma, da se uplice tako u zavrzlame, da mu zhivot visi o koncu, da dodje do oshtrih situacija, da se ima osecaj kao da se igra igrica, a i posle filma nekako ti je drago shto ima toliko ljudi oko tebe, kao da si bio u nekom snu, dakle mozhesh se udubit, pa ti posle mozh bit i drago, shto nije sluchaj sa drugim nekim komercijalnim filmovima. et tako, aj cao sad
Sačuvana

Opa opa, opa opa
ti i ja smo katastrofa
opa opa, opa opa
kao da nas zivot proba
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #19 poslato: 17.02.2008. 18:37 »

Treba pogledati prethodne dve ekranizacije ovog filma pa uporediti:)

1. The last man on Earth iz 1964 ( sa Vinsentom Prajsom)
2. The omega man iz 1971 ( Sa Charles Hestonom)
« Poslednja izmena: 17.02.2008. 19:00 Morella » Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!