Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Duci Simonovic  (Pročitano 482 puta)
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +47/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 23.04.2008. 12:39 »

Da li vam je poznat njegov rad? Je l citao neko neku njegovu knjigu. Na osnovu ovoga sto on prica deluje mi vrlo zanimljivo mada se sa nekim stvarim i ne slazem. Pogledajte njegove intervjue.

<a href="http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8058076280074432701" target="_blank">http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8058076280074432701</a>
« Poslednja izmena: 23.04.2008. 13:11 Domaci izdajnik » Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci izdajnik
Urednik

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 23.04.2008. 13:02 »

Ono što uočavam nakon jedne petine odgledanog materijala, jeste strašna pristrasnost i odsustvo za realnost, tako da bih ja ovoga Ducija Simonovića mogao da nazovem paraonikom, spremnim za ping-pong u jednoj instituciji koja se nalazi 12 kilometara od Niša, a ima je i u Kovinu.

Elem, kad čovek nabraja Buša, Klintona i ostale svetske "zveri", kapitaliste koji nastoje da, kako reče, degenerišu svet, da iskoriste svaki pedalj planete, pa pominje i fašiste koji su hteli da istrebe, gle ultrapristrasnosti - tek Slovene, i pored svih zlikovaca izostavi Slobodana Miloševića, Ratka Mladića, Vojislava Šešelja...

Dalje, govori o nepismenosti u SAD-u, pa još pominje i Englesku... Pa, zaboga, baš prema tom parametru Srbija spada u pretposlednju zemlju na teritoriji Evrope (jedino je Albanija slabije plasirana)! I sada on navodi Englesku kao zemlju u kojoj je 1/4 nepismenih!

Šta bi tek trebalo o Srbiji reći?

No, ne treba da čudi. Kad neko dospe u emisiju "Pitanja i odgovori" (TV Palma), već bi valjalo naslutiti o čemu se radi. Ja sam dovoljno video.
« Poslednja izmena: 23.04.2008. 13:28 Domaci izdajnik » Sačuvana

- Mi smo hteli naše pare, a oni su hteli naše pare. Nikako nismo mogli da se složimo oko toga čije su naše pare. (Nenad Čanak)

- Učestvuj u četvrtom broju časopisa Zapad!
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 23.04.2008. 13:08 »

Duci o bojkotu olimpijskih igara u Kini:

<a href="http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=6623295435807797722" target="_blank">http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=6623295435807797722</a>
« Poslednja izmena: 23.04.2008. 13:15 Truman » Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +97/-14
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #3 poslato: 24.04.2008. 15:31 »

Možda delim Ducijev stav po tom pitanju ali ja sam protiv komercijalizacije, kriminalizacije i politizacije športa. Mrzim športske spektakle.
Sačuvana

Fetišista se vraća na mesto fetiša
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 24.04.2008. 15:35 »

Pa i on je protiv, zasto "ali". Inace, sport je samo deo njegove ukupne kritike celokupnog kapitalistickog sistema. Evo, bas sam malopre poslusao jedan njegov duzi intervju Radio Fokusu koji je postavljen na net: http://www.zshare.net/flash/38016175f063a9/

On kritikuje citav sistem i daje neke podatke koje 99 posto ljudi ne zna.
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24.04.2008. 15:39 »

On kritikuje citav sistem i daje neke podatke koje 99 posto ljudi ne zna.

99% podataka koje on iznese su laži ili podaci "teoretičara zavere" i horoskoplija. Nema veze sa stvarnošću. Da postoji malo stroži zakon o tome šta sme u javnost, a šta ne, da se svaka izjava dobro argumentuje i podupre izvorima, ovaj bi morao u ilegalu, a TV Palmu bi odmah zatvorili.
Sačuvana

- Mi smo hteli naše pare, a oni su hteli naše pare. Nikako nismo mogli da se složimo oko toga čije su naše pare. (Nenad Čanak)

Mike Oldfield
Teatralni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #6 poslato: 24.04.2008. 15:41 »

99% podataka koje on iznese su laži ili podaci "teoretičara zavere" i horoskoplija. Nema veze sa stvarnošću. Da postoji malo stroži zakon o tome šta sme u javnost, a šta ne, da se svaka izjava dobro argumentuje i podupre izvorima, ovaj bi morao u ilegalu, a TV Palmu bi odmah zatvorili.

Ja sam više za to da se Tv Palma zapali.  :jezik:
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 24.04.2008. 15:54 »

Ti njega nisi ni saslusao. Zaista moram reci da si  nadmen i da ne znas koliko ne znas. Ocigledno da ne poznajes njegov zivot, a kamoli delo. Duci je covek koji je:
-  bio jedan od najvecih kosarkasa koja je Yuga ikada imala ( ovo je samo uvod u naredno )
- sedamdeset i neke je napustio olimpijadu jer je jedini javno ustao protiv dopingovanja reprezentacije Portorika. To su svi znali ukljucujuci MOK i Jugoslovenski olimpijski komitet, ali nisu zeleli da talasaju. On je to u ovom intervjuu radu detaljno opisao - kako je to radjeno i zasto i ko su ljudi koji su vodili nas savez. On je licno svojim ocima video sta se i kako radi.
- koji je magistar prava i doktor filozofije
- koji je ziveo u inostranstvu, naucio strane jezike i skupljao dokumentaciju za svoje knjige
- koji je napisao cetiri knjige o tom kako danas svetski sport funkcionise i uopste sistem ( citao sam odlomke knjiga koje sam mogao naci na netu ), a to veoma mali broj ljudi sme da prica a sistem je strasno truo. Inace, u tim knjigama se nalaze izuzetno konkretni podaci, to su zapravo ozbiljne studije.
- to je covek koga retko koji novinar sme da pozove u emisiju ( posebno ne uzivi ) jer se plase da bi momentalno dobili otkaz zbog stvari koje govori, dakle mainstream mediji ga ignorisu
- u skladu sa prethdodnim iako zasluzni gradjanin ( zbog sportskih rezultata ) ne moze da dobije penziju od drzave iako mu pripada i zbog toga zivi u krajnjem siromastvu.
- to je covek cija je jedna doktorska disertacija odbijena zato sto je ranije ( nevezano za taj rad ) kritikovao Djindjica.

Ima jos puno stvari koje se mogu reci o njemu. To je covek koji je jedna od najvecih intelektualnih gromada u ovoj zemlji, maksimalno principijelan zbog cega prolazi kako prolazi. I zaista je smesno da ti koji nemas pojma ko je on i sta je u zivotu radio ( a sada ima preko 60 godina ) pricas na takav nacin o njemu. Zaista mi nije jasno kako sebe nazivas intelektualcem, a dozvoljavas sebi ovakve ispade - da govoris o necemu tako ubedjeno iako zapravo nista ne znas. Ja bih zaista voleo da ti dostignes njegov njegov nivo jednoga dana i da ucinis toliko koliko je on ucino, ali ako ovako nastavis da nipodnistavas...iskren da budem cisto sumnjam. I sta posle svega ovoga reci na tvoj komentar da su 99 posto njegovih podatak lazni...
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 24.04.2008. 16:22 »

Sve to što si o njemu naveo možeš da okačiš o rep, i sve to pada u vodu ako on da uzastopce dve neistinite informacije, i pristrasno napada sve ono što je inostrano. Zato je i pozvan u TV Palmu. Da je bio objektivan ne bi ga zvali.

Taj podatak koji se tiče pismenih u svetu, Engleskoj i SAD, toliko je pogrešan da ne vredi dalje ga slušati. A da je doktor filozofije, ne bih rekao. Ni Zurovac, koji je član SRS, ne bi mogao da izgovori tolike laži kao ovaj, i ne verujem da bi ijedan doktor filozofije mogao da toliko bude pristrasan, kao što nijedan od njih ne bi pristao da gostuje na Palma TV.

Na stranu sve to što njegova priča ne deluje niti novo, niti opasno po mainstream medije. RTS bi takođe mogla da ga pozove (verujem da ga ne zovu otud što i nema šta novo da kaže, i ne predstavlja nikoga, mada bi mogao da bude član SRS ili SPS, pre ovo drugo nego prvo). Njegova priča forsira retrogradne snage u Srbiji, i ne podstiče nikakvo preispitivanje onoga što imamo za blisku prošlost (u kojoj bi trebalo tražiti greške). Niti nam ukazuje na to kako postići bolju budućnost.
Sačuvana

Mike Oldfield
Teatralni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #9 poslato: 24.04.2008. 16:40 »

Da je bio objektivan ne bi ga zvali.

Jeste, tako je, svaka ti je zlatna.

Kad će tebe onda da zovu?
Sačuvana

Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +14/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 24.04.2008. 23:29 »

Covek je kritizer svega sto ima veze sa sportom.....u svojoj paranoji ide toliko daleko da izjavljuje da je cak i fizicko vaspitanje u skolama, stetno po razvoj dece, da je svako bavljenje sportom, cak i rekreativno, potpuno gubljenje vremena, i slicne nebuloze......

Ko ga je slusao, nije mogao da se otme utisku da je Duci poprilicno prolupao, i da je jedan ozlojedjen , besan i ogorcen starac.....ima neke istine u njegovoj kritici profesionalnog sporta, ali je on tu pricu prevazisao, i usao u sopstveno ludilo , i neki licni obracun sa sportom i svima koji su sa istim u vezi....

Narocito je simptomaticno, kako je dobri Duci dodao turbo fuel injektion svojim lupetanjima, od kada mu je supruga kao vidjena JULovka dobila sut kartu sa mesta direktorke gimnazije.......tada je svoje nebuloze zacinio i politickim kometnarima, u kojima provejava zal za Slobom.....pateticni, ogorceni sportista u penziji....i nista vise.

Napokon, moras biti odabran da bi gostovao u emisiji kod one debele krave na TV Palmi.....ako ne znas ko je budaletina, samo snimaj njene goste.....svi do jednog su pacijenti.....
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #11 poslato: 24.04.2008. 23:31 »

Pa, ko to nama dosao??? Rada Dada Amin, ljubi ga majka! Aj, javi se da karamo neke ovce togeather!!! Misim, grupnjak, ovo-ono
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +14/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 24.04.2008. 23:48 »

Pa, ko to nama dosao??? Rada Dada Amin, ljubi ga majka! Aj, javi se da karamo neke ovce togeather!!! Misim, grupnjak, ovo-ono

Ma karaj sam, batice........mislim, ovo ono......samo ti udri po stadu...... :srbenda:
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 25.04.2008. 11:16 »

Covek je kritizer svega sto ima veze sa sportom.....u svojoj paranoji ide toliko daleko da izjavljuje da je cak i fizicko vaspitanje u skolama, stetno po razvoj dece, da je svako bavljenje sportom, cak i rekreativno, potpuno gubljenje vremena, i slicne nebuloze......

Ovo je apsolutno netacno. On se upravo zalaze za opstu telesnu kulturu umesto vulgarnog sporta. Nisi ga pazljivo slusao. On je samo govorio da treneri izrabljuju decu, da im je sve dozvoljeno ( da ih gaze i vredjaju ) sto bi inace bilo protivzakonito ako bi se deca posmatrala kao radna snaga, zatim on je protiv polne diskriminacije u sportu itd.
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 25.04.2008. 12:41 »

Neka se on zadrži na kritici sporta, tu donekle i ima šta da kaže, ali kad krene o kapitalizmu, tu ga paranoja razvaljuje i počinje da izmišlja koješta, postaje pristrasan, itd.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: