Differentia diskusije
11.05.2008. 00:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Treci broj Zapada | Download | Komentar  (Pročitano 885 puta)
Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +97/-91
Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« poslato: 27.03.2008. 13:44 »

Izašao je treći broj časopisa Zapad. Kliknite na link ispod kako biste skinuli pdf ili zip fajl.

- Treći broj časopisa Zapad [ pdf  download ]

- Treći broj časopisa Zapad [ zip download ]

Sadržaj:

Reč urednika: Aleksandar Kekenj
Retrospektiva
- O pregovorima u Rambujeu i Miloševićevom referendumu 1998. godine. Kritički osvrt na političku klimu krajem devedesetih.

Intervju: Marko Vidojković
Moj recept je istina
- O novim parlamentarnim izborima. O smislu građanskog angažmana.

Rastislav Dinić
Diskriminacija nije perut
- Komentar na tekstove Slobodana Antonića, "Srbija u PK utopiji" i "Pretnje pravnim terorom", dnevni list Politika, 25. i 28. 10. 2007.

Dušan Maljković
Nezavisno Kosovo
- Kritički osvrt na kosovski problem. Građanska, slovenska i metapozicija gledanja na kosovski konflikt. Kako nakon nezavisnosti.

Zoran Petakov
Od desekularizacije ka klerikalizaciji, II deo
- Nastavak priče o sve intenzivnijem uticaju Crkve u političkom životu Srbije.

Intervju: Stojan Popivoda
Lečiti elitu
- O denacifikaciji, denacifikatorima, beloj kugi i političkoj eliti u Srbiji.

Intervju: Mihailo Antović
Da se pogledamo u ogledalo
- Pogled na Kosovo posle nezavisnosti. Kako dalje. Lokalni i parlamentarni izbori.

Nikola Knežević
Pitanje kolektivne odgovornosti
- Odnos prema prošlosti. Koliko i na koji način građane pogađa ono što su drugi radili u njihovo ime.

Komentar: Milan Trikić
Korenje na prazničnoj trpezi
- Komentar koji govori o odnosu kosovskog problema/mita i normalizaciji puta Srbije ka EU.

Da se podsetimo...
Referendum za očuvanje vlasti
- Tekst koji dokumentuje patološku atmosferu političke i univerzitetske elite u Srbiji krajem devedesetih.

Brandophobia
Srbija je Kosovo!
- O kampanjama Ministarstva za Kosovu i Metohiju i nevladine organizacije Aktivni centar povodom kosovskog pitanja. Kritika.

Damir Đirlić
Umetnost je medij
- Šta je umetnost. Komunikacija u umetnosti.
« Poslednja izmena: 28.03.2008. 01:39 Domaci izdajnik » Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Admini...
Administrator
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 28.03.2008. 01:24 »

Ukoliko niste u stanju da downloadujete pravilno, evo instrukcije na primeru sa prvim brojem Zapada:

Za Internet Explorer: Kliknite na link za download desnim tasterom miša, a onda idite na opciju "Save Target As...". Na slici to izgleda ovako:

Za Operu: Kliknite desnim tasterom miša na link za download, a onda birajte opciju "Save target as...". Na slici to izgleda ovako:

Za Firefox: Kliknite desnim tasterom miša na link za download, a onda birajte "Save Link As...". Na slici to izgleda ovako:

Sačuvana
Admini...
Administrator
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 01.04.2008. 01:33 »

Na privatnu poruku koju smo poslali svim korisnicima foruma stigao je jedan zanimljiv i zacudjujuc odgovor:

Korisnik pod nazivom SNEJKINA (e-mail: tejapirateja@yahoo.com) je na nas tekst o izlasku novog broja Zapada napisao/la:

Citat
JA VEZE NEMAM O CEMU VI PRICATE ZIVOTA MI KAKVE DISKUSIJE KAKVI KURCI PALCI JEL STE VI NORMALNI ZIVOTA VAM??
Sačuvana
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +10/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #3 poslato: 02.04.2008. 16:55 »

Palo mi je na pamet, pa ako vam se ideja sviđa... Vidim ima malo tekstova u ovim brojevima Zapada (ne kažem da treba da ih ima mnogo više). Moglo bi to da ima i svoju prednost. Na primer, zašto ne biste aktivirali ljude koji znaju engelski da to prevedu pa da izdajete dvojezično? Ili ako hoćete, da izdajete dve verzije časopisa: na srpskom i na engleskom?
   Na taj način biste možda privukli neku stranu fondaciju koja bi to finansirala za štampu?
Sačuvana
Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #4 poslato: 02.04.2008. 19:01 »

Ideja je odlična, samo što trenutno ne vidim ljude koji bi to radili. Jedino da platim. A to tek kad počnem da zarađujem novac.

Još jednom, sjajna je ideja, ali dok nema ljudi ništa ne može da se radi. Neka stoji ovde pa ako se volonteri budu javili da rade besplatno, biće sjajno. Meni nije teško da časopis sklopim i dizajniram i na engleskom.
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-49
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 02.04.2008. 23:50 »

Retardi ponovo jasu!
Ovog puta DELIJE u akciji!

Nije ni ocekivano da se casopis dopadne debilima, uostalom.
Sačuvana
Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #6 poslato: 02.04.2008. 23:59 »

Časopis ionako nije zamišljen da ga čitaju osvešćeni, nego upravo budale kao što su Delije, Grobari, Radovci, Meraklije i ostala gamad koja nema ničeg u glavi. To što će ga nazvati antisrpskim nije strašno, makar će veći broj njih da pročita (pošto su stavili link), pa recimo da je jedan od sto Delija sposoban da pojmi šta se u časopisu govori, biće dobro. Ne očekujem od nacističkih huligana da nešto dobro kažu o časopisu, kao što ne očekujem od retardiranog deteta da zna da množi, deli i vrši druge matematičke radnje. To je prirodno, i drago mi je što vidim da su takvi ljudi nazvali časopis antisrpskim. Da su ga pohvalili imao bih da se zapitam. Ovako znamo da je efekat onaj koji smo tražili.
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +5/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 03.04.2008. 00:06 »

A da se malo pripazis? Zvezdinih huligana ima u velikom broju i u Nisu!
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-49
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 03.04.2008. 00:14 »

Zvezda u Nisu ima vise navijaca nego svi ostali klubovi zajedno, racunajuci i Partizan i Radnicki. Ali to nije razlog da se odustane od casopisa. Ko ce da povede borbu za bolje drustvo ako ne mi? U Nisu su i Delije i Grobari protiv normalnog, zdravog drustva, sve su sami rasisti. Pa one svastike po gradu sto C postavlja na forum su delo Grobara jer se vidi lepo da pored onih simbola ima ispisano istom bojom i istim slovima "Grobari NIS". Znaci i Grobari i Delije su isti ovde, a za Meraklije odavno znamo jer su pretili i na forumu.
E sad koliko oni smeju da idu daleko... Da zaista smeju oni bi upali u prostorije LDPa ne jednom nego vise puta i to kad je puno ljudi tamo. Ponasali bi se kao novosadski fasisti na tribini pre nekoliko godina na Filozofsko faksu. Ali ne smeju, ili nisu toliko divlji ili ima nesto sto im ne da. Sto se ostalog tice ja mislim da gresis da ce neko od njih da procita Casopis. Ima da vide naslove i posto naslov sugerise da je prozapadna orijentacija nece dalje da citaju nego ce da traze imena da vide koga da jure ako vec imaju nameru. Ne znam kako si ti ocekivao da neko od njih uzme i procita i jos porazmisli o tome sto je procitao. Pa oni da malo razmisljaju ne bi ni bili huligani, nacisti.
Sačuvana
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #9 poslato: 03.04.2008. 00:20 »

Ko ce da povede borbu za bolje drustvo ako ne mi?

Ti ces! Jeli D.I., jesi li video koliko sam ja cak i ja demokratican i denacifikovan spram ovih??? osmeh
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #10 poslato: 03.04.2008. 00:24 »

Ne brinu me navijači, kao što rekoh. Možda si u pravu da ništa neće naučiti, ali delovanje ne sme da stane (ili kao što je Đinđić govorio: Srbija ne sme da stane). Preneo sam ovaj info bratu i on mi reče da sam lud ako ne stanem sa tim, kao razumno je prestati jer je država otišla u kurac i više niko nije siguran, a pogotovo oni koji imaju šta da kažu i korisno da kažu. Zato, kaže, treba da se ućuti i čeka da oluja prođe. Ali kad će to da prođe ako im niko ne staje na put? Glupost se širi kao epidemija i tu nema života ako svi osvešćeni, sva inteligencija, ne bude ustala i pokušala da je zaustavi. Mi smo ti koji moraju da čiste medijski prostor, da podešavaju diskurse, da štimaju tu i tamo i uče ljude novim vrednostima, onom čemu ih nisu uspeli da nauče roditelji i televizija. Mi moramo da govorimo da bismo branili slobodu sutrašnjice, ne samo nas - građana Srbije, nego ideju slobode, ideju građanskog društva.

Ti ces! Jeli D.I., jesi li video koliko sam ja cak i ja demokratican i denacifikovan spram ovih???

Spram ovih... Jesi, spram njih si zlatan. Ali da li od ovih postoje gori? Možda Stormfrontovci.

Inače, jedan prijatelj iz organizacije, koji je i u jednoj mnogo poznatijoj tzv. "antisrpskoj" NVO (Inicijativa mladih za ljudska prava), kazao mi je još pre skoro godinu dana da mladi fašisti nisu toliki problem. Čak da je na njih moguće izvršiti uticaj i učiniti ih inteligentnim bićima. Oni inače drže radionice, ili su ih držali, u Nišu, gde su često imali posetioce koji bi došli da ih vređaju i napadaju; uglavnom devojke skinheada, ili skinheadi sami. Kaže, na prvoj sesiji oni galame, prete, vređaju... Ali onaj ko se pojavi i na drugoj sesiji, taj ulazi u razgovor, počinje da razgovara o tome zašto mrzi pripadnike druge rase, nacije ili vere, i brzo biva ubeđen u to koliko greši u svom stavu. Ako se takav pojavi i treći put, na trećem "času", taj je već prešao više od 3/4 puta do potpunog izlečenja od rasizma i ksenofobije. Dakle, njih je, kaže, moguće lečiti. Nije moguće lečiti one koji uopšte nemaju ideologiju, koji uopšte ne razmišljaju ni o čemu, nego se vode nekim životinjskim instinktom, ne koristeći mozak i ne gradeći sistem vrednosti. E, sad, moguće je da su navijači/huligani na tom nivou. A možda ih ima raznih. Jedni su možda rasisti sa ideologijom, drugi su možda samo slučajni idioti, na koje nikako ne može da se deluje (koji ništa ne mogu da nauče).
« Poslednja izmena: 03.04.2008. 00:31 Domaci izdajnik » Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 03.04.2008. 00:28 »

Ne brinu me navijači, kao što rekoh. Možda si u pravu da ništa neće naučiti, ali delovanje ne sme da stane (ili kao što je Đinđić govorio: Srbija ne sme da stane). Preneo sam ovaj info bratu i on mi reče da sam lud ako ne stanem sa tim, kao razumno je prestati jer je država otišla u kurac i više niko nije siguran, a pogotovo oni koji imaju šta da kažu i korisno da kažu. Zato, kaže, treba da se ućuti i čeka da oluja prođe. Ali kad će to da prođe ako im niko ne staje na put? Glupost se širi kao epidemija i tu nema života ako svi osvešćeni, sva inteligencija, ne bude ustala i pokušala da je zaustavi. Mi smo ti koji moraju da čiste medijski prostor, da podešavaju diskurse, da štimaju tu i tamo i uče ljude novim vrednostima, onom čemu ih nisu uspeli da nauče roditelji i televizija. Mi moramo da govorimo da bismo branili slobodu sutrašnjice, ne samo nas - građana Srbije, nego ideju slobode, ideju građanskog društva.

Spram ovih... Jesi, spram njih si zlatan. Ali da li od ovih postoje gori? Možda Stormfrontovci.

Druze, salu na stranu, ako imas problema, prijavi policiji, NUNS-u,.... Ne mozes da dozvolis da gomila polupismenih idiota ugroze to sto radis. Ma kako ja mislio o stavovima koje zastupas...
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #12 poslato: 03.04.2008. 00:34 »

Pa ne mogu ništa da prijavim dok meni nisu poslali nikakvu pretnju. Ako mi budu slali ja bih verovatno to prosledio dalje, verovatno do nekih medija. Ali policija u Nišu je odavno na strani skinsa (provereno par puta, jer su privodili moje prijatelje iz drugih NVO, između ostalih i ovoga koji mi je pričao ono iz prethodne moje poruke), navijača i sličnih, tako da tu ništa ne pomaže. Ja sam već rekao da je Niš fašistički grad. Međutim, kako niko od prijatelja i dalje ne odustaje, tako ni ja neću. Idem dalje, da vidimo kako će da se dalje ovo odvija. A biće zanimljivo posle 11. maja, ako pobede radikali i DSS...
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 03.04.2008. 00:44 »

Pa ne mogu ništa da prijavim dok meni nisu poslali nikakvu pretnju. Ako mi budu slali ja bih verovatno to prosledio dalje, verovatno do nekih medija. Ali policija u Nišu je odavno na strani skinsa (provereno par puta, jer su privodili moje prijatelje iz drugih NVO, između ostalih i ovoga koji mi je pričao ono iz prethodne moje poruke), navijača i sličnih, tako da tu ništa ne pomaže. Ja sam već rekao da je Niš fašistički grad. Međutim, kako niko od prijatelja i dalje ne odustaje, tako ni ja neću. Idem dalje, da vidimo kako će da se dalje ovo odvija. A biće zanimljivo posle 11. maja, ako pobede radikali i DSS...

Pa nesto nisam siguran da ce biti "zanimljivo", al, ajde,kad ti kazes...Jedino je dobro sto se radi o, uglavnom, nepismenim tipusima, pa retko ko cita forume...Kad bi isao u stampu, bilo bi vise problema..
Sačuvana

Domaci izdajnik
Urednik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #14 poslato: 03.04.2008. 00:48 »

Od sledećeg broja verovatno će se ići u štampu pošto planirami da se zaposlim uskoro i od toga izdvajam.

Šta misliš da može da se desi?
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!