Gospodo, od skora se krenulo sa ozbiljnim redizajniranjem sajta (osnovnog, a ne foruma) Diferencije, i imamo nameru da napravimo oglasno mesto svih građanski orijentisanih ljudi kojima su denacifikacija i decentralizacija bliske ideje. Počeli smo da radimo tako što dozvoljavamo ljudima da otvore nalog i postave tekst koji žele (naravno, ako se pre toga slože sa idejama organizacije). Isto kao da imaju svoj blog, samo što bi sajt Diferencije okupljao više takvih (ideološki sličnih) ljudi, pa i komentatora koji bi bili redovni gosti jednog takvog sajta. Po principu Peščanika, ukratko rečeno, s tim što ovde želimo da angažujemo manje afirmisane borce za ove dve građanske ideje.
Ako pogledate sajt -
www.differentia-nis.org - videćete da se već radi na poboljšanju njegovih performansi, i nastojaće se na tome da ne samo izgled bude bolji (a već smo učinili mnogo toga da izgleda prijatno za oko, no vi ako vam se ne dopada ili imate drugačije mišljenje - recite), već i da se pojave opcije kao što su pregled tekstova po autoru, ali ne tako što će se kliknuti na ime autora u nekom pojedinačnom tekstu (kako je trenutno slučaj) već tako što će postojati ta opcija u meniju sa desne strane. Dakle, radiće se i na većoj preglednosti.
Sve u svemu, mislim da je ova ideja jako lepa i da bi mogla za godinu dana da pruži jako lepe mogućnosti za sajt, da prikupi ljude i za forum (ako se takvi komentatori i autori budu okupljali na tom sajtu), a sve to pod dosta liberalnim uslovima, jer svako ko se prijavi, samo ako to i naglasi nekim kontakt-mejlom, mogao bi da već narednom prilikom da počne sa postavkom tekstova.
Šta vi mislite, vredi li ovo i želi li neko da bude autor u ovom projektu? Ja sam tu već uključio (uglavnom uz posredno ili neposredno odobrenje) gospodina Gazivodu, Dilana Doga (tako što je učestvovao u časopisu), Idi dada amin-a (isto kroz časopis, ali uključiću ga i kao nick ili ime)... i izviniću se onima koje nisam pomenuo. Uglavnom, voleo bih da se što više ljudi javi, ali onih koji će stvarno želeti i imati šta da napišu (stoga bih najpre pozvao Lanavi, na primer).