Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Andrej Rubljov | Tarkovski  (Pročitano 349 puta)
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ja nisam luzer naprotiv...

« poslato: 15.05.2008. 11:20 »

Odgledah prvi deo filma Andrej Rubljov od Tarkovoskog. Je l gledao ko? To je onaj film ( govorim o prvom delu ) poznat po poslednjoj sceni gde neka jurodiva izmetom ( ako sam dobro shvatio ) maze zid crkve, tamo gde treba da se naslika freska. A taj Andrej Rubljov, ikonopisac, shvata kako je besmisleno postovati sve te crkvene norme ako se zaboravi sustina. Ovih dana cu gledati i drugi deo, neobicno je za promenu gledati jedan ruski film.

Je l gledao neko jos neki film od Tarkovskog?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 15.05.2008. 12:45 »

Imam taj film, ali ga jos uvek nisam odgledao. Gledao sam druge filmove od Tarkovskog i apsolutno su genijalni. Nostalgija i Solaris na primer. Ovaj Solaris me u nekim momentima podseca na Odiseju u svemiru.
Jesi li gledao to?
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #2 poslato: 15.05.2008. 13:04 »

Rubljov je fenomenalan film. Podseća me na Skenderbega.
Mislim na albansko-ruski film o Skenderbegu iz ranih šezdesetih godina, totalno underground.
Dobro je prikazan hrišćanski lov na domaće pagane u trenutku strane inoverne okupacije.
To me je fasciniralo....
Sačuvana

Rino hitno da ode na nošu!
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #3 poslato: 16.05.2008. 14:21 »

Odgledah i drugi deo. Pocinje tako sto divlji tatari ubijaju stanovnistvo i unistavaju crkve. To tako potrese Rubljova da izgubi veru i prestane da slika. Nakon dve decenije gradi se zvono i desi se cudo. Vera je vracena.

Monarch, ovo je jedini film od Tarkovskog koji sam odgledao. Planiram odgledati i druge, ali treba ih naci. Na imdb-u najbolje ocenjen je neki Stalker.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Lehman
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

foliranti,napolje!

« Odgovor #4 poslato: 29.05.2008. 00:09 »

Jedno iskustvo Tarkovskog koje je on zapisao u svom dnevniku je to da mu se prilikom seanse prizivanja duhova,kojoj je prisustvovao iz radoznalosti,javio duh koji mu je rekao da ce za zivota snimiti 7 filmova.Na pitanje Tarkovskog,kako samo 7,dobio je odgovor SEDAM DOBRIH!
Sačuvana
Todor_albino_decak
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08.06.2008. 03:03 »

Gledao sam Solaris i Zerkalo (ako se tako zvase), a i Rubljova cu cim ga nabavim.
Obozavam Tarkovskog, mada je ponekad zaista naporan za gledanje.
Sačuvana

The bottle is empty
The sleigh has a flat
The stripper in my bed is ugly and fat
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: