Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Prvi broj Zapada | Download | Komentar  (Pročitano 5187 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 25.08.2007. 03:10 »

Ovako stoje stvari. Najpre smo poslali mejl svima sa foruma, a u njemu je bio link ka časopisu koji se skida u pdf formatu. Međutim, kako mejl nije ni meni stigao (iako je namešteno da svima šalje), pa ni u onaj deo za spam poruke, izgleda da mnogi to obaveštenje nisu ni primili. Od onih koji su primili neka je svako deseti skinuo fajl. To bi otprilike bilo nekih petnaestak do dvadesetak osoba. Niko od njih nije dao nikakav komentar.

Dan kasnije poslao sam mejl svim poznanicima i prijateljima sa mejl liste, čemu sam dodao još i oko 50 mejlova drugih građanski orijentisanih nevladinih organizacija koje u svom programu naglašavaju da im je stalo do saradnje sa drugim udruženjima, sličnim Diferenciji. Već par sati posle te akcije stiglo mi je ukupno 5 mejlova (ukupno je tu poruku sa pdf fajlom časopisa od 2 mb-a dobilo oko 100 ljudi, od čega je bar 50 iz Niša).

Jedan mejl je došao od predsednika omladinskog udruženja Kvart iz Kraljeva. Dobili smo veliku podršku, a dotični je zainteresovan da podeli neke primerke u svom gradu (pomenuo je štam LDP-a u Kraljevu). Takođe, obećao je da će poslati elektronsku verziju ostalim članovima tog udruženja, i drugim poznanicima.

Drugi mejl došao je od meni nepoznate osobe, iako mi je njen (njegov) mejl bio u onoj elektronskoj knjizi koja čuva mejlove. Kasnije sam izguglao i našao da je to neki pesnik iz Beograda, svršeni student psihologije, i član LDP-a. Javio se i čestitao na urađenom, pohvalio i rekao da želi dalje da šalje elektronsku verziju.

Treći mejl mi je stigao od Miloša Bogdanovića (Beograd) koji je, čini mi se, neuropsihijatar, ali se bavi i analizom političkih ideologija, pa sam ga tako kontaktirao i u vezi sa časopisom. Obećao je još ranije da će pomoći, ali pod uslovom da ne žurimo sa objavom, kako bi mogao da sakupi tu pomoć. Tada sam mu rekao da ćemo ipak morati da požurimo i da bi bilo dobro da pomoć dođe za neki naredni broj. I on je pohvalio, i rekao da će elektronsku verziju poslati dalje poznanicima.

Četvrti je bio mejl u kojem me jedna osoba savetuje da nije dobro slati mejlove sa 2mb-a sadržine, pošto toliki nisu ni nečiji mail-boxovi. I zaista, mnogi mejlovi od onih 100, koliko sam odabrao, ispostavili su se kao zatvoreni za taj mejl.

Stigla su i dva kraća mejla podrške. Od jednog mladića iz Kuršumlije koji jedini na svom sajtu ima link ka Diferenciji, premda ne učestvuje u našim diskusijama. On je pružio, rekao bih, najiskreniju podršku, ali i rekao da nema hrabrosti da se upusti u ovu stvar, što sasvim razumem. Drugi je bio od Borisa, odnosno na forumu "apostata", koji je takođe poželeo sve najbolje u daljem radu.

A dan pre svih ovih poslao sam Kovačeviću iz Kragujevca, misleći da će biti sasvim razočaran onim što vidi nakon nekoliko meseci kašnjenja. Ipka, čovek se oduševio, sasvim je zadovoljan i dizajnom i svim što je urađeno. Njemu sam napisao posebno pismo.

Sve u svemu, ja sam nezadovoljan. Pre svega iz razloga što se niko iz Niša nije javio da makar prokomentariše. Među tim ljudima su i neki članovi Diferencije, neaktivni već možda godinu dana. Takođe, razočarao me je odnos prema ovome nekih ljudi kojima sam verovao da žele da pomognu, ne Diferenciji, nego bilo koji iskreni projekat na temu decentralizacije i regionalizacije. Sada vidim da to izgleda mnogi nemaju u planu i da se u mnogim takvim stvarima kod drugih radi jedino i samo o novcu. Za ovakve stvari u kojima je potrebno i možda uložiti koji dinar, ili malo truda, a za to praktično ništa ne dobiti - nemaju sluha.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 25.08.2007. 21:32 »

Ovo su neki od komentara povodom izlaska prvog broja casopisa Zapad

• S paznjom sam pogledao ovu interenet varijantu Vaseg lista i na samom pocetku, ali ne zbog inetrvjua sa mnom, mogu samo da vam cestitam! Casopis deluje moderno, u svakom smislu te reci, hrabro kako dolikuje mladom svetu, ambiciozno, kako zasluzujete... Sve cestitke!
BKCole, Kragujevac

• Ljudi, protrcao sam preko vasih tekstova i moje prve ocene su stvarno iskljucivo pozitivne i imate moju potpunu, za sada pismenu, podrsku za sve sto radite. Kazem pismenu jer ne znam koliko sam u mogucnosti, ili bolje reci hrabrosti, da vam pomognem.
Vladan, Prokuplje

• Hvala, želim Vam mnogo sreće i profesionalnog uspjeha.
Boris

• Cestitam na prvom broju casopisa. Poslacu na razne adrese ovaj primerak.
Milos Bogdanovic, Beograd

• Obradovala me je činjenica da je zaživeo ovakav časopis. Samo napred! Od nas zavisi!
Dragan Radovancevic, Beograd

• Postovana redakcijo casopisa "Zapad",
    Ovim putem hteo bi da kazem da mi je drago sto se ovakvi casopisi stampaju. Ovo je jedan od nacina da se dopre do svesti ovoga naroda koji sam sebe tera u propast. Ne bih sada ovde mudrovao mnogo,samo zelim da vam kazem da nastavite sa radom koji ste zapoceli.
Bozidar Mitic

Mislite li da bi trebalo da objavimo u sledecem broju neke od ovih komentara?
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #17 poslato: 26.08.2007. 00:59 »

Naravno da bi trebalo objaviti. Ja inace nisam dobio taj e-mail. Vidim da je jedan vas citalac  covek koji se zove i preziva kao i ja i da je iz Beograda. I jos neuropsihijatar. Zanimljivo... Postoji jedan naucnik iz Bg-a koji se isto tako zove, ali on se vise bavi genetikom i antropologijom. Mozda je cak i rec o istom posto mislim da i ovaj malo analizira politiku.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 30.08.2007. 17:20 »

Izvinjavamo se svima koji su ocekivali da se do ponedeljka (proslog) pojavi stampana verzija. Izgleda da jos uvek nije stampano, i nadamo se samo da ce uprkos svemu casopis ipak da izadje u stampanoj verziji pocetkom septembra. To je svakako vise nego promasaj, buduci da je na casopisu naznaceno da je izasao u avgustu mesecu... ali tako je to kad nemate nikoga ko ce direktno pomoci.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 03.09.2007. 22:26 »

Casopis jos uvek nije izasao iz stampe buduci da ljudi iz stamparije zezaju... Valjda ce biti do kraja ove nedelje, sto je sramno posto na casopisu pise da je izasao u avgustu, a sada ce jos malo polovina septembra.

Uglavnom, ova elektronska verzija je naisla na jako los prijem na lokalu tako da se sav trud u stvari i ne isplati.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 06.09.2007. 04:44 »

Nezavisno drustvo novinara Vojvodine je objavilo informaciju o pokrenutom gradjanskom casopisu Zapad iz Nisa, i to je do sada jedini medij koji je izvestio o tome, mada se kao izvor kod njih navodi novinska agencija BETA. Originalni link: Novi časopis za građansku kulturu.

Tekst ovako glasi:

Novi časopis za građansku kulturu     
24.08.2007. IZVOR: Beta

Prvi broj besplatnog časopisa za građansku kulturu i politiku "Zapad" objavljen je 24.avgusta u elektronskom obliku u Nišu, a glavne teme te publikacije biće denacifikacija i decentralizacija. Izdavač Zapada je nevladina organizacija Differentia iz Niša, a u prvom broju objavljeni su tesktovi dopisnika iz Sarajeva, Londona, Zagreba i Beograda. Glavni i odgovorni urednik Zapada Aleksandar Kekenj naveo je u uvodniku da je to prvi elektronski i štampani građanski medij sa sedištem u Nišu. Časopis bi trebalo da izlazi tromesečno, a štampana verzija će biti objavljena do kraja meseca, dok je elektronska verzija dostupna na internet adresi www.differentia-nis.org.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 06.09.2007. 14:36 »

Nezavisno drustvo novinara Vojvodine je objavilo informaciju o pokrenutom gradjanskom casopisu Zapad iz Nisa, i to je do sada jedini medij koji je izvestio o tome, mada se kao izvor kod njih navodi novinska agencija BETA. Originalni link: Novi časopis za građansku kulturu.

BRAVO ZA NOVI SAD!! BRAVO ZA VOJVODINU!! Makar neko u Srbiji da voli sto postojimo!
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 16.09.2007. 18:52 »

Casopis nazalost jos uvek nije odstampan. Stamparija koju smo angazovali i koja se ponudila da pomogne ima, kako kazu ljudi koji tamo rade, problema sa poreskom inspekcijom i dok se to ne bude sredilo nece moci da nam odstampa primerke. Iz ovog razloga razmatra se mogucnost da drugi broj casopisa objavimo i registrujemo kao elektronski broj kod Narodne biblioteke Srbije.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 06.10.2007. 19:10 »

Moj predlog je da se umesto štampanja časopisa on distribuira samo elektronskim putem i, samim tim, jedino da postoji u elektronskoj verziji. To podrazumeva i registraciju kod Narodne biblioteke Srbije. Potom, a to je ono glavno, mislim da bismo mogli  da ga distribuiramo preko diskova. Snimimo jedan ili dva broja na disk i onda tako podelimo na nekim važnijim lokacijama: fakulteti, biblioteke i slično.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Trajkovic
Slobodni mislilac

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 06.10.2007. 22:11 »

Snimimo jedan ili dva broja na disk i onda tako podelimo na nekim važnijim lokacijama: fakulteti, biblioteke i slično.

ne bi vam to bilo lose ali potrudite se da napunite diskove jos nekim stvarima posto je glupo da se dele skoro prazni. i da, bolje je spojiti dva broja u jedan disk.
i nikako nemojte u one papirne omote stavljati diskove nego u plasticne sa lepo odstampanim umetnutim flajerom unutra da pokaze o cemu se radi.
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 07.10.2007. 01:27 »

dobri su ti predlozi, trajkovitju. ako ikome pada na pamet shta bi moglo uz dva broja chasopisa da se nadje na tim diskovima, neka javi.

ja mogu da garantujem jeste da bi u toj akciji mogao da uchestvujem sa oko 1000, možda 1500 dinara, a ne znam koliko je diskova mogutje kupiti za taj novac. ako neko sazna neku mogutjnost da se na veliko uzme veliki broj diskova, neka javi, da bismo kupili vishe diskova za te pare.
Sačuvana
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 29.10.2007. 20:15 »

Interesuje me kada će da izađe drugi broj vašeg časopisa, kao i druge pojedinosti vezane za isti.
    Takođe me zanima šta je bilo sa prvim brojem, pošto nisam primetio da se mnogo govorilo o njemu avgusta meseca kad je izašao.
    Hvala unapred.
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 30.10.2007. 01:15 »

-koliko znam, drugi broj izlazi krajem novembra.

-sa prvim brojem. bilo je da nije shtampan jer je shtampar dospeo u probleme, ali ce biti shtampano ako bude bio imao volje za to poshto se bude izvukao iz problema. izgleda da ce biti u mnogo manjem tirazhu tako da ...

ali sachekaj da ti kazhe neko upuceniji.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 31.10.2007. 12:01 »

Hoce li da bude neki znacajniji autor u tom drugom broju?
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 01.11.2007. 18:26 »

Od vaznijih:

Dragana Coric (Pravni fakultet u Novom Sadu), Uspravan hod - izazov ili potreba "malog čoveka" - prilog večnoj raspravi o demokratiji
Intervju, prof. dr Miklos Biro: O umerenom nacionalizmu i nacizmu
Intervju, direktor NVO Lingva (Kraljevo), Radovan Milicevic: Borba za civilizacijske vrednosti

U pripremi je intervju sa prof. dr Linom Veljakom sa Sveucilista u Zagrebu, ali videcemo jos kakva pitanja da posaljemo.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: