Evo odgledah još jedan romantičan film zbog kojeg bi mnogi mogli da me prozovu čovekom bez ikakvog smisla za filmsku umetnost. Zove se A Walk to Remember, i proizveden je 2002. godine. Jednom sam ga video ali samo pri kraju, pa sam ovog puta rešio da odgledam u celosti, sa diska. I mogu reći da nije loš, makar priča zaslužuje pažnju, ako ne gluma i kadrovi.

A priča je rađena po romanu nekakvog Nikolasa Sparksa, i otprilike su glavni momenti ovo: Devojka i mladić započinju prijateljstvo. On je popularan mladić, a ona štreberka. Međutim, nakon nekog vremena ona počinje svojom inteligencijom i znanjem da privlači ovoga mladića koga je isprva bilo sram i da ga prijatelji vide sa njom. Kada su se zavoleli ona mu otkriva da boluje od leukemije i da su i doktori digli ruke od nje, te da joj je ostalo samo da proživi to malo života što joj je ostalo. U daljem delu filma mladić pokušava da joj na svaki način udovolji i učini da se oseća srećnijom.
Opet publika može da nauči da poštuje život i svaki njegov momenat, učeći od devojke koja uprkos svesti o teškoj bolesti koja će joj ubrzo prekinuti sve planove, zna da se nasmeje i uživa u to nešto trenutaka koji su joj ostali.
Moja ocena zasniva se uglavnom na priči i odabiru glavne glumice koja je odlično odradila posao, i predstavila se u sjajnom svetlu. Odigrala je ulogu ekstraordinarne devojke koja može da služi za uzor mnogim drugim. Dakle, ocena:
7.5/10.