Sve u svemu, jako lepo osvezenje za forum, jer cesto je ovde nedostajalo tog patriJotskog zanosa, nacionalisticki uzvisenih tekstova, i drago mi je sto su kolege Nacionalisti ( sa velikim "N") , odlucili da podele sa nama deo tog zara , prezira prema plazma televizorima, mobilnim telefonima, automobilima, i svim ostalim posastima globalizacije , novog svetskog poretka, klimatskih promena, ozonskih rupa, i drugih zala, kojima nas , eto zapljuskuje cunami materijalizma, neduhovnih klopki, u koje zele da zahvate ovo malo dushe , koje se jos samo u Srba naci moze....i to malo dushe , dushmani bi da nam iz grudi otrgnu , kao onomad Velji Ilicu, lucifer Mladja sto je iscupao srce i dushu vlade....
Ne bih sada o nezavisnom Kosovu, vec eto , iskoristih mogucnosti ove napredne tehnologije, da izrazim zadovoljstvo sto su Nacionalisti ( sa velikim "N" ) najzad medju nama..dobro nam dosli, i bolje nas pronasli....
:srbenda:
Ovo mi je promaklo, jer sam bio zabranjen....
idididadaminamin,
mi patrIOte ne preziremo ni plazmu, ni mobitel, ni druge blagodeti svetskog napretka...
Razlika između nas i vas je samo u tome šta smo spremni da učinimo da u tim blagodetima uživamo.
Ako karikiram:
ja bih za plazmu i auto radio, radio i radio, odricao se svega i svačega. učinio bih mnogo stvari da to dobijem. Ali ima i nešto šo ne bih učinio - pogazio svoj reč, svoj ponos, svoje ljudstvo, prevario ili prodao svoje voljene.
ti, s druge strane, u svom intelektualnom univerzumu nemaš ono "nešto" što ne bi uradio. Ti bi mogao za plazmu da zakolješ sestru, popušiš karu komšiji, pojedeš govno opštinskom odborniku, poljubiš dupe direktoru škole, prodaješ sestru kao kurvicu ili rasprodaš organe svog unučeta.
E u tome je razlika. Da su neki spremni na sve žrtve (osim da žrtvuju sebe) da bi materialno ugodili svojoj guzi, dok bi drugi pre žrtvovali sebe nego da strada njihov ponos ili njihovi najmiliji.
E to je razlika između tebe i mene.