direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 25.10.2007. 02:29 » |
|
Ne znam kako mogu sada oni Crnogorci po Beogradu da se predstavljaju ponosno kao Crnogorci u Srbiji, kad je Crna Gora tako lepo pocastila Srbiju i Srbe svojim nakaradnim ustavom. Ja mislim da Crnogorce treba proterati iz Beograda. Shta ti mislish o tome? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
propasto
Gradjanin
Duh bunta: +2/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 27.10.2007. 16:58 » |
|
Ja mislim da Crnogorce treba proterati iz Beograda.
strasno, zar stvarno mislis da fasizmom ces resiti bilo sta?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
|
|
|
direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 28.10.2007. 16:07 » |
|
Propasto, ja se samo malo zajebavam sa ovim debelim dudom, poshto je on ksenofobichan za sve nas zajedno, pa i preko toga. Chovek ladno sebe oslovljava u mnozhini, pa valjda tako vidi i Crnogorca kao Crnogorce, a opet Crne Gorce kao jedninu - Crnu Goru i njenu vlast. Koliko puta se tu zajebao? Pa rekoh malo da mu dam inspiraciju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 28.10.2007. 16:40 » |
|
Nije bas tako ali kako hoces. Mrzi me da ti docaravam ovde kakva je situacija u prestonici. Vama u Nisu sigurno Crnogorci isto dodju kao stranci koji dodju i odu. A ja ih ne gledam kao na drugu rasu, nego ih opisujem odakle su teritorijalno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
debeli dud
Nazionalist
Duh bunta: +9/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 26.12.2007. 13:55 » |
|
Da bi se Jugoslavija destabilizovala Zapad je isforsrirao da crna gora postane drzava. Vecinski narod Crne Gore nije izglasao otcepljenje ali uz pomoc Albanaca, muslimana i drugih manjina i uz pomoc Lajcaka crna gora je postala kvazidrzava. Bez vojske (trenutno je na odsluzenju 150 vojnika) veci deo Crne Gore bice okupiran od strane Albanaca, i Crna Gora ce biti jos manja. U najvecoj krizi koju je imala Crna Gora se odrzala svercom duvana, a na trotoarima glavnom grada, Podgorice narod je mogao u sanducima da prodaje ilegalno uvezene cigarete. Italijansko pravosudje je sprovelo detaljnu istragu i doslo je do saznanja da je ceo crnogorski vrh umesan u sverc duvana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 25.01.2008. 14:33 » |
|
Debeli dud ne prestaje da me odusevljava ovim biserima od komentara. Mnogo je postignuto od maja 2006, kada se Crna Gora odvojila od SCG. Ko nije bio u poslednjih godinu dana u Crnoj Gori, nece je prepoznati, crnogorsko primorje je najvece gradiliste na Balkanu, siguran sam da ce za par godina Crna Gora biti balkanski Monte Carlo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shkavel
Banovani korisnik
Duh bunta: +8/-4
Van mreže
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 27.01.2008. 22:35 » |
|
Svašta. Ja sam bio nekoliko puta u CG od 2006. i ništa od gore spomenutog nisam primetio...ili je to možda jedino gradilište na Balkanu koje si ti video, pa da onda samo pretpostavljaš da je najveće?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 30.01.2008. 13:00 » |
|
hoce ili nece, mislim da hoce Predsednik vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije najavio da će Crna Gora priznati nezavisnost Kosova, kao što su to preneli pojedini mediji, saopšteno je iz njegovog kabineta. Nakon što su neke agencije i mediji objavili da je Đukanović u intervjuu sarajevskoj televiziji „Hajat” u subotu uveče najavio da će Crna Gora priznati nezavisnost Kosova ako to učini Evropska unija, Đukanović je juče ponovio „poznati stav Crne Gore da će slediti politiku Evropske unije” i istakao da svakako neće žuriti s priznanjem nezavisnosti, čije proglašenje najavljuje vlada u Prištini.
Lider DPS-a je rekao da je Crna Gora zainteresovana za postizanje održivog rešenja kosovskog pitanja, koje će garantovati stabilnost regiona, naglašeno je iz kabineta Đukanovića. Dodaje se da je on ocenio da sada treba pristupiti konačnom obliku rešenja za Kosovo i da ono bude održivo i obostrano prihvatljivo.
– U razgovoru sa međunarodnim saradnicima svima skrećem pažnju da rešavanjem tog pitanja ne smemo ostaviti bilo kakav prostor za obnovu ideja o stvaranju nekih velikih država kroz objedinjavanje po etničkom principu. To apsolutno ne smemo dozvoliti jer rane iz tih tema još su sveže i na ovom prostoru i u sećanju Evrope – kazao je Đukanović.
Bivši crnogorski premijer je u intervjuu sarajevskoj televiziji istakao ulogu Srbije i njen značaj za stabilnost u regionu i ocenio da ona može predvoditi integracije svih zemalja Zapadnog Balkana u EU. U tom kontekstu, on je ukazao da „Crnoj Gori ne pripada uloga barjaktara kada je nezavisnost Kosova u pitanju” i naglasio da „Crna Gora neće žuriti da ga prizna”. On je podsetio da se Crna Gora nedvosmisleno založila za to da rešenje za Kosovo bude dogovoreno između dve strane, ali isto tako tvrdila da je vreme za rešavanje kosovskog problema uverena da nema nikakvog smisla dalje jaloviti to pitanje odnosno odlagati rešenje.
– Pokazalo se svih ovih godina od 1999. kada je SR Jugoslavija prošla kroz sukob sa Natom, da protok vremena samo sužava manevarski prostor za optiranje različitih rešenja za kosovski problem – naveo je Đukanović, objašnjavajući da je CG po pitanju Kosova uvek upućivala izbalansirane poruke „ne zbog dopadljivosti našeg diplomatskog žargona, već zbog svoje specifične unutrašnje političke situacije”.
– Verujemo da Crna Gora, kao i svaka druga država regiona, rešavanju kosovskog i svih drugih problema na Balkanu najbolje može pomoći ako sama čuva svoju stabilnost. Na taj način doprinećemo učvršćivanju regionalne stabilnosti i stvaranju slike o Balkanu, koja će dati neke pouzdanije garancije svim ključnim međunarodnim političkim i ekonomskim faktorima, koji razmišljaju o našem regionu – rekao je Đukanović i naglasio da rešenje za Kosovo treba da bude dogovoreno između dve strane.
Reagujući na prvobitnu medijsku interpretaciju Đukanovićevog intervjua, portparol Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović izjavio je da „niko ne sumnja u spremnost i angažovanost Mila Đukanovića da podrži razbijanje Srbije od strane albanskih separatista”. On je izjavio da „najava Mila Đukanovića da će Crna Gora nelegalno priznati lažnu državu Kosovo predstavlja jasnu poruku Crne Gore”, te da će „i Srbija adekvatno odgovoriti Crnoj Gori na njeno priznanje lažne države koju albanski separatisti spremaju da proglase jednostrano”.
Prema takvim interpretacijama, Đukanović je u intervjuu za sarajevsku televiziju rekao da će „u konačnici Crna Gora, kao i sve zemlje regiona, priznati nezavisno Kosovo”.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 31.01.2008. 04:23 » |
|
Milo Đukanović, iako omražen od strane skoro svih Srba u Srbiji i van nje (posebno od strane onih iz Crne Gore), jeste verovatno najhrabriji crnogorski političar, i najracionalniji, što je važnije od svega. Čak i ako je kriminalac, i da su mu motivi delom bili lične prirode, ili da je nezavisnošću hteo sebe da spasi, učinio je veliku stvar za Crnu Goru koja će definitivno pre Srbije zakoračiti u Evropsku uniju i započeti da se kao država razvija u civilizovano društvo.
O tome da kaže zbogom Srbiji razmišlja i tome se nada svaki intelektualac zadešen u toj zemlji, a kako da to ne učini jedna republika koja je tužnim slučajem morala da ispašta sve neprilike u koje je ulazila i koje je izazivala neka druga republika. Potpuno iracionalno, potpuno sumanuto. Ali da nije bilo Mila, ne znam ko bi ovo izneo. (Mada ni Vujanović nije loš, ako se ne varam oko prezimena.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 03.07.2008. 10:24 » |
|
Ministar inostranih poslova Crne Gore, Miroslav Roćen, najavio da ce Crna Gora uskoro priznati kosovsku nezavisnost.
Misljenja sam da je to zrela odluka jer ce na taj nacin zasigurno obezbediti laksi put ka EU, ali i onom jos vaznijem - fondovima za razvoj.
U Srbiji malo ko moze taj potez da komentarise a da ne nazove prodajom, uvlacenjem EU, i tsl. No, strogo politicki posmatrano - hrabra i zrela odluka crnogorske vlasti, jer smisao drzavnickog posla nije ugadjati drugim republikama, nego otvarati vrata razvoja za svoju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
prvoskociparecihop
Nazionalist
Duh bunta: +20/-65
Van mreže
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 03.07.2008. 10:53 » |
|
Sta nas briga za Crnogorce, imamo mi vaznijih briga. Treba da izgradimo auto put za onog zagorelog Turcina da brze stigne iz EU, svojoj buli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 03.07.2008. 11:00 » |
|
Sta nas briga za Crnogorce, imamo mi vaznijih briga. Treba da izgradimo auto put za onog zagorelog Turcina da brze stigne iz EU, svojoj buli.
Sada, nakon 600 godina, valjda smo naučili da je bolje propustiti Turke (ma kakvi da su im motivi), nego stati im na put. A mogli bi i kahvu da im skuvamo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
prvoskociparecihop
Nazionalist
Duh bunta: +20/-65
Van mreže
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 03.07.2008. 11:11 » |
|
Eh pusta vremena...
ORANjE MARKA KRALjEVIĆA
Vino pije Kraljeviću Marko Sa staricom Jevrosimom majkom, A kad su se napojili vina, Majka Marku stade besjediti: "O moj sinko, Kraljeviću Marko, Ostani se, sinko, četovanja, Jer zlo doba donijeti neće, A staroj se dosadilo majci Sve perući krvave haljine! Već ti uzmi ralo i volove, Pak ti ori brda i doline, Te sij, sinko, šenicu bjelicu, Te ti hrani i mene i sebe." To je Marko poslušao majku: On uzima ralo i volove; Al' ne ore brda i doline, Već on ore careve drumove.
Otud idu Turci janjičari, Oni nose tri tovara blaga, Pa govore Kraljeviću Marku: "More, Marko, ne ori drumova!" - "More, Turci, ne gaz'te oranja!" "More, Marko, ne ori drumova!" - "More, Turci, ne gaz'te oranja!"
A kada se Marku dosadilo, Diže Marko ralo i volove, Te on pobi turke janjičare; Pak uzima tri tovara blaga, Odnese ih svojoj staroj majci: "To sam tebe danas izorao!"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
|
|
|
Eon_Blanc
Gradjanin
Duh bunta: +19/-2
Van mreže
Pol: 
Dance puppets, dance!>:)
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 30.09.2008. 00:39 » |
|
Tu bih se i zaustavio zasad, buduć da me je stiglo vreme za raniji počinak. Ali evo, sjetih se pitanja koje vam htedoh postaviti. Naime, jeste li glasali za neovisnost Crne Gore, ili za brak sa Smrdijom? Pretpostavljam da ste bili uzdržani, pa ću vas zato pitati još i šta biste danas zaokružili. Nemojte elaborirati tu stvar pošto postoji posebna tema o tom, ali samo kratko. Eto, da ne dužimo o politici tam' gdje joj mjesto nije. Ovo me čisto zanima zbog nečeg potpuno drugog. Haj'te. Uzevsi u obzir da je to bilo prije 2 godine, kad tek napunih osmnaest i dobih pravo glasa mjesec dana prije referenduma, da, glasala sam. Najradije bih voljela da sam mogla ostati uzdrzana, medjutim, kao i na svim izborima u Crnoj Gori uvijek se moras odluciti za manje zlo. Nisam sebe mogla da svrstam u zapjenjene srpske nacionaliste,koji pozivaju ljude na nemire i na haos, i zagovaraju jedan opsti primitivizam i nazadovanje, niti bih ikad mogla(kad pricam o njima uvijek mi je u glavi Amfilohije). Isto tako,sa druge strane su, kako rekoste jednom : "crnogorci koji se busaju u grudi junacke", koji bi da skoce u evropsku uniju i odjednom postanu alternativni i kulturni urbani evropljani(a po tom pianju nista individualno ne rade - mozda ne znaju da se kolektivna svijest ne mijenja preko noci , vec je potrebno da svaki pojedinac poradi na sebi, no dobro). Tako da su vecinom i oni nepostovani s moje strane , ali mnogo manje od prethodnih, makar zbog neke puke zelje za promjenom, napretkom, i bez onog prainstinkta za bratstvom(u negativnom smislu). Zamisljala sam sta bi se desilo kad bi na referendumu pobijedila strana za zajednicu i tako vjerovatno dosta naivna, odlucila sam da dam glas za nezavisnost. Moje je misljenje da su nas majstorski izmanipulisali sistemom "zavadi pa vladaj"u proteklim decenijama, i da je doslo upravo do ovoga do cega je doslo. Da su neki drugi uslovi i situacija bili,i tad bih glasala za nezavisnost, ali prvenstveno iz nekih drugih, malo srecnijih razloga , a ne da mi je primarni razlog bojazan da ce da mi paradiraju gradom pijani, zadrigli manijaci i pjevaju cetnicke pjesme (sto su inace radili, i i dalje rade, ali sada samo na pravoslavnoj novoj godini). Sad nas, da oprostite na izrazu, jebu DPSovci u guzice , ali makar su se nacionalisti koliko - toliko primirili, iako i dalje izlazu svoje sulude ideje. Vidjecemo sta ce od toga biti. Toliko.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Ko nista ne zna, nista ne voli. Ko ne umije, nista ne razumije. Ko nista ne razumije, bezvrijedan je. Onaj koji poima, taj i voli. Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
|
|
|
Terrorsathan
Gradjanin
Duh bunta: +17/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 30.09.2008. 01:28 » |
|
naravno da je ispravno glasanje za nezavisnost. crna gora se oslobodila balasta, srbije pune uslova koje ne želi da ispuni da bi se krenulo napred. takodje mi je, kao običnom stanovniku srbije, dojadilo da slušam prdenje od strane snaga za nezavisnost od kog nam se činilo da smo krivi za nezadovoljstvo stanovnika crne gore. kao da se 'obični' mnogo pitaju i za svoju državu. posebno najobičniji, mi sa juga.
šta da ti kažem, vi ste se otarasili beograda kao glavnog grada, na tome vam zavidim. moji preci iz crne gore dovukoše svoja dupeta ovde, u najcrnju zabit južne srbije, u raspalu kuršumliju, i ostaviše nas da srbujemo. ne samo moji, već i preci mnogih kuršumličana. nije meni ni do ovog neo-crnogorisanja takodje... samo mi je žao što je realnost ovakva - u kojim se granicama zadesiš - tu si asimiliran nemilosrdno, u svakom smislu. ja se za zdajnikom raspravljah oko prava na svoj govor... izgubio sam u raspravi, ipak je tačno da moraš da se pokriviš pod moćnom silom, državom i njenim sistemom uprosečavanja, ujednačavanja i sl, osim, ako se jasno ne deklarišeš kao pripadnik druge nacije - madjar, rumun, bugarin itd. nešto nedefinisano kao crnogorac po poreklu nema perspektivu. kao što rekoh, ne crnogoršti mi se, samo mi se ne srbuje, ako se razumemo.
verujem da se i u cg dešava nešto slično, neko uprosečavanje u suprotnom smeru, al to je tako kad se nacija stavlja na prvo mesto, jebo ja nacije ove naše. principi multikulturalnosti su dozvoljeni samo uz princip multietničnosti. e jebo ja te principe. od sutra sam marsovac.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|