Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Drustvo mrtvih pesnika (Dead Poets Society)  (Pročitano 805 puta)
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« poslato: 16.12.2007. 01:53 »

Jel'te ste gledali "Dead Poets Society"? I koje su kao vashe kritike?
« Poslednja izmena: 07.02.2008. 13:08 Domaci izdajnik » Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16.12.2007. 02:10 »

Prvi put kada sam odgledao taj film činio mi se kao genijalno ostvarenje. Nisam ni znao za njega pre no što mi je jedna devojka sa četa spomenula, a ona se kao zanima za književnost i to nadahnuće. Tako ja odgledah to i bi mi žao što nisam pre bilo koga otkrio genijalnost tog filma. No, na stranu sa pričom, film je sasvim običan ako se usmerimo izolovano na glumu. Priča je ta koja deluje zaista impresivno.

Pak, suviše je dockan da bih sada pisao obimniji komentar. Voleo bih da se još neko uključi pa možda i budem analizirao deo po deo.
« Poslednja izmena: 07.02.2008. 13:08 Domaci izdajnik » Sačuvana

- Mi smo hteli naše pare, a oni su hteli naše pare. Nikako nismo mogli da se složimo oko toga čije su naše pare. (Nenad Čanak)

- Učestvuj u četvrtom broju časopisa Zapad!
Vidovita Rino
Pouzdano!

Duh bunta: +24/-1007
Van mreže Van mreže

Rino zna sve!!!

« Odgovor #2 poslato: 16.12.2007. 11:58 »

jea, shit men
Sačuvana

"Ako koza lazhe, rog ne lazhe"
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 08.02.2008. 01:16 »

Mozhda jedan od najboljih filmova koje sam video i jedan od onih koji teraju na plakanje !!

Stidljivi Tod Anderson postaje đak Velton koledža u srcu Nove Engleske koji obrazuje buduću elitu Amerike. Svi profesori ove prestižne škole su rigidne osobe, lažni autoriteti koji se strogo pridržavaju pravila. Svi osim jednog - profesora književnosti Džona Kitinga, nekonvencionalnog čoveka punog entuzijazma, originalnih ideja i inspirativnih stihova, jedinog profesora na Veltonu koji veruje da reči i ideje mogu da menjaju svet. Ljubav profesora Kitinga prema literaturi, posebno prema poeziji, pokreće učenike na putovanje koje vodi do samoostvarenja. "Učinite da vaši životi postanu izuzetni!", "Grabite dan!" savetuje im profesor. Inspirisana njegovim predavanjima, grupa mladića predvođena Todom Andersonom osniva "Društvo mrtvih pesnika", klub nastao po ugledu na istoimeni kome je Kiting pripadao kao učenik na Veltonu. Društvo mrtvih pesnika sastaje se noću, u obližnjoj pećini, gde dečaci čitaju poeziju i svoje prve stihove. Ohrabrenja profesora Kitinga snažno utiču na Toda Andersona, toliko da polako pobeđuje svoju stidljivost i strah od javnih nastupa. Todov cimer Nil Peri, pod uticajem profesora otkriva strast prema pozorištu i uključuje se u rad na pripremi Šekspirovog komada "San letnje noći". Međutim, kada Nilov otac otkrije da se njegov sin zainteresovao za pozorište, zabranjuje mu da se glumi u predstavi. Stvari polako izmiču kontroli, a sudbine ovih mladića i njihovog profesora zauvek se menjaju... Legendarni film australijskog reditelja Pitera Vira, osvojio je Oskara za najbolji scenario, nominacije za najbolji film, glumca i režiju, kao i BAFTA-a nagrade za najbolji film i muziku. Režija: Piter Vir; Uloge: Robin Vilijams, Itan Houk
Sačuvana
Vidovita Rino
Pouzdano!

Duh bunta: +24/-1007
Van mreže Van mreže

Rino zna sve!!!

« Odgovor #4 poslato: 08.02.2008. 12:01 »

da, i na kraj se utepao, je li tako beshe, jea, shit men, di muvi iz shit
Sačuvana

"Ako koza lazhe, rog ne lazhe"
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-8
Van mreže Van mreže

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #5 poslato: 08.02.2008. 12:14 »

necu da pljujem po filmu, jer ima kvaliteta, ali pricha mi i nije bash neshto posebna...
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #6 poslato: 17.02.2008. 20:43 »

Blah, pricha daje pravu drazh, meni je pricha bash dobra.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-8
Van mreže Van mreže

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #7 poslato: 19.02.2008. 18:05 »

shta, klinci u shkoli, buntovnici, prave udruzenje, i bune se protiv rezima?
blaaaah
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: