Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Filmovi o Isusu Hristu - Jesus Christ: Vampire Hunter  (Pročitano 1000 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +88/-1014
Van mreže Van mreže

« poslato: 10.05.2008. 20:11 »

Jesus Christ:  Vampire Hunter

Jesus Christ: Vampire Hunter nije film tako lak za recenzivanje, a najvishe za to je kriva chinjenica da je trebao da bude komedija.
Naravno, stvari kao "Dollman versus Demonic Toys" imaju komichne aspekte, ali oni su i dalje horori koji samo posramljuju sve ljude koji su umeshani u njihovu kreaciju. Ali ovaj film? Ovaj film je niskokvalitetan, niskobudzhetan, i jedino mozhe da se 'odrzhi' u nadi da mozhe da bude toliko apsurdan, da si ne mozhete odmoci a da vam se ne svidja.
Prilichno je teshko odoliti gledanju filma sa naslovom kao ovim. Meni se ovaj film mnogo svidja. Naravno, djubre je, ali je djubre sa Isusom koji se bori protiv vampira sa Santosom, legentarnim meksichkim rvachem vampiroborcem. Ako ne znate za Santosa, u redu je. Niste Meksikanac, i niste odrasli gledajuci filmove iz shezdesetih... pa mogu da vam oprostim. Ovaj film je neka vrsta tribjuta na chesto zaboravljani vampirski zhanr: "Santo, maskirani Meksichki rvach se bori protiv gomile meksichkih chudovishta". Meksichka kinematografija je sjajna, ako nishta, onda zato shto je proizvela chitav niz "maskirano rvachko unishtivachkih marsovco/zloumnih/zombi/vampirskih" filmova. Ali, udaljavam se od teme. Sada cu da vas provedem kroz film... Da pochnemo.

Kazhite cao Naratoru. Da, on izgleda kao Raspucin, i da, on je stvarno strashan. Uglavom, on se pojavljuje kao "slepomishogovanski" ludi prorok koji vas izaziva da pogledate ovaj film. Pricham o njemu zato shto se stalno pojavljuje u filmu, obichno kada ste opushteni i kada ga ne ochekujete.
E, i evo kako film pochinje, i objashnjava mnogo o dubini filma koja ce biti vratolomna i chudna.

Maxine Shrek ubija izrazito buckastu medicinsku sestru na parkingu. Kasnije, vampirka izlazi iz kola, na sunce i zove nekog mobilnim telefonom.Sledece rechi koje je promumlala su ono shto me je toliko privuklo ovom filmu.

"Where have all the Lesbians gone?"

Dakle, premisa ovog filma je da vampiri sada mogu da hodaju po danu, ako dobiju kozhu skinutu od lezbejki. Dakle, vampiri deru lezbejke da bi mogli da izlaze napolje. Koliko god ovo zvuchalo glupo, barem je logichnije nego "hey, I'll wear sunblock" solushna koji smo videli u filmu Blade. Nekoliko sveshtenika su zabrinuti oko nestanka lezbijki u njihovom gradu. Sluchajno, ti sveshtenici znaju gde Isus voli da gluvari. Da. Oni sedaju na skuter i upucuju se ka plazhi. Zato shto Isus tamo voli da kulira pre svog Drugog Dolaska. Naravno, zli vampiri takodje znaju gde je Isus, i pojavljuju se bash na vreme da ubiju Isusa i sveshtenika. Ovde se prvi put srecemo sa "OH Dear LORD" Jesus Christ: Vampire Hunter shtosem.

Da, kao Kijanu Rivs, Isus Hrist zna kung fu, a i zasita se ima osecaj kao da gledate jedan od onih starih kung-fu filmova. Samo shto u ovom glumi Isus. Koji seche goticharke karate udarcima. To, po sebi, chini ovaj film zlatnim.

Ne znam za vas, ali ovde je neshto krivo kad gledam Isusa Hrista kako nosi zhenske preko ramena da bi ih ubio. Iako su vampiri.
Naravno, posle prve scene sa borbom, neshto ozbiljno mora da se desi da bi se film nastavio... Isus treba da dobije kopmletni mejk-ovr. Postoji duga scena u kupovini, ali pre toga, vidimo ga kako se je obrijao, oshishao, i stavio velike mindjushe.

Kazhite cao novom Isusu. Pretpostavljam da je to bio dobar potez, jer tradicionalni, bradati Isus u prljavim krpama bi doshao neshto kao ludi prosjak, iako je bozhji sin.

Ah, da, da li ste znali da postoji i mnogo muzichkih numera u sred Jesus Christ: Vampire Hunter-a? Sada znate. Otprilike izgleda ovako: Isus trchi okolo i izvodi chuda i nateruje starije zhene da igraju na ulici. Kao shto sam rekao, to je komedija koja pokushava da bude smeshna.

Takodje postoji i scena gde se Isus suochava sa ateistima. Njegova reakcija:

"Pa, od kad ste pocheli da idete u crkvu?"
"Ha, smeshna pricha. Mislim da je to bilo odmah nakon shto mi je Isus razbio lobanju kung-fu udarcem"
"Ou"

Isus se na kraju bori sa gomilom ateista. Gomilom. Izgleda kao video igrica (zaista, muzika za ovu scenu zvuchi kao neshto iz Street Figtera 2) a neprijatelji ne prestaju da nailaze. Ateiste uglavnom glume rezhiserovi prijatelji kao i nekoliko ljudi koji su stvarno pohadjali karate chasove kada su imali dvanaest. Cela stvar je bila snimana u parku, shto nas dovodi do toga zashto uopshte pominjem scenu gde isus preobraca ateiste u hriscanstvo pesnicom.

Sad, smeshna stvar ovde je da se Isus sprema da udari ovu zhenu pravo u lice. Josh suptilniji humor lezhi u chinjenici da je u pozadini neko dete koje vozi bicikl. Jer, vidite, poshto je ovo snimano u parku, slobodni gradjani su dolazili na piknike i bashkarili se tamo. I tako dok Mesija razbija nevernike na pola, neka deca trchkaju okolo u pozadini i igraju se frizbi. To pokazuje koliki buzhet se je imao za pravljenje ovog filma. Ovo je u stvari pravi nezavistan film.

Uzgred, ovo je slika dva  vampira (Maxine Shrek i Johnny Golgotha, sjajna imena zar ne?) poshto su pokoljali sve lezbejke u lezbejskom centru. Vidite. Rekao sam vam da ubijaju lezbejke. I josh bolje od toga, pokazacu vam i ovu sliku sa odjavne shpice:

Ovo je moguce najbolja odjavna shpica ikada vidjena u bilo kom filmu. Ikada.

Kada prvi put Isus sretne mushkog vampira (Johnny Golgotha opet) dobija strashne batine. Maxine je ubila Mary Magnum (ali ona se kasnije vraca kao vampir lezbejka na motoru). Hrist lezhi, krvareci na ulici i moli ljude da mu pomognu. Naravno, jedini koji mu pomazhe

je neki tranvestit da se uplashish od njega. Ne zhelim da omalovazhavam tranvestite, ali, choveche, Isus je dotakao dno. Njegovi prijatelji su mrtvi, i jedina osoba koja mu pomazhe izgleda kao moj tata u haljini. To je krajnje vreme da Bog odluchi da pomogne svome sinu. On mu se chak i obraca. Kako, pitate se?

Kazhite cao Bogu, dok komunicira sa Isusom kroz chiniju sa ovim. Ovo je najsmeshnija stvar u filmu, gde mozhemo da vidimo  sladoled kako kazhe Isusu da ga nije napustilo.

Bog shalje meksichkog rvacha Santosa (Ne meshati sa Santoom, "stvarnim" meksichkim rvachem koji se borio s vampirima) i njegovu velikodupnu menadzherku Gloriju Oddbottom.
Santos i Isus uglavnom trche okolo i razbijaju ljudima lobanje do zadnje borbene scene, gde oni opet, razbijaju ljudima lobanje.
Dok se Isus bori sa Johnnijem Glogothom (i sa Mary Magnum, lezbo vampirom na motoru) Santos mora da se bori sa nechim drugim

Da. KLOVNOVI vampiri. Opet, zashto svi ovakvi filmovi moraju da imaju klovnove. Posle mog zadnjeg filma u kojima se pojavljuju klovnovii, pochinjem da mislim da neka sila hoce neshto da mi poruchi.

E, a sada, dozvolite mi da vam predstavim najboljeg lika u celom filmu:

Doktora Pretoriousa.

On je ludi doktor koji dere lezbejke i presadjuje njihovu kozhu na vampire. On je lud, mnogo se cereka, i voli da lizhe lesheve kada misli da ga niko ne gleda. Takodje i koristi razne organe, da vam rasvetlim

Mozhda necete moci da vidite, ali Doktor P koristi lesheve da hladi pivo.

Umesto onog metalnog shto se stavlja na ruke i koristi za bolje prebijanje, doktor Pretorious koristi nechije bubrege.

Zashto uvek niskobudzhetni filmovi uvek smile najbolja oruzhja. Fantastichno je videti da neko koristi nechije unutrashnjice na ovaj nachin. Ako ste ikada zheleli da vidite ludog nauchnika vapira kako hvata Isusa u zamku nechijim crevima, ovo je film za vas. Dodjavola, zhelim da bude Dr. Pretorious kad porastem. sa malo vishe modnog stila. Mozhda.

Da zavrshimo sa preprichavanjem! Jedan od sveshtanika se pretvara u vampira, probada Isusa u grudi i ubija ga. Ne bash. Umesto da umre (kao shto bi svaki smrtnik trebalo) nebo postaje crno i Isus otkriva svoju tajnu. Ako ga probodete, svetlost koja ima moc da ubija vampire ce se pojaviti tachno gde tamo gde je bila rana. Isus unishtava preostale vampire sa svojom svetlecom loptom i tako spasava dan. Naime, morate da povredite mesaju, da bi otkljuchali njegove istinske moci. Znate, kao shto se desilo u bibliji.

I onda sledi veliko lezbejsko finale. Santos se je josh ranije u filmu zaljubio u jednu vamp-lezbejku, koju sada isus lechi da bi mogli da budu zajedno. Na srecu, saznaje se da je ona bi, tako da Santos odlazi sa svojim nevestom. Mary Magnum je izlechena i zahteva od Isusa da povrati u zhivot Maxine Shrek, jer je otkrila pravu ljubav.
Isus je iznenadjujuce neprijatan oko ovoga, ali mislim da to nije ono "uuuu lezbejke" a da je vishe "bozhe, ona je zaljubljena u vampira koji je ubio moje prijatelje!". Ali, Isus prashta.
I znate li shtaa josh Isus radi?

Hvata dzhinovsko dupe Glorie Oddbottom. I to je kraj. Kung Fu Isus unishtava lezbo-vampire ubice sa svojom svetloshcu iz grudi, i hvata menadzherku za dupe.

Istina, Jesus Christ: Vampire Hunter je veoma zanimljiv. Ipak morate da verujete. Niski kvalitet je preplashio sve moje prijatelje, a i imam nekoliko prijatelja hrishcanina koji bi se mozhda uvredili. Ali, opet, ovaj film ne pokushava da bude uvredljiv, kao mnogi drugi filmovi sa niskom ocenom. Ovde postoji pricha. To je samo pricha o tome kako je bozhji sin napravio Kanadu bezbednim mestom za lezbejke. Od vampira. Uz pomoc meksichkog rvacha.

Prevedeno sa najdivnijeg sajta headinjurytheater.com
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: 10.05.2008. 20:45 »

Sjajna zamisao. Autor se sjajno dosetio da odradi ovakvu priču i usput na perfidan način saopšti šta misli o vernicima. Žao mi je što se ja nisam setio pre ovoga da napravim sličan film.

Evo nekih hajlajt momenata iz ovog gore komentara:

Citat
Maxine Shrek ubija izrazito buckastu medicinsku sestru na parkingu. Kasnije, vampirka izlazi iz kola, na sunce i zove nekog mobilnim telefonom. Sledece rechi koje je promumlala su ono shto me je toliko privuklo ovom filmu:
"Where have all the Lesbians gone?"

Citat
Nekoliko sveshtenika su zabrinuti oko nestanka lezbijki u njihovom gradu. Sluchajno, ti sveshtenici znaju gde Isus voli da gluvari. Da. Oni sedaju na skuter i upucuju se ka plazhi. Zato shto Isus tamo voli da kulira pre svog Drugog Dolaska.

Citat
Da, kao Kijanu Rivs, Isus Hrist zna kung fu, a i zasita se ima osecaj kao da gledate jedan od onih starih kung-fu filmova. Samo shto u ovom glumi Isus. Koji seche goticharke karate udarcima.

Citat
Postoji duga scena u kupovini, ali pre toga, vidimo ga kako se je obrijao, oshishao, i stavio velike mindjushe.

Citat
Isus se na kraju bori sa gomilom ateista. Gomilom.
Cela stvar je bila snimana u parku, shto nas dovodi do toga zashto uopshte pominjem scenu gde isus preobraca ateiste u hriscanstvo pesnicom.

Citat
Kada prvi put Isus sretne mushkog vampira (Johnny Golgotha opet) dobija strashne batine. Maxine je ubila Mary Magnum (ali ona se kasnije vraca kao vampir lezbejka na motoru). Hrist lezhi, krvareci na ulici i moli ljude da mu pomognu. Naravno, jedini koji mu pomazhe je neki tranvestit

Citat
Kazhite cao Bogu, dok komunicira sa Isusom kroz chiniju sa ovim. Ovo je najsmeshnija stvar u filmu, gde mozhemo da vidimo  sladoled kako kazhe Isusu da ga nije napustilo.

Citat
Bog shalje meksichkog rvacha Santosa (Ne meshati sa Santoom, "stvarnim" meksichkim rvachem koji se borio s vampirima) i njegovu velikodupnu menadzherku Gloriju Oddbottom.

Citat
Santos i Isus uglavnom trche okolo i razbijaju ljudima lobanje do zadnje borbene scene, gde oni opet, razbijaju ljudima lobanje.

Citat
Jedan od sveshtanika se pretvara u vampira, probada Isusa u grudi i ubija ga. Ne bash. Umesto da umre (kao shto bi svaki smrtnik trebalo) nebo postaje crno i Isus otkriva svoju tajnu. Ako ga probodete, svetlost koja ima moc da ubija vampire ce se pojaviti tachno gde tamo gde je bila rana. Isus unishtava preostale vampire sa svojom svetlecom loptom i tako spasava dan.

Citat
I znate li shtaa josh Isus radi?
Hvata dzhinovsko dupe Glorie Oddbottom. I to je kraj. Kung Fu Isus unishtava lezbo-vampire ubice sa svojom svetloshcu iz grudi, i hvata menadzherku za dupe.

Sjajno! Ne moram ni da gledam film, dopada mi se priča, a mislim da je kod ovih bitna jedino priča, i slika doduše. Gluma je nebitna.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-14
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #2 poslato: 15.05.2008. 20:54 »

dajte linak, dajte linak?
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 16.05.2008. 11:17 »

Sinoć kad sam došla kući, film je bio tu, u mom folderu downloads.
Skinula sam ga preko torrenta (ovog inače) ali sada vidim da ima i na drugim torentima, pa možeš i tamo da gvirneš, i pogledala neke scene, izgleda fenomenalno, i nimalo dosadno, kao oni glupi kvazi jesus christ vampire hunter filmovi, nešto blizu kvalitetu pink flamingosa, no, videćemo, večeras ću ga natanante pogledati uz kokice i deset voćnih jogurta daaaaaaaaaaaaaaa ahahahahahhahahaha!!!!!
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17.05.2008. 00:03 »

Film je veoma veoma dobar, nije retardiran kao oni glupi japanski filmovi sa glupim forama, ima svoga stila!
Divan film, najviše mi se svidja kad isus trči i svi pevaju i on čini čuda, bake koje su hodale sa nekim držačima počinju da trčkaraju, ljudi sa štakama postaju slobodni, mrtvi ustaju, i svi igraju i pevaju, divne su takodje i scene kada se isus bori sa vampirima, a najbolja borba je bila u kaficu gde je isus pevao, a kada je pogledao u ogledalo, niko nije imao odraz (to znači da su vampiri), i onda je morao da ih porazi, uz pomoć svog prijatelja santosa, a i doktor pretorios je fantastičan, fantastična gluma, vidi se da je režiser neki veoma pametan, kreativan čovek pun života
ah, da, još jedna fantastična scena je, prva borba isusa i dvoje sveštenika sa vampirima. kada su naišli ti vampiri, počela je tuča, i isus je rekao onim sveštenicima "go bless the lake!" dok se je on borio s vampirima, pošto, jedini način da ih pobedi je da ih krsti u reci, i tako su oni sveštenici otrčali do mora, kleknuli na kolena i počeli da mumlaju nešto dok se je isus borio sa vampirima, ta scena je tako savršeno snimljena da sam poželela da krckam bisere
Sačuvana

DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-14
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #5 poslato: 18.05.2008. 17:45 »

hahaha
dobar dobar, nema shta!
:)
It's all good, it's all right, everybody gets laid tonight!
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Todor_albino_decak
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 09.06.2008. 06:07 »

Prokletstvo, sad mi se gleda, a nemam mesta na hardu. Dusa mi je u razdoru. cudjenje
Sačuvana

The bottle is empty
The sleigh has a flat
The stripper in my bed is ugly and fat
bjesodrag
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 19.07.2008. 14:50 »

ima li neko titl za ovaj film?!!! please! please! please!  molitva
Sačuvana

But Im a creep, Im a weirdo.
What the hell am I doing here?
I dont belong here...
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19.07.2008. 15:35 »

ja planiram da napravim titlove za sve dobre filmove za koje ne postoji prevod na srpski kako bi cheljad to gledati mogla.
tako ce biti i sa ovim filmom.
to ce se desiti za nekoliko dana, a dotle, obozhavajte me i dalje, obozhavaoci moji, posipujte me cvecem!
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: