Tako je, ali, da li bi ti smetalo da ja odrzim srBendanski miting ispred tvoje kuce? Bi. Da imas cime, pucao bi... E, to je ono sto ja vidim kod tebe, a ne svidja mi se. Dakle, imas neskrivenu netrpeljivost prema drugacijim idejama, i sklon si da to resavas po kratkom postupku.
Imam neskrivenu netrpeljivost prema svemu što ili unazađuje državu i mentalitet građana, ili dezinformiše, ili laže i tako šteti državi i društvu. Protiv toga bih sigurno ustao, i verovatno ne bih bio blag prema takvima. No, najpre bih opomenuo. Ukoliko bi ti pravio srbendski miting ispred moje zgrade, ja bih te najpre pitao zbog čega to radiš, koja ti je ideja i šta to propagiraš time. I ako bi mogao da me pobiješ argumentima, dopustio bih ti. Ali budući da bi to bilo u stilu SRS-a ili Narodnjaka, za to nema opravdanja i pozvao bih policiju da to reši. Ako policija to ne bi sankcionisala (država ne može da propiše mere protiv tako suptilnih aktivnosti koje su u stvari antisrpske/antidržavne, pa tako teško da bi se odlučili za zabranu takve manifestacije), ostalo bi mi da sam protestujem protiv takvog ponašanja, verovatno kritikom u medijima koje imam ili koji bi hteli da podrže moju kritiku.
Ja se slazem da Beograd nije cela Svrbija, i da bi decentralizacijom trebalo MNOGO da se dobije. Samo, postoji opasnost da bi onda ti Niski car bio, npr., jedan Dexa, I ONDA BI TEK VI NAJEBALI. NPR.
Da, to sam i ja juče govorio nekim meni bliskim ljudima... i bi mi nekako krivo što se uopšte zalažem za bolji grad kad bi to afirmisalo i još više uzdiglo lokalne badže. Ali uprkos svemu, ideja decentralizacije države je takva da bez nje nema razvijene i ozbiljne države Srbije, tako da je neminovno insistirati na njoj.
DRUGACIJE OD SEBE(MISAONO)TREBA ZABRANJIVATI TEK KADA POCNU DA UGROZAVAJU FIZICKI, OPSTEPRIHVACENE VREDNOSTI I DOSTIGNUT NIVO SLOBODA I PRAVA. NIKAKO PRE, NIKAKOOOO
Ja sam za preventivu. Kondom, a ne abortus... Ili za slučaj Kosova, i svih nesreća koje su zadesile Svrbiju: saradnja sa svetom, promiskuitet, ali sa zaštitom od strane Evrope, a ne inat i ishodi kao što su odvajanje svega što se može odvojiti.
samo izborni trik ili chovek stvarno to misli?
Trik. Zašto? Evo, juče slušao dr Dušana Janjića (direktora Foruma za interetničke odnose) koji je rekao da je Koštunica do sada već potpisivao sporazume sa evropskim institucijama u kojima je izričito stajalo da se Kosovo smatra teritorijom pod nadležnošću ne Republike Srbije, već međunarodnih snaga. Dakle, čiste laži, iz seta ostalih DSS-ovskih predizbornih laži.

Inače, gospodin Janjić je rekao nešto jako interesantno povodom insistiranja Srbije da se održe izbori i na teritoriji Kosova, ali to nije za ovu temu.