Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Prvi broj Zapada | Download | Komentar  (Pročitano 4852 puta)
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 07.11.2007. 17:57 »

Download prvog broja časopisa Zapad

Ako ste imali problem sa downloadom časopisa, obratite pažnju kako se to radi na najlakši način u zavisnosti od toga koji browser koristite:

Internet Explorer: Kliknite na link za download desnim tasterom miša, a onda idite na opciju "Save Target As...". Na slici to izgleda ovako:

Opera: Kliknite desnim tasterom miša na link za download, a onda birajte opciju "Save target as...". Na slici to izgleda ovako:

Firefox: Kliknite desnim tasterom miša na link za download, a onda birajte "Save Link As...". Na slici to izgleda ovako:

Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 10.11.2007. 16:29 »

Do sada sa sigurnoscu mozemo da kazemo da ce se u drugom broju pojaviti sledeci autori:

mr Dragana Coric, Uspravan hod - izazov ili potreba "malog čoveka" - prilog večnoj raspravi o demokratiji
Intervju, prof. dr Miklos Biro: O umerenom nacionalizmu i neonacizmu
Intervju, direktor NVO Lingva, Radovan Milicevic: Borba za civilizacijske vrednosti
Zoran Petakov (LSV, Antifasisticka akcija Novi Sad): Dnevnik crkvenih uvreda 2000-2006.
Dusan Maljkovic (Queeria, Beograd), Zasto sam protiv nezavisnosti Kosova
Damir Djirlic, Pantha Rei
Stojan Popivoda, Feminizam moci, part II
Sačuvana
beyondmediominds
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #32 poslato: 10.11.2007. 18:52 »

Pre nedelju dana sam "skinula" casopis i odstampala ga, kako bi ga sa prijateljima "podelila" i komentarisala njegov sadrzaj, sto sam uredniku i obecala. Slozili smo se da je ovakav poduhvat bio preko potreban nasuprot medijskom mraku u kome zivimo na Jugu.Isto tako kao sto smo se slozili da je casopis par ekselans, tekst Drustva za borbu protiv drustva, kako i sama rec govori kontradiktoran je sam sebi i zakljucili smo da mu tu mesto nije.Naime autor ovog clanka navodi citaoca na "pogubni uticaj vere na slobodan i racionalan ljudski um". Moj um je i slobodan i racionalan i zao mi je sto se ovaj clanak nasao u prvom broju Zaapada i iskreno verujem da se ovakve "navodece rakete" prema veri nece vise lansirati.Vera i crkva su od vajkada dve suprostavljene sile , a crkva izvor moci za ljude koji pod okriljem vere demonstriraju svoju silu i uzivaju u srebroljublju.Nijedan racionalan i slobodan um ne moze to osporiti.Vatikan je izvor zla,a SPC mu se polako priblizava kako je izjedaju i grizu njeni arhiepiskopi i vladike.Ja sam vernik ,ali ne i poklonik crkve. Jedini svetac koji to zasluzuje da bude jeste njegovo preosvestenstvo Patrijrah srpski gospodin Pavle. O ljudima koji ga okruzuju nemam sjajno misljenje.
Dakle bez mesanja "baba i zaba".
Sačuvana

Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #33 poslato: 12.11.2007. 03:34 »

Posto Kekenj radi na jednom obimnijem tekstu o populizmu i demokratiji, tekst objavljen na sajtu i forumu pod nazivom "Predlog ministarstva katastrofalan i po Vojvodinu i po Srbiju" ce mozda biti pripisan nekome od clanova udruzenja, posto je dozvoljeno da se jedno ime pojavljuje samo jednom kao autor teksta. Moguce je i da bude nepotpisano, odnosno potpisano samo kao NVO Differentia.

Svako misljenje o potencijalnom tekstu ili nekom sa druge web lokacije je dobrodoslo u periodu od narednih nekoliko dana, posto ce se zatim zatvoriti drugi broj.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 16.11.2007. 20:15 »

Najverovatnije ovo ce biti konacni sastav tekstova drugog broja Zapada:

Politika

Aleksandar Kekenj (Niš), Narodnjački populizam
Intervju, Radovan Milićević (Lingva, Kraljevo): Neodgovorno je ćutati
mr Dragana Coric, Dragana Ćorić (Novi Sad), Uspravan hod: izazov ili potreba "malog čoveka"
Dušam Maljković (Beograd), Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova
Intervju, prof. dr Miklos Biro (Filozofski fakultet, Novi Sad): O umerenom nacionalizmu i neonacizmu
Zoran Petakov (LSV, Antifasisticka akcija Novi Sad), Dnevnik crkvenih uvreda 2000-2006.
Regionalni jaz sve veći (Differentia, Izveštaj o centralizmu u Srbiji)

Kultura

Milan Milošević (Niš), Astrologija - iz ugla nauke
Damir Djirlic (Zagreb), Pantha Rei
Stojan Popivoda (Beograd), Feminizam moci, part II
Sačuvana
Domaci I.
Urednik

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 17.11.2007. 07:44 »

Celu noć sam radio na dizajniranju časopisa... Stigao do osme stranice... a ovog puta će pregurati preko 20 (negde 25, prema slobodnoj proceni). Izgledaće totalno profi, videćete.

Ovog puta se potrudite da downloadujete makar...
Ajd' pa odoh da spavam.
Sačuvana

Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 22.11.2007. 12:40 »

Drugi broj casopisa Zapad, u elektronskoj formi, izaci ce zasigurno u ponedeljak, 26. novembra.
Svi korisnici Foruma bice obavesteni putem privatne poruke o mogucnostima za njegov download.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 27.11.2007. 22:17 »

Evo ga 29. novembar i josh nishta ?!
Hotje li do kraja meseca ?
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 28.11.2007. 04:35 »

Poslat je mejl Narodnoj biblioteci Srbije kojim se trazi ISSN. Verovatno sutra u toku dana stize, tako da je to i vreme kada bi mogao da se konacno objavi drugi broj.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 28.11.2007. 15:30 »

Evo ga 29. novembar i josh nishta ?!

Najkasnije u toku dana 29. novembra bice postavljen PDF za download drugog broja casopisa za gradjansku politiku i kulturu - Zapad.

Tek danas je poslat zahtev za ISSN, posto je zavrseno sa svim tehnickim detaljima. ISSN stize sutra ujutro.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 28.11.2007. 15:59 »

Dobro.
Hvala na informaciji.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 30.11.2007. 11:37 »

Jos uvek ne stize ISSN. Ne znamo o cemu se radi. Poslata su dva mejla a nije stiglo ni obavestenje da su mejlovi procitani...
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 30.11.2007. 14:24 »

U toku dana ce biti postavljen drugi broj Zapada za download. ISSN je pristigao na nasu adresu.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: