Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Cube Zero  (Pročitano 714 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« poslato: 21.12.2007. 02:24 »

A ja odgledao danas film Cube Zero (Kocka, III deo). Ne znam šta da kažem... Posle gledanja prvog i drugog dela (ovog drugog se uopšte ne sećam ali svejedno), ovaj deo je bilo znatno teže osmisliti, jer kako širiti dalje priču, a da ne bude ponavljanje starog materijala? Sjajno je to direktor filma uradio jer je došao u situaciju da mora otkriti ko stoji sa druge strane i vuče poteze unutar tog zatvorenog polja u kojem se nalaze sobe ogromne kocke. Trebalo je osmisliti priču tako da ne bude banalna (do sada se pretpostavljalo da je čitav film u stvari aluzija na boga i bačenost čoveka u svet), budući da se ispostavlja da konce drži vlast (u tom smislu film postaje na neki način borba protiv vlasti i tretiranje vlasti kao represivnog, bezosećajnog mehanizma), i ljude koristi kao zamorce u nekom svom projektu.

No, ne bih da otkrivam detalje radi onih koji nisu gledali. Skinite sa neta (vi koji imate bolju vezu) pa pogledajte. Baš me zanima kakvi bi bili vaši komentari ako biste se usudili malo opširnije da komentarišete čitav serijal pod nazivom Kocka.
Sačuvana

Silovani_Leptir
Teatralni mislilac

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 25.12.2007. 17:33 »

Baš me zanima kakvi bi bili vaši komentari ako biste se usudili malo opširnije da komentarišete čitav serijal pod nazivom Kocka.
Kod trećeg mi je bilo dobro ono pitanje na kraju, prije spaljivanja. Prvi dio mi je bio najbolji. 

Za blagdansku razbibrigu preporučujem film Planet terror od Rodrigueza. To je posveta trash hororima sedamdesetih. Jedan od glavnih likova je striptizeta bez jedne noge koja za protezu koristi M16 (ako se ne varam).

PS:Nedavno pogledah i najnoviji dokumentarac od Moorea-  Sicko se zove. Propaganda, kao i obično.
Sačuvana

Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #2 poslato: 10.02.2008. 13:58 »

shto se utiska tiche, prvi deo kocke je i dalje najbolji. najzivopisnije su dokazali tu napetost iako nisu dobro predstavili klaustrofobichnost zatvorenosti u kocki koja je kocka od malih kockica pored koje se nalaze kockice do kockice
hahahaha
elem, drugi deo je nazvan hiper kocka, i apsolutan shit u odnosu na ostale delove. jerbo koristi vreme kao 4 dimenziju, shto ne daje na utisku one gore pomenute zatochenosti u klaustrofobichnosti kocke do koje je kocka u kocki kockica....
a treci deo je pomerenog centra, jer se pricha skroz odvila, demistifikujuci ceo serijal (od kojih je samo prvi deo valjao) i nazalost povezivajuci se sa prvim delom. a da ne spominjem one momke odozgo i nedostatak glumaca... ako imash malo glumaca morash imati statiste, ako nemash statiste, morash imati dinamichnu pozadinu... 3 mi je shit.
a planet terror sam odgledao i nisam bash imao neke utiske, osim da sam u drugom delu filma ochekivao da onaj napaceni tip izubija one jebene ribe. al se to nije desilo, valda je hteo da prikaze kako i nezniji pol moze da bude surov i jebeno poremecen.
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 10.02.2008. 20:15 »

Gledah sva tri dela, ne tako skoro, i svaki mi je genijalan. Mada me malo mrzi a i boli me pimpek da vam ovde pisem koliko mi se svideo ovaj kockasti film. Ne bih se nikako slozio sa gosn. DramatisPersonae-om oko onoga za HiperKjub, nikako. Drugi deo ostavlja vecu dimenziju za mozganje i fascinacije. Lepuskasto je to kako treci deo objasnjava neke delove iz prvog dela. Zudim za cetvrtim.
Sačuvana
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #4 poslato: 11.02.2008. 11:34 »

Zudim za cetvrtim.
Ali nema, zatvorili su krug, tj. kocku, tj. krug, tj. kocku, tj. krug, tj. kocku, tj. krug, tj. kocku....
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 11.02.2008. 12:09 »

Znam. Rekoh samo da zudim. Mada, opet, ko zna. Ne bi bio prvi put da se zatvori trougao, romboid delova filmova i onda pojavi nastavak, ukoliko se ukaze prilika da se nesto zaradi, najcesce.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 11.02.2008. 13:42 »

Nije loshe samo shto se naviklo na radnju filma pa vishe nije toliko interesantno kao prvi put kad se gleda
Uostalom zato je prvi deo najbolji , nikad josh nije radjen film na slichnu temu pa deluje interesantno
Prvi deo vredi da se odgleda u svakom sluchaju , a za Cube Zero ne znam , nisam gledao
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #7 poslato: 17.02.2008. 20:48 »

Gledah sva tri dela, ne tako skoro, i svaki mi je genijalan. Mada me malo mrzi a i boli me pimpek da vam ovde pisem koliko mi se svideo ovaj kockasti film. Ne bih se nikako slozio sa gosn. DramatisPersonae-om oko onoga za HiperKjub, nikako. Drugi deo ostavlja vecu dimenziju za mozganje i fascinacije. Lepuskasto je to kako treci deo objasnjava neke delove iz prvog dela. Zudim za cetvrtim.

Nisam gledao III. Meni se vishe dopada II od I...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: