DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 10.02.2008. 13:47 » |
|
ne mora da znaci da ce im se svideti. mozda je taj lik luk prs'o malo s mozgom pa je napravio carlston za poteru falusa
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
The howling shriek of death in your eyes The whole court and the beast enter your room The gold will turn to rust Your empire follows you into your tomb
The wraiths of night caress And whisper softly now, "We are the dead" They bear your life away They tear your heart in two They've taken the queen
To some better place, so they think
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 10.02.2008. 18:45 » |
|
Inache taj Luk Beson je koliko sam chuo pisao scenario i za Chudesnu sudbinu Amelije Pulen , pa kome se svidja taj film trebalo bi da im se svidja i Charlston za Ognjenku . Samo kratko: Luc Besson nema veze sa Cudesnom sudbinom Amelije Pulen (*Fabuleux destin d'Amélie Poulain).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 11.02.2008. 12:31 » |
|
Dobro , moja greshka. Angazhovao sam se malo da saznam neshto vishe o filmu i saznao dosta toga . Na primer , statisti su u ovom filmu platjani 30 evra dnevno , a manje poznati glumci po 50 , shto morate priznati da je mnogo , a film je finansiralo Ministarstvo za kulturu , shto je najgore od svega , mada je deo sredstava doshao i iz Francuske , a sve ukupno je 3 miliona evra samo za prva dva-tri meseca , a film se snimao chini mi se tri godine . Drugo , film nije unapred isplaniran (nije napravljena knjiga snimanja ) kako tje da se radi ni scenski , reditelj je mnogo puta ponavljao scene i trazhio bolju verziju , nezadovoljan onim shto bi se uradilo . Za tri dana urade po tri scene . Inache taj Urosh Stojanovitj je dobio pare od Vlade / Ministarstva iako je dosta mlad reditelj valjda zato shto mu je otac neko mudo u domatjoj filmskoj produkciji  Kazhu teshko da bi i upisao FDU da je sve bilo regularno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 11.02.2008. 16:02 » |
|
Mnogo puta sam ovih dana bio zatečen jer odasvud stižu neke poruke hvale na račun ovog filma, kojeg inače nisam pogledao još uvek a ne znam da li ću, a onda kažu kako je tužno što u bioskopima nema mnogo ljudi i što ne dođu da ga vide. Pitam se da li je bitno tek da se nešto daje ili je bitno i šta će publika da vidi. Nervira me kada se pod kulturnim događajima računaju i odlasci u bioskop bez obzira šta tamo ima da se vidi. Nije svaki odlazak u bioskop dobro iskorišćeno vreme, pa da se i besplatno daju filmovi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Duh bunta: +4/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 06.04.2008. 16:57 » |
|
Film je nerealan i pun simbolike. Uradjen je kao bajka. Citala sam kritike na racun erotskih scena u filmu, ali i to je opet simbolika. Taj seks u mrtvackim kolima, vrlo je nesrecan kao i svi likovi prikazani u filmu. Svakako film treba pogledati, pa kreirati licni stav. A kriticara ce uvek biti. Meni su smesni oni koji u zivotu nista nisu uradili, a kritikuju i pri tom zanemaruju tudji trud i rad.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 06.04.2008. 17:01 » |
|
A kriticara ce uvek biti. Meni su smesni oni koji u zivotu nista nisu uradili, a kritikuju i pri tom zanemaruju tudji trud i rad. Jel znas koliko je para republika ulozila u ovaj film i kako su se rezija i glumacka ekipa ponasali sa tim parama? Prvo, namerno su odugovlacili sa zavrsetkom filma da bi sto vise novca izvukli iz republike, a snimanje je radjeno amaterski, da uopste ne ulazimo u pricu samog filma. Znaci ovde ne stoji ta postapalica "A kriticara ce uvek biti" i "Smesni su mi ovi sto kritikuju a nista nisu uradili" jer u ovom slucaju ekipa koja je radila ovaj film bolje da ga i nije radila, nego sto je pokrala pare i uradila osrednji film koji bi mogao da se takmici eventualno u studentskoj konkurenciji poluamaterskih filmova sa special efektima. PS: Evo sad vidim da je Direktor Bolnice nesto vec rekao na tu temu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 06.04.2008. 17:09 » |
|
Jel znas koliko je para republika ulozila u ovaj film i kako su se rezija i glumacka ekipa ponasali sa tim parama? Prvo, namerno su odugovlacili sa zavrsetkom filma da bi sto vise novca izvukli iz republike, a snimanje je radjeno amaterski, da uopste ne ulazimo u pricu samog filma. Znaci ovde ne stoji ta postapalica "A kriticara ce uvek biti" i "Smesni su mi ovi sto kritikuju a nista nisu uradili" jer u ovom slucaju ekipa koja je radila ovaj film bolje da ga i nije radila, nego sto je pokrala pare i uradila osrednji film koji bi mogao da se takmici eventualno u studentskoj konkurenciji poluamaterskih filmova sa special efektima.
PS: Evo sad vidim da je Direktor Bolnice nesto vec rekao na tu temu...
A ti znas pikanterije vezane za snimanje filma, od visine budzeta do "rekla-kazala"? Dobrooo.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 06.04.2008. 18:21 » |
|
Možda mi samo žanrovski ne odgovara, ali s obzirom na to da sam imao sve uslove da ga vidim u najboljem svetlu i u najlepšim okolnostima (gledao ga čak u bioskopu), mislim da vredi prozivke za jedan od najgorih filmova novije srpske kinomatografije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 07.04.2008. 00:46 » |
|
Možda mi samo žanrovski ne odgovara, ali s obzirom na to da sam imao sve uslove da ga vidim u najboljem svetlu i u najlepšim okolnostima (gledao ga čak u bioskopu), mislim da vredi prozivke za jedan od najgorih filmova novije srpske kinomatografije.
Meni je film "Lepa sela, lepo gore" neuporedivo gori i morbidniji ...a ima ih jos...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 07.04.2008. 12:47 » |
|
Dopao mi se film. Volim bajke, a Čarlston jeste bajkovit, ujedno prožet poukom, koja je univerzalna. Mislim da se mnogo toga nije promenilo ni danas, ako pokušamo da ispratimo metaforu. Žena se jeste emancipovala, ali isto tako je ostala željna iskrene ljubavi, a isto važi i za muškarca. Fenomenalan kontrast jeste ta različitost u senzibilitetu Male Boginje, koju je čarobno ostvarila Katarina Radivojević i "velikana čarlstona" iz grada koga je, po mom mišljenju jako dobro odigrao Stevan Kapičić. Ona je po prirodi snažna i prkosi, a on, kako se i u filmu kaže "svilen" i eto koliko je u stvari društvo "instruiralo" da su muškarci jači, snažniji, odlučniji... Shvatamo iz filma koliko je sve individualno i koliko uslovi života pre svega utiču na razvoj individue. Dopao mi se odnos Ognjenke i Male Boginje, takođe, kao i simbolika suprodstavljanja tradiciji, a ujedno griže savesti koja se javlja kod Ognjenke i želja za očuvanjem te iste tradicije, uprkos nezaustavljivom napretku civilizacije i prevazilaženju "običaja". Kostimi su mi se posebno dopali, naročito haljine koje Olivera Katarina, u ulozi Velike Boginje, ukrade za unuke... Lično vrlo cenim Katarinu Radivojević i pored toga što je lepa žena, ona je vrlo talentovana glumica i mislim da Čarlston bez nje ne bi bio isti film. Izbor glumaca je odličan, Jezdiću i Kapičiću su uloge sjajno legle, takođe. Što se tiče ovoga što kaže Morella povodom arogancije, takođe smatram da je nepotrebna i da profesionalci i nisu takvi. Mislim samo da kada neko ima talenat, talenat i jeste dar prirode,a spoljašnjost, koja za glumca jeste važna, ne u smislu da je lep ili ružan, plav ili crn, dugonog ili kratkonog, debeo ili mršav, već i smislu da ima artikulisano telo, osećaj za ritam, dobar govorni aparat, harizmu, u tom smislu jeste važna pojava. Zašto na FDU i ostale umetničke fakultete primaju malo ljudi? Zato što jesu neophodne predispozicije za umetnički rad. Možeš ti do sutra da vežbaš pevanje i da radiš na tome, ako nemaš sluha ili ritma, glas... Isto je sa glumom. Ako nemaš talenat, džaba trud i rad, ne ide, nema baze... Muzika mi se posebno dopala. Sve u svemu, meni lično, drag film, ali ja i volim ovaj žanr. Našem filmu je, čini se neophodan, jer je prezasićen tematikom 90-ih godina, rata, ubijanja i ostalog... Lepo osveženje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 07.04.2008. 20:07 » |
|
Našem filmu je, čini se neophodan, jer je prezasićen tematikom 90-ih godina, rata, ubijanja i ostalog... Lepo osveženje Bas to.Kakav da je, ne moze bit gori od ratnih.... Nisam jos gledala film mada bih volela i pored losih kritika. Meni je licno vec preko glave ratnih i vulgarnih filmova....I Vogue se osvrnula na Lepa Sela ..i slicne filmove... Mislim da nam je vec svima dosta toga
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 27.06.2008. 19:49 » |
|
Gledala sam Carlston pre neki dan na Cinema city-u i ovakvi su utisci.
10 za sminku, scenu, kostime...vizuelno film je savrsen. Zaista. Pejzazi divni, slike sexa veoma lepe ..sve u svemu zaista vizuelno raj za oci.
Ima duhovitih momenata, cak sam se i nasmejala par puta.
Ali grozan odabir glumaca. GROZAN. katarina Radivojevic nek je prokleta izgleda zlo i odvratno kao i uvek. njen lik, mala Boginja je koliko kapiram zamisljen kao neka divlja buntovna i ponosna riba ali ona deluje jednostavno zlo. iz ociju joj izbija.
Ognjenka je malo bolja ali nije ni ona blistala.
Ne znam....stvarno ne znam....gluma je nekako nategnuta, izvestacena...kao da se glumci silno trude da budu kul, odresiti i arogantni a ne ide im....
Nije lose..ali moglo je mnogo bolje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
STANISHA HELL
Narodni mudrac

Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 21.07.2008. 01:33 » |
|
ja sam plakao dok sam gledao ovaj film gledao sam ga u bioskopu, i choveche, plakao sam ko kisha zamislite, ja, mishicava grdosija, stena, planina.. plakao sam u bioskopu, u praznoj kesi za kokice...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lehman
Narodni mudrac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
Pol: 
foliranti,napolje!
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 21.07.2008. 06:18 » |
|
ne palamudi!  ovo je topic za otrovnog starca,nadam se da nije odapnuo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|