Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Prijava teksta za treci broj casopisa Zapad  (Pročitano 2832 puta)
Domaci I.
Urednik

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 11.03.2008. 19:35 »

Nisam rekao da konstruktivno kritikuješ, nego nekonstruktivno. Upravo zbog toga i hoću da se takvi likovi uključe, da pljuju po građanskim vrednostima koje časopis propagira. Jedini uslov je da ne pljuju nezavisno od časopisa jer bi to bio regularan tekst, što ne bismo dozvolili jer ne želimo da propagiramo ksenofobiju, nacionalizam i ostale oblike defektne, zaostale svesti.
Sačuvana

razorblade
Banovani korisnik

Duh bunta: +7/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 11.03.2008. 19:38 »

Nisam rekao da konstruktivno kritikuješ, nego nekonstruktivno. Upravo zbog toga i hoću da se takvi likovi uključe, da pljuju po građanskim vrednostima koje časopis propagira. Jedini uslov je da ne pljuju nezavisno od časopisa jer bi to bio regularan tekst, što ne bismo dozvolili jer ne želimo da propagiramo ksenofobiju, nacionalizam i ostale oblike defektne, zaostale svesti.

A ovaj tekst propagira "ksenofobiju, nacionalizam i ostale oblike defektne, zaostale svesti"? Ti si lud komplet, znas to?!
Sačuvana

...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 13.03.2008. 01:10 »

Poslao sam pitanja Marku Vidojkoviću. Evo kako glase:

1. Kostunica je raspisao parlamentarne izbore najverovatnije sa namerom da opravda stvaranje nove vladajuce koalicije DSS-NS-SPS-SRS. U sta ce se Srbija pretvoriti i ko ce sve biti odgovoran za takav politicki i civilizacijski krah?
2. Kako dozivljavas politiku onih koji izgovaraju frazu "Sa Kosovom u Evropsku uniju"?
3. Koji su stvarni problemi Srbije posto se poskidaju sva "strasila"?
4. Sve su cesce diskusije o tome na koji nacin bi se trebalo boriti za gradjansko drustvo. Srbijanka Turajlic pre nekoliko meseci u Pescaniku kaze kako je ton gradjanskih medija pregrub za osetljivo uho gladnih ljudi nacionalisticke (narodnjacke, radikalske) orijentacije, te da bi te ljude trebalo najpre nahraniti. Jedino nije jasno kako to uciniti ako Srbija ne promeni politicki kurs. I tu imamo krug. Kako vidis razresenje tog problema?
5. Tvoji tekstovi su uglavnom ostri i neprijatni prosecnom srpskom citaocu. Smatras li da takva retorika menja one koji nisu na tvojoj politickoj strani?

Odgovor sam upravo dobio, i moram da priznam da sam dobrano iznenađen njegovim stavovima. Čak mnogo više liče na Popivodu nego što bi iko od nas pretpostavio. Ali o tome ćete čitati u trećem broju Zapada. Ovde ću samo izneti jednu jako čudnu izjavu iz tog intervjua za Zapad: "Pristajanje da gledaš sebe kao na nekog vojnika za Evropu, samo će da podgreva tihi građanski rat u koji su nas gurnuli naši političari, a koji, u krajnjoj instanci, najviše odgovara opet samo tajkunima. Čini mi se da na našoj javnoj sceni ima puno ljudi koji ne bi znali šta će sa sobom ako sutra odjednom ne bi bilo nekog Miloševića-Koštunice-Nikolića protiv koga će da se bore. To su univerzalni borci za demokratiju, s nekom vrstom vijetnamskog sindroma i nesposobnosti da se vrate vojim izvornim profesijama, kad se jednom sve ovo završi. Takvo ponašanje samo produžava agoniju."

Hah... ajde, čitajte treći broj! Ne terajte me da sve otkrivam ovde.
Sačuvana

razorblade
Banovani korisnik

Duh bunta: +7/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 13.03.2008. 01:55 »

...Pristajanje da gledaš sebe kao na nekog vojnika za Evropu, samo će da podgreva tihi građanski rat u koji su nas gurnuli naši političari, a koji, u krajnjoj instanci, najviše odgovara opet samo tajkunima. Čini mi se da na našoj javnoj sceni ima puno ljudi koji ne bi znali šta će sa sobom ako sutra odjednom ne bi bilo nekog Miloševića-Koštunice-Nikolića protiv koga će da se bore. To su univerzalni borci za demokratiju, s nekom vrstom vijetnamskog sindroma i nesposobnosti da se vrate vojim izvornim profesijama, kad se jednom sve ovo završi. Takvo ponašanje samo produžava agoniju."

Svidja mi se misao...Veoma. Sta fali Popivodi?
« Poslednja izmena: 17.03.2008. 13:00 Domaci izdajnik » Sačuvana

...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 17.03.2008. 13:03 »

Imam jedno bitno pitanje, pošto postoji mogućnost da se odštampa makar neki mali broj primeraka trećeg broja Zapada. Naime,

zanima me da li kad se šalje na štampu fajl časopisa može da bude PDF?

Da li je ko obavešten o toj stvari? Ako može, časopis bi mogao da ode na štampu, makar nekakvu, i verovatno u crno-beloj verziji. Ali bolje i to nego da bude samo u elektronskom formatu. Eno, videli smo da u crno-belom štampaju i kolege iz Z-magazina.

Svidja mi se misao...Veoma. Sta fali Popivodi?

Ne mislim da Popivodi nešto fali (ili makar ne znam šta mu fali), već da je taj stav dosta čudan za Marka Vidojkovića. Očekivao sam da sebe smatra borcem za Evropu, odnosno borcem za evropske vrednosti u Srbiji. A ono... "pišem jer se tako praznim, a uz to i zaradim koji dinar"...
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #20 poslato: 17.03.2008. 20:37 »

"Čini mi se da na našoj javnoj sceni ima puno ljudi koji ne bi znali šta će sa sobom ako sutra odjednom ne bi bilo nekog Miloševića-Koštunice-Nikolića protiv koga će da se bore. To su univerzalni borci za demokratiju, s nekom vrstom vijetnamskog sindroma i nesposobnosti da se vrate vojim izvornim profesijama, kad se jednom sve ovo završi. Takvo ponašanje samo produžava agoniju."

Ovo je izvanredno zapazanje. Nisam nista citao od njega ( posto cuh da je bezveze ), ali ova izjava mi deluje veoma objektivno. Sticem utisak da je on neko ko se zalaze iskreno za ulazak u EU, ali je takodje i svestan da medju ljudima koji se zalazu ima i korova, profitera i profesionalnih gubitniki koji na tom polju lece svoje frustracije. Jedva cekam da procitam njegov intervju.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 18.03.2008. 01:02 »

Nisam nista citao od njega ( posto cuh da je bezveze ), ali ova izjava mi deluje veoma objektivno.

Taj koji ti je rekao da su politički tekstovi Marka Vidojkovića bezveze mogao je da bude ili DSS-ovac, ili SRS-ovac, ili neki sličan desničarski mangup. U prevodu: neko bez ikakve pameti i sposobnosti da kritički promatra političku situaciju u zemlji.
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #22 poslato: 18.03.2008. 11:30 »

Pa mislio sam na knjizevna dela. Nisam ni znao da pise politicke tekstove, osim sto sam video jednom u Politici...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 21.03.2008. 15:44 »

Evo kako izgleda konačni sadržaj trećeg broja časopisa za građansku politiku i kulturu - Zapad:

Reč urednika, Aleksandar Kekenj (Niš)
Retrospektiva

Intervju, Marko Vidojković (Beograd)
Jedini recept je istina

Rastislav Dinić (Budimpešta)
Diskriminacija nije perut

Dušan Maljković (Beograd)
Nezavisno Kosovo

Zoran Petakov (Novi Sad)
Od desekularizacije ka klerikalizaciji, II deo

Intervju, Stojan Popivoda (Beograd)
Lečiti elitu

Intervju, mr Mihailo Antović (Niš)
Da se pogledamo u ogledalo

mr Nikola Knežević (Beograd)
Pitanje kolektivne odgovornosti

Milan Trikić (Beograd)
Korenje na prazničnoj trpezi

Da se podsetimo...
Referendum za očuvanje vlasti

Brandophobia
Sveti Sava Bilbordski

Damir Đirlić (Zagreb)
Umetnost je medij
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 22.03.2008. 09:12 »

Moje ocene tekstova

Reč urednika, Aleksandar Kekenj (Niš)
Retrospektiva

Ocena: 6.5/10.

Citat
Intervju, Marko Vidojković (Beograd)
Jedini recept je istina

Ocena: 6.5/10

Citat
Rastislav Dinić (Budimpešta)
Diskriminacija nije perut

Ocena: 9.5/10

Citat
Dušan Maljković (Beograd)
Nezavisno Kosovo

Ocena: 9/10

Citat
Zoran Petakov (Novi Sad)
Od desekularizacije ka klerikalizaciji, II deo

Ocena: 10/10

Citat
Intervju, Stojan Popivoda (Beograd)
Lečiti elitu

Ocena: 8/10

Citat
Intervju, mr Mihailo Antović (Niš)
Da se pogledamo u ogledalo

Ocena: 6/10

Citat
mr Nikola Knežević (Beograd)
Pitanje kolektivne odgovornosti

Ocena: 6/10

Citat
Milan Trikić (Beograd)
Korenje na prazničnoj trpezi

Ocena: 5/10

Citat
Da se podsetimo...
Referendum za očuvanje vlasti

Ocena: 5/10

Citat
Brandophobia
Sveti Sava Bilbordski

Ocena: 9/10

Citat
Damir Đirlić (Zagreb)
Umetnost je medij

Ocena: 7/10
Sačuvana
Imagine
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 22.03.2008. 17:15 »

Imam jedno bitno pitanje, pošto postoji mogućnost da se odštampa makar neki mali broj primeraka trećeg broja Zapada. Naime,

zanima me da li kad se šalje na štampu fajl časopisa može da bude PDF?
DI,
ne salji tekst u pdf formatu, u stampariju, jer ce ga u tom slucaju konvertovati u word, a zatim koristeci quark express pripremiti za stampu (odnosno, prelom).
znaci, ukoliko ne koristis quark express, poslaji im tekstove u wordu, a u stampariji ce ti napraviti pripremu za stampu.
pozdrav.
Sačuvana

"Thinking is more interesting than knowing, but less interesting than looking."
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 22.03.2008. 17:48 »

Toga sam se i plašio. Evo, dakle, šta je onda problem. Ja im odnesem u word fajlu sve tekstove, a oni mogu onda da to sređuju po sopstvenom nahođenju. I uz to da mi naplate. Ne znam da li je Quark express jedini program koji se koristi za štampu (ja imam šestu verziju tog programa ali ne znam još uvek da ga koristim; tekstove sređujem u OpenOffice-u), ali ako je standardan za štamparije, stvarno ne znam kako da izvedem da im odnesem gotov za štampu.

Izgleda da nema ništa od štampanja dok se organizaciji ne bude priključio neko ko zna s tim, i ko bi mogao izgled časopisa u elektronskoj verziji da preslika na Quark i verziju za štampu.
Sačuvana

Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 24.03.2008. 19:23 »

Do kog datuma se očekuje izlazak trećeg broja?
   Usputno imam jedan predlog zbog specifičnosti otvaranja pdf ekstenzija kada se klikne na link, pošto se odmah otvara fajl, a ne skida se. Možda bi trebalo da se dokument zapakuje, zipuje, pa da tako stavite za download?
Sačuvana
Domaci I.
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 25.03.2008. 01:24 »

Do kog datuma se očekuje izlazak trećeg broja?

Krajnji rok je kraj ovog meseca. Dakle, 31. mart. Ali ja ću, i radi svog vremena i radi drugih koji čekaju da izađe treći broj (deluje amaterski ako se čeka poslednji dan meseca) ovo pokušati da završim i ranije (nekoliko dana ranije, ako bude bilo moguće).

Citat
Usputno imam jedan predlog zbog specifičnosti otvaranja pdf ekstenzija kada se klikne na link, pošto se odmah otvara fajl, a ne skida se. Možda bi trebalo da se dokument zapakuje, zipuje, pa da tako stavite za download?

Planirano je da se sva tri broja zapakuju u jedan ZIP fajl i tako postave za skidanje. A ideja o ZIP fajlu umesto PDF-u za download je takođe interesantna i možda tako uradimo. U svakom slučaju zasad je problem što je glavna stranica sajta još uvek u pripremnoj fazi tako da ne ide ništa od ovoga raditi pre nego se homepage dovede u red. A nadam se da će i to pre kraja meseca.
Sačuvana

Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 26.03.2008. 17:23 »

U obrisu zavrsen je treci broj casopisa ZAPAD. Gotov je za download ali ce konacna verzija za skidanje doci posto budemo dobili ISS broj.

Nezvanicno, treci broj mozete skinuti:

- Treci broj casopisa Zapad   [ download ]
- Treci broj casopisa Zapad   [ download, zip file ]

Pozeljne su kritike pre nego izadje konacna verzija (a to ce se desiti za dan-dva).
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: