Stranice: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 47   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Nezavisno Kosovo  (Pročitano 37697 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Plodni bizon
Urednik

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #600 poslato: 24.03.2008. 18:19 »

Ko sve kaze da je Kosovo Srbija?

Sačuvana
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #601 poslato: 24.03.2008. 22:58 »

To su radili studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Lepa dosetka. Ima još interesantnih plakata. Postaviću kad budem imao malo više vremena.
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #602 poslato: 25.03.2008. 10:16 »

"Srbija je, čini mi se, godinama ćutala, zadovoljna što Kosmet knjiži u svom državnom katastru, verujući da su povelje UN i Helsinški završni akt dovoljno obezbeđenje sa strane međunarodnog prava. Kao što je ignorisala surove realnosti sveta, u kome vrlo često nema tog prava, tako je, zarad teritorije, ignorisala i ljude na Kosmetu – podjednako i Albance i Srbe. Pošto, kao u vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, Beograd nije odstupao od maksimalističkih ciljeva, završio je gubitkom koji je, čini mi se, u nekoj meri ipak mogao da bude minimiziran. Kada sve saberemo, čini mi se da je i suviše kratkovidosti za jednu deceniju“, smatra komentator Politike Boško Jakišić.
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #603 poslato: 25.03.2008. 23:28 »

"Srbija je, čini mi se, godinama ćutala, zadovoljna što Kosmet knjiži u svom državnom katastru, verujući da su povelje UN i Helsinški završni akt dovoljno obezbeđenje sa strane međunarodnog prava. Kao što je ignorisala surove realnosti sveta, u kome vrlo često nema tog prava, tako je, zarad teritorije, ignorisala i ljude na Kosmetu – podjednako i Albance i Srbe. Pošto, kao u vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, Beograd nije odstupao od maksimalističkih ciljeva, završio je gubitkom koji je, čini mi se, u nekoj meri ipak mogao da bude minimiziran. Kada sve saberemo, čini mi se da je i suviše kratkovidosti za jednu deceniju“, smatra komentator Politike Boško Jakišić.

Sve je bilo u redu, dok nisi naveo izvor. Bosko, lepi Bole Jaksic, rado vidjen gost u Tolstojevoj pre 5.oktobra 2000.godine. Miljenik svih rezima, dopisnik iz Rima u vreme jogurt revolucija...Ala ti je autoritet, serem ti se u izvor...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Plodni bizon
Urednik

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #604 poslato: 26.03.2008. 11:50 »

"Kosovo je Bugarska" hahahahah
Sta kazete na komentar? Inace potpis nekog ostroumnog kolege sa drugog foruma.
Sačuvana
shkavel
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #605 poslato: 26.03.2008. 17:59 »

"Kosovo je Bugarska" hahahahah
Sta kazete na komentar? Inace potpis nekog ostroumnog kolege sa drugog foruma.
Baš je glup (rofl)
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #606 poslato: 26.03.2008. 20:05 »

Pa, da, ali nije to originalno kao kampanja koju su radili genijalni momci iz NVO Biro (Beograd). Oni su u Beogradu pisali grafite i lepili plakate sa natpisima:

- Ibiza je srce Srbije.
- Sicilija je srce Srbije.
- Grenland je srce Srbije.
- Šangaj je srce Srbije.
- itd...

Uglavnom, dopada mi se ideja. Na idiotiju patriJota udariti kontru i prikazati u stvari koliko su daleko od realnosti, tj. da je na delu govor mita, imaginarnog, umišljenog. Potpuno vanpolitički kontekst. Spisak želja.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #607 poslato: 27.03.2008. 08:13 »

Beograd je srce Srbije............. na žalost.
Sačuvana

peMzije mladima!
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #608 poslato: 27.03.2008. 09:18 »

Baš je glup (rofl)

Jel znas sta znaci tvoj NICK??? Pogrdno ime za Slovene na Shiptarskom! Jesi li znao to???
Sačuvana

shkavel
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #609 poslato: 27.03.2008. 10:23 »

Znam, i svesno sam ga odabrao.....
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #610 poslato: 27.03.2008. 10:54 »

....mora se priznati da su Ameri dosledni u svojoj nedoslednosti. U cilju očuvanja stabilnosti u regionu, posle pritnavanja nezavisnosti Kosova, uslediće i naoružavanje Kosova, jer naravno po njima oružjem se postiže stabilnost. E, sad što je navodno Rezolucija 1244 još uvek na snazi a ista zabranjuje izvoz oružja na to područje, ma to je nebitno, to su UN,  a njihove Rezolucije ne obavezuju jake igrače, one su za sitnu buraniju.............

A na Kosovu ima oruzja, auuuuu!!! To je bila vest za dnevnopoliticku upotrebu. Zasto bi Kosovari menjali pouzdano Rusko(Kinesko-Srpsko) oruzje za daleko skuplje i nepouzdanije??? osmeh
Sačuvana

Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #611 poslato: 29.03.2008. 14:51 »

Meni je ovo sa Kosovom postalo zanimljivo u pogledu toga šta govore naši državnici. Koštunica kaže da je Kosovo postalo nezavisno da bi postalo prva NATO država na svetu. A onda se pitam zašto Srbija ne uđe u NATO pa da to bude i naša država?
   Drugo što mi pada na pamet... Zašto se Kosovo doživljava kao tuđa država ako bi mogla da bude srpsko-albanska? Da to budu dva konstitutivna naroda pa će i dalje to biti delimično srpsko?
Sačuvana
royalista
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #612 poslato: 29.03.2008. 16:42 »

Drugo što mi pada na pamet... Zašto se Kosovo doživljava kao tuđa država ako bi mogla da bude srpsko-albanska? Da to budu dva konstitutivna naroda pa će i dalje to biti delimično srpsko?
Da li se Albanci slažu s tim da Kosovo bude srpsko-albanska država? Mislim da je to bitnije pitanje. Mada njima ne bi ni bilo teško da se deklarativno opredele kao takvi, jer danas predstavljaju 95% stanovništva pokrajine. To bi bila lepa groteska ili transparentan prikaz koliko ustvari može biti razlika između "de facto" i "de iure" stanja.

Ali ipak, ako se ne varam, Albanci su i zvanično odbili sistem "konstitutivnosti". Lično sam siguran da je to rekao Azem Vlasi, koji se zalaže za "Kosovskost" i "multietničnost" (čitaj - dominaciju)
Sačuvana
shkavel
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #613 poslato: 29.03.2008. 17:30 »

Sve u svemu, jako lepo osvezenje za forum, jer cesto je ovde nedostajalo tog patriJotskog zanosa, nacionalisticki uzvisenih tekstova, i drago mi je sto su kolege Nacionalisti ( sa velikim "N") , odlucili da podele sa nama deo tog zara , prezira prema plazma televizorima, mobilnim telefonima, automobilima, i svim ostalim posastima globalizacije , novog svetskog poretka, klimatskih promena, ozonskih rupa, i drugih zala, kojima nas , eto zapljuskuje cunami materijalizma, neduhovnih klopki, u koje zele da zahvate ovo malo dushe , koje se jos samo u Srba naci moze....i to malo dushe , dushmani bi da nam iz grudi otrgnu , kao onomad Velji Ilicu, lucifer Mladja sto je iscupao srce i dushu vlade....
Ne bih sada o nezavisnom Kosovu, vec eto , iskoristih mogucnosti ove napredne tehnologije, da izrazim zadovoljstvo sto su Nacionalisti ( sa velikim "N" ) najzad medju nama..dobro nam dosli, i bolje nas pronasli....
 :srbenda:
Ovo mi je promaklo, jer sam bio zabranjen....
idididadaminamin,
mi patrIOte ne preziremo ni plazmu, ni mobitel, ni druge blagodeti svetskog napretka...
Razlika između nas i vas je samo u tome šta smo spremni da učinimo da u tim blagodetima uživamo.
Ako karikiram:
ja bih za plazmu i auto radio, radio i radio, odricao se svega i svačega. učinio bih mnogo stvari da to dobijem. Ali ima i nešto šo ne bih učinio - pogazio svoj reč, svoj ponos, svoje ljudstvo, prevario ili prodao svoje voljene.
ti, s druge strane, u svom intelektualnom univerzumu nemaš ono "nešto" što ne bi uradio. Ti bi mogao za plazmu da zakolješ sestru, popušiš karu komšiji, pojedeš govno opštinskom odborniku, poljubiš dupe direktoru škole, prodaješ sestru kao kurvicu ili rasprodaš organe svog unučeta.
E u tome je razlika. Da su neki spremni na sve žrtve (osim da žrtvuju sebe) da bi materialno ugodili svojoj guzi, dok bi drugi pre žrtvovali sebe nego da strada njihov ponos ili njihovi najmiliji.
E to je razlika između tebe i mene.
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #614 poslato: 29.03.2008. 17:54 »

Ovo mi je promaklo, jer sam bio zabranjen....
idididadaminamin,
mi patrIOte ne preziremo ni plazmu, ni mobitel, ni druge blagodeti svetskog napretka...
Razlika između nas i vas je samo u tome šta smo spremni da učinimo da u tim blagodetima uživamo.
Ako karikiram:
ja bih za plazmu i auto radio, radio i radio, odricao se svega i svačega. učinio bih mnogo stvari da to dobijem. Ali ima i nešto šo ne bih učinio - pogazio svoj reč, svoj ponos, svoje ljudstvo, prevario ili prodao svoje voljene.
ti, s druge strane, u svom intelektualnom univerzumu nemaš ono "nešto" što ne bi uradio. Ti bi mogao za plazmu da zakolješ sestru, popušiš karu komšiji, pojedeš govno opštinskom odborniku, poljubiš dupe direktoru škole, prodaješ sestru kao kurvicu ili rasprodaš organe svog unučeta.
E u tome je razlika. Da su neki spremni na sve žrtve (osim da žrtvuju sebe) da bi materialno ugodili svojoj guzi, dok bi drugi pre žrtvovali sebe nego da strada njihov ponos ili njihovi najmiliji.

To to je razlika između tebe i mene.

Brate, alal ti vera. Jednostavno, malo prizemno, ali brilijantno cisto i precizno, docarao si samu sustinu problema!!!!
Ida Dada je konobar, pitaj ga da umuti koktel, a nek pusti politiku....
Sačuvana

Stranice: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 47   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: