|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 21.03.2008. 00:40 » |
|
ljude koji su prvi bili na crti diskriminiraju Na kakvoj crti su bili? PS: Znate li da u Nisu postoji malo veci natpis u centru grada - CROATIA :zaboga: Kako ga nisu precrtali?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
lanavi
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 31.05.2008. 10:23 » |
|
Posto je Druid iz Hrvatske, mene zanima da napise nesto malo vise o zivotu tamo...kako on kao pripadnik mladje generacije vidi perspektivu svoje zemlje, trenutno okruzenje, ekonomiju, drustvenu klimu, kulturni zivot? Tamo sam bila poprilicno davno, u podrucju Splita i Omisa i nosim jako lepe uspomene ali se trenutna osecanja granice sa strahom od mogucih neprijatnosti pri susretu sa po mom misljenju dosta izrazenim stepenom nacionalizma i netrpeljivosti u tom delu primorja. Istra deluje mnogo mirnije i neutralnije dok Dubrovnik smatram rizicnim zbog nezalecenih rana iz 90-ih. Smatram da je Jadransko primorje jedno od najlepsih obala u okruzenju ali bih se teska srca usudila da odem... koliko je bojazan opravdana? Procitah takodje negde da se Hrvatska smatra novim Sen Tropeom...zaista ohrabrujuce zvuci...ne mislim da je tudja trava zelenija vec da stvarno imamo razloga da zalimo za nekim stvarima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.
Andric
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 31.05.2008. 13:08 » |
|
Ja sam također iz Hrvatske. Mislim da ti je za dobar provod u Hrvatskoj potrebno dosta novca, a sve ostalo je manje bitno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
|
|
|
|
lanavi
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 01.06.2008. 11:40 » |
|
Ja sam također iz Hrvatske. Mislim da ti je za dobar provod u Hrvatskoj potrebno dosta novca, a sve ostalo je manje bitno.
Dobar provod nije bio cilj mog pitanja, vec sve ono ostalo...pa ako ti nije tesko, reci nesto o tome, vrati se malo na ono sto sam napisala.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Andric
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 01.06.2008. 11:42 » |
|
Imam dva pitanja: 1. Da li su ljudi iz Srbije sigurni u Hrvatskoj? 2. Da li su ljudi iz Srbije pozeljni u toj zemlji? Verovatno je odgovor isti, samo sam pri postavljanju pitanja hteo da budem sto precizniji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 01.06.2008. 15:47 » |
|
kako on kao pripadnik mladje generacije vidi perspektivu svoje zemlje, trenutno okruzenje, ekonomiju, drustvenu klimu, kulturni zivot? Po mom mišljenju, perspektiva ovisi o sposobnosti prilagodbe pojedinca zahtjevima tržišta. Okruženje sasvim solidno, jedino Slovenci prave probleme  , društvena klima i kulturni život se svode na ono:"kruha i igara", sve ostalo je manje bitno. Koliko mi je poznato, sa Srbima je bilo jedino nekih razmirica u Vukovaru, u Splitu i okolici ništa. Šta se sigurnosti tiče, kako netko uopće može prepoznati nekoga kao Srbina? Pa neće vas zrncolozi dočekat na granici pa vam pregledavati krvna zrnca. Naravno, ako bi neki pojedinci inzistirali da plešu užićko kolo na nekom trgu u Splitu, to neka rade na svoju odgovornost. Šta se tiče poželjnosti, Srbi su poželjni, a još više njihov novac. Jer se sad u ova sljedeća tri mjeseca pokušava zaradit da bi se ostalih devet mjeseci vegetiralo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +69/-10
Van mreže
Pol: 
Dr Frank N Furter
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 01.06.2008. 18:38 » |
|
Ja sam u Zagrebu svako leto i koliko puta mi se i omakne i na ekavici i bre pa me nikad nisu ruzno pogledali. A budala optrerecenih mrznjom imas svuda, a ne samo u Hrvatskoj tako da.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
I'm a little teapot, short and stout. Here is my handle, here is my spout. When I get all steamed up then I shout. Tip me over and pour me out.
|
|
|
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 04.06.2008. 12:36 » |
|
Iako sam prethodno rekao da se vise necu oglasavati na ovu temu ipak cu uciniti iznimku i odgovoriti Lanavom jer to zasluzuje. Samo kratko; Imam dva pitanja: 1. Da li su ljudi iz Srbije sigurni u Hrvatskoj? 2. Da li su ljudi iz Srbije pozeljni u toj zemlji? Verovatno je odgovor isti, samo sam pri postavljanju pitanja hteo da budem sto precizniji.
1. Nisu, i ja izrazavam iskreno zaljenje po tom pitanju. 2. Na ovo se ne moze odgovoriti sa da/ne, ali budi siguran da vecina normalnih ljudi (s ovim ne mislim na tebe) ovo uopce ne bi smjela dovoditi u pitanje, svi ljudi bez obzira na nacionalnost i ostale pripadnosti su dobrodosli. Kada jednom to zaista i pocmemo prakticirati mozda opravdamo epitet turisticke zemlje velikog potencijala. Iskreno, ne trebas se bojati neugodnih situacija ukoliko ponasanjem ne isprovociras okolnosti koje mogu zavrsiti tuznim ishodima. Naravno uvijek postoji opcija da naletis na par pijanih degena (roditeljima ovom prilikom iskrena sucut) koji primjetivsi da nisi poput njih uzimaju pravdu u svoje ruke i krecu u inkvizicijski pohod. Iskreno, sanse za takvo nesto su minorne ali ne i iskljucive. Silovani Leptir je progovorio: ukoliko razgovaras univerzalnim jezikom novca u stanju si sporazumiti se na svakom polju i srusiti barijere bilo koje vrste. O kulturi, perspektivi mladih i ostalom sljedecom prilikom ako te zanima, sada moram dalje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
So you're here to change the world
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 04.06.2008. 13:19 » |
|
Da li još uvek izlazi "Erotika"?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
|
lanavi
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 04.06.2008. 13:29 » |
|
Ja nekako nisam sigurna da novac moze da prevazidje bas svaku prepreku a posebno ne nacionalnu (zadojenu netrpeljivoscu) ali cast izuzecima!. Samim tim sto provokacija, mozda nenamerna (sto moze da se pripise bilo kom delu bivsih delova zemlje), moze da bude razlog neprijatnosti pa i fizickog napada, to i postavljam pitanje opravdanosti odlaska na takvu destinaciju na odmor. Mene bi jako zanimalo da cujem nesto vise o ostalim stvarima, naravno, kada imas vremena Druide. Jako zanimljiva stvar je da je nivo komunikacije medju ljudima na hrvatskom internetskom prostoru (ne bih da reklamiram taj forum, ali NIKADA kada sam ranije postavljala pitanja nisam naisla ni na kakvu provokaciju bez obzira na ekavicu ...naravno treba izuzeti i tamo sve ono sto se tice politike), tako da uvek uporedim sa nekim nasim i nazalost po nas ispadne  .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Andric
|
|
|
avant-garde
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 06.06.2008. 22:37 » |
|
ovo je skroz tačno, na hrvatskom ima mnogo više tih poučnih stranica i mnoštvo stvari može da se nađe što je stvarno na mnogo višem nivou u poređenju sa nama iz srbije. to stoji. a da li bih išao u hrvatsku na primer na more..... ja baš i ne bih, bar još desetak godina. da se još malo zločini iz devedesetih prevaziđu ili izblede. obe strane če tada da budu u eu, pa hteli ili ne moraju da se ponašaju lepo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
buzz
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 12.06.2008. 21:25 » |
|
Druid,dosta neozbiljno s tvoje strane da ovako uopshtavash i idealizujesh jedan narod..mozhda zbog toga shto su nam svima pune ushi da ne kazhem pljave,iliti pun qrc svakakvih pricha o pojedincima i grupama koje su neispravno postupale u proshlosti..to su bolne istine,ali shta uradeti povodom toga,svetiti se,zavideti,mrzeti..politichari koriste tu istoriju da najnaduvenijom retorikom napumpaju masu da bi lakshe manipulisali njom...mi uopshte ne bi trebali imati predrasuda prema ljudima razlichitih nacionalnosti,rasa i ili seksualnosti, vecj prema onima koji zhele da tako bude jer smo ljudi,razumni,dobri,intuicijom vodjeni i nepromishljenim greshkama poducheni....ma mi smo robovi politike, religija, medija i kopije imitacija koliko vidim iz ovog ugla gledanja, sada ,ovako, posle nekoliko chasha vina..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 12.06.2008. 22:47 » |
|
Druid je jedan od retkih Hrvata (baš onako kako ima i retkih Srba ili Bošnjaka) koji mogu kritički da govore o svojoj zemlji. Uvek se divim takvim ljudima i smatram ih sličnim sebi, budući da i ja tako kritički stav imam o sopstvenom narodu i zemlji u kojoj živim. Da je više takvih ljudi bilo početkom devedesetih, ratova ne bi bilo, to je zasigurno. A i danas, nakon svih tih razaranja, ja (a verujem da i Druid tako misli, kao i drugi Hrvati, Srbi i Bošnjaci koji slede slične vrednosti) verujem da je moguć zajednički život, pa čak i zajednička država. Ne vidim razlog da se ljudi kakvi posećuju ovaj forum dele po nacionalnoj ili verskoj osnovi, pa i to da žive u različitim državama. No, iz današnje perspektive ovo su samo puste priče koju bi podržalo manje od jednog procenta ljudi sa svih strana. Daleko od dovoljnog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 13.06.2008. 16:14 » |
|
Buzz, ti mene citiraj kada sam ja generalizirao svoj vlastiti narod na ovom forumu i izricito pisao "svi Hrvati". U kritici ne vidim nista lose, kao sto sam vec rekao prije mnogi ljudi je protumace kao nasrtaje na nacionalni intergritet a u biti je tek puka zelja boljitka pomijesana s dozom gorcine u svrsi primjecivanja iste. S ostatkom teksta se potpuno slazem. Meni osobno je svejedno hocu li sutra zivjeti u drzavi zvanoj Srbija, Hrvatska, Jugoslavija ukoliko se ljudima ne jamci zivotni standard i uvjeti srozani na minimum ruba egzistencije te strah hoce li ga susjed zaskociti u snu iz nacionalne netrpeljivosti. Da se mene pita, nijedan covijek nikada ne bi bio ni oslovljen prema umetnutim predispozicijama vec po samim zaslugama svog zalaganja i individualne kvalitete.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
So you're here to change the world
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 13.06.2008. 21:32 » |
|
Ocaran sam kolicinom kosmopolitizma na ovoj raspravi.  Samo tako nastavite momci!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|