|
Mudrojubac
Gost
|
 |
« poslato: 24.03.2006. 20:02 » |
|
Crna Gora
Rodjaci, izvinite sto psujem,ali i psovka nekad mnogo toga objasnjava. Ja sam iz Crne Gore. Jebi ga,ko je tome kriv. Majka mi je mogla spicit u Amazon pa da se sada brckam na Kopakabani i da me boli dupe za Crnu Goru i za neku tamo Balkan. No,i ovako me boli briga za Crnu Goru. Samo sto je lijepa priroda okolo,a ruzno je sto olos koraca okolo. Velika olos. Nego,meni sva ta prica ide na zivce. Gospoda iz Srbije su prije trebala misliti o mogucim odvajanjima,a ne sad kad je dosla voda do poda. To sto je Srbija otic u kurac savrseno me ne zanima. Ne bila ratovat. Da su Srbi (mislim i na ove iz Crne Gore,Mizante) vise mislili glavom a ne kurcem(da bi shvatio zbog cega Ga potezem procitaj pricicu od o A. A. Darmolotovu u Grobnici za Borisa Davidovicha), bolje bi nam bilo. No sad posle bitke,svi smo generali i marsali. A oni me nikod nisu specijalno odusevljavali.Sad treba umovati. E,kad u jednoj zemlji ko sto je Crna Gora imas tirane (al ne u smislu helenskom,eh kamo lijepe srece!), u narodu sindrom Cara,racunica je jasna. Imacete u sudsjestvu jednu lijepu Bescarinsku Zonu za sve i svasta a sto je od milja ili iz navike zovu Demokratska Republika Crna Gora. A za more ne brigajte,tu je Grcka,ima se sta pogledati ,krhotine Helade i Vizantije i njihovih kulturnih bastina. A i ako hocete jeftinije je podosta. U Crnoj Gori je sranje i bice bila ona nezavisna ili ne.Imaju oni tema za pricu,mudroljub je to narod! Samo se nadam da opet ne zazvekece oruzje zbog gluposti,a krunisane glave ne odu glavom bez obzira.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
solo
Gost
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 22.05.2006. 11:35 » |
|
mogu samo da kazem da im, sad kad su (kako tako) odlucili, zelim sve najbolje... nadam se da se nece pokajati... a mi... moramo da nastavimo bez njih... neki ce misliti da je tako bolje, neki ce misliti suprotno... cinjenica je da smo sada susedi i da nemamo more...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Anonymous
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 22.05.2006. 16:45 » |
|
Kolika radost graðana Crne Gore. Viče se "Sloboda! Sloboda!" na Trgu Republike u Podgorici. Žao mi je što ne živim u slobodnoj/osloboðenoj Crnoj Gori. Treba sada da se vidi kako se osloboditi crnogorskih paropija srpskog budzeta. U prvom redu imamo veliki broj crnogoraca u penziji, bivsih oficira JNA, a obzirom da se JNA finansirala od svih republika, redno je da kada vise ne postoji zajednica da se ti penzioneri finansiraju iz budzeta crne gore a ne od nasih para. Dalje je potrebno da na neki nacin, a da to nemoze da nam prigovori EU i mnoge nevladine organizacije, pronadjemo modus da se iz drzavnih institucija "proteraju" crnogorci. Kako zbog odlivanja srpskog budzeta tako i zbog toga, obzirom da ce uslediti pregovori Srbije i crne gore, da ne bi dosli u situaciju da nam crnogorci kroje sudbinu kroz pregovore istih iz srbije i crne gore. Mi kao da nemamo pametne ljude, u vlasti su nam sve sami crnogorci koji ce sada biti meki u pregovorima prema ovim svojima (mislim da nece traziti nista sto je povoljno za Srbiju). Sta mislite koliko je bilo Titovih generala, pukovnika, potpukovnika iz crne gore? Oni, koji su jos zivi, zatim ovi mladji treba da budu penzioneri crne gore. Napominjem da pored enormnih penzija poseduju i luksuzne stanove od 100 kvm pa nagore. Setite se samo onog vica koji je ustvari ziva i tuzna istina: Kada se sretnu dva crnogorca ne pitaju se gde radis nego dje rukovodis. Ej Srbijo dozovi se pameti
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 22.05.2006. 20:20 » |
|
Kolika radost graðana Crne Gore. Viče se "Sloboda! Sloboda!" na Trgu Republike u Podgorici. Žao mi je što ne živim u slobodnoj/osloboðenoj Crnoj Gori. Ova iluzija potrajaće samo koji dan, a onda će ih čekati realni problemi koje im je Srbija ( ako hoćeš Beograd ) do sada rešavala. No, da ne budem pogrešno shvaćen - želim im sve najbolje, da prevaziću svoje mane, da što pre zbace mafijaški režim Mila Ðukanovića i da što pre zapucaju ka EU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23.05.2006. 01:12 » |
|
komentari gradjana nisa o referendumu i nezavisnosti crne gore: Jovanka Jovanović, profesor latinskog u penziji - Smatram da je otcepljenje Crne Gore najveća glupost koja je mogla da se uradi. Srbija i Crna Gora trebalo je da ostanu zajedno, jer smo zajedno jači. U ovom slučaju ostvarene su želje pojedinaca, a na štetu naroda. Veoma sam uznemirena i razočarana. Šta će dalje biti, i kome će biti dobro, a kome loše zato što više nismo zajedno ne znam, ali u latinskom postoji poslovica "Vreme donosi savet". Znači, brz želje da donosim preuranjene zaključke, smatram da će vreme pokazati ko je bio u pravu i šta je bila prava odluka. Dragana Zlatković, domaćica - Ne znam koliko je ovo sve dobro, niti koliko će rezultati ovog referenduma doneti dobrog Crnoj Gori. Što se nas tiče, smatram da će nama biti bolje bez njih i da je ovakav rezultat veći uspeh za Srbiju nego za Crnu Goru. ne znam sta prvo da komentarisem, a nista nije vredno ozbiljnog komentara. ne bih da se mi izgovor bude to sto su to ljudi sa zanimanjima "penzionera", "domacice", "privatnog preduzetnika" (kao da takva zanimanja postoje), nego se sve ponavlja. ne vidi se da iko zauzima stav koji je spreman da brani (citaj: obrazlozi). i sto rece miz, ovde svi gledaju ovo jednostrano.... kako je to smanjenje drzave srbije, a ne nezavisnost republike koja je cinila deo SCG.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23.05.2006. 10:29 » |
|
Na stranu to što su ispitanici "obični graðani", tj. ljudi bez visokog obrazovanja, ovde se ne radi o čoveku koji daje glup odgovor, niti čoveku koji pokazuje na bilo koji način nedostatak inteligencije: ovde je na delu ružan karakter, traumatična i zla ličnost koju otkrivaju ovi odgovori (sem odgovor Geometra koji je relativno korektan i neutralan). Niko od ispitanika ne pokazuje ni malo doze zrelosti, empatije, niko ne uspeva da prevaziðe geografsko razmišljanje.
Tužno jeste, ali nije ništa novo. U Nišu je to sasvim normalna i prirodna pojava.
Nego, zanima me šta mislite kako će sad proći (ili kako bi trebalo da proðu) crnogorski studenti po bgd-u i NS-u (čuo sam da ih ima čak i u NS-u, što je jako čudna stvar, bar za moje uho) u vezi sa finansiranjem studija?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23.05.2006. 14:09 » |
|
Savrseno me ne zanima kako ce da prodju. Pazi, ako budu placali, vise para ce da ode u Beograd, a ako ne placaju, bice vise studenata iz "inostranstva" u Beogradu pa ce rejting univerziteta da raste. Kako god okrenes dobro za Beograd, lose za ostale uni-centre.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 28.05.2006. 10:46 » |
|
Oho-ho-ho! Gledajte ovo: Novosti 27. maj 2006. Veselin Djuretić: Nema odvajanja
Crna Gora se nije odvojila, jer ono što se desilo je sastavni deo velike igre sa ciljem r a z a r a nj a ostatka srpskog naroda. Jasno je da se iza toga krije vatikanski centar stare prozelitske politike s ciljem unijaćenja odnosno pokatoličenja Crne Gore. Postoje dva izlaza: odmah priznati da su unionisti pobedili ili ponoviti izbore u celini. U protivnom neminovan je gradjanski rat, jer je teško verovato da će se 70 odsto Srba u Crnoj gori predati bez borbe, što po svaku cenu treba sprečiti. Zato molim predsednika rusije Putina da interveniše da ne dodje do još jedne tragedije najrusofilskijeg naroda na svetu A, a? Sta reci? A znate sta jos? Ovaj "momak" gore je u stvari akademik! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 28.05.2006. 11:31 » |
|
Slično govore i Bećković i još neki iz Pokreta za zajedničku državu. To su istraumirani ljudi, jer će njihov status (u beogradu) biti malo poljuljan - tj. biće strani državljani. Oni su u svakom slučaju sramota za Crnu Goru. Ali evo jednog poražavajućeg komentara sa sajta gradnis.net: Pa proci ce kao Srbi na Kosovu, mozda uzme 50 godina kao i nama ali najebace u svakom slucaju. Zao mi je samo onih drugih 50% koji su to videli u poredjenju sa trenutnom vladom koja je verovatno i ona videla isto ali svesno ignorisala iz ko zna kojih, verovatno licnih razloga. A sto se tice Mladica, nadam se da se nikad ne preda, i da za jedno 250 godina ga i dalje traze jer to znaci da 250 godina necemo uci u tu usranu evrosku uniju. Njegovo predavanje ne resava nista. Dosao bi u rekordnom vremenu novi ultimatum, i posle njega novi i tako dalje. Jedino sto bi Republika Srpska izgubila svoj status i nestala jel bi bilo "dokazano" naravno da je zasnovana na ratnim zlocinima i genocidu. Kave bre unije, pa do juce smo se klali sa tim Slovencima I Hrvatima, zna se da je svo sranje pocelo kad je Nemacka priznala i Sloveniju i Hrvatsku kao nezavisne drzave svesni da ce rat izbiti ako to urade, po Svajcarakoj kad cuju da si iz Srbije automatski ti daju stalez psa, i ja sad treba da se ujednijujem nesto sa tom bagrom i da se smeskam i pravim se kao da je sve u redu. Pa jel ima tu logike? Benificirace samo oni koji nam trenutno i daju ultimatume a nas bi drzali kao dzukele na lancu, malo te puste pa ti zategnu lanac pa u krug. Rastužuje što govori neki mladić iz Niša. Može li se takvima ukazati gde greše pa naveli im i 1000 najrelevantnijih razloga, ili je to što se njima dogaða bolest (slična onoj koju je zahvatila Hitlerovu Nemačku pre pola veka)?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28.05.2006. 15:40 » |
|
Realna je stvar da bi Albanci u buducnosti, po nezavisnosti Kosova, mogli da zatraze da deo Crne Gore postane i zvanicno albanski, ili cak i da se pripoji Velikoj Albaniji. Da li vi mislite o tome? Mi doduse i ne moramo, ali Crnogorci bi morali. A Miz mislim da si pogresno procenio Beckovica. Ne mislim da je isfrustriran time sto misli da su Srbi i Crnogorci jedan narod. To je njegovo pravo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Admini...
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 03.07.2006. 14:24 » |
|
ZAŠTO CRNA GORA TREBA DA BUDE NEZAVISNA?Ivan Janković Nijedan od "argumenata" koje srpski nacionalisti i njihove marionete u Crnoj Gori navode za sprečavanje crnogorske nezavisnosti nema nikakvu vrednost. To ne znači da svi, ili većina argumenata koji se od strane crnogorskih independista potežu imaju neku ili istu vrednost. To samo znači da je zalaganje za "očuvanje zajednice" u Srbiji proizvod istorijske mitomanije iza koje se kriju ogoljeni interesi relativno uzane beogradske nacionalističke klike, i iste takve klike daljinski navoðenih Crnogoraca. Nikome u Srbiji i Crnoj Gori, ko posluje ili studira ili bio šta treće radi, ne mora da bude lošije sa nezavisnošću. Biće lošije samo političarima koji bi da upravljaju većom državom. Kad Koštunica kaže da je bolje imati veću državu nego manju onda to znači: "bolje je da ja vladam većom državom nego manjom". Za obične ljude to nema nikakve veze, iako ima veze kako će se putovati u Crnu Goru ili u Srbiju, ali to, kako smo videli, ne mora da bude povezano sa pitanjem državnog statusa. I, za kraj, natrag kući. Ima u toj otužnoj i defanzivnoj kombinaciji pretnje i moljakanja da se ne ide od strane srpskih elita nečeg nezrelog, neistorijskog, i ako hoćete ne-nacionalnog. Veliki srpski nacionalisti, koji se samo brinu da Karadžić, Mladić i Milošević ne budu prestrogo tretirani, a Srebrenica i Batajnica previše spominjani, nemaju ništa protiv “Hej Sloveni”, oni ne osećaju da su “Bože pravde”, monarhija, ravnogorski pokret ili Slobodan Jovanović njihovi (inače bi poništili presudu kojom je oglašen za ratnog zločinca). Oni ne samo da ponižavaju crnogorsku nacionalnu svest i identitet, već ništa manje ni srpski. To su nacionalisti proizašli iz nacional-boljševičkog šinjela Leke Rankovića i Dobrice Ćosića, kojima je Tito bio problem što je Hrvat a komunizam što je "rasparčao Srbiju". Sve za šta su oni bili i ostali sposobni da razumeju i prihvate od nacionalne tradicije jeste ideja velike nacionalne države stvorene ako treba i ratom. Milošević je bio njihov projekat, iako oni i njihova "vizija" nisu bili njegov projekat. Ovo poluuplašeno, cinično, potuljeno saplitanje i podmetanje Crnoj Gori je samo poslednja farsična etapa u urušavanju njihovog virtuelnog sveta. Oni više ne mogu da urade ništa osim da blokiraju i stopiraju neku konstrukciju novog na ruševinama njihove apokalipse, i time i rekonstrukciju nečeg valjanog iz nacionalne prošlosti koja, da se ne lažemo, njima nikad nije ništa ni značila. Ona je bila samo jeftino oruðe očuvanja mutiranog komunističkog sistema i mnogih privilegija i iluzija nasleðenih iz komunizma. Kako je Mihnjik rekao "nacionalizam je samo poslednji stadijum komunizma". Saga o očuvanju "zajedničke kuće" Srbije i Crne Gore je onda samo poslednji stadijum tog krvavog postkomunističkog nacionalizma. Ostatak teksta na sajtu Katalaksije www.katalaksija.com/v2.0/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=5
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 17.06.2007. 19:06 » |
|
Crnogorac Crnogorcu koji govori o odbrani Kosova: Ućuti bre pičko crnogorska. Ne prodavaj te fore nama u Srbiji. Šta bi? I ti jednu fotelju u Beogradu na račun srbovanja. Ostani u tom kamenjaru i ne kenjaj sa ijekavštinom. Srbija Srbima. Pun nam je kurac dođoša. Vece istine nego sto je prikazuje ova prica - nema! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 18.06.2007. 03:53 » |
|
Crna Gora je u jako teškom stanju. Ne toliko privredno koliko demografski. Šiptari su rešili da i tu republiku, kao što su već Makedoniju i pokrajinu Kosovo osvojili - okupiraju. Ogroman je broj Albanaca u nekoliko većih gradova jugoistočne Crne Gore. Čitav Ulcinj je albanski grad u kojem nećete čuti da neko govori srpskim/crnogorskim jezikom. Još je veći problem to što mladi, koji sebe smatraju perspektivnim, beže iz te republike masovno u Beograd, čak više pobegne nego što ostane. Pojavio se čak i taj trend da se beži u Novi Sad. Republika iz koje mladi u toj meri beže - nema nikakvu perspektivu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 18.06.2007. 19:39 » |
|
Montenegro ima velike turisticke kapacitete. Pitanje je hoce li da ih iskoristi i na koji nacin. Slazem se da je problem sa albanskom manjinom ogroman, ali njega mogu da rese ako se brzo prikljuce Evropskoj uniji jer ce ih ona sacuvati od bilo kakvog cepanja. Takodje moraju da uvedu zakone koji bi sprecili dalje sirenje Albanaca na njihovoj teritoriji. Inace zemlja sa perspektivom. Mnoge druge zemlje zive samo od turizma.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 19.06.2007. 19:15 » |
|
Izdajnice, zar ti do skora nisi zastupao ideju da Albanci nemaju nameru da se sire? Ili to nije isto sto i Velika Albanija? Crnogorci ce ti biti do prvih kad bude priznavanje nezavisnosti Kosmeta. Njihova vlast je katastrofa, ne zbog toga, vec zato sto ne daje perspektivu mladima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|