Stranice: [1] 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Popularizacija Differentia foruma  (Pročitano 3169 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« poslato: 07.07.2006. 20:19 »

Ako neko ima baš slobodnog vremena na mreži (kao ja npr.) neka se makar registruje na nekim forumima, stavi u potpisu nešto ovako:

Citat

i neka napiše par poruka kako bi se taj potpis našao u dnu njihovih poruka. Tako ja radim na nekim forumima i na taj način su nam se neki pridružili.

Moji predlozi foruma su:

- forum.krstarica.com - ovde ne mozete da stavljate potpis pa mozda i ne preporucujem, jedino ako hocete otvoreno da pravite reklamu tamo gde topic to dozvoljava.

- mycity.co.yu - ovde možete staviti signature i u svakoj poruci koju napišete pojaviće se u dnu adresa našeg foruma. Inače, to je jedan od najposećenijih foruma kad je omladina u pitanju. No, kvalitet je jako loš.

- gradnis.net - ovo je novootvoreni forum mladih Nišlija. Oni nas bukvalno ne podnose, valjda otud što izuzev par otvorenih ljudi ostalo jedino zna da pije i srbenduje. Svejedno, bilo bi dobro da se neko od vas registruje tamo pošto sam ja raskrstio s njima odavno. Iznenadili bi se kad bi videli potpis ka ovom forumu. Mislili bi da sam to ja, ali to nije problem. Ne bi bilo loše par poruka napisati i tako izreklamirati nas kao alternativno niški forum. čak bi bilo interesantnije kad bi to učinio neko ko nije iz Niša.

- forum.virtualno.com - prilično slab forum, slabog kvaliteta, ali isto tako bitno posećen.

- forum.b92.net - nisam siguran da li je ovde dozvoljeno pisati potpise u dnu poruke, ali vredi pokušati. Sa tog foruma bismo mogli da privučemo neke ljude, jer je forum koliko-toliko kvalitetan, kvalitetniji od ovih gore navedenih.

- forum.dsomladina.org.yu - forum omladine DSa. Ne znam zašto mi nije stigla potvrda o registraciji, tako da nisam još bio u stanju da napišem niti jednu poruku, a bilo bi dobro, pošto imamo slične planove, ideje.

- rts.co.yu/forum - ovde nije moguće ostavljati potpise, koliko znam. Ali možete pokušati sa reklamom nekih naših tema. Ja sam jednom to uradio, ali tema nije bila baš posećena, tako da smo samo jedan dolazak s njihovog foruma imali.

- tvorac-grada.com/forum - forum za one koje navodno zanima umetnost, ali dosta bahato odraðeno, nekako haotično i bez pravih kritika i pravog diskursa. Mnogo ima ljudi, tako da bi vredelo tamo ostavljati potpise. Siguran sam da bi veliki broj ljudi odande, kad bi saznao za nas, došlo ovde.

- 016info.com/forum - leskovački forum. Ima me i tamo, ali ne želim da rasipam pažnju pa sam samo desetak poruka ostavio (sa potpisom).

- vranjecafe.net/forum - forum Vranjanaca. Danas sam ostavio tamo jednu interesantnu poruku... poučnu.

Izvolite, spamujte  :mrgreen:  samo se nemojte izgubiti po tim forumima.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 10.09.2006. 14:57 »

Pozvao sam sa foruma gradnis.net momka iz Novog Pazara da nam se pridruzi. I pitao zasto je zalutao tamo medj srpske nacionaliste. Valjda ce doci, sem ukoliko voli da se svadja sa nacoshima.

Citat: Mizant
- gradnis.net - ovo je novootvoreni forum mladih Nišlija. Oni nas bukvalno ne podnose, valjda otud što izuzev par otvorenih ljudi ostalo jedino zna da pije i srbenduje. Svejedno, bilo bi dobro da se neko od vas registruje tamo pošto sam ja raskrstio s njima odavno. Iznenadili bi se kad bi videli potpis ka ovom forumu. Mislili bi da sam to ja, ali to nije problem. Ne bi bilo loše par poruka napisati i tako izreklamirati nas kao alternativno niški forum. čak bi bilo interesantnije kad bi to učinio neko ko nije iz Niša.

I ja sam tamo registrovan ali nista ne pisem. Inace, vidim da su Pedja, Vlada i Sanja vec poceli da ih "truju" idejama Diferencije. Bojim se da mladim nishkim palancanima ne prepukne mozak od naprezanja da shvate o cemu se radi.

Sto je najinteresantnije, kako gde ovi nasi ljudi napisu neki post, ovi odmah sklanjaju tj. uklanjaju taj deo foruma. Tako im mozda ukinemo citav forum.

Citat
- forum.b92.net - nisam siguran da li je ovde dozvoljeno pisati potpise u dnu poruke, ali vredi pokušati. Sa tog foruma bismo mogli da privučemo neke ljude, jer je forum koliko-toliko kvalitetan, kvalitetniji od ovih gore navedenih.

Ovo je forum na kome bi trebalo vrsiti dalju invaziju potpisima Diferencije. Tu se okuplja demokratska omladina uglavnom.
Sačuvana
strangelove
Gost
« Odgovor #2 poslato: 10.09.2006. 15:47 »

Upravo sam i hteo pre par dana da izvrshim invaziju na b92 forumu, medjutim zabranili su registrovanje novih korisnika i to jos traje....
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 12.09.2006. 17:34 »

Jako interesantno je to sto u Beogradu pocinje ono sto je postojalo u Zagrebu: otvaraju se forumi za svaki fakultet univerziteta. Forum Filoloskog: fil.bg.ac.yu/forum/

Primetio sam da imaju ogroman broj clanova i da se bas pise. A da li bi se to moglo desiti u Nisu kad bi se otvorio forum Filozofskog?
Sačuvana
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 08.10.2006. 14:53 »

Pozivamo sve clanove ovog foruma, kao i simpatizere ideologije Diferencije da pomognu internet prezentaciji organizacije, kao i foruma, tako sto ce postaviti u profilima na drugim forumima link ka ovom forumu.

Takodje, u svakoj prilici gde bi imalo smisla spomenuti Diferenciju, bilo forum ili sajt, valjalo bi to i uraditi. Potrebna nam je jaka podrska na internetu jer ovih meseci nemamo podrsku drugih medija.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 20.11.2006. 22:00 »

Molimo sve aktivnije korisnike foruma Differentia da se ukljuce u akciju popularizacije ovog web mesta i projekta kako bismo postali znacajniji medij na internet prostoru zemlje.

Nacini kojim mozete da pomognete razvoj ovog web mesta su sledeci:

1. Postavkom linka ka ovom forumu ali iskljucivo sa adresom "www.differentia-nis.org/forum/", nikako "www.differentia-nis.org/forum/index.php" ili "http://differentia-nis.org/forum/" (radi boljeg google rangiranja). Podrazumeva se da imate svoj sajt ili blog.

1a. Blog mozete otvoriti na serverima kao sto su mojblog.co.yu ili blog.hr.

2. Postavkom linka ka odredjenim temama na ovom forumu sa drugih foruma (Krstarica, B92, MyCity, itd). To su uglavnom svastarski forumi koji nemaju ideju koncentracije inteligencije tako da bismo mozda privukli one vrednije da se ukljuce kod nas.

2a. Link koji postavljate moze da se nalazi u vasem potpisu, i to tako sto cete napisati npr ovako:
Kod:
[url=http://www.differentia-nis.org/forum/][size=11pt]Forum Differentia Mreze[/size][/url]
ili
Kod:
[url=http://www.differentia-nis.org/forum/][size=11pt]Forum Angazovane Inteligencije[/size][/url]

3a. Ukoliko postavljate link ka odredjenoj temi ovog naseg (podrazumeva se da je tada i Vas) foruma, to radite na odredjenim temama koje su otvorene na tim forumima i koje imaju jako tesne veze s njim kako vas ne bi opomenuli zbog reklamiranja drugog foruma.

3. Ako imate ili ste clan neke diskusione grupe na Yahoo-u ili kome god serveru, mozete pozvati zainteresovane da se ukljuce.

4. Ako imate mejling listu (ili adresar prijatelja kojima mozete odjednom poslati isti mejl) posaljite im mejl sa porukom da se ukljuce u forum i navedite po cemu je kvalitetan i Differentia forum mesto na kome vredi ucestvovati u diskusijama.

I opet molimo one koji su zainteresovani da budu moderatori, da se jave jer zelimo sto pre da formiramo ekipu moderatora na forumu. Postoji tema na forumu o tome pa ovom prilikom samo podsecamo: Prijava za moderatore
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 26.12.2006. 01:33 »

javljam se da pomognem tako sto cu da pisem , ako mi dozvolite da pisem gluposti  Cheesy
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08.02.2007. 15:24 »

Poziv onima koji žele da se forum razvije da linkuju na drugim forumima kroz potpise Differentia forum, i tako učine nešto na polju popularizacije ovog našeg web prostora.

Jedan od načina je i taj što biste postavljali tekstove ili linkove ka temama ili tekstovima Diferencije kod drugih foruma i sajtova (komantarišući neki blog ili slično). Sve to doprinosi bitno u procesu razvoja ovog foruma.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20.03.2007. 12:52 »

Dosli smo do uvida da je posecenost foruma i domena differentia-nis.org prevazisla sva ocekivanja, ali se ipak slabije pise na forumu. Razloge za to nalazimo u vecoj ozbiljnosti nego sto je pruzaju druga mesta za diskusiju na web prostoru.

Sa ciljem da povecamo aktivno ucesce ljudi na forumu, pozivamo korisnike da budu slobodni zapocinjati i one teme koje nemaju veliku vaznost, koje ne traze mnogo razmisljanja, i na kojima bi se ljudi lakse usudili ukljuciti. Time ne bismo oslabili dubinu diskusija na forumu, vec jednostavno pokusali da pomognemo novim clanovima koji se ne osecaju spremnim da ucestvuju u diskusijama, a da bi se u neko vreme upustili u diskusije u onim pitanjima koja su od mnogo vece vaznosti.
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #9 poslato: 21.03.2007. 12:59 »

E vidis, upravo ovim "teme koje nemaju veliku vaznost", "teme koje ne zahtevaju mnogo razmisljanja" ti u stvari jos vise odvracas ljude od pisanja jer oni rezonuju: - ovaj za nas misli da smo glupi, al' kao ajde da pisemo nesto iako to nema vaznost. E bas necemo ( i uvrede se ). Mozda ova moja empatija nije dobra, ali cini mi se da to pismo moze proizvesti i kontraefekat.Trebalo je samo da kazes da pozivas na otvaranje tema koje ih zanimaju, a ne da das svoje predvidjanje o kvalitetu istih.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 21.03.2007. 15:45 »

E vidis, upravo ovim "teme koje nemaju veliku vaznost", "teme koje ne zahtevaju mnogo razmisljanja" ti u stvari jos vise odvracas ljude od pisanja jer oni rezonuju: - ovaj za nas misli da smo glupi, al' kao ajde da pisemo nesto iako to nema vaznost. E bas necemo ( i uvrede se ).

slazhem se sa trumanom. sad sam procitao obaveshtenje i mogu da kazhem da je katastrofalno. tek sad nece da pishu. bukvalno si im rekao: ej, vi praznoglavi, ajde malo se raspishite, pa cemo posle da vas sklonimo, kad se forum popularizuje.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #11 poslato: 24.03.2007. 14:30 »

Nisam hteo da zvučim onako kako zvuče brojni administratori svaštarskih foruma, pa mi je bilo neprihvatljivo da pozovem na taj, uobičajen način. Forum jeste elitistički, ali se sada postavljaju neke prepreke kad je o održavanju reč:

1. Ljudi koji su doprineli njegovoj visini i važnosti neće pisati ukoliko se ne održi kontinuitet kako u kvantitativnom, tako i u kvalitativnom smislu.
2. Angažman 90% registrovanih nije moguć dok god se nivo diskusija ne bude sveo na makar nešto niži nivo. A onda takvi i prestanu da se interesuju za forum. Moramo imati u vidu da je najveći broj ljudi upravo takvih predispozicija, a naš je cilj angažovati i njih.

Kontinuitet pisanja na forumu bilo čega, dakle obično osvežavanje foruma i angažman na nekom nebitnom planu (Svakodnevica, Totalni offtopic, Upoznavanje) mogu da ostvare ovi neaktivni članovi koji se boje angažmana. Kvalitet mogu da održim ja malo većim angažmanom, uz par kvalitetnih komentatora. Izgleda da se sve vrti oko nas, i od nas zavisi. Ponekad se tek uključi još neki vredniji komentator, jednom ili dvema porukama u mesec dana. Dakle, to je izdrživo, ali planiranje daljeg kvalitetnog angažmana vidim kroz angažman manje kvalitetnih ljudi koji bi se oslobađali straha od pisanja na elitnom forumu.

Dobijao sam na onu obavest uglavnom komentare od registrovanih, a ljudi koji slabo pišu, ovakvog tipa: Dobro je što je elitistički, i ne treba da pišu oni koji nemaju šta da kažu.

Mislim da u tom nije rešenje... pogotovo time ne sme da se zadovolji administracija.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
dexa pantelejski
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 24.03.2007. 14:51 »

E jak mi je taj tvoj elitistički forum kad njegovi administratori i komesari kažu da isti ima "visinu". I kada ti na jednoj drugoj temi kažeš kako ste stajali "pred kišom". Svi normalni ljudi stoje "na kiši" i "po kiši", jedino diferencijalci, onako, veoma pismeni i elitni, stoje ispred iste.

Ko će normalan da ti poveruje da si ozbiljan kad pročita tako nešto? Kakva si ti elita kad si nepismen?

Pravo da vam kažem, ovoliko umišljenosti, arogancije i sujete teško da bilo gde može da se nađe na netu. "Manje kvalitetni ljudi"? "Sve se vrti oko nas"?

Ko je ovde najlepši, najpametniji i najskromniji? Zvrko
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 08.06.2007. 02:12 »

Jos jednom molimo korisnike foruma da ukoliko imaju blog ili sajt ili ucestvuju na nekom drugom forumu, da postave link ka ovom forumu i tako pomognu njegov razvoj.

Forum i njegov domen beleze u proteklom mesecu porast posecenosti od skoro 70%. Ukoliko se tako nastavi forum bi zaista mogao da izraste u jedan od najkvalitetnijih na srpskohrvatskom govornom podrucju. To samo od nas koji na njemu vec sada ucestvujemo zavisi.
Sačuvana
hedon
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +1/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 08.06.2007. 14:14 »

Pretenduje se na istinu, a kvantitet se pokushava predstaviti kao pokazatelje kvaliteta. Moje je mishljenje da je ovaj forum dobrim delom zasluga patoloshke frustriranosti osecajem nize vrednosti nekoga ko je iz meshovitog nacionalnog braka.
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: