|
Admini...
|
 |
« poslato: 08.09.2007. 18:43 » |
|
1. Objava teksta u časopisu Časopis se bavi sledećim oblastima: - decentralizacija - denacifikacija - kultura i umetnost - problem obrazovanja Poželjno je da tekst sadrži od 4500 do 7500 karaktera (sa razmacima). Radove slati na adresu: zapad@differentia-nis.org2. Pomoć u vezi sa grafičkim rešenjima i dizajnom časopisa Zapad traži dizajnera koji će ponuditi grafičko rešenje za časopis, urediti elektronsku verziju i pripremiti za štampu. Kroz ovakvo učešće postajete deo redakcije Zapada. Pošto se trenutno projekat časopisa finansira po sistemu DIY, ni ovde nema honorara. 3. Pomoć vezana za distribuciju časopisa Ukoliko imate knjižaru, kiosk ili prostoriju pogodnu za distribuciju časopisa (bez obzira na grad ili državu), i želite da je ponudite kao distribucioni punkt, javite se na e-mail: zapad@differentia-nis.org4. Doniranje sredstava za štampanje časopisa Račun: 330-3001248-79 (Meridian Banka) Matični broj: 17662074 PIB: 104589436 Na ime: Udruženje građana “Differentia” Svrha: Donacija za štampanje časopisa Zapad Sredstva koja uplatite na račun izdavača možete i kontrolisati tako što ih možete i usmeriti u konkretne svrhe (štampanje primeraka za određeni grad ili distribucioni punkt, štampanje na većem broju stranica ukoliko proces dizajniranja nije započet, sredstva za honorare ili konkurs za određenu vrstu tekstova, itd). Omogućeno je i da donator dostavi logo preduzeća ili institucije koji želi da se nađe u časopisu.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 16.07.2008. 10:34 Domaci I. »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Admini...
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 24.09.2007. 03:07 » |
|
Najvise bi nam koristilo ako biste bili u stanju da privolite nekog od politicki podobnih intelektualaca da daju intervju. Tu mogu da posluze psihijatri ili psiholozi koji bi govorili protiv nacionalizma, te ljudi iz LDP-a, drugih nevladinih organizacija (upravo smo kontaktirali jednu NVO sa FPN-a iz Beograda, i ocekujemo odgovor na poziv za saradnju u vezi sa casopisom), itd.
To mogu biti i novinari, ukoliko smatrate da se uklapaju u pricu Diferencije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Admini...
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 12.10.2007. 20:54 » |
|
Na adresu prof. Draska Bjelice sa Filozofskog fakulteta u Nisu poslali smo poziv na ucesce u drugom broju casopisa Zapad kroz intervju koji bismo sa njim uradili na temu denacifikacije, ali nam je stigao negativan odgovor koji prenosimo ovde, a mozda ce sadrzaj te poruke biti i objavljen u Zapadu jer je stav jednog od intelektualaca u Nisu: Postovani clanovi "urednistva nedavno pokrenutog casopisa Zapad" (na Medijani Orijenta-Okcidenta?), Zahvaljujem na pozivu, ali sada ne ispunjavam sve uslove mogućnosti da odgovaram na vasa pitanja. Inace, priznajem da ne razumem to da su predlozene teme "politicke teme", ergo, u slucaju da profesor ispunjava mogucnosti koje sada ne ispunjava, da li profesor treba da mni, pise i govori - "politicki" - o "politickim temama" ili kako i kojim jezikom? No, to su samo pitanja samo profesora samo-ogranicenog vlastitim znanjem vlastitog neznanja, ogranicenog vlastitim razumevanjem vlastitog nerazumevanja, ergo, pitanja koja postavlja samome sebi; ko zna da li ova i 'vaka - 'vako diferencirana - samoispitivanja imaju neke veze sa denacifikacijom, a kako tek proceniti da li su ta i takva samo-ispitivanja "doprinos" denacifikaciji ili "doprinos formiranju drugog broja Zapada". Zgubidanski pozdrav, Zgubidan
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže
Pol: 
Ja nisam luzer naprotiv...
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 13.10.2007. 00:12 » |
|
Je l se on stvarno tako potpisao?! Ne mogu u to da verujem... Rekao bih da iz ovog odgovora provejava neki strah.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 13.10.2007. 01:34 » |
|
Ne, ne provejava strah, nego ludost. Ja sam čuo da je lik politički zainteresovan, pa sam uputio poziv da učestvuje kroz intervju. Očekivao sam da ako je neko zainteresovan za politiku, a ipak koliko-toliko oštrouman kakav je taj profesor, a i iz razloga što su ga Polemos i Dilan kritikovali u njihovom časopisu "Kulturkampf" zato što je politički zainteresovan, mislio sam da bismo mogli sa njim da uradimo intervju. No, izgleda da čovek ne voli da govori o temama koje mi predlažemo. Govorio je nešto protiv Miloševića za vreme onih demonstracija devedesetih, ali sada izgleda da mu se Koštunica dopada pa nema razloga da bilo šta kaže. Uostalom, možda mu stolica na fakultetu zavisi od toga...
U svakom slučaju, moramo naći nekoga sa fakulteta, bilo da se slaže ili ne slaže sa nama, kako bismo mogli ujedno da kritikujemo to što će reći. I to će se naći pored intervjua sa takvom osobom ("Stavovi onih koje Zapad intervjuiše nisu stavovi koji se mogu pripisati Diferenciji kao osnivaču i izdavaču časopisa.")
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
FinalCutNow
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 13.10.2007. 02:16 » |
|
Ove profe se stvarno žešċe tripuju. Na delu, evo možemo to da vidimo. Kakav tekst!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ne nastaje čovek od Boga, nego čovek rađa i stvara Boga zato što je deta otac detata
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 13.10.2007. 14:59 » |
|
Ne mogu bas da zamislim kako bi izgledao intervju sa takvim profesorom, ali bilo bi bas zabavno da je intervju odradjen. Covek je izgleda stvarno nabedjen i utripovan kad onako odgovara na obican poziv.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 13.10.2007. 17:39 » |
|
Dobra priča može da se napravi iz tog "razgovora", tj. razmene mejlova. Ko hoće neka piše, u sklopu kritike niške inteligencije. Da sam znao da će odbiti ponudio bih pare, da vidimo da li ga to zanima, kad već ne želi ovako besplatno da podeli sa drugima političke misli, ako ih uopšte ima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Admini...
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 14.10.2007. 02:32 » |
|
Jos jednom pozivamo sve koji su u prilici da stupe u kontakt i urade intervju sa nekim intelektualcem i relevantnom javnom licnoscu na temu decentralizacije, denacifikacije ili angazmana u politici uopste, neka nam se jave ili neka i sami urade intervju pa neka nam samo dostave ovde. Hvala.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 19.10.2007. 14:10 » |
|
Do sada imamo dva interna teksta koja su u fazi izrade, tekst Dragane [sa foruma, poslat jos pre izlaska prvog broja], intervju sa urednikom i direktorom NVO Lingva - Kraljevo, a profesor Miklos Biro iz Novog Sada nam je rekao da ce poslati tekst do 21. oktobra. To su najmanje dva velika imena, a svi su ljudi sa "titulama", kako se to kaze. No, i svako drugi ko napise kvalitetan tekst moze izaci u drugom broju Zapada. Poziv i dalje vazi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Otrovni Starac
Genij

Duh bunta: +47/-9
Van mreže
Palios kai Dilitiriodis
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 19.10.2007. 15:10 » |
|
Eto, mislim da je ispravno sto onomad nisam ucestvovo u tom casopisu Zapad. Jer sada je taj broj verovatno vec zavrsijo na nekim otomanima ili u njima, na nj napadala prasina i poceli ga moljci izjedat. Ili pak stoji u ve ce u, ceka da ga namazu srackom kao hleb pekmezom. I zamislite kako bi se ja sad oseco, da moje presvete rijeci tako svrshe, u kanalizacionom odvodu, daleko od svetosti moje, oca te djece, onog koji ih je tako njezno lepijo na artiju, koji im je tepao, koji ih je volo, koji ih je uvijek s ponosnom, iznova i iznova, ocima svojim milovo.
Doduse, taj prvi broj je valda zavrsijo kao neki konglomerat kurchevitih elektrona. A to je jos gore. Sada bi rijeci moje, djeca moja, labudovi moji, ljepotice moje, chamile u nekom, kako to mladi kazu danas, folderu, u nekom vindovs eksploreru, daleko od ociju svijeta, daleko od ociju oca nji'ovog, i topline roditeljske kuce.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 28.10.2007. 13:43 » |
|
Citat: Profesor dr Bjelica Postovani clanovi "urednistva nedavno pokrenutog casopisa Zapad" (na Medijani Orijenta-Okcidenta?)
Priznajem da me je nasmejalo ovo, ali profesor ima pravo. Kakav Zapad usred Balkana?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 02.03.2008. 13:57 » |
|
Pozivam građane da ako žele da učestvuju na neki način u trećem broju časopisa Zapad, a bez pisanja teksta, da se angažuju oko ispitivanja (slanje mejlova) profesora sa fakulteta (ako znate nekog profesora a koji bi želeo da da odgovor na neka zanimljiva pitanja) u vezi sa nekim od problema sa kojima se naše društvo sreće.
Jedino što moram da napomenem je da one koji se žele obratiti profesorima sa Univerziteta u Nišu napišu ovde kome se obraćaju i koja pitanja nameravaju da postave, pošto ću verovatno i ja sam da se angažujem na taj način, pa ne bi valjalo da kontaktiramo istog profesora.
Takođe, jako dobar predlog je onaj koji je dao Branko a koji se tiče ispitivanja profesora na taj način što bismo većem broju takvih slali jedno isto pitanje. To im daje mogućnost da odgovore a da ne gube mnogo vremena jer se od njih ne traži da daju čitav intervju već samo mišljenje o jednom problemu koji bi autor ovog izveštaja uzeo da obrađuje.
To može da bude pitanje nezavisnosti Kosova, pitanje reakcije na nezavisnost, pitanje suočavanja sa prošlošću, pitanje u vezi sa aktuelnim suđenjem Šešelju u Hagu, pitanja vezana za centralizam u Srbiji (ili u nekoj drugoj državi u okruženju), ali i pitanja koja se tiču nekih kulturnih ili problema iz oblasti obrazovanja.
Ovih dana krećemo sa sređivanjem narednog broja. A od njega se mnogo očekuje. Tekst (izveštaj, analizu, rezultat istraživanja/ispitivanja) možete poslati najkasnije do 10. marta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 12.06.2008. 17:28 » |
|
Polako počinje prikupljanje tekstova za četvrti broj časopisa Zapad. Izvesno je da će uskoro biti štampanih brojeva, ali nije jasno hoćemo li stići da četvrti broj štampamo ili će se početi tek od petog, sve zavisi od toga kada budu stigli novci od projekta. Postoji i ta mogućnost da se četvrti broj malo odloži (do mesec dana), tako da izađe u štampanoj verziji umesto da bude samo elektronska. Ovom prilikom pozivam gospodu koja ima neki zanimljiv tekst (ili neka ga napiše) da pošalje redakciji časopisa Zapad na adresu: zapad@differentia-nis.orgUkoliko se ovaj broj bude štampao, bićete obavešteni i za poslati tekst biti plaćeni (najviše 100 evra po tekstu).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 14.06.2008. 15:06 » |
|
Ukoliko se ovaj broj bude štampao, bićete obavešteni i za poslati tekst biti plaćeni (najviše 100 evra po tekstu). 100 evrica? opa, pa to nije mala para! ima da se prikupi nekoliko sigurno sjajnih novinara. pitati obavezno peru lukovica, teofila panchica, vladimira arsenijevica, pa onog nishkog novinara radio nisha, ne secam se kako se zove... ne bi bilo loshe da ima i ljudi iz nisha ili iz ovog dela srbije, da se podstakne taj duh i usmeri malo na teme vezane za nashe ovdashnje probleme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|