Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: BIH i status Republike Srpske  (Pročitano 9731 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Bosona
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 20.12.2006. 19:12 »

Kod čika Mizanta na kurs dijaloga. Navodiš pripovedački, bez argumentacije. Ako želiš da te neko ozbiljno shvati ovde, u šta sumnjam ceneći po plitkosti tvojih postova, pročitaj prethodne postove i odgovori na njih.

Pozdrav i tebi.

Zao mi je, ali postoje teme o kojima ne zelim diskutirati iz jednog jedinog razloga jer vode iskljucivo unazad, nikako naprijed.
Uz svo postovanje prema svakom ucesniku ovog foruma moj cilj nije da se svadjam ili nagovaram, jos manje ubjedjujem bilo koga u ono sto ja mislim.
Cilj mi je da diskutiram civilizirano. Sa pogledom u buducnost, naravno.

Namigivanje
Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
shkavel
Nazionalist

Duh bunta: +8/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 20.12.2006. 20:04 »

Svi mi znamo istinu i svi cemo mi ubrzo zivjeti u Ujedinjenoj Evropi u kojoj vise nece biti granica koje su mnogi zeljeli i za koje se prolivala krv.
Auuuuuu, što je ovo dubokooo...

Sto se tice prijedloga promjene u peticiji, potreban mi je dokaz za katolicke i pravoslavne crkve i medjusobne agresije bosanskih naroda.
Nakon dokaza ukoliko se ponude postavicu pitanje odboru peticije za dopunu teksta.
A ovo su rečenice ravno za Nobelovu ili Pulitzerovu nagradu.....ovakvim izjavama se stvarno dokazuje, kolika sprdnja je ustvari ta i sve ostale peticije, i što je još važnije, kakvi su motivi takvih inicijativa (sigurno ne građanski).
Bosona, samo ovim pitanjem demantovao si sve ono što si prosipao o građanstvu, demokratiji, budućnosti itd.
Niste smatrali za shodno ni da ukucate nekoliko jednostavnih reči u Google, pa bi dobili svoje dokaze. Ali kad smo već kod toga, serviraću vam  ja nekoliko (nadam se da znate ćirilicu-ali verovatno znate, jer ste građanski, demokratski, za SVE narode BiH, zar ne? Zvrko
http://www.spc.org.yu/Genocid/
http://www.un.org/icty/bhs/frames/cases.htm (predmeti suda-pogledaj one koje se odnose na Bošnjake i Hrvate)
http://www.kirs.sr.gov.yu
http://www.mirlrs.org/statistika/raseljeni1104.htm
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg10578.html
http://www.freesrpska.org/genocid/odbrambenirat/index.php
http://www.biskupija-banjaluka.org/osnovnipodaci.htm
http://www.bkbih.org/
http://www.hercegbosna.org/pov.html#zlocini
Eto, brauzuj malo  Namigivanje
Sačuvana
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 20.12.2006. 21:02 »

Zao mi je, ali postoje teme o kojima ne zelim diskutirati iz jednog jedinog razloga jer vode iskljucivo unazad, nikako naprijed. Moj cilj nije da se svadjam ili nagovaram, jos manje ubjedjujem bilo koga u ono sto ja mislim.
Cilj mi je da diskutiram civilizirano. Sa pogledom u buducnost, naravno.

E baš zbog takvih (malo)"građana" Bosna je takva kakva jeste. Bez argumentacije, bez dokaza, samo prazne teze koje naravno odgovaraju samo jednoj strani.
I baš zbog toga se nikada neće desiti ukidanje entiteta, jer narod Srpske to neće dozvoliti. Dok god postoje isključivo ovakve peticije, u Srpskoj će biti sve glasniji zahtevi po nezavisnosti. Jer BH po meri samo jednog naroda neće prihvatiti.

Inače, poričem ono što sam pre rekao o posebnoj temi za diskusiju. Mislim da ovu temu treba jednostavno zatvoriti, jer sada su očigledne namere Bosone. Nije to bio prijateljski poziv za mir na Balkanu. Samo su nam bacili kosku da vide kako ćemo da reagujemo. Pošto nismo odmah oberučke prihvatili njihov predlog, možemo i sami da vidimo kakvi su blesavi odgovori na naša pitanja i teze.

Uglavnom, mislim da treba da se Bosoni lepo zahvalimo za predlog peticije i ujedno odbijemo bilo kakvo učestvovanje u ovom kvazidemokratskom projektu.

p.s.: iako sam dao predlog (i da ga usvoje) prihvatljive građanske inicijative, nikada neću potpisati ovakvu peticiju. Štaviše, odmah posle ovoga posta potpisujem peticiju za referendum o nezavisnosti u Republici Srpskoj. Jer alternativa je više nego očigledna.
Sačuvana
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 22.12.2006. 14:53 »

Mislim..... ???
Ovo baš nije lepo, čovek ni da nam se javi....ili bar da se pozdravi sa nama, ako ne želi više da razgovara...nije ti brate neki bonton, baš nije...
I izgleda nikada neću da saznam da li su moje primedbe (sada kad sam predložio dokaz) uvažene.... :(

Joj, sudbino, kako si nepravednaaaaaaaa
Sačuvana
Bosona
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 04.01.2007. 06:57 »

Mislim..... ???
Ovo baš nije lepo, čovek ni da nam se javi....ili bar da se pozdravi sa nama, ako ne želi više da razgovara...nije ti brate neki bonton, baš nije...
I izgleda nikada neću da saznam da li su moje primedbe (sada kad sam predložio dokaz) uvažene.... :(

Joj, sudbino, kako si nepravednaaaaaaaa

Zelenko Sacekaj, ...
Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
Bosona
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 04.01.2007. 07:03 »

E baš zbog takvih (malo)"građana" Bosna je takva kakva jeste. Bez argumentacije, bez dokaza, samo prazne teze koje naravno odgovaraju samo jednoj strani.
I baš zbog toga se nikada neće desiti ukidanje entiteta, jer narod Srpske to neće dozvoliti. Dok god postoje isključivo ovakve peticije, u Srpskoj će biti sve glasniji zahtevi po nezavisnosti. Jer BH po meri samo jednog naroda neće prihvatiti.

Inače, poričem ono što sam pre rekao o posebnoj temi za diskusiju. Mislim da ovu temu treba jednostavno zatvoriti, jer sada su očigledne namere Bosone. Nije to bio prijateljski poziv za mir na Balkanu. Samo su nam bacili kosku da vide kako ćemo da reagujemo. Pošto nismo odmah oberučke prihvatili njihov predlog, možemo i sami da vidimo kakvi su blesavi odgovori na naša pitanja i teze.

Uglavnom, mislim da treba da se Bosoni lepo zahvalimo za predlog peticije i ujedno odbijemo bilo kakvo učestvovanje u ovom kvazidemokratskom projektu.

p.s.: iako sam dao predlog (i da ga usvoje) prihvatljive građanske inicijative, nikada neću potpisati ovakvu peticiju. Štaviše, odmah posle ovoga posta potpisujem peticiju za referendum o nezavisnosti u Republici Srpskoj. Jer alternativa je više nego očigledna.

Da, nakon agresije nad jednom medjunarodno-priznatom drzavom i svih zlocina nad neduznim gradjanima, otimacina teritorija sa kojih je protjerano nesrpsko stanovnistvo bila bi zaista kruna svega.
Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #21 poslato: 06.01.2007. 20:11 »

Meni nista od ovoga nije sasvim jasno. S jedne strane Bosona Net pravi neku peticiju za ukidanje Republike Srpske, kao da bi ta tri naroda mogla zajedno da zive, kao da je sve sjajno, pa su se svi uzeleli BiH, a sto nije slucaj jer vecina Srba mrzi Muslimane, Muslimani mrze Srbe, a oba ova naroda mrze Hrvate, dok i Hrvati mrze njih. I posto se svi medjusobno mrze, ideja o ujedinjenju koje je samo fizicko, a ne i stvarno, vodilo bi verovatno i brzo u gradjanski rat. Taj proces pomirenja mora da traje jako dugo ako se zeli jedna BiH, kao nemuslimanska i nehriscanska drzava. Jedina mogucnost u kojoj bi BiH mogla da postoji kao nezavisna i samostalna drzava bez nacionalnih entiteta je denacifikovana BiH i sekularizovana BiH. Sve to zakljucujem posto vidim sta misle o BiH ovi iz RS, i kako ovi drugi vide Srbe uopste. Tu pomirenja dugo jos nece biti. Sa Srbima iz Republike Srbije - hoce, ali sa Srbima iz RS - tesko ili makar ne u skorije vreme.
Sačuvana
Bosona
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 08.01.2007. 07:32 »

Buducnost je zajednicka i uzajamno zavisna.
Dakle, najmanje je bitno to sto neki fasista misli, iako su jos uvijek snazni oni ce odnijeti politicki poraz.

Naravno da ima dosta onih i u Federaciji koji je nikako nebi ukinuli, razlog je vlast.  Zelenko
Identicno za RS.  Zelenko

Zbog njihove vlasti put u Evropu nesmije biti zrtvovan.

Ukoliko te bas zanima mrznja u BiH, ona je vjeruj mi na rijec najveca prema organima vlasti. I ovo vazi za sve. Fenomen, ali je 100% istinita svaka rijec koju sam napisao.

Zato je prava Gradjanska politicka opcija siguran pobjednik na izborima u Bosni i Hercegovini na cijeloj teritoriji.

Licno ja mislim jedan od preduslova za to je pobjeda Gradjanski politickih snaga u Srbiji.

Mozda mnogima nejasno, ali ovo je istina.

Iskreno se nadam da ce Evropa prepoznati ovoga puta sa kime jedino treba da suradjuje.

Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 08.01.2007. 16:11 »

@Bosona:
Jarane, još nisi odgovorio na one linkove koje sam ti posalo...da li su oni dovoljan dokaz za promenu peticije?

I kao zaključak:
BH može postati jedinstvena, građanska i štajaznamkojekakva država ali za to prvo treba da se ispune određeni preduslovi:
1. Ukidanje teze o Srbima kao jedinim i univerzalnim agresorima na međunarodno priznatu (by the way-svoju) državu. Još bitnije - ne zatvaranje očiju pred zločinima počinjenim od strane Bošnjaka (i naravno njihovim politički motivima, da ne slušamo opet one floskule o "odbrani", "žaru borbe", "da bi se preživjelo" isl.) i tzv. velikohrvatskom konceptu, koji se zbog alijanse HR sa BO protiv zajedničkog neprijatelja suviše olako zaboravlja.
2. Ukidanje nasilne centralizacije odnosno sarajevizacije BH.
3. Ne insistiranje na RS kao "genocidnoj tvorevini" i samim tim kolektivnim osuđivanjem bh Srba kao naroda.
4. Odricanje politici napadanja i pružanje ruke. Primer - svi političari u FBH osuđuju himnu, grb i zastavu RS, a ne pomišljaju da li Srbima smeta što su obeležja FBH šahovnica i ljiljan. BH je članica konferencije islamskih zemalja iako nije većinski islamska zemlja-Zašto????. Posredovanje argumenata, ŠTA Srbi i Hrvati u BH dobijaju ukidanjem entiteta?
5. Kao što je već rečeno u ovoj temi, ne postulirati sopstvene interese kao opšte.
6. Promene koje bi ujedno bile po meri i srpskom narodu u BH. Prvenstveno insistiranje na multietničkom karakteru BiH a ne na stvaranju neke nove, bosanske nacije (utopija)

Sačuvana
Bosona
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 08.01.2007. 19:06 »

Pozdrav i tebi!

Odgovorio sam ti da sam poslao zahtjev za provjeru svega sto si mi naveo.
Ovdje cu postirati svaki odgovor, kako bi nastavili dalju konverzaciju o necemu sto je meni zaista novo.
Ni u kom slucaju ne namjeravam da opravdam niti jedan zlocin ma od koga on pocinjen i ma u koje ime.
Zlocin ima samo jedno ime. ZLOCIN.

Dalje, RS jeste zlocinacka tvorevina, ili zelis da ti ovdje postiram podatke o masovnim grobnicama pobijenih civila sto bi nas samo vise udaljilo.

Moje je misljenje da je rat bio nepotreban i tako cu uvijek misliti. Ali desio se i mi smo tu da ispravimo koliko mozemo i sto mozemo, ne da se ubjedjujemo oko ociglenih cinjenica.

RS jeste hipoteka koju nose posteni Srbi na svojim ledjima zbog onih koji su je doveli u poziciju u kakvoj jeste.

Izgleda nisi skontao da nisam dosao da pravim gore od onoga sto jeste, vec da pokusamo zajednicki da napravimo bolje.

Bolje za sve nas.

Posebno za Bosnu i Srbiju kao buduce gradjanske i demokratske europske drzave.

Ja ne zelim da mi bude preci neko ko je hiljadama kilometara udaljen od mene od onoga ko zivi u mojoj blizini i govori bukvalno istim jezikom.

Ne zelim da oprostim zlocncima jer bih tako ostavio postenim Srbima praljav ves za koji nisu krivi.

I ucinio zlocin prema onima koji imaju pravo da cuju rijeci pravde i zakona.

Vjeruj mi da mi fasisti makar bili i clanovi moje familije nemogu biti blizi od nekoga sa kime dijelim iste slobodarske ideje, bez obzira sto se on zove Dejan...

Ja zelim da te cujem ako kazes u Srebrenici da ti je zao, meni ce to znaciti, ali da li tebi znaci ako ti ja pokazujem Srebrenicu i kazem ti da me to boli?

Nema tog ideala zbog koga bih nekome rekao da ima prava ako dodje i ubije nekoga, bez razloga.

Ili da ga ubije uopste, iako ima razloga, postoji zakon, neka on o tome odlucuje.

Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #25 poslato: 08.01.2007. 19:06 »

Petar Luković je za hrvatski Feral, ironišući o Velikoj Srbiji i takvim idejama (zato mi se tekst i sviđa), pisao ovako:

Citat: Petar Luković
ŠTA JE «VELIKA SRBIJA»: Zajednička država Srba-pravoslavaca, Srba-katolika, Srba-islamske veroispovesti, Srba-albanskog dijalekta, Srba-koji govore slovenački i pogrešno misle da su Slovenci, Srba koji žive u Crnoj Gori, Srba-crnogorskog podrijetla, Srba uopšte i Srba uopće.

To je, dakle, jedna šala na račun srpskih nacionalista i onih koji žele Veliku Srbiju. A, ako se ne varam, negde sam pročitao da su kolege sa "Bosona-e" napisali:

Citat
Želimo građansku Bosnu i Hercegovinu koju bi činili Bošnjaci pravoslavci, Bošnjaci katolici i Bošnjaci muslimani.

Da budem jasan: Mene status BiH ne zanima preterano. Živim u Srbiji, u najnerazvijenijem njenom delu, imamo naših unutrašnjih problema, tako da spoljna i međunarodna politika ne bi trebalo da me zanima. Međutim, ja ovu stvar razgledam sa stanovišta borbe koju započinjem na svom tlu. Dakle, u Srbiji, u južnoj Srbiji, na teritoriji nepostojeće Niške regije. Ovde je problem nacionalizam i pravoslavlje preko koga se ovaj nacionalizam ojačava. I ne smetaju mi ove stvari kao nešto što mrzim kod drugih ljudi, tek tako, već zato što pojedinačnom građaninu nanosi nepotrebnu kulturno-istorijsku balast, breme koje ničemu ne služi, koje ništa valjano ne proizvodi, a lako je zapaljivo (zbog ekspanzije ovoga i izbijali su ratovi na prostoru Ex-YU). Ljudi su se ubijali zbog nacije i vere. Pa ima li čega besmislenijeg od toga? Ima li većeg apsurda i veće gluposti od toga? Moja borba protiv ovoga nije usmerena na preventivu od mogućih daljih ratova, jer verujem da Evropa više ne bi dozvolila divljanje primitivnih balkanskih naroda (Srba, Hrvata, Bošnjaka, Albanaca), i da bi u startu to zaustavila. Mene ovo zanima jer ne mogu da obezbedim ljudima koji žive u jednoj istoj državi da imaju jednaka prava na život i makar približan kvalitet života. Problem je u tom što ih ova glupost od nacije i vere solidariše sa onim koji žive dobro, i kažu: Pa dobro, i oni su Srbi, pa neka žive bolje od nas.

Zato se ja borim. I, na osnovu toga, a ne zato što preterano brinem za ljude u BiH koje god bile nacionalnosti, nego zato što samo želim da dam svoje mišljenje iz ove pozicije o tome što se događa i što se želi desiti u BiH. Kažem, na osnovu toga zaključujem sledeće:

1. BiH kao nacionalna (država Bošnjaka, tj. Muslimana) koja u sebi sabira druge vere pokraj islama (Bošnjake pravoslavce i Bošnjake katolike) u konceptu građanske države ne može da se pojmi, jer građanska država ne podrazumeva niti versku, niti nacionalnu određenost svojih stanovnika. To je pitanje bez ikakvog značaja. Jer svako propagiranje i vezivanje za veru kroz državne institucije i medije je atak na građane koji toj veri ne pripadaju. Isto važi i za nacionalnost. Ako je to država Bošnjaka (koji pripadaju različitim verama), tada je to nacionalna država i pojedinačna prava su neposredno ugrožena (mislim na one koji se ne osećaju kao "Bošnjaci", odnosno koji ne pripadaju ili ne prihvataju kulturni kod "Bošnjaka").

2. BiH bi trebalo da se svim sredstvima, i uz pomoć Evropske Unije i njenih institucija, bori protiv nacifikacije na svim svojim prostorima. Ta borba bi trebalo da traje barem 50 godina, jer se primećuje da su tamošnji odnosi među pripadnicima različitih nacionalnosti zategnutiji nego bilo gde drugde u Evropi (možda se jedino još s Kosovom može porediti). To podrazumeva edukaciju, promenu školskog sistema, promenu medijskog kodeksa, reforme u državnim institucijama koje su bile mononacionalne i zatvorene u pojedinačne nacione, i rad svih relevantnih državnih institucija ne na pojačavanju i daljem diferenciranju, već na ujedinjavanju, i to nikako preko nacionalnosti, i nikako preko vere.

3. BiH mora da zaboravi pod hitno na sve zločine. Zločini moraju da budu priznati sa svih strana, da se svi pojedinačni krivci (oni koji su ubili, a ne samo oni koji su naređivali ubistva) koji se mogu pronaći - izvedu pred sud koji će osuditi sve to, bez obzira na nacionalnost. Takve ljude imaju i oni koji pripadaju svim nacijama. U ratu nema nevinih. O zločinima govore ne oni koji žele da se sećaju žrtava, već oni koji su i dalje žedni krvi i koji se opijaju mržnjom prema drugima. (Na Bosona.Net portalu sam naišao na izraz jednog od onih koji se nacionalno i verski identifikuju, koji glasi da se Srbima mora sve vratiti za ona zlodela koja su činili. Mogu li da pitam onda: Šta bi to trebalo meni da se vrati ako ja BiH nisam niti video?, i ne samo ja, nego blizu 8 miliona građana Srbije?)

Dalje se slažem sa Škavelom:

1. Ukidanje teze o Srbima kao jedinim i univerzalnim agresorima na međunarodno priznatu državu.

Još bih dodao da je o zločinima nad Bošnjačkim narodom najbolje kada govore oni iz Srbije i Hrvatske, koji osuđuju sopstveni šljam (kako to čini npr. Nataša Kandić), a ne oni iz same BiH, odnosno Federacije. Isto tako, zločine nad Srbima bi trebalo da pominju hrvatski i bošnjački mediji, a ne mediji u Srbiji. Sve to zato što se time sprečava ekspanzija nacionalizma i mržnja među ovim nacijama. Pogledajte samo kako se nadražuju srpski fašisti (radikali) pri pomenu stradanja Srba u Hrvatskoj i BiH. To isto doživljavaju i nacionalisti u BiH i Hrvatskoj, pri pomenu svojih žrtava.

Citat
2. Ukidanje nasilne centralizacije odnosno sarajevizacije BH.

Pre nekoliko godina govorio sam sa jednim prijateljem iz Sarajeva, koji je Musliman. On je priznao da je u BiH na delu centralizacija slična ovoj u Srbiji. Dakle, slažem se i sa ovim.

Citat
3. Ne insistiranje na RS kao "genocidnoj tvorevini" i samim tim kolektivnim osuđivanjem bh Srba kao naroda.

Ako se pod takvim geslom želi uništiti RS u cilju jedne, jedinstvene, nacionalno neidentifikovane BiH, onda ne mogu da podržim. Nazvati jedan narod genocidnim je idiotija i toliko palanačka stvar da bi se i Konstantinović zabezeknuo.

Citat
4. Odricanje politici napadanja i pružanje ruke. Primer - svi političari u FBH osuđuju himnu, grb i zastavu RS, a ne pomišljaju da li Srbima smeta što su obeležja FBH šahovnica i ljiljan. BH je članica konferencije islamskih zemalja iako nije većinski islamska zemlja-Zašto????. Posredovanje argumenata, ŠTA Srbi i Hrvati u BH dobijaju ukidanjem entiteta?

Već sam rekao ali ću ponoviti, pošto se slažem sa ovim što je rečeno. Naime, BiH kao islamska zemlja sigurno ne sme biti prihvaćena od strane Hrvata i Srba. Ja to nikad ne bih prihvatio, i verovatno bih se borio pre za zemlju u kojoj su na vlasti tri verske dogme (katolici, pravoslavci i muslimani) nego jedna zvanična, iako sam ateista (tako da me u stvari ne bi bilo briga koja je zvanična).

Citat
6. Promene koje bi ujedno bile po meri i srpskom narodu u BH. Prvenstveno insistiranje na multietničkom karakteru BiH a ne na stvaranju neke nove, bosanske nacije (utopija)

I o tome sam govorio. Ne mislim da je to utopija, izvodivo je. Ali je moguće samo nasilnom asimilacijom srpskog i hrvatskog stanovništva ili etničkim čišćenjem. Stvaranje jedne čiste nacionalne države, uopšte nacionalne države na Balkanu je nešto što Evropa ne sme da dozvoli. Istog bih želeo da se otarasi i Srbija, i smeta mi kad god čujem da je Srbija država srpskog naroda, iako sam i sam nominalno Srbin.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 09.01.2007. 23:12 »

Dalje, RS jeste zlocinacka tvorevina, ili zelis da ti ovdje postiram podatke o masovnim grobnicama pobijenih civila sto bi nas samo vise udaljilo.
Po toj logici, i Federacija je zločinačka tvorevina, baš kao i današnji protektorat Kosovo ili Republika Hrvatska. Da li želiš da ti ovdje postiram podatke o masovnim grobnicama pobijenih civila? Namigivanje

Bolje za sve nas.
Ali tvoji argumenti me ne ubeđuju...izgleda da želiš samo bolje za Vas...

Ja zelim da te cujem ako kazes u Srebrenici da ti je zao, meni ce to znaciti, ali da li tebi znaci ako ti ja pokazujem Srebrenicu i kazem ti da me to boli?

Žao mi je! I žao mi je što te boli. Ne smeta mi što ti to pokazuješ, ali mi itekako smeta to, što veliki broj Bošnjaka tu istu Srebrenicu iskorištava kao jeftin marketinški trik i oruđe za postizanje političkih poena protiv svojih protivnika Srba. Smeta mi i to, da kada ja pokazujem srpska groblja i golgote i isto tako kažem da me boli od tih istih Bošnjaka dobijam floskule o razlici u zločinima "agresora" i "branitelja-žrtava-boraca za goli život". I na kraju, smeta mi to, što jedan nominalno građanski Musliman kao ti na predlog izmene peticije odgovori pitanjem koje nije ništa drugo do puki bezobrazluk - treba mi DOKAZ za srušene i spaljene katoličke i pravoslavne crkve?!?!?!?!? Samo izuzetno glupa, neuka ili pak pokvarena osoba mogla bi i u snu da pomisli da su u BH crkve ostale netaknute...srećom, MENI to samo SMETA...jer i ja sam protiv rata i svakog drugog zla koje je zadesilo pre svega moj pa onda i sve druge narode. Ali u drugima to budi gnev i još veću mržnju...razmisli malo o tome (prijateljski savetujem).
Sačuvana
shkavel
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 28.01.2007. 14:23 »

Odgovorio sam ti da sam poslao zahtjev za provjeru svega sto si mi naveo.

Ovo je bio odgovor na dokaze koje sam ja predložio u svojoj incijativi za promenu peticije. Datum mog predloga je 20.12. 2006. Danas je 28.1.2007. Pa se postavlja pitanje: da li je i ta organizacija neki klon ovih balkanskih državnih aparat kojima treba po nekoliko godina da donesu odluku i o najbanalnijoj temi, ili je to suptilno ignorisanje predloga koji im ne odgovara?
(danas je još uvek stara peticija na netu)
BOSONA, ajde reci nam, molim te  Zelenko

Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 28.01.2007. 16:07 »

Imam prijateljicu, Bošnjakinju, iz Sarajeva, koja je potpisala tu peticiju, a inače je nacionalnost ne zanima i denacifikatorski je opredeljena. Čudilo me je zašto bi neko takav potpisivao ovakav sporazum, no nisam razumeo u potpunosti njen odgovor. Uglavnom, više nemam stav o tome, ako bi BiH trebalo da bude nacionalna država (ili država više konstitutivnih naroda). Građanska BiH podrazumeva ukidanje nacionalnih razlika (i verskih), a u šta - koliko vidim - ne veruje niko ko živi u toj državi, pa ni ova moja prijateljica. Ako nije moguće stvaranje građanske BiH, onda je ta zemlja i dalje zemlja nad bombom koja svakog trena može da eksplodira. Upravo ono o čemu je Ivo Andrić govorio.

Nacionalna država je po sebi već loše rešenje, a u slučaju tolike izjednačenosti u pogledu brojnosti naroda, i pri čemu se naglašavaju ratni zločini iz proteklih godina, stvara se slika o zemlji koja nema budućnost. Na sajtu/forumu Bosona.net sam primetio popriličan izliv nacionalne identifikacije i nacionalističku ideologiju koja nema veze sa idejom stvaranja građanske BiH, tako da sam bitno razočaran. Čak mislim da ne postoji nigde na ex-YU prostoru ovako ekstremno građanski orijentisana organizacija kao što je Differentia. Što je, u biti, tužno.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Bosona
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 28.01.2007. 18:56 »

Imam prijateljicu, Bošnjakinju, iz Sarajeva, koja je potpisala tu peticiju, a inače je nacionalnost ne zanima i denacifikatorski je opredeljena. Čudilo me je zašto bi neko takav potpisivao ovakav sporazum, no nisam razumeo u potpunosti njen odgovor. Uglavnom, više nemam stav o tome, ako bi BiH trebalo da bude nacionalna država (ili država više konstitutivnih naroda). Građanska BiH podrazumeva ukidanje nacionalnih razlika (i verskih), a u šta - koliko vidim - ne veruje niko ko živi u toj državi, pa ni ova moja prijateljica. Ako nije moguće stvaranje građanske BiH, onda je ta zemlja i dalje zemlja nad bombom koja svakog trena može da eksplodira. Upravo ono o čemu je Ivo Andrić govorio.

Nacionalna država je po sebi već loše rešenje, a u slučaju tolike izjednačenosti u pogledu brojnosti naroda, i pri čemu se naglašavaju ratni zločini iz proteklih godina, stvara se slika o zemlji koja nema budućnost. Na sajtu/forumu Bosona.net sam primetio popriličan izliv nacionalne identifikacije i nacionalističku ideologiju koja nema veze sa idejom stvaranja građanske BiH, tako da sam bitno razočaran. Čak mislim da ne postoji nigde na ex-YU prostoru ovako ekstremno građanski orijentisana organizacija kao što je Differentia. Što je, u biti, tužno.

Ovo sto je podebljano potpisujemo, bez razmisljanja.

Sačuvana

Gradjanska Republika BiH
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: