Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 35940 puta)
FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +19/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

SIN BOŽIJI

« Odgovor #195 poslato: 01.12.2007. 21:07 »

Dok sam bio u prvoj srednje, gledao sam jedan film po imenu “Ružičasti Flamingosi.” Nabavio sam ga tada manje-više legalno. Neċu više ništa reċi o tome.  Samo me interesuje jel gledao neko to?
Sačuvana

Ne nastaje čovek od Boga, nego čovek rađa i stvara Boga zato što je deta otac detata
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-93
Na mreži Na mreži

« Odgovor #196 poslato: 02.12.2007. 00:58 »

da li ste gledali animirani filmic 'Nightmare Before Christmas'?

Gledao sam sa Rinotileksomaničarkom, tj. Glicerinskim oce(to)m. Nije mi se dopalo. Dok sam gledao film razmišljao sam kako je mozak fabule pokušavao odraditi taj deo posla, i shvatio da se dosta mučio s tim. Dakle, priča je katastrofalna. Moguće je da su neki drugi efekti izuzetni. Kao što si rekao, možda je sjajno ostvarenje na polju tehničkih detalja, ali fabula je jako loša. Prosto zjapi bezidejnost.

Kad je reč o Linču i njegovom Eraserheadu, moram da dodam da mi se sviđa kako je analizirano, ali se previđa jedan bitan momenat koji je tek potom uveden u filmsku praksu i teoriju, a to je agresivnost koja izlazi iz kadra ali izbija iz ljudskog lica.

Da, ali je Eraserhead prvi među filmovima koji su rađeni tom metodom (ili pod kapom iste platforme). Zato sam rekao da je školski. A zanima me da li se stvarno i proučava na FDU-u.

Dok sam bio u prvoj srednje, gledao sam jedan film po imenu “Ružičasti Flamingosi.”

Nisam, ali sam čuo da je dosta težak ili valjda jeziv film. Možeš li nešto više o njemu da kažeš?
I, jesi li gledao Nebo nad Berlinom? Možeš li i njega da prokomentarišeš?
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Gazivoda je peder

« Odgovor #197 poslato: 15.12.2007. 11:45 »

Eh, jos jednom sam potvrdio misljenje o sebi da umem dobro da nanjusim kvalitetne filmove. Odem juce do dvd-kluba, uzmem katalog i na osnovu naslova i reklamne slike procenim da bi film koji cu vam sad predloziti da obavezno pogledate mogao biti sjajan - Interview, Stiv Busemi, Siena Miler
http://www.imdb.com/title/tt0480269/

Dakle, pod obavezno pogledati. Ja se odusevih.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Urednik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: 15.12.2007. 12:40 »

'Aj bas cu da ga skinem sa neta.  osmeh

Ovih dana malo vise skidam i gledam filmove. Odgledao sam The Elephant Man, Persona, Mortal Kombat I...  osmeh Bas mi je nekako cudan Kristofer L. u ulozi Rejdena. A inace ga obozavam, pogotovo njegov glas. Stavio sam za skidanje sve delove Gorstaka, cisto da se ima u kolekciji.   :sumnjalo:
Juce mi se skinuo Transformers - The Movie iz 1986-e godine Zelenko, a jos malo pa ce biti gotov Beetlejuice Zelenko Zelenko
Sačuvana
Odradek
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-5
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #199 poslato: 15.12.2007. 19:22 »

Definitivno moj omiljeni film : http://www.imdb.com/title/tt0137523/
Da li zna neko mozda, postoji li srpski prevod knjige po kojoj je radjen film ?
Autor je Cak Palahnjuk
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Gazivoda je peder

« Odgovor #200 poslato: 15.12.2007. 20:17 »

Takodje - omiljeni film. Video sam prevod u beogradskim knjizarama dosta davno.

@Monarch Gorstak je odlican, ali samo prvi deo. Drugi i treci su blaga katastrofa.
« Poslednja izmena: 25.12.2007. 06:07 Domaci izdajnik » Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Odradek
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-5
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #201 poslato: 15.12.2007. 22:39 »

Steta, bas nigde nisam uspeo da je nadjem. A ne bih zalio da platim.
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Monarch
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #202 poslato: 16.12.2007. 00:00 »

@Monarch Gorstak je odlican, ali samo prvi deo. Drugi i treci su blaga katastrofa.

Ne secam se bas najbolje drugog i treceg dela. Ali mi se cini da je cetvrti bio bas bezveze.

Bio je sada na prvom programu jedan film. Nisam gledao bas od pocetka pa ne znam naziv, ali je neka kompleksna CIA zavrzlama.
Mislim da bi se Trumanu dopao.  osmeh

Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Gazivoda je peder

« Odgovor #203 poslato: 16.12.2007. 14:09 »

Ne secam se bas najbolje drugog i treceg dela. Ali mi se cini da je cetvrti bio bas bezveze.

Bio je sada na prvom programu jedan film. Nisam gledao bas od pocetka pa ne znam naziv, ali je neka kompleksna CIA zavrzlama.
Mislim da bi se Trumanu dopao.  osmeh

Je l to ono sa Al Pacinom i Farelom? Ranije sam gledao taj film i prica je ok, pravi triler sa preokretima da ti drzi paznju.
« Poslednja izmena: 25.12.2007. 06:10 Domaci izdajnik » Sačuvana

Monarch
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #204 poslato: 16.12.2007. 16:36 »

Jeste, taj je.  osmeh
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #205 poslato: 16.12.2007. 21:24 »

Izdajniche ko jebe naslov, ja sam se usr'o kol'ko mi se film svideo.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Gazivoda je peder

« Odgovor #206 poslato: 17.12.2007. 19:58 »

Izdajniche ko jebe naslov, ja sam se usr'o kol'ko mi se film svideo.

Mislis: - Trumane, ko jebe naslov. No, no - nisam ja izdajnik, ja sam veliki patrijota. :sumnjalo:
Sačuvana

DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #207 poslato: 17.12.2007. 21:08 »

Ne, ne. Moje rechi su bile upucene Kekenju. Izvinjavam se na nerazumljivosti.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #208 poslato: 20.12.2007. 22:11 »

Upravo odgledao film "Ukleti" na TV 1000, a to je televizija koju inace slabo gledam. Tek danas primetio da imaju sasvim solidne filmove. Doticni film mnogo podseca na film The Others, ili kako se ovde prevodi: Duhovi u nama. Radnja se dogadja uglavnom u jednoj ogromnoj kuci koja podseca na dvorac, gde zivi jedna starica koja se zali na to da vidi nekakve duhove, da je duhovi progone. U kucu dolazi jedan psihijatar koji je u svojoj knjizi zastupao stav da ne priznaje nikakve slicne price o duhovima, koji je ucestvovao na brojnim ekstrasenzorickim seansama i uvek razotkrivao laz koju te grupe u stvari provode nad vernicima. Medjutim, ono sto ce otkriti i sto ce mu se dogoditi u toj kuci promenice njegovo misljenje.

Zanimljivo ali kad pokusam da trazim film na engleskom (Cursed) izbacuje neki film sa Kristinom Rici a ne ovaj. Tek na rec Haunted sam uspeo da ga nadjem. Snimljen 1997. godine, a opis koji sam za njega nasao glasi: Kada jedan od stanara u kući Marijel prijavi da je video duhove, profesor Dejvid Eš pozvan je da istraži sučaj. Dok pokušava da racionalizuje mogućnost da duhovi postoje, zaljubljuje se u privlačnu Kristinu Marijel i uskoro i sam počinje da sreće sablasti.

Film je klasifikovan kao horor/drama.
« Poslednja izmena: 20.12.2007. 22:23 Plodni bizon » Sačuvana
Monarch
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #209 poslato: 24.12.2007. 14:16 »

Hajde postuj ovde linkove za skidanje svih tih filmova ako ti nije tesko.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: