Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 30.07.2007. 12:46 » |
|
Koje god nacionalnosti bio, za mene nije vazno. A stvarno nigde mu se ne vidi nikakvo obelezje, zato mislim da bi to u najmanju ruku bio sumnjiv Srbin. On ce uvek da istakne orla, mrtvacku glavu, krunu nepostojeceg kralja ili zastavu. A i kalasnjikov je obavezan. Nego, kakvu bi ova fotografija reakciju izazvala na nekom hrvatskom forumu, kakva na srpskom, a kakva na neutralnom? Recimo, postaviti sliku hrvatskog vojnika, odakle god, pa i iz Vukovara, ovako da drzi pusku pored dve zrtve, podiglo bi nivo primitivizma, krenule bi kolektivne osude prema Srbima...
Postavis li sliku na neki srpski forum, i kazes li "eto to je Hrvat" opet bi napravio gadnu stvar. Ima takvih komentatora mnogo, juce sam video jednog primitivnog partizanovog navijaca na jednoj lokalnoj niskoj televiziji koji je pricao o odlasku u mostar, nekoj zeni koja ih je sacekala na ulasku u BiH i rekla kad su se vracali da je tuda zadnja srspka dusa odatle dosla Drinom. Naravno da taj bolesnik i primitivac, navijacki huligan, nema pojma sta time u stvari cini. Napravio je bolesno ponosnu facu, nasmejao se kao da je rekao nesto tako vazno za Srbiju, a u stvari je stvorio jos nekoliko malih nacista.
Hocu da kazem da postavljanje ovakvih fotografija nosi sa sobom veliku opasnost. Sa jedne strane moze da izazove gadjenje prema ratovima, i priznanje sopstvene odgovornosti za ono sto je nastalo, a sa druge poziva upravo na rat. Sve zavisi od toga pred kim se postavljaju koje slike uzasa. Slika hrvatskog vojnika kako kolje Srbe trebalo bi da se pokazuje u Hrvatskoj i na hrvatskim forumima, slika srpskog vojnika kako kolje Hrvate na srpskim forumima i medijima, a i jedno i drugo na neutralnim forumima i medijima, premda na njima i nema potrebe, buduci da su svi dovoljno svesni i antiratno nastrojeni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maximillian
Nazionalist
Duh bunta: +1/-4
Van mreže
Pol: 
Waffen
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 30.07.2007. 13:20 » |
|
To za navijace si potpuno u pravu. Za njih nemam reci. A sto se tice slike, moguce je da je Srbin u pitanju ali ne mozemo reci:"Evo Srbina koji ubija hrvatske civile". Kao sto rekoh brade nose svi a i Tompson nije bas naoruzanje koje su nosili pripadnici JNA, pa makar i oni u rezervi. Pre bi se reklo da je Hrvat u pitanju. Hvala na zutom kartonu :ljut2: Mada....moram da priznam da ste OK likovi jer me do sada niste banovali sto bi se dogodilo na 99% "demokratskih" foruma. Dozvoljavate da covek kaze(mada znam da vi u meni i ne gledate coveka) ono sto misli pa makar to bilo potpuno suprotno od vaseg misljenja. Ja se za takvu demokratiju i zalazem. Ako Romi imaju pravo da prave svecane povorke na Djurdjevdan, ako gayevi imaju pravo na gay parade, zasto ne bi oni koji sebe smatraju Arijevcima mogli da se izjasnjavaju kao Srbi i Arijevci? Razmislite o tome.....Grcka se smatra zemljom najprimenjenije demokratije a podsetimo da je ipak bila robovlasnicko drustvo. Demokratija za sve!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Pobednik je onaj koji veruje u pobedu."-A.H.1889-1945
|
|
|
Trajkovic
Gradjanin
Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 03.08.2007. 21:13 » |
|
nisam imao nameru da provociram,razumeo sam da je ovo forum za sve narode bivse drzave
propagiram demilitarizaciju i uspostavljanje veza izmedju nekada zaracenih strana bez tendencija da vucem na bilo koju stranu izjasnjavam se kao jugosloven ako me pitate za nacionalnost
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 03.08.2007. 21:18 » |
|
izjasnjavam se kao jugosloven ako me pitate za nacionalnost Jugoslovenstvo je u redu. Isto kao i biti Amerikanac po nacionalnosti. Multikulturalnost, multietnicnost, nema nigde nekog istorijskog identiteta i zavisnosti od etnosa. Treba samo da se odbranis kad te budu napali da je jugoslovenstvo upropastilo Srbiju, isto tako i Hrvati pricaju da su bili u tamnici pod SFRJ. Necu da se raspricam, zanima me prvo sta mislis o tome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 05.08.2007. 21:38 » |
|
Imate upravo na RTS1 emisiju o raspadu bivše Jugoslavije. Prilično su, do sada barem, uzdržani, bez nacionalnih i nacionalističkih tendencija. Pokazuju jednostranost i Miloševića i Tuđmana i srpskih nacionalista u tzv. Srpskoj Krajini. Ne znam da li ste znali da je vojska te fiktivne republike u Hrvatskoj bila matora u proseku oko 50 godina. Uglavnom su tu ostali matori i neobrazovani, duboko sobom nezadovoljni ljudi kojima rat nije predstavljao ništa strašno. Svi koji nešto vrede pobegli su sa tog područja.
Interesantno je i to što Evropa i Svet nisu reagovali na nastanak te simulacije od republike u Hrvatskoj. Danas kad bi se tako nešto dogodilo odmah bi takve snage (vojska Srpske Krajine) bile ugušene.
Jeste li znali da je Oliver Mandić bio dobrovoljac u Arkanovoj gardi? Naziva one koji neće da se uključe u dobrovoljačku gardu iz Srbije - pičkama.
Arkan je, čak i prema RTS-u, čovek koga je Milošević poslao da ubija Hrvate. Treba reći i to kako izgleda jedan intervju sa Arkanom:
- Oni magarci koji su pobegli iz Zadra i Šibenika u Beograd tek će da vide šta će da im se desi kad se vratimo. Mi ćemo ovde da ubijamo ove Ustaše, da oslobodimo svetu srpsku zemlju.
Isto tako, bio je neki intervju sa vođom neke Četničke garde. Njihov vođa je verski fašista, kaže: Uz božju pomoć ne trpimo nikakve gubitke, ali ih zadajemo.
Kad se sve to pomeša sa folklorom koji prati ove borbe srpskih vojnika dobija se situacija od koje zdrav čovek povraća.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Gradjanin
Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 06.08.2007. 01:37 » |
|
Gledao sam, na nekoj sednici gde su doneli nezavisnost Krajine igralos e kolce peklo se prase... Divota... Mada, govorio je i jedan reklo bi se razuman chovek koga strpashe u samicu na Dz slovo nisam upamtio e da je takvih bilo vishe, bili bismo na nivou Belgije(po standardu), ne bi ginuli onoliki ljudi za srpstvo, nacionalizam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 06.08.2007. 03:24 » |
|
Ono što se postavlja obično kao glavno pitanje što se tiče rata u Hrvatskoj, jeste pitanje prihvatanja i neprihvatanja plana rešenja od strane američkog ambasadora u Zagrebu u to vreme. Taj čuveni plan Z4. Njime se ostvaruje visok nivo autonomije za Srbe u Hrvatskoj, i to ozvaničenjem teritorijalne autonomije na prostoru tzv. Srpske Krajine.
Prema ovome što sam danas video, izgleda da ni Hrvatska nije bila spremna prihvatiti takvo rešenje. Ono bi u Hrvatskoj stvorilo autonomiju kao što u Srbijo postoje Kosovo i Vojvodina kao etničke autonomije. Zanimljivo je što predsednik i rukovodstvo okupljeno oko Babića i Martića u toj Krajini nisu hteli da prihvate to rešenje za taj deo Hrvatske, nego su hteli da se ta teritorijalna celina bukvalno odvoji od Hrvatske, pripoji Republici Srpskoj i kasnije Srbiji. Time bi bio ostvaren projekat Velike Srbije.
Rekoh, ni Hrvatska nije bila spremna prihvatiti to rešenje jer je bila dovoljno nacionalistički nastrojena da želi očistiti taj deo Hrvatske od Srba, no Tuđman se poneo daleko civilizovanije i principijelnije, diplomatski inteligentnije, pa je ovaj plan "uzeo k umu", premda je bio svestan da ga ne želi da prihvati. Sa druge strane, Srbi, opet nerealnih tendencija da izdvoje jedan deo međunarodno priznate države Hrvatske (vidimo kako to sa Kosovom ide teško iako je čitav svet na strani albanske većine), ne prihvataju da im se teritorija svede na autonomnu pokrajinu u okviru Hrvatske.
Ta nijansa izgleda da je odlučila na koju će stranu preći međunarodna zajednica. Međutim, ovde je meni jako važno to kako je glasio taj plan Z4 ponuđen od strane američkog ambasadora, odnosno plan Amerike i Evrope za Hrvatsku i jugoslovensko pitanje. On je, na zaprepašćenje većine velikosrpski nastrojenih Srba, bio toliko u korist Srba iz Hrvatske da na njega Tuđman nikako ne bi pristao, tako da bi se verovatno Hrvatska ubrzo našla u situaciji u kojoj se Srbija našla 99-e zbog Kosova (naravno, ovo ne govorim kao da bih voleo da se to desilo, ali bi bilo moguće, s obzirom na Tuđmanov nacionalizam). Srbi u Hrvatskoj su samo svojim primitivizmom, idiotlukom najviše kategorije, uspeli da međunarodnu zajednicu okrenu na stranu Hrvatske (što mene prilično čudi, i očekivao sam da taj plan sadrži nešto što će Hrvatska oberučke prihvatiti a Srbi odbiti, kao što je sada slučaj sa Kosovom), a protiv sebe, i izazovu konačnu akciju Oluja, koja se može smatrati završnom i odlučujućom u procesu oslobođenja Hrvatske od pobunjenih Srba.
Interesantno je i to što je Milošević ipak sve to takvim i zamislio i hteo. Krajina bi možda, mada teško s obzirom na to kakvi su intelektualni autsajderi vodili tu fiktivnu republiku, opstala (u sastavu Hrvatske, razume se) da se Milošević nije složio da ne pomaže Srbe na tom području u vojnom smislu, da se dogovori sa svetom i Hrvatskom da dopusti operaciju Oluja bez odgovora. Da je Milošević zapretio, Oluja bi se sigurno barem odložila, ako ne i sasvim obustavila, a srpska vojska razoružala. Ali Miloševiću je bio potreban talas izbeglica iz Hrvatske da bi ga podržali na izborima. Njemu je svaki talas nacionalno obojenih Srba, nacionalno nabijenih koji beže sa ratnih područja, išao na ruku, jer je bio nacionalista i sam, i znao je da će njegovu agresivnu politiku uvek podržavati upravo takvi ljudi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 06.08.2007. 14:04 » |
|
Gledao sam, na nekoj sednici gde su doneli nezavisnost Krajine igralos e kolce peklo se prase... Divota... Pa nemoj tako, to je ipak srpski nacionalni identitet. Kad ne bi bilo prasenceta i kolceta (i inata) Srbende ne bi znale cime da se ponose. Taj čuveni plan Z4. Njime se ostvaruje visok nivo autonomije za Srbe u Hrvatskoj, i to ozvaničenjem teritorijalne autonomije na prostoru tzv. Srpske Krajine. Srbi u Hrvatskoj ga nisu prihvatili jer nije obuhvatao zapadnu Slavoniju (sever Krajine), a Milosevic zato sto nije obuhvatao i druge "osvojene" opstine. Hteli vise, dobili nista. Cisto kockanje ljudskim zivotima zarad teritorije, isto sto sad radi Kostunica. Uzgred, ne znam da li ste znali, ali u Srbiji je i tada Kostunica bio na politickoj sceni, samo sto je bio takozvana nacionalna opozicija Milosevicu. Bio je pitan i po pitanju plana Z4. Odgovorio je da taj plan ne zadovoljava srpsko stanovnistvo u Hrvatskoj i da treba da se ispostuje njihova volja da se taj deo Hrvatske pripoji Srbiji. Znaci Srbiju danas vodi jedan nacionalista koji je mozda veci od Milosevica.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Maximillian
Nazionalist
Duh bunta: +1/-4
Van mreže
Pol: 
Waffen
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 07.08.2007. 12:50 » |
|
Vidim da niko nije zakljucio iz TOG dokumentarca da je to bio klasican "trade" za Republiku Srpsku. Culi ste da je front bio previse sirok(kao od Subotice do Leskovca) i da ga nije bilo moguce drzati. Zato je Sloba napravio deal sa Franjom oko Srpske. Opste je poznato da Hrvati nisu napadali srpske polozaje u Bosni posle "Oluje". Mislim da smo ipak dobro "trgovali". Muslimani su jedini izgubili taj rat na prostoru bivse YU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Pobednik je onaj koji veruje u pobedu."-A.H.1889-1945
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 07.08.2007. 14:50 » |
|
Ne znam o cemu govoris. Izmedju ostalog, taj trejd je toliko jadan da je to stravicno, da u savremenom svetu neko menja teritorije i ostavlja ljudske zivote da ginu. Pa to mogu samo velikosrbi. Nije ovde niti hvaljena Krajina, niti je hvaljen njen nestanak i progon Srba iz tog dela Hrvatske. Za Srbe je tamo bilo najbolje da su medjunarodnim putem trazili autonomnu pokrajinu kakvu ima Vojvodina u Srbiji. I mozda regionalizovati u to doba citavu Hrvatsku kako se taj etnicki karakter ne bi prepoznao i kako bi ljudi to prihvatili na najbolji nacin. Sve to bi Hrvatsku mnogo brze odvelo u Evropsku uniju, rat bi se verovatno odmah prekinuo, a bradati Srbi bi, valjda, u toj Krajini ostavili oruzje i uzeli da se obrazuju i pripreme za civilizovan zivot.
Franjo to nije hteo da prihvati ali bi na kraju ili imao sukob sa celim svetom ili bi morao konacno da prihvati uz neke izmene tog plana. BIH su sasvim druga prica, a najveci problem poistovecivanja tih podrucja je zelja za stvaranjem velike Srbije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 07.08.2007. 17:40 » |
|
Nivo obrazovanja tih Srba tamo je bio toliko nizak da ti ljudi nisu ni shvatali šta znači reč autonomija. Nije imao ko ni da im objasni, jer su ih vodili oni koji danas čine redove SRS-a u Srbiji, tada JULovci Mire Marković. Strašna je to situacija da toliki narod predstavljaju takve intelektualne gromade, i sasvim je logično što se sve onako završilo. Međutim, kritika upućena Hrvatskoj mogla bi da bude to što nije na miran način sve to rešila. Da je preko Međunarodne zajednice krenulo razoružavanje vojske Srpske Krajine, odnosno da nije bilo Oluje, Hrvatska bi se oslobodila blokade tog dela svoje teritorije, ali izgleda da Tuđmanu nije bilo samo to interes. Interes Hrvatske je bio čišćenje Srba sa tog dela hrvatske teritorije, kao što bi sada mnogi Srbi u Srbiji voleli da se Kosovo "očisti", tj. da na njemu ne bude Albanaca, jer je to garant da se ta teritorija potpuno reintegriše u Srbiju. U Hrvatskoj je takvo mišljenje vladalo jer se želela iskoristiti prilika da se ne dozvoli Srbima (odnosno tom delu hrvatske teritorije) autonomija, već da se problem reši za stalno, prostim iseljavanjem, odnosno ratnom ofanzivom.
Ne tvrdim da je Hrvatska tu postupila ispravno, ali ne mogu ni toliko da ih krivim, sem za ono što je usledilo nakon progona Srba, tj. njihovog iseljenja, za šta se i procesuiraju počinioci sa hrvatske strane. Srpska vojska i stanovništvo koje je biralo vlast u toj fiktivnoj republici izražavali su agresivnost prema Hrvatskoj i svaka odmazda je rešenje koje spada u korpus logičnih.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
propasto
Gradjanin
Duh bunta: +2/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 27.10.2007. 05:18 » |
|
Prvi svetski rat: 9.7 miliona vojnika, 10 miliona civila i 21 milion ranjenih.
Drugi svetski rat: 25,036,500 vojnika, 41,364,700 civila
Vietnamski rat: 1,160,157 vojnika,4 miliona civila, broj ranjenih se ne zna
milslim da svaki pocinilac zlocina treba biti pritvoren, ne radi se o brojkama niko nema pravo da oduzme zivot nikome, najezim se kada cujem da je jedna osoba poginula a kamoli ovolike cifre....ali kao sto govore ameri (bicu sarkastican) ne ubija oruzje ljude vec ljudi ubijaju ljude
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
|
|
|
direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 28.10.2007. 02:53 » |
|
Ako se ne varam, Srbija i Miloshevitj su imali odlichnu pregovarachku poziciju pred izbijanje rata ali i u njegovom pochetku. Pa i na kraju, pred Dejtonski sporazum su Miloshevitja u Americi dochekali sa crvenim tepihom i ogromnim slovima napisali dobrodoshlicu srpskom lideru. Kasnije su ga nagradili nekom prestizhnom nagradom za mir i politichku korektnost. Chovek je bio heroj za Amere koji su nekoliko godina kasnije pod izgovorom da ga maknu sa vlasti bombardovali Srbiju. milslim da svaki pocinilac zlocina treba biti pritvoren Pravo je pitanje kako natji sve te pochinioce. Ima ih podosta. Onda i pitanje kolika je izvrshna, a kolika komandna odgovornost?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 06.11.2007. 20:22 » |
|
Nasao sam na netu. Stravicno. Ali na ovakvu vest verujem da ce mnogi nacionalisti u Srbiji uzviknuti kako je svako ko je prikazuje antisrbin i zeli zlo Srbiji jer otkriva zlocine koji su pocinili neki Srbi.
Neđo se hvalio kako joj je oduzeo nevinost. Kada su je doveli ona je donijela sa sobom lutke da se igra. Nije znala šta je čeka...
Neđo Samardžić i Radovan Stanković su 12-godišnju djevojčicu izvukli iz autobusa i doveli je u Karamanovu kuću. Prvo ju je silovao Neđo, a onda i Pero Elez", ispričale su pred Haškim tribunalom preživjele djevojke koje su već bile zatočene u toj kući. Radovan Stanković je učestvovao u dodjeljivanju djevojaka vojnicima, a one koje nisu bile nikom date, kao što je bila 12-godišnja djevojčica, mogao je silovati svaki vojnik kome je bilo dopušteno da uđe u Karamanovu kuću. Odobrenje za ulazak davali su Elez i Stanković i onda ju je 25. decembra 1992. Radomir Kovač prodao izvjesnom Dragecu za 200 maraka. To je posljednja informacija o njoj. Pero Elez je preminuo u toku rata. Radomir Kovač je osuđen na 20 godina zatvora, nakon čega je prebačen u Norvešku na odsluženje kazne. Neđo Samardžić je osuđen na 24 godine zatvora… Radovan Stanković je osuđen na 20 godina zatvora.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Duh bunta: +34/-32
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 06.11.2007. 20:30 » |
|
Ja sam mislio da se devojčice od 12 godina više ne igraju lutkama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
|