Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Poziv na ucesce u cetvrtom broju Zapada  (Pročitano 6869 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #30 poslato: 18.07.2008. 15:58 »

Još malo sam produžio rok nekim ljudima... a u sklopu toga i postavio novom sagovorniku zadatak da odgovori na sledeća pitanja:

1. U kojoj meri je Srpska pravoslavna crkva odgovorna za ratove na prostoru bivse Jugoslavije devedesetih godina? Kakav je bio njen odnos sa rezimom Slobodana Milosevica?
2. Da li postoji razlika u tadasnjem delovanju SPC u odnosu na njeno delovanje posle 5. oktobra 2000. godine?
3. Kakav je odnos vecih politickih partija i znacajnijih medija u Srbiji prema SPC?
4. Zasto je vazno suprotstaviti se privilegovanom polozaju SPC spram drugih verskih zajednica?
5. Moze li se govoriti o nekoj vrsti prijateljstva ili neformalne saradnje izmedju Srpske pravoslavne crkve i ovdasnjih neonacistickih pokreta?

Radi se o profesoru dr Milanu Vukomanoviću, takođe sa katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #31 poslato: 19.07.2008. 01:56 »

Hm... odgovorio mi je Azdejković ali dosta loše... onako, vidi se da je rađeno tek da me ne odbije. Loše, ali dobro sad... šta je - tu je. Ako g. Vukomanović bude dao intervju ovaj četvrti broj će biti kvalitetan makar koliko i treći. Što bi bio odličan rezultat, s obzirom na to da je ovog puta bilo mnogo manje reklamiranja, i da se prekasno ušlo u pripremu.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #32 poslato: 20.07.2008. 12:47 »

Spisak se proširio tako da je sada ovakav:

- dr Richard Posner (SAD)
- prof. dr Jovan Živković (Niš)
- prof. dr Todor Kuljić (Beograd)
- prof. mr Nikola Knežević (Novi Sad)
- Marija Đoković (Kragujevac)
- Ognjen Kojanić (Lapovo)
- Silvija Varga (Sombor)
- Slavenka Drakulić (Hrvatska)
- Predrag Azdejković (Beograd)
- Milan Trikić (Beograd)
- Rastko Radičević (Čačak)
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #33 poslato: 22.07.2008. 14:55 »

Ipak će biti izbačen tekst "Protiv kreativnog kapitalizma", jer se ne poklapa sa osnovnim ciljevima časopisa. Teško je zamisliti stari koncept sa ovim tekstom, i uklopiti to. Zbog toga ću pokušati da se dodatno angažujem na pronalaženju nekih drugih tekstova, jednako kvalitetnih, ali u skladu sa idejama ovog medija.

Dakle, Richard Posner izlazi iz ove skupine autora.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 22.07.2008. 15:16 »

Richarde...lepo smo se druzili, shteta  osmeh....ti si jako komplikovan izdavac Izdajnice ali hajde...
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #35 poslato: 22.07.2008. 15:36 »

Izvinjavam se što sam mučio mnoge ljude oko prevoda, ali evo na kraju... nekako mi mnogo odskače...

Šta da se radi.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #36 poslato: 23.07.2008. 15:03 »

Danas bih verovatno mogao da počnem sa sređivanjem tekstova, jer sam ih gotovo sve prikupio. No, jedan intervju mi je obećan od strane izvesne Helene Hyblove, zaposlene u Vrhovnom tuzilaštvu Češke republike, koja se bavi specijalno ovim prostorom (Zapadni Balkan, sa specijalnim interesovanjem za Bosnu i Hercegovinu).

Pitanja koja sam joj postavio:

1. Koje su implikacije presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Republike Srbije, i šta u tom kontekstu podrazumeva zahtev za dovršetkom saradnje sa tribunalom u Hagu koji sudi odgovornima za ratne zločine?
2. Mnogo je u Srbiji onih koji ne žele da se haški begunci uhapse i isporuče. Sa pravno-etičkog stanovišta, šta je njihova poruka? Da li upućuje na preuzimanje kolektivne krivice, bez osude za počinjene zločine?
3. Kako komentarišete dosadašnji rad i presude tribunala u Hagu?
4. Kako procesuiranje optuženih i osuda njihovih zločina utiče na uslove suživota u Bosni i Hercegovini?

Mislim da bi odgovori mogli da pomognu i nekim našim diskusijama na forumu.

Evo, dakle, liste onih autora koji će se pojaviti u narednom broju Zapada. Tu su i naslovi za one tekstove koji ih već imaju:

- prof. dr Jovan Živković (Niš)
- prof. dr Todor Kuljić (Beograd)
- prof. mr Nikola Knežević (Novi Sad), "Evropa je jeres!"
- Helena Hyblova (Brno, CZE)
- Marija Đoković (Kragujevac), Isus sa Osme avenije
- Ognjen Kojanić (Lapovo), Tolerancija, pomirenje, pluralizam
- Silvija Varga (Sombor), Bespolna moć slobode
- Slavenka Drakulić (Zagreb, CRO), Silovanje kao oružje rata
- Predrag Azdejković (Beograd)
- Milan Trikić (Beograd), Veto na sankcije Zimbabveu
- Radovan Milićević (Kraljevo), Korupcija kao način preživljavanja
- Rastko Radičević (Čačak), Šta će selo, kad nestane mene...
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: 26.07.2008. 14:28 »

Lanavi, ili koga još ne mrzi, prikupite ako imate vremena zanimljive izjave srpskih (može i inostranih, ali nas zanimaju prvenstveno ovi naši) političara, za rubriku "top populizmi" (odnosno "politički biseri"). To se pre svega odnosi na gluposti koje su odvaljivali desničari... Ima ih dosta... A samo za period od aprila do danas.

Dakle, ako imate vremena. Nije nužno. I ja ću se time pozabaviti danas.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 26.07.2008. 22:16 »

Puno trazila ali slabo nashla... ili nisam umela da nadjem na pravom mestu:

Alo magazin  juli 2008

Milorad Vučelić
"Čim se Radovan Karadžić, vrsni neuropsihijatar, time bavio, znači da je alternativna medicina dobra stvar. "

Poslanik SRS-a Vjerica Radeta
"Izdaja se u Srbiji nikad nije opraštala. Mi ne pretimo nikome, ali upozoravamo Borisa Tadića da bog kažnjava sve do 11. kolena i da neće baš svi imati sreću Zorana Đinđića. Podsećamo na njegov režim i na to kako je završila dinastija Obrenović".

Milutin Mrkonjic
„I Holandija, ono govno od zemlje, oni će da nas ucenjuju! Pa holandski lekari su ubili Slobodana Miloševića u Hagu! Ne mogu da hapse ljude kad god se digne kurac Holandiji! Ej, bre, mi hapsimo naše ljude! To ne može! To nije put u Evropu, i tu Evropa greši. I naši koji to rade nek idu u kurac zajedno s njima! Napiši to lepo, Mrkonjić im to poručuje”

Usput sam naishla na toliko toga zanimljivog da ne znam prosto gde to da stavim...odnosi se na sajtove, facebook-ove, myspace-ove, kriticke i nekriticke forme.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #39 poslato: 26.07.2008. 22:25 »

Da, da, to su sam otprilike i imao na umu. Inače, mislim da na sajtu NSPM-a postoji rubrika u kojoj se pišu takvi biseri (mada je drugačije imenovano). Oni su desničarski orijentisani ali to što tamo kače misleći da je dobro, u stvari su sve sami biseri.

Takođe na sajtu časopisa Republike (najkvalitetniji časopis koji izlazi u Srbiji) postoji valjda rubrika koja se zove "Šarenica", pa ću i tamo da pogledam.

Hvala za ovo do sada. Inače, potraži me na Fejsbuku, da te add-ujem.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 26.07.2008. 22:29 »

Pa ja nemam svoj Facebook...jedino da ga otvorim.
Sačuvana

Sartr
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #41 poslato: 26.07.2008. 22:32 »

Aha! Ja sam mislio da samo oni koji imaju nalog mogu da čitaju, pa sam zato pomislio da imaš. Ništa, onda, bolje da ga ne otvaraš (da se ne zaraziš pa da te nema onda na forumu)  Cheesy
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 26.07.2008. 22:37 »

Necu, ostacu ipak samo na ovome...ne zelim da se rastrzem na hiljadu strana, mislim da nema razloga.

Evo o cemu je rec, mada je ovde rec o myspace-u:

Kod:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=358171879

Kod:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=333255946

Kod:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=329405931

Ima puno toga...
Sačuvana

Sartr
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +28/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #43 poslato: 31.07.2008. 12:01 »

Oni koji bi da pišu isključivo radi zarade, i koji zbog toga čekaju da se aktiviraju tek u petom broju Zapada, ovom prilikom ih obaveštavam da će prednost imati oni koji budu pisali za četvrti broj. Tako da, ako se bude za peti broj (štampani i plaćeni) odlučivalo o tome koji će tekst biti objavljen i plaćen, budite sigurni da će se uredništvo (g. Miloš Đurić i ja) odlučiti za autore koji su već učestvovali u izgradnji medija Zapad.

Nadam se da ce korisnik foruma idi dada amin, i kolumnista vaseg lista od treceg broja, dobiti debelu kovertu , kao podsticaj za dalju saradnju sa vasim cenjenim listom........ Namigivanje

Ne morate da mi napisete cifru ( zbog izbegavanja placanja poreza ), bicu zadovoljan da napiste koliko nula stoji u ceku Zelenko
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #44 poslato: 03.08.2008. 13:23 »

Naravno da ćemo poštovati najpre one koji su radili do sada. Obećao sam već nekim ljudima kojima sam dužan, koji su radili za prethodne brojeve. Danas ću se videti sa Dušanom Maljkovićem i ponudiću mu da bude kourednik i da piše za Zapad (za svaki broj), pod uslovom da stigne novac. Tako ću se odužiti i drugima koji su učestvovali. Makar za isto toliko brojeva koliko su oni sami pisali, a kasnije ćemo videti, jer će zavisiti od kvaliteta tekstova, konkursa koji bude bio organizovan, itd. Za stalne novinare uzeće se oni koji budu bili najbolji i najafirmisaniji autori.

Biće organizovan i konkurs za studente sa svih univerziteta u Srbiji, i to pod određenom temom u svakom broju. No, o tom - potom.

Inače, da obavestim... ovaj broj će kasniti nekoliko dana... Najkasnije 7. avgusta će biti gotov. Tako da znate da se nije odustalo (to ne sme da se dogodi), već se čekalo na neke tekstove pa se zbog toga odužilo (probio rok).
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: