|
solo
Gost
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 09.11.2006. 15:53 » |
|
(kao i ko je sve od političara-Srba u masonima, u šta ne verujem) i... nisam oduševljen...
ovo sam morao da izdvojim.. hahahaha.. politichari Srbi u masonima... nisi odushevljen masonima ili...??? uz svo duzno postovanje prema intelektu te tvoje koleginice, ako ti je napomenula da ima politichara Srba u masonima, onda neshto i ne verujem da je celu prichu o istima isprichala kako treba... :) shto se teme tiche... glasanje je prerano zatvoreno pa nisam stigao da glasam... iskreno ne bih ni znao za koju opciju... mozda za opciju 2. uz neke izmene...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 13.11.2006. 18:13 » |
|
Ako dozvoljavate. Hteo bih da obrazložim svoj doživljaj ovog foruma na kojem, kako vidite, ne učestvujem porukama, ali ga čitam povremeno, odnosno uvek kad se dokopam interneta.
Pretpostaviću da je sasvim normalno da vaši članovi i redovni dopisnici ovog internet zbornika mogu da tvrde i red je da tvrde kako je to mesto otvoreno, kritičko, gostoljubivo, i sve što uz to ide (sve naj). Ali da li primećujete da kad neko dođe, i napiše nešto što se vama ne sviđa, i bez obzira da li je na pravilnom argumentu zasnovano, vi ga ili ignorišete (ne odgovarate na takve komentare) ili ga stavljate pod veoma nezgodan režim osude. Tu mislim pre svih na Nou Nejma, Mizanta, Strendžlava, Sendži, Bludnika i da ne nabrajam, ali to su svi oni koji se nalaze u organizaciji (izvinjavam se ako grešim). To mi govori da ovde nema tolerancije koju rečima propagirate onda kad se vode diskusije u kojima učestvujete (a najčešće je tako) samo vi.
Nadam se da ćete shvatiti moju kritiku na konstruktivan način i kao priliku da se forum popravi u pogledu tolerancije. Tada bi se možda i veći broj ljudi uključio.
Sve najbolje.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 30.04.2007. 23:55 Admini... »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
strangelove
Gost
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 13.11.2006. 19:23 » |
|
Mogao bih delimično da s tobom da se slozim da nivo tolerancije na ovom forumu nije onoliki koliki bi možda mogao biti, ali bitno je imati u vidu da se ovaj forum kako prema svojoj strukturi tako i prema svojim korisnicima bitno razlikuje od ostalih kvalitenijih interent diskusija gde je nivo cenzure i nepoštovanja sagovornika daleko veći i eksplicitniji nego ovde. Pre svega imajmo u vidu da je ovo forum nevladine organizacije ( iako to nije njeno zvanicno glasilo) , a vrlo je redak broj takvih organizacija koje imaju forume, pa i kad ih imaju uglavnom se na njima ne razgovara o onome sto ta org. radi već mahom služe za zabavu ili neki vid razmena informacija. Drugo, Forum Diferncije ima za sada izuzetno mali broj aktivnih korisnika, a ogroman broj pasivnih članova koji ga samo prate kao što je slučaj s tobom , budući da si pomenuo kako pratiš, ali ne pišeš. Kada je ovde još pre nekoliko meseci donesen pravilnik on je imao za cilj da sankcioniše i preduhitri pretvaranje D-foruma u uobičajan net forum gde bismo imali orgoman broj postova, ali nikakav kvalitet. Što se mene tiče nije mi problem da ovde ima i samo desetak pojedinaca koji imaju nešto da kažu( Vishe od tog broja ne verujem da se bar sto se tice Nisha mogu iskopati-iz iskustva..) , opišu ili saopšte pa makar to bili i protivnici organizacije, a optužbe za zatvoreni klub dotiču me koliko i automibil koji je upravo prošao ispred moje zgrade. Ipak, politika foruma se u nekim crtama izmenila budući da drugi članovi organizacije žele veći broj postova i više ljudi koji bi ovde pisali. Po mom mišljenju da bi ovaj forum održao svoj kvalitet i sačuvao neke svoje principe nepohodna je cenzura posebno prema onim korisnicima koji sami ne pokazaju želju da budu tolerantni i koji su ovde da bi trolovali forum, a takve pojedince imamo od samog početka. Nisam od onih osoba koje smatraju da se može biti tolerantan prema netolarantnim osobama. Evo pitam ostale korisnike, šta ja kao admin treba da radim kad se pojavi neko poput Rausa, ne napiše ništa pametno i otvoreno na poludebilne načine provocira druge korisnike? Da li ti Branko smatraš da ja treba da pokažem neki značajniji nivo tolerancije prema takvom korisniku? Što se argumenta tiče njih nikad bar ja nisam ignorisao i meni je drago što na ovom forumu ima nekoliko pojedinaca ( neću pominjati njihova imena) koji se možda ne slažu sa stavovima organizacije ili čak možda samo žele da se prikažu pametnijim od nas, ali njihovi postovi imaju izvestan kvalitet i ja bih mogao da se potrudim da im odgovoram. Pogotovu , sada kada nema nikave cenzure , a to ne radi ni jedna organizacija na svojim binarnim ili realnim prostorima mislim da tvoj prigovor nije sasvim utemljen. Zašto bi meni na ovom forumu bio cilj da privlačim gomilu samo da bi neko pričao kako sam strašno tolerantan lik? Ako hoću gomilu izaći ću napolje pa ću da se zajebavam s njom, a ovde pokušavam da pronadjem one pojedince koji su drugačiji od ostalih i koji su sposobni da iznesu svoj stav. Takvih nikada neće biti mnogo i ovaj forum zasigurno neće biti najpopularniji , ali će ostaviti nešto kvalitenije iz sebe. Ako ništa drugo bar će srednjoškolci i studenti dobijati odavde ideje za svoje seminarske radove ili šta već. Nije da u potpunosti nismo u međuvremnu dobili takve korisnike. Pojavilo se njih par , drugačijih i nisu se osećali neprijatno da ovde pišu i da se sukobe s nama u argumetnima, a nisu jer imaju nešto da kažu. Dakle , oni nas nisu videli kao “zatvoreni” klub šta god to značili i zaista ću uskoro otvoriti jednu hronološku temu o “zatvorenim” klubovima i onome što su oni uspeli da postignu u istoriji jer nigde ni na jednom drugom mestu nisam čuo ovako silnu upotrebu pojmova kao što su “ elitizam, bagra, zatvoreni-otvoreni klub” itd kao što je to slučaj u Nišu. Izgleda da ljudi ili ne razumeju ove pojmove ili su oduševljeni nekom novom rečju koju su saznali pa je sada kao papagaji ponavljaju. Dodushe, ni meni zaista nije jasan taj pojam “elitizam” i mislim da je davno i Dylan tako nešto pomenuo u raspravi s Šarficom da ne želi da se meša u polemiku oko tog pojma. Ovom prilikom bih upitao sve tužioce za elitizam da mi objasne šta taj pojam znači i šta je u njemu negativno ( Eto, bavim se filozofijom a ne znam šta ovaj pojam znači , a još manje znam zašto se koristi za optužnice?). Isto tako bih zamolio i one koji govore o nekakvim zatvorenim klubovima da definišu ukoliko mogu njegovo značenje. Što se poslednjeg tiče samo bih napomenuo da zatvoreni klub može biti i klub od hiljadu članova i da može imati sjajnu argumentaciju za to zašto je zatvorenog , a ne otvorenog tipa, ali o tome otom potom na nekim drugom topiku.
By the way, ovaj posto odnosio se i na druge textove na ovom forumu a ne samo na Brankov post. Pominjem to da me Branko ne bi pogrešno shvatio zato što sam pomenuo niz stvari koje s njegovim textom nemaju veze.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 30.04.2007. 23:56 Admini... »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 16.11.2006. 12:57 » |
|
Tu mislim pre svih na Nou Nejma, Mizanta, Strendžlava, Sendži, Bludnika i da ne nabrajam, ali to su svi oni koji se nalaze u organizaciji (izvinjavam se ako grešim). molio bih doticnog da objasni kako sam ja to bio u situaciji da nekog vredjam, oteram ili slicno. jer ja prvo nemam ovde nikakav status na forumu da bih odlucivao a odgovorio sam agresivno jedino na agresivnost i budalastinu nekog beogradjanina iz nisa. zelim objasnjenje citiranog stava.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15.06.2008. 02:47 Admini... »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 07.12.2006. 02:53 » |
|
Želim da se zahvalim svima koji su ostali uz Diferenciju, koji je promovišu na internet prostoru, koji prenose drugima o njenim internet medijima, koji pišu na forumu Diferencije i koji pišu za sajt Diferencije.
Desile su se loše stvari, ali i ovu nesreću ćemo prebroditi a onima koji ostaju sada uz nas sigurno je da najviše dugujemo. Najteži momenti upravo prolaze, ali s obzirom na to da je u toku bojkot foruma onih koji su protiv preostalog članstva Diferencije, te zabrana pristupa onima koji su otpali od nje i koji joj žele samo najgore, prvi doživljaj je takav da je forum pust i da nema smisla pisati. One koji su i sada tu doživljavam kao one koji žele da pomognu pre svega organizaciji, i želim da svi vi znate da sam vam bitno zahvalan. Svi promovišete ideje Diferencije na posredan način, čak i onda kad ne pišete na političkim temama.
Ne bih želeo da se ovde potpišem u ime organizacije jer organizaciju sada činimo svi mi koji se kroz ovaj medij borimo za njen glas. Želim da zahvalim u svoje ime, ne kao neko kome vi sada direktno pomažete, već neko ko je prvi počeo sa ovim, a što ne bi imalo nikakvog smisla da vi niste bili ovde i ostali tu kad je najteže, da sada već koliko meseci zajedno vodimo ovaj medij. Ja sam siguran da sve ovo ima smisla, da se nekud krećemo, da napredujemo. Nadam se da i vi imate slično mišljenje, i da smo otud još uvek skupa.
Dodatak:
Imam ideju da ovaj forum ne bude samo glasilo NVO Differentia, već mnogih drugih NVO-a u Srbiji, i šire, na čitavom srpsko-hrvatskom govornom području. Ovaj projekat mogao bi sporije da se razvija jer je potrebno da forum dobije viši "google rank", kao i sredstva koja trenutno nemamo a koja bi bilo neophodno uložiti u reklamiranje foruma, ali i za njegovo održavanje (za ovo drugo već izdvajam, ali ukoliko računamo na mnogo napredniji forum, morao bih izdvojiti mnogo više novca).
Takođe, u procesu obuhvatanja većeg broja NVO-a, demokratske ili građanske orijentacije, omladinskih, kulturnih i anarhističkih organizacija, bilo bi dobro da ideju o tome prenosimo lagano od jednog do drugog člana i aktiviste neke druge organizacije ili neformalne grupe.
Kao što postoje forumi za metal muziku, epsku fantastiku, nacionalističku politiku i slične manje važne stvari, ovde želimo napraviti jedno sasvim drugačije mesto, kakvo će posećivati oni koji su istančanijeg ukusa za kulturu, politiku i književnost.
Pozivam zato sve one koji predstavljaju ili su aktivisti nevladinih, omladinskih, kulturnih i drugih organizacija, da se jave kako bismo napravili posebne odeljke na forumu, a koji bi bili rezervisani za informacije o njima, u onolikoj meri koliko mesta ima za Diferenciju.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 22.10.2007. 13:56 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bosona
Narodni mudrac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 04.01.2007. 20:35 » |
|
Posto od iste bolesti boluje i drustvo u Bosni i Hercegovini zasto nebismo uradili nesto zajednicki?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Gradjanska Republika BiH
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 05.01.2007. 05:15 » |
|
Bosona,
Naravno da možemo uspostaviti neku vrstu saradnje, no morali bismo definisati i šta su vaše ideje, a šta naše, i vidimo u čemu se slažemo. Mogli bismo da otvorimo jednu temu koja bi se bavila nekim osnovnim pitanjima, ključnim za utvrđivanje toga koliko se naši interesi i ideje poklapaju.
Pošto vi imate isto tako razvijenu internet prezentaciju i forum, vrsta saradnje oko ujedinjenja nema mnogo smisla, ali oko drugih stvari (koje su i suštinskije) moglo bi se govoriti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bosona
Narodni mudrac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 06.01.2007. 01:21 » |
|
U Banjaluci postoji bolnica za nezbrinutu djecu. Posjetite ih zajedno sa pokretom DOSTA iz Sarajeva?
Pocnite od najslabijih.
U Sarajevu postoje nezbrinuta djeca, posjetite ih zajedno.
Upoznajmo jedni druge.
U Nisu zacijelo ima sirotista, posjetite ih zajedno.
:)
A mi, mi cemo pomoci 100% !
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Gradjanska Republika BiH
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 06.01.2007. 04:34 » |
|
Što se tiče poseta i odlazaka jednih kod druge, podržavam, samo što mi za to trenutno nemamo sredstava, a ni sektor. Ako slično budemo oformili tokom godine, moglo bi biti reči o tome. Razgovarao sam i sa momkom iz Hrvatske, tako da bi se moglo raditi na ponovnom uspostavljanju prijateljskih odnosa među ljudima na Ex-YU prostoru, pod programom za denacifikaciju.
Meni takav angažman prija jer mi se denacifikacija čini kao ključni problem na prostoru Balkana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bosona
Narodni mudrac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 08.01.2007. 07:37 » |
|
Uputicu na ovaj forum predstavnike nekih organizacija i nevladinog sektora u BiH.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Gradjanska Republika BiH
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 08.09.2007. 18:21 » |
|
Problem kod ovog foruma nije to sto je zatvorenog tipa, jer nije, nego sto gosti i neki registrovani korisnici ne smeju da komentarisu posto im se cini kao da smo previse strogi za njihov ukus. Ne uspevaju da se nadju u ulozi medija, niti da razmisljaju medijski. Drugi problem mozda najbolje opisuju pozajmljeni redovi nekoga knjizevnika:
Oni su sedeli u sobi punoj teškog duvanskog dima koji je i njima samima ograničavao pokrete svojom gustinom, i pomagao skromnoj svetiljci da pokaže u kojim granicama deluje, bez snage da osvetli gomilu ljudi koji su slušali njihove tihe besede pokušavajući da upiju bar reč više od onog gustog dima koji je osvajao prostor. Nisu im se pridruživali.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 09.09.2007. 14:40 » |
|
Ljudi su po pravilu inertni, intelektualno lenji i ovakav forum im je po defaultu smarački. Kad bi neko pokrenuo anketu o tome, ali za goste foruma, a ne za registrovane korisnike, ogromna većina bi odgovorila upravo tako (ta anketa je i moguća, samo staviti da izlazi pop-up-window anketa pri otvaranju stranice foruma).
Međutim, mi se obraćamo drugačijem čoveku, koga ne mrzi da razmišlja i ne mrzi da se angažuje. Ništa ne fali ovom forumu sem možda još jedan ili idealno još par angažovanih intelektualaca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
WolfTrax
Teatralni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Na mreži
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 09.09.2007. 15:13 » |
|
iz perspektive nekoga ko je ovde dosao sasvim slucajno i ostao iz razloga sto se ovde diskutuju teme koje me interesuju, mogu samo da kazem da je postojeca ekipa na momente veoma zatvorena, konstegnirana, frustrirana nekim od hronicnih problema i, sto je interesantno, cesto veoma brzopleta u donosenju zakljucaka... osim toga, svi sa kojima sam ovde polemisao ( a to nije mnogo ) su bili sasvim ok sagovornici, elokventni i najcesce argumentovanih stavova. drago mi je sto se ovde neguje kultura dijaloga u najboljem smislu ali to ponekad zasmeta iznosenju sustine sto moze da uspori diskusiju... ovo sve sto sam rekao, mozete staviti u + kolonu dok ce u - koloni stajati da pojedinci ponekad manifestuju najgore drkadzijsko-seljacko-provincijalske osobine u kombinaciji sa generalizacijama i etiketiranjem, ali ipak, obzirom na sve okolnosti, to se moze razumeti.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 09.09.2007. 17:28 » |
|
Kad bi neko pokrenuo anketu o tome, ali za goste foruma, a ne za registrovane korisnike, ogromna većina bi odgovorila upravo tako (ta anketa je i moguća, samo staviti da izlazi pop-up-window anketa pri otvaranju stranice foruma). Ideja je dobra. Smatram da je ovo jedan od najomrazenijih foruma u glavama ljudi iz ovog dela Srbije, a to su oni koji ga krisom prate kao gosti. Nisam paranoican nego se to vidi kroz IP adrese koje dolaze na forum. A zanimljivo je sto upravo odatle ima najmanje registrovanih!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 09.09.2007. 21:52 » |
|
Forume posećuju uglavnom iskusniji korisnici interneta i oni dosta dobro znaju šta hoće da vide čim pristupe prvoj stranici. Sem toga ne pišu na više foruma ako se već jednom posvete. Mišljenja sam da je dobar deo vaše ciljne grupe odavno na forumu B92 i da to predstavlja problem ako želite da ih vidite ovde. Potom, problem je i što se značajniji ljudi ne zadržavaju u ovoj meri na internetu, nemaju vremena za to, iako se može dosta toga zanimljivog pročitati i na ovom forumu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|