Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Misljenje o NVO Differentia  (Pročitano 5253 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 15.10.2006. 20:10 »

Nisha (Krsta):

Nikada slobe u Srba.

Banshee (Krsta):

nije ti beograd kriv za sve,niti beograd odlucuje.zna se ko donosi odluke,a to nismo mi.

sta sad,da necete i vi referendum za nezavisnost?

prof. Grof (Krsta):

БОЉЕ ПОГЛЕДАЈTE ЈУЖНИЈЕ............, ОДАТЛЕ ВЕЋЕ ЗЛО ДОЛАЗИ. ТИ СПАДАШ У "ЊИХОВЕ" ПЛАНОВЕ!!!!!!!!!!!

ПУСТИ БЕОГРАД ИМАШ ТИ ВИШЕ ТАМО ПРОБЛЕМА
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 15.10.2006. 23:13 »

Zelkom (Krsta):

Da li to znaci da Nis treba da postane jedna republika a Beograd i ostali gradovi druge republike?

prof. Grof (Krsta):

Антишиптарски фронт а не "антибеоградски"...

Yugoslav (Krsta):

Nista od toga nece biti, dzaba vam sva ta borba.......
Samo cete pomoci u daljem cepanju Srbije.... To tako uvek biva...
Revoltirani vi , revoltirani svi. Nista necete promeniti,,zato sto je to nemoguce promeniti.....A tako revoltirani i ljuti,, lako cete postati izmanipulisani od strane koga god..
Kao sto su svi bili ljuti na Slobu,,, i iz revolta ga poslali u hag(nevidjena greshka) i palili svoju skupstinu...(stoka pali svoju skupstinu)...Mozesh misliti koliko morash biti glup da bi tako nesto uradio..reci da sve one budale koje su palile svoju skupstinu nisu bili izmanipulisane....
Posle kada se sve zaboravi i kada se strasti stishaju ,,, nema nazad...
Ja sad tu ne pricam o tome kako je bilo super pre ili kako je super sad..Ogradimo se toga
Lako je manipulisati gomilom nezadovoljnih!!!
Ali inace stoji sve za sta se borite, svaka cast tako i treba....Ali kao sto rekoh,, bojim se da ce te biti izmanipulisani i samo naneti stetu i sebi i drugima....
Jer iskreno receno verujem da nista necete postici...
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 15.10.2006. 23:17 »

Pritajeno dobro (Krstarica; upuceno predsedniku organizacije):

Izvini, jesi ti napomenuo ljudima da zivis i radis u Beogradu i to u medijima?? Neznam zasto toliko buke i galame sa tvoje strane??? Izgleda da ti se negde zuri?? Ti bi hteo da svedes srbiju na Beogradski pasaluk!! Cudna ti ta neka Zapadna propaganda protiv nas Srba u Srbiji!! Samo neznam koliko si placen za to okupljanje ljudi i za takav nacin ustanka ljudi??? Kada bude prigustilo ti bi pobego u evropsku uniju, ili se sklonio u nekoj od ambasada i drzava koje te finansiraju za takve akcije!! Ovo sto si ti spomenuo je drzavni udar!! Uvlacis nevine ljude da rade sve sto ti kazes, pa kad si toliko hrabar daj ovaj isti oglas u novinama i televiziji, posto sad svi znamo da radis za medije!! Neznam zasto se ustrucavas, mozda ti kolege sa posla i pomognu!! A ovi sto te podrzavaju izgleda da su ti pajtosi sa posla!! Lepo su zapadnjaci obezbedili spijune u Srpskim redovima!! Vise im netreba da bombarduju Srbiju vec ce je rasparcavati iznutra, tj. unutrasnjim sukobima!! Treba da te je sramota, lepo narodna izreka kaze: Hrani kuce da te ujede!!! I znas sta sa takvim stilom pisanja brzo ces zavrsiti kao Slavko Curuvija: Brzo pero-Kratak zivot!!
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #18 poslato: 16.10.2006. 03:29 »

Citat: "Admini..."
Pritajeno dobro (Krstarica; upuceno predsedniku organizacije):

Izvini, jesi ti napomenuo ljudima da zivis i radis u Beogradu i to u medijima?? Neznam zasto toliko buke i galame sa tvoje strane??? Izgleda da ti se negde zuri?? Ti bi hteo da svedes srbiju na Beogradski pasaluk!! Cudna ti ta neka Zapadna propaganda protiv nas Srba u Srbiji!! Samo neznam koliko si placen za to okupljanje ljudi i za takav nacin ustanka ljudi??? Kada bude prigustilo ti bi pobego u evropsku uniju, ili se sklonio u nekoj od ambasada i drzava koje te finansiraju za takve akcije!! Ovo sto si ti spomenuo je drzavni udar!! Uvlacis nevine ljude da rade sve sto ti kazes, pa kad si toliko hrabar daj ovaj isti oglas u novinama i televiziji, posto sad svi znamo da radis za medije!! Neznam zasto se ustrucavas, mozda ti kolege sa posla i pomognu!! A ovi sto te podrzavaju izgleda da su ti pajtosi sa posla!! Lepo su zapadnjaci obezbedili spijune u Srpskim redovima!! Vise im netreba da bombarduju Srbiju vec ce je rasparcavati iznutra, tj. unutrasnjim sukobima!! Treba da te je sramota, lepo narodna izreka kaze: Hrani kuce da te ujede!!! I znas sta sa takvim stilom pisanja brzo ces zavrsiti kao Slavko Curuvija: Brzo pero-Kratak zivot!!

smejanje  bravo! bra-aaaaa-avo! Zaista pronicljivo.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #19 poslato: 27.10.2006. 16:12 »

Znas sta mi je samo najteze da prihvatim... To sto se u ovu stvar vezanu za decentralizaciju i regionalizaciju ukljucuju gasterbajteri iz svih delova sveta, tamo gde se bolje zivi, i onda pocnu da pricaju kako mi cepamo Srbiju. Zamisli da ti to kaze neko ko zivi i radi u Nemackoj, a naravno Srbin / Srbenda! Kako to izgleda: prvo, nema pojma sta se dogadja u Srbiji, drugo: otisao iz Srbije zato sto je bilo lose, cetvrto: odande drzi palceve za Srbiju, pod pretpostavkom da ne zna kako bi se mogla izvuci, ali zna dobro da je decentralizacija (pazi ovo, ne regionalizacija nego decentralizacija!) cepanje drzave. Svi oni koji su pobegli iz Srbije otisli su u zemlje koje su razvijenije od ove, a to znaci da moraju biti decentralizovane i regionalizovane. Onda mozemo da se pitamo da li oni znaju u kakvoj drzavi rade, ili samo ubiraju plodove svog rada. Dobro, moze i to, ali zasto onda komentarisu politiku u Srbiji?

Imam jednu teoriju u vezi takvih ljudi. Ta teorija glasi ovako: Odem iz Srbije, obogatim se u Nemackoj ili SAD, vratim se u Nis koji je ionako bio rupa pa sam zato i otisao, ali sada se vracam kao budzovan, pa mogu sve tamo da ih pokupujem. I zasto onda da se zalazem ili da podrzavam neke tamo Diferencijalce koji bi da poboljsaju stanje? Zamisli da se vratim iz USA u Nis i vidim kako svi voze ovakva kola koja sam ja tamo kupio! NE!!!
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #20 poslato: 27.10.2006. 16:34 »

Da komsiji crkne krava! Stoka je to...
Sačuvana
Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 09.11.2006. 05:02 »

Domacica sa LapEtopom (SC):

Umirem od smijeha, sad ste i protiv glavnog grada!
Pa da naravno, dosta je bilo mrznje prema susjedima, hajde sad da malo mrzimo sami sebe ili još bolje one koji su pored nas, tako je najbolje.
E njih sad malo da mrzite, kako se niste prije sjetili?
Gdje vam je pozitivizam, gdje su vam osmijesi, sve otislo u Persun.

ja u sustini i nemam misljenje, dzaba nama svaka organizacija, pokret i slichno kad mentalitet ljudi ne valja.. no mora od neceg da sepocne pa neka vam je sa srecom...

a odgovor na ovaj  post ove domacije
Osmehe i pozitivu oterao u persun cinizam budaletina kao sto je ona. Neki su srecni dok mazu govna na koricu crnoga hleba, ignorisu istinu i prao stanje u zemlji sve dok se ne uvale u teska govna a dotle se samo smeshkaju na sve moguce nacine, a obozavaju onaj cinichni smeh ka nekom nesrecniku koji pokusava da uradi nesto.

Znaci : Srca , leptirici , cvetici i konjici jednorozi ajde svi zajedno da se smesimo u slozi.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 16.11.2006. 12:55 »

fora je u tome sto je ta domacica iz kanade pa moze da prica sta hoce odande jer je se ne tice standard u srbiji. to su ti likovi koji obozavaju da se busaju u srpske grudi kao patriJote iz neke zemlje gde imaju mesecnu platu oko 5 hiljada evra, a za ove ovde ih jedino briga da zemlja ostane cela i da izdrzi dok se oni vrate kako bi postali baje prema ovim ljudima ovde koji i dalje ne bi imali para. gadni su to ljudi, najgora sorta.

a primecujem da forum pada ovih dana. hajde da malo doprinesem njegovom ozivljavanju.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +123/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 20.02.2007. 18:10 »

decentralizacija
sekularizacija
regionalizacija
denacifikacija

Od ova četiri slogana koja sam "nekako prepoznao" kao neke vaše krucijalne vrednosti, ja lično zastupam decentralizaciju i regionalizaciju. O denacifikaciji sam se već izjasnio i mislim da treba zaboraviti tu strašnu reč jer Srbija nije nacistička zemlja, niti je to bila devedesetih. A u vezi sekularizacije o tome neću da trošim reči. Popovi ni izbliza nemaju takav uticaj na državu kakav recimo imaju u Grčkoj ili Portugalu, odnosno SAD. U tom pogledu Srbija jeste sekularno društvo. Ipak, čak i ako uzmemo u obzir navedena četiri principa ja se prosto čudim kako to da vi još niste kapitalizovali vaša uverenja i vaš angažman? Di su vam novci? Di su vam donatori? Di ste po konferencijama? Di ste tamo gde se implementira neka politika? Di ste po novinama? Di ste na sceni? Kuso i repato lapa pare i urezuje štrafte u CV, a di je vaš mali NGO u svemu tome? Dobro kenjam, ali mislim ozbiljno. Ili ste mainstream ili ex-tream? Ekstremisti uglavnom kubure bez finansija osim ako nisu debelo involved u neke obaveštajno-subverzivne rabote. To, pretpostavljam, ne želite, ali malo mainstremovanja vam ne bi škodilo....
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #24 poslato: 20.02.2007. 20:35 »

O denacifikaciji sam se već izjasnio i mislim da treba zaboraviti tu strašnu reč jer Srbija nije nacistička zemlja, niti je to bila devedesetih.

Ne znam na koju Srbiju misliš (kako to reče VladimirGero-Nikovski na nekom topiku). Ako misliš na Beograd, slažem se. Tako gde ima inteligencije nema nacionalizma ili neonacizma (inače, termin denacifikacije se odnosi i na nacionalizam, a ne samo na ekstremne vidove ovoga kao što je nacizam ili nacional-šovinizam; o tome na temi o Nacionalizmu).

Međutim, ako ja ovde uzviknem i pedeset puta izjavim da Niš svakog dana gubi toliko i toliko novca zato što zemlja nije decentralizovana i regionalizovana, ako ih bukvalno molim da pristanu uz ovu ideju, a političke stranke napokon formiraju strategiju za ostvarenje ove stvari, i svi me oni pogledaju i kažu: "Zašto razbijaš Srbiju?" onda posao preuzima psihologija koja bi lako utvrdila da tim ljudima nacionalizam teče venama i da, iako su regionalizacija i decentralizacija procesi koji državu vuku napred, njihova nacionalističko-šovinistička uverenja takva da blokiraju normolno funkcionisanje moždanih ćelija, odnosno rezonovanje. U tom smislu raditi na oslobođenju od te zaostalosti, palanačke svesti, jeste strogo denacifikatorska stvar, koja ni u kom slučaju ne može da bude loša.

Ako bi postojale zemlje koje su nacionalističkije od ove, bila bi to prednost za ovu jer bi se duhom i vrednostima isticala kao kvalitetnija od drugih. Denacifikovana nacija je velika prednost i sigurno je jedna od ključnih vrednosti građanskog društva.

Više o tome (i ukoliko dođe do replike pisati tamo) na temi: Nacionalizam (i patriotizam).

A u vezi sekularizacije o tome neću da trošim reči. Popovi ni izbliza nemaju takav uticaj na državu kakav recimo imaju u Grčkoj ili Portugalu, odnosno SAD. U tom pogledu Srbija jeste sekularno društvo.

O tome sam pisao na Ateizaciji.

Ipak, čak i ako uzmemo u obzir navedena četiri principa ja se prosto čudim kako to da vi još niste kapitalizovali vaša uverenja i vaš angažman? Di su vam novci? Di su vam donatori? Di ste po konferencijama? Di ste tamo gde se implementira neka politika?

To jeste problem. Ona četiri principa ne prolaze u ovoj zemlji, i time dokazujem da sam sasvim u pravu što ih zastupam. Ovoj državi su iznad svega potrebne te stvari, jer ih nema ni u kakvoj meri. Koliko je lokalna sredina (o Srbiji neću da govorim, Srbiji/Beogradiji nije u planu niti u interesu da se decentralizuje ili regionalizuje) nezainteresovana za ovo pokazuje i to što mi u poslednjih nekoliko meseci nisu objavili niti jedan tekst, iako je svaki od onih koji sam im slao kvalitetniji od 97% medijskog prostora koji forsiraju svakodnevno. Na jednoj od tih lokalnih TV stanica su nam jednom kazali: Mi ne možemo da forsiramo decentralizaciju jer naše građane (Nišlije) to ne zanima.

Neko vreme su nas forsirali u republičkim medijima (štampanim), ali je i to stalo. Ne znam baš zašto. Onda kad sam slao neke daleko manje kvalitetne tekstove, objavljivali su ih u Svedoku (taj čak nisam ni slao, sami su našli), NINu (ni taj nisam slao, sami su napravili analizu ovog foruma), Danasu (dobro, ovde više ne možemo jer smo u svađi sa provincijskom dopisnicom Milicom Jovanović), itd.

Što se tiče donatora. Gledao sam pre nekoliko dana da pošaljem jedan projekat vezan za regionalizaciju. Ali nisam našao kome bih mogao. Regionalizacija je par excellence politička stvar, a svi ovi fonderi nevladinog sektora finansiraju neke pričice za decu (eko stvari, ženska i manjinska prava, zajednički rad u zajednici, edukacija na polju informatike, bla-bla-gluposti). Morao bih se obratiti ili kao politička partija, ili u saradnji sa njima. A kako sam navikao na poraze, na odbijanja i slično, kontam da ni to ne bi imalo smisla, pa sam rešio da sačekam da organizacija pukim slučajem dobije stručnjaka ili vezu/kontakt ka nekom fonderu (možda tako što bi se sajt - a to je moguće - delom preveo na engleski, pa da nas uoči neko, ili da se lakše upozna sa idejama org i ponudi nešto). Dakle, nije moguće naći nešto opipljivo (pare) ako se imaju ovakve ideje u glavi.

Pa pogledaj, deo Differentia-e je otišao (doduše, prvo su hteli da preuzmu organizaciju pa su bili izbačeni) i formirao (ili je u toku formiranje) novu NVO, koja se bavi onim čime se bavi 99% takvih: Centar za ljudska prava (sa nekim sufiksom ili prefiksom). Naravno, baviće se istim stvarima kojima se bave sve one koje žele projektima da kao pomognu zajednicu, a u stvari predsednici i vrh trpa sebi pare u džepove. Nebitno. Takva stvar me ne zanima i ostajem pri ovim idejama.

Problem postoji kad je reč o problemu decentralizacije jer su se za ovu stvar uhvatile već neke organizacije u gradu (naravno, NVO-i). Oni koji to rade već su dobili ogromna sredstva iz Vašingtona. Ne kontam na koju foru su to uradili, kako im glasi projekat, ali su oni na NVO sceni već desetak godina, i pošto je jedan od uslova za prolazak projekta to da je org iskusna, stara, razumem da i uz manje truda nego što je Differentia uložila zarad ideje decentralizacije - oni dobijaju novac i počinju sa radom. Sada se i druge izgleda okreću njima, a Differentia ostaje izolovana u medijskom smislu.

Di ste po novinama?

Evo kako je izgledalo dok smo bili u novinama:

Možda je izlazilo još nešto (u lokalnim Narodnim novinama su izašla dva teksta, ali ne uspevam da pronađem), što nisam primetio. Obično me i za ovo obaveštavaju drugi koji pročitaju slučajno.

Ili ste mainstream ili ex-tream? Ekstremisti uglavnom kubure bez finansija osim ako nisu debelo involved u neke obaveštajno-subverzivne rabote. To, pretpostavljam, ne želite, ali malo mainstremovanja vam ne bi škodilo....

Razumem ja to da je potrebno biti mainstream u NVO sektoru ako hoćeš pare. Pa to su dobro namirisali i Sanja i Vlada (ovi koji su se odvojili), pa krenuli sa projektima o rodnoj ravnopravnosti i nekim uobičajenim stvarima kojima se bavi 99% NV organizacija. Za mene je to gubitak autentičnosti i imidža organizacije. Hteo bih da Differentia bude jasan decentralizatorski, denacifikatorski, regionalizatorski i ateizatorski punkt u Centralnoj Srbiji, da bude mesto gde će se jednog dana okupljati i boriti ljudi koji zaista smatraju ove probleme ključnim. Ne zanima me nikakva dalje neravnopravnost ako u Srbiji gospodari teritorijalna diskriminacija.

PS: I da se razumemo. Sve do sada što smo štampali i što je ulagano u Differentiu sam ja lično uložio. Nešto je bilo preko direktnog finansiranja (iz džepa) za štampani materijal (plakat), a drugo je preko štamparija koje će za štampanje materijala tražiti neku drugu vrstu usluga, ne od mene ali od onih koji su zaposleni iz moje porodice, i koji mogu da im nešto završe (onako kako se to i radi u Srbiji oduvek). No, tako ne može nadalje, i razmišljam da li više da ulažem iz džepa, naročito ako sve to i nema nekog efekta.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 22.02.2007. 20:49 »

Cini mi se da niste ni slali projekte. Ne mozes da dobijes ako ne konkurises, zar ne? ::)
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #26 poslato: 23.02.2007. 02:22 »

Nisam rekao da sam konkurisao kod nekog. Rekao sam da nemam kod koga da konkurišem, jer se organizacija bavi par excellence političkim stvarima, za šta pare dobijaju političke partije a ne nevladine organizacije. Za NVO sektor zagarantovana su sredstva za neke mlake projekte, tipa zaštita životne sredine, pravo ovoga, pravo onoga, a za teritorijalnu diskriminaciju se nemam kome obratiti.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 23.02.2007. 14:12 »

Kao što nema života bez recimo vode ili vazduha, tako i bez para nema društvenog aktivizma. Jedina pozicija koja se može zauzeti bez para jeste margina.... ili da prikupiš jedno 5.000 ljudi recimo....
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 23.02.2007. 14:55 »

Računam na to da intelektualni angažman, bez novca, može mnogo, ako je omasovljen. Ne mislim da mi je potrebno 5000 ljudi, već je sasvim dovoljno i 5. Ali bojim se da ću poludeti ili pobeći odavde pre nego nađem tih 5 pametnih i voljnih ljudi u ovom gradu ili mi fiktivnom regionu. Siguran sam samo da maksimum izvlačim iz sebe što se svega ovog tiče. Kad bi još četvorica ovako potegla, ili u saradnji, napravili bismo sigurno bitan proboj.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 23.02.2007. 17:41 »

Zajebi Niš i dodji u Beograd...... kao sav normalan svet... Namigivanje
Sačuvana