SFRJ je jedno veliko sranje.
:) Nemam komentar.
Mislim imali smo vojno lice na celu drzave, marshala..
Ne razumijem sta si htio reci s ovim? Ja koliko znam, on je bio bravar, a njegovi vojni cinovi su prozasli iz uloge koju je imao u 2. svj. ratu, a za koju licno mislim da je bila vise politicka, nego vojno-strategijska. Istina je da je bio vrhovni komandant oruzanih snaga SFRJ, ali zar to nije vecina i danasnjih predsjednika drzava. Bar po defaultu, svi imaju kljucno mjesto u vrhovnom savjetu obrane. Jedina razlika je sto je Broz bio proglasen za dozivotnog predsjednika SFRJ, pa samim tim, i dozivotnog vrhovnog komandanta
.. koji se vise bavio lovom zebri i zajebavanjem nego politikom.
Hm, da se bavio lovom, jest, neki tvrde da je stvarno sam lovio, zive zivotinje :)...Da se dobro zajebavao, isto izgleda....al meni izgleda da se pored toga svega on ipak vrlo ozbiljno bavio politikom, mada, da budem iskrena, sad mi bas nije jasno koji bi to bili pokazatelji "ozbiljnog" bavljenja politikom?
Cija li je on maskota bio samo je pitanje...
Pa ne znam cija je maskota bio, al ocito je bio dobra maskota svima, cim je u ostroj blokovskoj podjeli svijeta uspio biti dobra maskota objema stranama, i pritom ojacati i - trecu.
Sloboda misljenja je tu tek prica za sebe...
Stulic bi rekao:"Sloboda nije Bozje sjeme, pa da ti ga netko da..." A meni se cini da je najgora situacija kad je slobode koliko hoces, ali vidi vraga, vise niko ne razmislja...
riblju corbu je verovatno ta ista inspirisala na pesmu " kako je lepo biti glup "
Bojim se da je Boru inspirisalo nesto drugo, cim svako slovo te pjesmice jos uvijek stoji, iako je Broz odavno rahmetli....
citiracu Satana Panonskog i uvod iz njegove pesme "pioniri maleni"
Kada sam imao sedam godina
oko vrata mi stavili crvenu maramu
ona me stezala , ja se davio
pa josh i danas imam traumu
Hm, sad ne znam dal da se zamislim i nad sopstvenom traumom zbog crvene marame, ili da razmisljam o tome da li ove stihove da posmatram izdvojeno, ili u sklopu citavog Satanovog lika i djela :jezik:
Postoji podatak o jednom dnevniku za vojne atese koji je navodno nekako dospeo u ruke nekog istoricara. Medju imenima u dnevniku nalaze se Tito i Hitler... pa razmisljajte.
Ma razmisljala bih, al nisam shvatila sta je poenta ovoga, majkemi...