Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kratki komentari o filmovima  (Pročitano 41153 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Eon_Blanc
Slobodni mislilac

Duh bunta: +8/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #120 poslato: 30.07.2007. 18:55 »

Sinoc sam gledala Mirror Mask, nije los uopste, fantasy...http://www.sonypictures.com/homevideo/mirrormask/
A kad smo vec kod crtanih, gledala sam i 3.dio Lion Kinga(1.dio mi je omiljeni crtani:) i uzasan je. Potpuno su ismijali 1. dio, na foru Andjela 2, prepun je citata iz prvog dijela i sprdanja sa njim. Gledala sam i Bambi 2 , on vec moze , mada je malo gey :) U 1.dijelu ima onaj dio kad mu ubiju majku, pa on ode sa ocem , i odjednom je proljece..e pa u 2.dijelu se radi o tome kad je on sa ocem...zadrzali su ono fino sto ima i prvi dio, bar po meni...dovoljno humora, drame, avanture...volim ja crtace :)
Sačuvana

So...computer, what are you thinking about now?
Stewie is cool.
YeeeeeeeeeeeeeeJ!!! :)
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #121 poslato: 31.07.2007. 00:19 »

Jel mogu predlozhiti da krenemo jednom drugachijom stazom? Eo koji vam je omiljeni reditelj, glumac, ili pak neomiljeni. Poshto je naslov teme generalizovao nema potrebe da otvaramo drugu... Ako nekome ne odgovara neka otvori ali opet ne vidim razloga...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: 31.07.2007. 02:00 »

Ej, ne znam, ali ajde da gledamo sad ovu Celiju na Pink-u sad u 2:00. Glumi Dzej Lo!  frajer
Sačuvana
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +55/-1011
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: 31.07.2007. 02:02 »

Zaboravi si da dodaš ko sve od nas gleda crni bizonu bre!!!!!!!!!!
Sačuvana
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #124 poslato: 31.07.2007. 02:21 »

Njax: Omiljeni film: "Sta sam ucinila da zasluzhim ovo", Collateral. Reditelj: Almodovar Pedro. Glumac Vlastimir Djuza Stoiljkovic - holivudski kapacitet kojeg je upropastila politika nashe zemlje. Neomiljeni glumci: Stiven Sigal, Arnold Svarcerneger. Neomiljeni reditelj: uglavnom svi reditelji "tinejdzerskih filmova".
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #125 poslato: 31.07.2007. 10:25 »

omiljeni film" Borilacki klub, Let iznad kukavicjeg gnezda, Trumanov sou, Dobar-los-zao   glumac: Dzek Nikolson, Miki Manojlovic    glumica: Nikol Kidman, Natasa Ninkovic       reditelj: Serdjo Leone           najomrazeniji reditelj: Zdravko Sotra glumci,glumice: oni sto idu pre svega na izgled, a talenta imaju na kafenu kasicicu

Dopao mi se ovaj komntar za Djuzu Stojiljkovica. Primetio sam ga jos u staroj seriji Pozoriste u kuci i delovao mi je unikatno. Ovaj Dragan Bjelogrlic je dosta bledji glumac.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #126 poslato: 08.08.2007. 01:32 »

Ne, oni se ne mogu porediti. Kapiram da si pokushavao da izvuchesh to iz ove nove serije "Pozorishte u Kuci", neuspeshan pokushaj da se ozhivi neshto. Inache zaboravio sam da dodam(mada konachna lista mojih fav filmova ne postoji) "Dead Poem's Society". Elem mislim da su stariji filmovi dosta kvalitetniji... Zanimljiviji i iintrigantniji, trudim se pronaci sto vishe mogu takvih. Narochito mi se svidjaju filmovi tipa "Invincible Man"... Naravno starija verzija.
Sačuvana

mladić
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

Non progredi est regredi

« Odgovor #127 poslato: 12.08.2007. 18:08 »

Evo što mene interesuje: Najviše volim da gledam i analiziram filmove Andreja Tarkovskog. Sve njegove filmove koje sam odgledao su genijalna ostvarenja. Izdvojio bih sljedeće: "Andrej Rubljov", "Nostalghia" i "Zerkalo". Što se tiče drugih režisera, jako su mi interesantni Almodovarovi filmovi (posebno Živo meso, Pričaj sa njom i Volver), a Bergman je stvarno neponovljiv. Kubrickova "Paklena pomorandža" je remek-djelo. Ovdje imamo baš mali izbor filmova (pričam o onim van Hollywood-a), tako da sve što želim vidjeti, moram preko torrenta da "cijedim". Žao mi je što nemam prilike da od Lyncha pogledam nešto. Posebno me interesuje The Elephant Man. Zanima me i eksperimentalni film. Osjećao sam se sjajno gledajući Andaluškog psa.
Sačuvana

"Two of the most frustrated trades are dentists and photographers - dentists because they want to be doctors, and photographers because they want to be painters."  Pablo Picasso
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: 12.08.2007. 18:25 »

Osjećao sam se sjajno gledajući Andaluškog psa.

Meni bas i nije bilo jasno zasto je to kvalitetan film. Bas bih voleo da vidim analizu ovog filma. Drugi od Bunjuela imaju neku poentu ali taj uopste nisam skontao.
Sačuvana
GagaMil
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

:D

« Odgovor #129 poslato: 29.08.2007. 20:39 »

toplo preporucujem "Cold Mountain" sa Rene Zelveger, Nikol Kidman i Dzad Louom. Odlican film!
Sačuvana

What's amazing is when you can feel your life going somewhere. Like, your life just figured out how to get good. Like, that second.
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: 06.09.2007. 18:12 »

Milicaa: Ovo me podsetilo, gledala sam na Tv-u neku emisiju o izboru za mis za devojcice, mislim da se zvalo Little miss ili tako nesto, a inace se odigrava u Americi, gde bi drugde. Bila sam zgrozena i sokirana sta su napravili od te dece. Frizure natapirane, verovatno i ofarbane, jer kosa lici na one frizure iz pedesetih sa tri kile laka za kosu, tako da je prosto neprepoznatljivo sta su im sve radili, sminka, haljine, a sto me najvise zgrozilo (btw devojcice nemaju sigurno vise od 7 godina), posto u tom uzrastu imaju jos uvek one bebece razredjene zubice, oni su im stavili neke umetke sa vestackim zubima da kad se nasmeju to izgleda kao osmeh drasle osobe. A mame odusevljene i ljudi okolo, a meni je sve licilo na najgori horor!

muvalo:A da li si gledala[ da li ste gledale film Little Miss Sunshine?
Tu su mnogo lepo poentirali sto se tice ove price.

XEXEXEXEXEXEX
Sačuvana
Eon_Blanc
Slobodni mislilac

Duh bunta: +8/-2
Van mreže Van mreže

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #131 poslato: 07.09.2007. 23:52 »

Je li mozda neko gledao "Jesus camp", dokumentarac o djecijem hriscanskom kampu, gdje manipulisu djecom od 3-15 godina i ispiraju im mozak. Ogavno.
Sačuvana

So...computer, what are you thinking about now?
Stewie is cool.
YeeeeeeeeeeeeeeJ!!! :)
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: 11.09.2007. 01:28 »

Neobično uzvišeno volim japanske komedije.
Sačuvana
Otrovni Starac
Okrutni oligarh

Duh bunta: +68/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: 11.09.2007. 23:26 »

Nemam obicaj da ovo radim, ali recicu vam da sam jos uvek pod utiskom fani och alexander koji se davo u presvetoj kinoteci.
Sačuvana
quiet_rebel
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: 17.09.2007. 11:37 »

Moj najomiljeniji film svih vremena je "Once upon a time in America". Film sam prvi put gledala kad mi je bilo 13 godina i neverovatno je uticao na mene da zavolim sedmu umetnost i takodje postao moja velika inspiracija na tom polju. O "Bilo jednom u Americi" mogu da napisem memoare, tako da necu objasnjavati zasto toliko volim pomenuti film. Nadam se da je vecina vas imala priliku da ga pogleda i da zna o cemu pricam.

Reditelj koji me najvise fascinira je Martin Scorsese. Za njega volim da kazem da je to Dostojevski u svetu filma. Covek je neverovatno talentovan, ali i produhovljen i filozofski nastrojen. Svidja mi se to sto njegovi filmovi obiluju surovim realizmom i najdubljim psihoanalizama. "Taxi Driver" i "Raging Bull" na primer zahtevaju istu dozu paznje, analize i razumevanja kao neko izrazito kvalitetno knjizevno delo. Da sam ja profesor sociologije ili psihologije pustala bih na casovima ucenicima ova dva filma.
Film je odavno prestao da bude umetnost i postao prevashodno zabava. Scorsese je jedan od retkih ljudi ciji filmovi ne sluze da zabave, vec da na nesto ukazu i da navedu na razmisljanje. Bojim se da je to mozda jedini umetnik medju Americkim "mainstream" rediteljima sadasnjice. Naravno stari filmovi su mu bolji nego skorasnji  osmeh

Omiljeni glumci su mi Robert De Niro, Al Pacino i Marlon Brando. Sve "method actors"  osmeh
O svakom od njih takodje mogu da kazem mnogo kada treba da objasnim zasto ih cenim, pa zbog toga necu reci nista, a i u svakom slucaju njihova dela govore sama za sebe. Jedino mozda moje zapazanje da su Brando i De Niro verovatno najkopiraniji glumci ikada. I da me fascinira De Nirova snaga duha, toliku psihicku snagu stvarno nisam zapazila kod drugih ljudi u svetu filma. Od mladjih americkih glumaca mi se najtalentovanijim cini Edward Norton.

Evropski film.... 
Recimo da mi se najvise svidjaju Almodovar (on me cesto fino inspirise i definitivno je vredan pomena kao veliki predstavnik autorskog filma) i Bernardo Bertolucci (covek je tezak ludak  osmeh a i svidja mi se "Novecento" i "Last tango in Paris")
Od evropskih glumaca bih pomenula Jean-Paul Belmondo zato sto mi je to bio omiljeni glumac kad sam bila klinka  osmeh
A od mladjih mi se svidja zbog dobre moci transformacije Javier Bardem.

Ja stvarno mnogo volim film i cenim veliki broj ljudi, kako reditelja tako i glumaca i glumica. Mnoge nisam pomenula ovom prilikom, recimo da sam navela meni licno najomiljenije, ali ima jos dosta onih koje postujem.
Ista stvar je i sa samim filmovima - ima mnogo onih koje smatram dobrim i vrednim pomena.

Za kraj svog opsirnog posta mogu da preporucim jedan mozda manje poznat ali genijalan film koji se zove "The Last Temptation of Christ". Rezirao ga je Martin Scorsese i igraju Willem Dafoe (kao Isus) i Harvey Keitel (kao Juda)
Film je naisao na ostre kritike crkve i cak na optuzbu da je tesko bogohuljenje. Ja se licno i najiskrenije pitam da li su crkveni velikodostojnici koji su izneli te optuzbe uopste odgledali film do kraja  osmeh  Ako su odgledali, onda ga definitivno nisu razumeli  osmeh

Film vazi za jako kontroverzan, ali zaista nije nikakvo bogohuljenje, vec samo malo drugacije, da kazem iz umetnickog ugla, opisana prica o Isusu. Film nikako ne lici na ostale ikada snimljene filmove o Isusu i mozda se crkva i pobunila bas zato sto nije taj šablon. U svakom slucaju- remek delo i deo opste kulture  osmeh

Vraticu se ja da napisem jos nesto o filmovima kad pregledam vase prethodne postove, a za to ce mi trebati vremena  osmeh
Vidim da je na prvoj strani pomenut "Devil's Advocate" sto me podseti da pitam jel gledao neko mozda "Angel Heart"?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: