Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Vedrana Rudan  (Pročitano 3843 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +92/-13
Van mreže Van mreže

« poslato: 10.04.2008. 12:07 »

Zena koja me pomera  poklanjanje zbog ostrog da ne kazem opakog jezika. Njene kolumne iz Nacionala ali i pojavljivanja u ostalim medijima odraz su britkog uma kome ne manjka petlje da stvari nazove pravim imenom. U svakom slucaju, preporuka za sve one koji je vole ali i mrze!!!

Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +75/-30
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #1 poslato: 10.04.2008. 12:09 »

Je l mozes ovde da kopiras neki njen tekst. Cuo sam za nju, ali nisam nista citao...Nadam se samo da nije nesto kao Isidora Bjelica...
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
ZileZilet
Građanin
**

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #2 poslato: 10.04.2008. 12:11 »

Vidi, takav jezik je potreban mnogim novinarima u Sorabiji :jezik:
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
lanavi
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +92/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 10.04.2008. 12:19 »

Isidora je poseban slucaj za posmatranje, izvinjavam se, razmatranje. Svaka cast za kosmopolitski duh, kamaru knjiga i dugacak jezik ali ovo poslednje ne znaci i da je dovoljno dobar za sve. Evo nesto od Vedrane:

http://www.nacional.hr/kolumna/
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Vogue
Gost
« Odgovor #4 poslato: 10.04.2008. 12:55 »

meni se ni malo ne svidja kad vedrana rudan koristi beograd i srbiju za svoje 'anarhisticke' stilske vezbe
a jos manje mi se svidja nase kolektivno svrsavanja na tu temu   osmeh

Sačuvana
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-109
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 10.04.2008. 14:15 »

Ne znam ništa o dotičnoj, ali vođen onom starom predrasudom o tome da ako prost (prosečan) narod nekoga nazove izdajnikom (petokolonašem) taj mora da ima dosta toga u glavi i da ume da piše i govori daleko bolje od prosečnog novinara ili političkog/kulturnog komentatora. Tako sam uzeo pre nego tekstove da čitam komentare na ovu gospođu, i evo šta sam našao što me je dodatno oraspoložilo da jednom obratim pažnju na ovu novinarku:

komentar pisao: "meskalin"
tekst: Gadite mi se svi vi Rudanice, i ti i ukiseljeni kralj Leer Rade Šerbedžija i Mira Furlan i ini drugi popu vas. Da je kojim slučajem Hrvatska slomljena devedestih mogu zamisliti vas iz te vaše petokolonaške brigade šta bi ste danas radili i pričali...

A dalje komentar koji svedoči kao da je reč o ženi sličnoj onim koje u Srbiji nazivaju izdajnicama, onima koje mrze Srbiju; tako izgleda i Rudan "mrzi" Hrvatsku, misle prosečni Hrvati (o tome govori sledeći komentar):

komentar pisao: "plemeniti"
tekst: Uistinu me stid što sam Hrvat kad čitam komentare za rijetko pošten tekst novinarke Rudan.
Rudan se umjesto prljavih duša ispovijeda za njihove grijehe a oni misle, i dalje, kako su, iako mrzitelji i nepravedni, dobri katolici i na ponos Hrvatskoj. Većina komentarora, da su samo malo hrabriji i naoružani, sreća što nisu, takmičili bi se sa generalom ubicom koji nije prezao ni da ubije dijete.

Jedino mi nije jasno šta ta žena, ako je zaista takva kakvom je komentari predstavljaju, traži u listu koji se zove "Nacional" (koji je obično nacionalističke orijentacije).
Sačuvana
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +75/-30
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #6 poslato: 11.04.2008. 11:39 »

Evo, sad procitah onaj njen tekst protiv ulaska Hrvatske u NATO i dopao mi se.
Sačuvana

U slabom telu slab duh!
Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Duh bunta: +135/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 16.04.2008. 11:45 »

Evo, sad procitah onaj njen tekst protiv ulaska Hrvatske u NATO i dopao mi se.

Ali ako bi to isto napisali u kontekstu zemlje Srbije to se onda Zdajniku ne bi dopalo..... A NATO je NATO i za Srbe i za Hrvate, za mame i za tate, za bake i deke, za bate i seke..... da ga volite i razumete.....
Sačuvana

peMzije mladima!
Aleksandar
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 16.04.2008. 13:36 »

Nisam čitao tekst protiv ulaska u NATO, i verovatno mi se ne bi dopao jer nema valjanih argumenata za takav stav. Ipak, ako se u pogledu te stvari ne slažemo, zašto se ne bismo slagali u ostalom? Nije odnos prema NATO-u ključna stvar za političku orijentaciju i način gledanja na političku zbilju.

Bitno je da kritičar nema obzira prema tome koje su nacionalnosti njeni objekti kritike, i da ne podleže nekim drugim stereotipima. A ne znam tačno koji je stereotip njoj bio na pameti kad je osudila ulazak u NATO.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 16.04.2008. 13:42 »

Vedrana je svrstavanje uz NATO poredila sa svrstavanjem uz naciste nekada. Rekla je da će Hrvatska u NATO-u biti za Buša isto ono što je nekadašnja NDH bila Musoliniju. Rekla je da Hrvati neoprostivo šute sada kao što su šutjeli i za vreme NDH. Pitala je tko će biti kriv kada se kući budu vraćali mladi hrvatski leševi sa NATO misija. Rekla je da Hrvatska danas nema više razloga da strahuje od susjeda već će joj članstvo u NATO navući neprijateljstvo islamskih terorista. Ona postavlja pitanje svrhe članstva Hrvatske u toj po njoj zločinačkoj organizaciji i poziva da se o tom pitanju raspiše referendum pošto Hrvatska ne pripada ni Mesiću, ni Sanaderu ni nekim tamo njihovim živopisnim likovima nego narodu Hrvatske. I sve tako u tom stilu.
Sačuvana

peMzije mladima!
Aleksandar
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 16.04.2008. 13:51 »

To je ona stara priča koju ovde odašilju narodnjaci. Baš me zanima bi li Vedrana, da je NATO kojim slučajem bombardovao Hrvatsku, kukala kako su ti ljudi bombardovali njihovu domovinu. Ako bi tako govorila, otpisao bih takvog novinara zauvek, kao što političare tog kalibra smatram pre kuririma nego li ozbiljnim govornicima.

Elem, što se tih razloga tiče, sve to viri iz opšteg nepoznavanja šta to ulazak u NATO podrazumeva, nepoznavanje vojnog sistema države, te koliko je to opterećujuće za državu. Konačno, niko vojnike ne šalje u misije NATO-a (Hrvatska ih šalje iako još uvek nije u NATO-u, već u Partnerstvu za mir, pa se niko ne žali kad im stignu umotani u hrvatsku zastavu u tutnuti u kovčeg made in Avganistan, Irak ili sično), ako oni sami to ne potpišu. To što im se otvara nova mogućnost za zaradu nije ništa drugo nego li i situacija prelaska preko mosta: uvek možeš odabrati da skočiš, pa opet grad nije kriv što je napravio taj most.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 16.04.2008. 14:15 »

A šta kažeš na ono poređenje sa Musolinijem?
Sačuvana

peMzije mladima!
ZileZilet
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16.04.2008. 14:22 »

Ja, bez obzira sto izbegavam da se konfrontiram, ovde moram da odreagujem.

D.I., pitanje za tebe::
1. Koje su to prednosti clanstva u NATO?
2. Ko ce da plati prelazak sa Sovjetskog na NATO standarde?
3. Ko je bombardovao Srbiju? S.Milosevic?
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 16.04.2008. 14:28 »

1. Koje su to prednosti clanstva u NATO?

Bezbednost u smislu da NATO nikada nije bombardovao neku svoju članicu.

2. Ko ce da plati prelazak sa Sovjetskog na NATO standarde?

Strani investitori.

3. Ko je bombardovao Srbiju? S.Milosevic?

Milošević je prizivao kišu i kiša je prosto pala....

Sačuvana

peMzije mladima!
ZileZilet
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 16.04.2008. 14:30 »

Vesto izbegavanje odgovora...nema sta. Jel NATO bombardovao Srbiju. Ma nije. Sta nije jasno oko toga. Cemu trpanje u pakt koji je na umoru?
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: