Stranice: 1 2 3 [4] 5 6   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Dobrodosli u Hrvatsku  (Pročitano 5249 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
kemičar
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +6/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 20.06.2008. 12:41 »

Iako sam prethodno rekao da se vise necu oglasavati na ovu temu ipak cu uciniti iznimku i odgovoriti Lanavom jer to zasluzuje.

Samo kratko;
1. Nisu, i ja izrazavam iskreno zaljenje po tom pitanju.
2. Na ovo se ne moze odgovoriti sa da/ne, ali budi siguran da vecina normalnih ljudi 
 (s ovim ne mislim na tebe) ovo uopce ne bi smjela dovoditi u pitanje, svi ljudi bez obzira na nacionalnost i ostale pripadnosti su dobrodosli. Kada jednom to zaista i pocmemo prakticirati mozda opravdamo epitet turisticke zemlje velikog potencijala.

Iskreno, ne trebas se bojati neugodnih situacija ukoliko ponasanjem ne isprovociras okolnosti koje mogu zavrsiti tuznim ishodima. Naravno uvijek postoji opcija da naletis na par pijanih degena (roditeljima ovom prilikom iskrena sucut) koji primjetivsi da nisi poput njih uzimaju pravdu u svoje ruke i krecu u inkvizicijski pohod. Iskreno, sanse za takvo nesto su minorne ali ne i iskljucive. Silovani Leptir je progovorio: ukoliko razgovaras univerzalnim jezikom novca u stanju si sporazumiti se na svakom polju i srusiti barijere bilo koje vrste. O kulturi, perspektivi mladih i ostalom sljedecom prilikom ako te zanima, sada moram dalje.

Dobro dečko što je tebi?? Pa vidiš da te ljudi tu čudno shvaćaju..
Ne pljuj a još manje ne idelaziraj..
Kakvi smo takvi smo, ništa bolji niti lošiji u Europi..
Čemu  potreba za opravdavanjem i izigravanjem gljive??
Daj opušteno..
Kome se i ćemu opravdavaš??
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 20.06.2008. 15:02 »

Ja uopste ne vidim da je Druid lose shvacen i da su njegovi stavovi i pogledi na stvari losi  ukoliko se iznese doza samokritike, a ne vidim ni opravdavanje vec obrazlozenje. To je dokaz zrelog, objektivnog razmisljanja. Mislim da to moze da zasmeta samo onome koji ipak pokusava da nesto idealizuje i prikaze drugacijim. Budimo realni ... recimo da je situacija mirna, da nema indikacija za mogucnost problema?
Hajde, reci ti nesto na tu temu.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #47 poslato: 20.06.2008. 15:40 »

Meni je sada iz neke "popivodske" ili "gazivodske" pozicije sve to donekle interesantno, ali distancirano, u smislu "nije me briga", ako smem tako da se izrazim. Zbog Druida ću pokušati da obrazložim ovo stanovište, ali sve u nastojanju da nanovo ne zaratim sa Srbendama (otprilike ono što je Kemičar u Hrvatskoj, to će bit Zrbende u Zerbiji).

Dakle, kad velim "nije me briga" hoću da kažem da je sve to što se događa u Hrvatskoj, ali isto tako svi ti ljudi koji tamo žive, pa tako jedni govore ovako prijateljski kao Druid, drugi nacionalistički, poput izvesnog Kemičara, u bitnoj meri nije toliko važno za moj privatni život, odnosno za situaciju u zemlji u kojoj živim, tako da me to ne potresa. Potresalo bi me da sam stanovnik Hrvatske. Zato i ustajem kad čujem glasove poput Kemičara, samo - kako već rekoh - od strane takovih Srbendi, što na isto dođe. Nacionalisti imaju taj problem što nikada neće moći da opravdaju odnos prema sopstvenoj naci-pripadnosti, pa je to ono što ih sve čini jednako (bez)vrednim u svakoj mogućoj argumentaciji, i u tom smislu ih sve spaja.

Pa ipak, ne može slobodnom čoveku (koji se "odrekao krvne vezanosti za nacionalnost, veru, državu...", kako veli From) da ne bude drago kada čuje ljude poput Druida, i da mu ne bude žao kad sretne onakve kakvim se pokazuje Kemičar (i njemu odgovarajući primerci srpske nacionalnosti, što, rekoh, uvek dođe na isto).
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 20.06.2008. 17:31 »

Meni je sada iz neke "popivodske" ili "gazivodske" pozicije sve to donekle interesantno, ali distancirano, u smislu "nije me briga", ako smem tako da se izrazim. Zbog Druida ću pokušati da obrazložim ovo stanovište, ali sve u nastojanju da nanovo ne zaratim sa Srbendama (otprilike ono što je Kemičar u Hrvatskoj, to će bit Zrbende u Zerbiji).
Dakle, kad velim "nije me briga" hoću da kažem da je sve to što se događa u Hrvatskoj, ali isto tako svi ti ljudi koji tamo žive, pa tako jedni govore ovako prijateljski kao Druid, drugi nacionalistički, poput izvesnog Kemičara, u bitnoj meri nije toliko važno za moj privatni život, odnosno za situaciju u zemlji u kojoj živim, tako da me to ne potresa. Potresalo bi me da sam stanovnik Hrvatske. Zato i ustajem kad čujem glasove poput Kemičara, samo - kako već rekoh - od strane takovih Srbendi, što na isto dođe. Nacionalisti imaju taj problem što nikada neće moći da opravdaju odnos prema sopstvenoj naci-pripadnosti, pa je to ono što ih sve čini jednako (bez)vrednim u svakoj mogućoj argumentaciji, i u tom smislu ih sve spaja.
Pa ipak, ne može slobodnom čoveku (koji se "odrekao krvne vezanosti za nacionalnost, veru, državu...", kako veli From) da ne bude drago kada čuje ljude poput Druida, i da mu ne bude žao kad sretne onakve kakvim se pokazuje Kemičar (i njemu odgovarajući primerci srpske nacionalnosti, što, rekoh, uvek dođe na isto).

Dobro, divan uvod u cjelokupni doživljaj..
Eto niti kriv a još manje dužan "osuđen" sam na etiketiranje nekagvog nacionalizma. Moguće je da ispada u kontekstu, ali poanta je skroz druge naravi..
meni je glupo ali doista glupo neko ospričavanje za nekog ili nešto.. mi vama, vi  nama, onda u grupnjaku vi i mi njima, pa oni i vama i nama.. pa dobro Dokle??
Sve kvazi kulturno i u stilu da se ne uvrijedimo riječima, a onda dragi ljudi  popijemo koju ljutu i kolektivno se koljemo svakih cca 50 godina..
Glupa spika do bola,ali život je takav..
Ima puno pametnijih priča tu , nadam se.. čemu orkestriranje  i disharmonisko individualiziranje na temu obrane jednog tipa koji ima potrebu radi nemam pojma čega  se uvlačiti nekome ..
Zašto.. ?? Ljudi smo,, pričajmo i cjenimo se..

Ujedno  tu sam novi .. i takav je dan..
Živjeli..
Sve vas pozdravljam i lijepo ćemo spikati  kad dođe vrijem za to..

Ja uopste ne vidim da je Druid lose shvacen i da su njegovi stavovi i pogledi na stvari losi  ukoliko se iznese doza samokritike, a ne vidim ni opravdavanje vec obrazlozenje. To je dokaz zrelog, objektivnog razmisljanja. Mislim da to moze da zasmeta samo onome koji ipak pokusava da nesto idealizuje i prikaze drugacijim. Budimo realni ... recimo da je situacija mirna, da nema indikacija za mogucnost problema?
Hajde, reci ti nesto na tu temu.

Ok lanavi, trudim se ali mi ne ide  recimo biti realan a još manje zreo i objektivan glede promišljanja-- Koje su to gluposti..
Hajde iskreno koga je briga nekog u  Nišu ili požarevcu  za menu zagrebu, Rijeci ili bla la..
Upravo točno tako kao i za mene  za nekog bečara- brkonju u Ćupriji ili Valjevu..
Koja objektivnost?? Haloo mediokriteta se ti frajeru čuvaj..
Koji film,,, fucking day..
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 20.06.2008. 17:48 »

Kratki fitilji, bezrazlozno...Nije stvar da je nekoga posebno briga za nekog, no da normalno razmenimo neka misljenja mada to u nekim slucajevima teze ide...i ne vidim cemu vredjanje a kao da je provejala doza osude na racun Druidovog misljenja (sada smo se uhvatili njega a on nije tu da se brani mada nema ni od cega)...da budem iskrena, nestrpljiva sam da cujem tvoje misljenje iako ne znam odakle si osim da si sused. Znatizelja, eto...
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #50 poslato: 20.06.2008. 21:02 »

Kemičar, meni je drago da si doša' na forum, drago mi je kad se na jednom mjestu nađu ljudi različitih nacionalnosti, a fino vode razgovor, ne svađaju se i ne mrze na toj fiktivnoj podeli prema nacionalnosti. To je sjajna demonstracija kako ljudi mogu da komuniciraju iako bi ih ko sa strane mogao prozvati različitim.

Iz tvog tona vidim da si na drugačijoj poziciji nego što sam isprva mislio. Ti, u stvari, ako mi dozvoljavaš da se tako izrazim (mada mi nije jasno šta će ti onda hrvatska zastava u avataru, kao što mi ne bi bilo jasno ni kada bi slično govorio Srbin, a imao srpsku zastavu u avataru), dakle, prigovaraš Druidu što se izvinjava u ime Hrvata jer sam zasigurno nije kriv za to šta su drugi radili. Ako je tako, meni je još draže, jer takvu primedbu sam i ja često doturao na sva ona izvinjenja koja daju ljudi iz Srbije građanima Hrvatske ili hrvatske nacionalnosti (pa i bošnjačke itd.). Naprosto, ako smo toliki individualisti, mi ne bismo mogli da osećamo krivicu nekakve skupine koja je imala želju da kolje, ubija, a sve pod okriljem neke nacije ili nacionalnosti. I to je sasvim u redu, sjajan stav, i u potpunosti ga podržavam.

No, i kraj svega toga nije loše izviniti se, ili pak kazati šta loše ili kritički o narodu kojem navodno (nominalno) pripadamo. Kako ja o Srbima, tako i Druid o Hrvatima. I niko tu ne greši, i niko tu ne želi loše "svojima" (ja ne doživljavam Srbe svojima, niti mislim da su Hrvati "vaši"); naprotiv, žele dobro, žele od njih da se ubuduće bolje i kritičkije odnose prema zbilji i prošlosti, ali i ono najvažnije - prema budućnosti.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 21.06.2008. 09:59 »

Kemičar, meni je drago da si doša' na forum, drago mi je kad se na jednom mjestu nađu ljudi različitih nacionalnosti, a fino vode razgovor, ne svađaju se i ne mrze na toj fiktivnoj podeli prema nacionalnosti. To je sjajna demonstracija kako ljudi mogu da komuniciraju iako bi ih ko sa strane mogao prozvati različitim.

Iz tvog tona vidim da si na drugačijoj poziciji nego što sam isprva mislio. Ti, u stvari, ako mi dozvoljavaš da se tako izrazim (mada mi nije jasno šta će ti onda hrvatska zastava u avataru, kao što mi ne bi bilo jasno ni kada bi slično govorio Srbin, a imao srpsku zastavu u avataru), dakle, prigovaraš Druidu što se izvinjava u ime Hrvata jer sam zasigurno nije kriv za to šta su drugi radili. Ako je tako, meni je još draže, jer takvu primedbu sam i ja često doturao na sva ona izvinjenja koja daju ljudi iz Srbije građanima Hrvatske ili hrvatske nacionalnosti (pa i bošnjačke itd.). Naprosto, ako smo toliki individualisti, mi ne bismo mogli da osećamo krivicu nekakve skupine koja je imala želju da kolje, ubija, a sve pod okriljem neke nacije ili nacionalnosti. I to je sasvim u redu, sjajan stav, i u potpunosti ga podržavam.

No, i kraj svega toga nije loše izviniti se, ili pak kazati šta loše ili kritički o narodu kojem navodno (nominalno) pripadamo. Kako ja o Srbima, tako i Druid o Hrvatima. I niko tu ne greši, i niko tu ne želi loše "svojima" (ja ne doživljavam Srbe svojima, niti mislim da su Hrvati "vaši"); naprotiv, žele dobro, žele od njih da se ubuduće bolje i kritičkije odnose prema zbilji i prošlosti, ali i ono najvažnije - prema budućnosti.

Čemu barjak?? stvar je laičkog ali posve pomalo uobraženog pogleda na svijet gdje me mrzi, gdje neću, i ne znam tražiti avatare po bijelom svijetu neta  i identificirati se s njima. Jučer je bio takav dan, odnosno ovi dani su takovi..
Nogomet je na tapetu.. Eto , izgubili smo od Turske, bolimalo iskreno.. Ali danas je novi dan..

Ok mladići, ne zboriš šuplje, ima pare u tvojim moždanim  vijugama..  Neka si skužio odmah neke stvari glede mojih istupa..
Izvinjavam se često u real life, iz činjeničnog stanja stvari da često znam praviti sranja( manje na bitnoj razini više na intimnoj vrebalnom doživljaju svijeta oko sebe i u sebi)
Dobro se izvinjavati( dobra stvar kršćanstva.. jer ako se dobro izvinemo dobijemo šansu na novi kredit)

Kratki fitilji, bezrazlozno...Nije stvar da je nekoga posebno briga za nekog, no da normalno razmenimo neka misljenja mada to u nekim slucajevima teze ide...i ne vidim cemu vredjanje a kao da je provejala doza osude na racun Druidovog misljenja (sada smo se uhvatili njega a on nije tu da se brani mada nema ni od cega)...da budem iskrena, nestrpljiva sam da cujem tvoje misljenje iako ne znam odakle si osim da si sused. Znatizelja, eto...

Baby( gle ti si žena- iznenađen sam iskreno- naravno  ugodno) , nemoj biti nestrpljiva , dobre vibracije dolaze u koncentričnim krugovima samo ako se poklope vrhovi amplituda  sinusoide u plusu  sa neznatnim odstupanjem slušatelja  u formi prijamnika informacije.. Kužiš hvatam te u dekoncentraciji, i zamišljam  da sam ti interesantan..
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 21.06.2008. 14:01 »

Ovde je interesantan svako ko ima sta zanimljivo i novo da kaze tako da mi to uvek privuce paznju...sticajem okolnosti nasao si se na temi koju pratim a sto se moje koncentracije tice mislim da je bas onakva kakvom zelim da bude. No, izvoli...moja amplituda je spremna za prijem informacija. 
Sačuvana

Sartr
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 21.06.2008. 14:08 »

Ovde je interesantan svako ko ima sta zanimljivo i novo da kaze tako da mi to uvek privuce paznju...sticajem okolnosti nasao si se na temi koju pratim a sto se moje koncentracije tice mislim da je bas onakva kakvom zelim da bude. No, izvoli...moja amplituda je spremna za prijem informacija. 

mljac,, hm prije svega...
 čemu uopće praćenje,, radije bi volio da aktivno sudjeluješ u razmjenjivanju informacija, ili pak nećeg drugog...
drago mi je da si potentna i da si željnja kontakta
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 21.06.2008. 14:27 »

Ja sam jako aktivna ako primecujes a ti si ovde novi pa cemo videti gde cemo se jos susresti...sto se potentnosti tice ovde ima ljudi sa velikim potencijalima, nadam se da si to vec uocio. Glad za razmenom informacija je jako dobra stvar pa se iskreno nadam da ces to lepo da iskoristis (a i ponudis) ovde, medj'  opakim Srbima.
Sačuvana

Sartr
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 21.06.2008. 14:58 »

Ja sam jako aktivna ako primecujes a ti si ovde novi pa cemo videti gde cemo se jos susresti...sto se potentnosti tice ovde ima ljudi sa velikim potencijalima, nadam se da si to vec uocio. Glad za razmenom informacija je jako dobra stvar pa se iskreno nadam da ces to lepo da iskoristis (a i ponudis) ovde, medj'  opakim Srbima.

hm i ja sam glada,, samo da znaš...
ja ne iskorištavam lijepotice, vjeruj mi ja se i dajem.. onako na razdiobi  slučajnosti i jeftine demagoške patetike...
želiš me možda ti iskoristiti??

Opaki Srbi?? čudan pojam neki,, nisam očekivao da će iz tvojih ustiju poteći takav nektar.....
Sačuvana
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +46/-31
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #56 poslato: 21.06.2008. 15:03 »

joj sunce, gde si se ti zalamfao... :tap tap po glavi:
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
kemičar
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 21.06.2008. 15:04 »

joj sunce, gde si se ti zalamfao... :tap tap po glavi:

zalamfao?? što to znači Baby..
hm, hm,, vidim kratko sam tu a već sam digao prašinu..
 baby ne brini.. kemija je čudo,, još kad se potrefi dobra vibra,, samo da vidiš kako se praši....
Sačuvana
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +46/-31
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #58 poslato: 21.06.2008. 15:07 »

prasinu digne svako ko je novi... znas ono, kao kada se u zoloski vrt donese nova zivotinjca...

sta cemo da prasimo?  cool koga cemo da prasimo?  frajer
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 21.06.2008. 15:09 »

Posto je mnogo zena na ovako malom prostoru a ja gladna samo verbalne razmene, prepustam svoje mesto nasoj umetnici, jako dobrom fotografu i za razgovor uvek spremnoj koleginici. Kad imas sta da mi kazes o Hrvatskoj ti me pozovi!  osmeh ..ionako smo u pocetku zakljucili da nas nije briga ko si ti a tebe ko smo mi.
Sačuvana

Sartr
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: