Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Koliko i kako volite Sumadiju?  (Pročitano 1562 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 29.10.2006. 16:39 »

pitanje za ljude koji zive na podrucju sumadije. kako volite svoj grad i region, i sta bi ste sve voleli da se uradi i promeni u tom regionu i vasem gradu?
Sačuvana
Johnny_kG
Urednik

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 22.03.2007. 20:43 »

wooow! Mnooogo kompleksno pitanje i morao bih da dam veoma dugachak odgovor. Voleo bih de se mnogo toga uradi u Kragujevcu...
Ali da Kragujevac volim bezuslovno... to je tachno.
Na 1. mestu Kg-a, a za najmanji moguci procenat manje, Shumadiju! :)
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 23.03.2007. 17:24 »

Da bi se delovalo ka tom da grad bude bolji (ili daleko bolji) neg što je, sama ljubav je nedovoljna. Štaviše, ljubav prema gradu kakav jeste trenutno povlači sa sobom i stagnaciju, dovoljnost onog što nam se već nudi, zadovoljstvo ponuđenim. Da bi se činilo tako da grad napreduje, potrebno je želeti drugačiji grad, jer bolji grad jest različit od ovog kakav je. Ja to stalno govorim mojim plitkoumnim Nišlijama, ali bi me oni zauzvrat rado zaklali.

Dakle, prava ljubav (delatna) prema jednom gradu podrazumeva ne samo voleti ga, nego ga delom i mrzeti, biti otvoren prema njegovim slabostima, nedostacima. Činiti ga drugačijim, boljim.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
dexa pantelejski
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 23.03.2007. 22:05 »

Da se vratimo na suštinu:

Šta si ti Kekenju UČINIO DA NIŠ BUDE BOLJI?

Je si li pokrenuo neku AKCIJU, MANIFESTACIJU, PROGRAM?

Sem što si nesposoban i neradnik, koji je TVOJ DOPRINOS?

Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
Naja
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 11.12.2007. 18:35 »

Posto se, vidim, Sumadija za vezuje samo KG i CA, eto da vam predocim jos jedan mali, lepi grad u Sumadiji....bas negde izmedju ova dva, a to je GM...ko ne zna sta znaci ova skracenica, nek obnovi gradivo iz geografije ili atlas u ruke, pa logikom Zvrko Elem, tamo sam(posto sam sad u NI) vec dve god.,ne racunajuci S.SH. i mogu da vam kazem da je , na duze, ubitacno dosadno! Elem, lokali Afrodita, Kalimanos i Micalo iliti Mocart su zanimljivosti koje treba obici prilikom posete osmeh Leti je zanimljivije, kao uostalom i svuda, jer se mogu obici kulturne znamenitosti ovog grada i njegove okoline kojih ima dosta. ELEL, ono sto je najlepse je PRIRODA, zelenilo, livade, proplanci i sl. cega nema u okolnim gradovima, bar ne te lepote i u toj meri, a kamoli u NI. Sve u svemu vredi doci na kraci period.tj, odmor, izlet i sl. :veliki-aplauz:
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: