Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Nove pretnje  (Pročitano 6600 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #30 poslato: 16.04.2008. 11:10 »

Da obavestim forumaše o jednom nesvakidašnjem događaju. Evo šta se dogodilo juče.

FinalCutNow (trenutno bez interneta pa ja prenosim informaciju) mi piše poruku i javlja da ga je zvao neko ko se predstavio kao ja, i to sa sakrivenog broja. Kaže da je taj govorio kako treba da se vidimo, kako smo dobili neke pare za projekte, a FinalCutNow je brzo prepoznao da to nisam ja, po glasu. Nedugo zatim ovaj je odjednom prekinuo vezu.

U Telenoru su mu kazali da ne daju privatne informacije, tj. da ne smeju da otkriju sa kog broja je pozvano. Za mene je to dosta čudno, jer ako te neko zove, i želi da krije identitet, po pravilu lepog ponašanja takvu osobu ne morate ni da uvažite kao da je tražila da s vama razgovara. Jer, vi kada razgovarate sa nekim najpre se predstavite, da bi komunikacija mogla da počne. Dakle, mene zanima ovde, između ostalog, o kakvoj se to zaštiti privatnosti radi kada Telenor krije podatke od onoga ko želi da proveri broj koji ga je zvao, ako je pri svakom pozivu pošteno da se taj neko ne krije! Zaštita privatnosti u tom slučaju je zaštita prava na uznemiravanje drugih, bez da se takvom oktriva identitet.

Nebuloza, jednom rečju. I zato takva i slična pravila moraju da se menjaju. Ako treba, policija ili nadležni organ (možda ministarstvo za telekomunikaciju) mora da reaguje i promeni politiku Telenora, MTS-a i svih onih koji imaju nelogičnu politiku help-desk-a.

A što se tiče uznemiravanja i lažnog predstavljanja... Nadam se da će taj neko već napraviti grešku i da ćemo imati prilike da otkrijemo o kome se radi.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #31 poslato: 16.04.2008. 11:29 »

To sigurno nisam bio ja. Sumnjam na trgovce organima. I mene su tako zvali pa kad sam otišao po pare oni povadili skalpele i hteli da me uguraju u improvizovana ambulantna kola. Keroz otškrinuta vrata kombija video sam neke bubrege okačene o nekakve kuke....brrrr...
Sačuvana

peMzije mladima!
obilic
Gost
« Odgovor #32 poslato: 10.07.2008. 12:44 »

kekenju preterao si,cuvaj me se i znaj da je kolac za tebe vec izdeljan
Sačuvana
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 10.07.2008. 12:52 »

kekenju preterao si,cuvaj me se i znaj da je kolac za tebe vec izdeljan

U je. Ti mora da si neki opasan baja. Ne smes ni da se predstavis.

Vulvice.

Luciferovi instrumenti smrti su vec spremni za tebe. Ako pipnes Kekenja.  Cheesy
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #34 poslato: 10.07.2008. 12:54 »

Još jedan mladi fašista, izrevoltiran idejom bolje i moderne Srbije, traži način da obezbedi sebi mesto u istoriji. Ako ne može kao veliki čovek, onda makar kao veliki idiot i krvnik.

Idiote Obiliću, kad sa mesta ministra policije ode tvoj Dačić, takvi kao ti, Meraklije, Familija, Obraz i slično bićete hapšeni i čamiti po zatvorima doživotno.

Usput, otkrij se, junačino, daj ime i prezime. Ako je dobro to što predlažeš da se sa mnom uradi, zašto se kriješ iza nick-a?
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #35 poslato: 10.07.2008. 13:00 »

Inače, baš će biti veselo videti koliko u stvari ljudi ima da reaguje na ovakve poruke i ljude. Koliko ljudi sa foruma, pokraj gospodina Pešića, ima da osude ovo stvorenje i koliko ljudi u stvari stvarno veruje da je ono što se ovde propagira - dobro.

Što se tiče IP:

IP address [?]: 78.30.170.23 Copy [Whois]
IP address country: ip address flag n/a
IP address state: n/a
IP address city: Belgrade
IP address latitude: 44.818600
IP address longitude: 20.468100
ISP of this IP [?]: YUnet International
Organization: YUnet International
Host of this IP: [?]: adsl-78-30-170-23.eunet.rs [Whois]

Međutim, moguće je da je samo centrala ovog adsl provajdera (EUnet-a) u Beogradu, a da je korisnik iz Niša. Uostalom, takvi glasovi će mnogo pre iz zatucanih provincija da dođu, nego li iz prestonice.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 10.07.2008. 13:15 »

Ne znam sta da kazem, ali ovo je zaista sramota a usput i dokaz koliko je bolesnika okolo. Koliko moze da pomogne ovo otrkivanje IP-a? Koliko sam razumela i nije tako tesko izmanipulisati adresom ali smatram da je ovo prevrsilo svaku meru. 
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 10.07.2008. 17:00 »

Na ovakve stvari se reaguje pravilno samo na jedan nacin: Nereagovanjem!!!

Ako te prpa, prijavis lepo u YUnet International i pratis kakav je sled dogadjaja.

Kakva je to NVO koja nema legalni odeljak, ljude koji bi se pobrinuli da se NVO ne zavali u sudski postupak protiv njih ali i za ovakve slucajeve? Imas kolege koji studiraju ili su zavrsili pravo?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #38 poslato: 10.07.2008. 23:50 »

Na ovakve stvari se reaguje pravilno samo na jedan nacin: Nereagovanjem!!!

Možda ja ne treba da reagujem, ali to bi podrazumevalo da država reaguje. Pošto država ne reaguje, trebalo bi reagovati. Međutim, ovo što ja radim nije adekvatna reakcija. No, da ne pominjem šta bi u stvari trebalo činiti, da ne ispadne da ja pretim. A zaslužili su mnogo, mnogo gore od običnih pretnji, jer ih ja optužujem, kao tvoje isotmišljenike, za nesreću i propast Srbije pri kraju XX i početkom XXI veka. Oduzeli su živote i sreću generacijama na ovim prostorima, milioni mladih ljudi je otišlo iz zemlje zahvaljujući njihovim/vašim bolesnim idejama. Zaslužili ste mnogo više od običnog zatvora.

Citat
Ako te prpa, prijavis lepo u YUnet International i pratis kakav je sled dogadjaja.

Isto kao kada su pretili Tadiću i Đeliću. "Prpa" (koji izraz za ovo što se događa... mogu samo da kažem da si bezobrazan i pokvaren, ali to je već opšte poznata stvar) ili ne, ovo što se jutros dogodilo na forumu je tragedija ne za mene, već za ljude i društvo kojem se ovaj medij obraća. Katastrofalna prognoza samog tog društva, a sve to ima da začini tvoja i reakcija većine onih koji posećuju ovaj forum: nezainteresovanost i strah. To je poražavajuće. To razočarava. A to što mi je neki nacoš nešto zapretio, pa pretili su i ranije, pa ništa. Malo se digne prašina, ali bilo je onih koji će stati uz, pružiti verbalnu podršku i uzvratiti zlu makar verbalnim putem.

Citat
Kakva je to NVO koja nema legalni odeljak

Znaš li bre ti šta je uopšte "legalni odeljak"?

Citat
ljude koji bi se pobrinuli da se NVO ne zavali u sudski postupak protiv njih

Ko protiv koga da se zavali u sudski postupak? Koji su to oni? Oćeš da ti kažem? Evo, poseti svoje drugare:

Kod:
www.stormfront.org

Danas je zabeležen jedan dolazak sa te adrese, tako da mi je sada već očigledno kakva grupacija stoji iza ovoga.

Idi im reci i kako mi se keva i brat zovu.

A ja da tebi i njima poručim: dok je vas, ja imam razloga da se ovim bavim. Kad vas ne bude bilo, kada se budete izlečili, neće biti ni potrebe za lekarima. Na sreću, Srbija je jako uporište ovakvih lekara, baš kao što je i jako vaše uporište.
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: