Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Koncept Foruma NVO Differentia  (Pročitano 8845 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #45 poslato: 10.12.2007. 19:41 »

. Jos uvek formiraju misljenje, ali imaju jako puno postovanja prema nama  aplauz

Khm, khm...A jesi siguran da je tako, mislim...otkud znas?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 10.12.2007. 19:58 »

Raspitao se kod frendova. Zaista je tako. A ima i onih koji kazu da je ovo mesto dosta lose, cak povrsno, i da vlada jednoumlje, itd. Ali kad sam im rekao da slobodno napisu drugacije misljenje, nema ih, kazu "ma, bre, sta cu s vas da se zamlacujem, imam si ja poso". Znaci da su jos gluplji nego sto sam mislio.
Sačuvana
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #47 poslato: 10.12.2007. 20:12 »

Blah, Trumane ne podcenjuj nashu mladost ;] Nashe naslednike... Pa da ne smeju, pri pokazivanju ovoga foruma, naishao sam na odgovore kao ne znam ja shta tamo da pishem itd...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 10.12.2007. 20:16 »

pri pokazivanju ovoga foruma, naishao sam na odgovore kao ne znam ja shta tamo da pishem itd...

Zato sto, na njihovu zalost, ovo nije forum na kojem je moguce napisati samo "OK", "AHahahaahahah", "Brateeeeeeeeeeeee", ili neki smajli, i time zakopcati javljanje. E, takve forume ionako vec imaju, i to na gomilu.
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 10.12.2007. 20:28 »

Imam nekoliko zamerki ali sve u svemu koncept je odlican, samo da se dovede veci broj ljudi na forum. Imate potencijala. osmeh
Sačuvana
Imagine
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 10.12.2007. 23:04 »

mislim da nije problem u nepoznavanju koriscenja neta. posetiocima se dopada koncept sajta, vole da voajerisu, da citaju sta drugi pisu, a sami se ne usudjuju da napisu nesto slicno, bez obzira na zastitu (nick name). znaci, u pitanju je strah. jedan uzrok tog iracionalnog straha je da im neko ne otkrije identitet, a drugi, pretpostavljam, strah od polemike sa iskusnim forumasima. nema samo diferencija ovaj problem, ima ga i zs, kao i b92 forum. uostalom, ukoliko pratite blogove b92, javljaju se ista  grupa komentatora. sta reci, predrasude, zablude, stereotipi...jos uvek su preovladjujuci. ne shvataju da ovakav forum omogucava ne samo edukaciju iz taboo tema, vec i mogucnost ucenja vestine komuniciranja.
osnovna, moja zamerka, jeste nedostatak home page saite. po statistici phpBB, na zs oko 30% posetilaca, ili forumasa startuje na home page, pa zatim idu na odgovarajuce linkove. 70% ulazi pravo na forum.
Sačuvana

"Thinking is more interesting than knowing, but less interesting than looking."
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 11.12.2007. 00:28 »

Moguće da ovo sa skrivanjem identiteta ima neke veze, mada mi je taj koncept ili takvo razmišljanje prilično površno, odnosno čovek koji bi se bojao da otkrije svoj identitet vodeći neku raspravu čini mi se kao neki idiot. Zašto bi se neko stidio ili sramio sopstvenih stavova da bi morao da krije identitet? Ja, kome su pretili i kome još uvek prete da će me ubiti ako me vide na ulici ovog ne tako velikog grada nisam skrivao niti ću skrivati identitet. Pri tom ništa ne dobijam konkretno od ovog angažmana. Stvarno, iako sam siguran da takva vrsta ljudi postoji, čini mi se njihov razlog sasvim neopravdanim ili u najmanju ruku nemoralnim.

A nekoliko ljudi je odustalo i od organizacije i od angažmana na forumu pošto smo počeli da diskutujemo o nekim osetljivijim temama (denacifikacija npr), samo zbog toga što se to ne uklapa u koncept partije kojoj pripadaju (DS uglavnom). Tada nisam mogao da verujem da bi neko mogao da tako postupi, a ni sada ne verujem, pošto mi je dokazano i pošto sam stekao iskustvo o tom ponašanju.

Da, realna kritika odnosi se na homepage. Njega još uvek nema, i ja nisam sasvim rešio kakav bi njen koncept trebalo da bude. Imamo mnogo materijala ali ne znamo kako da to upakujemo u organizovani sajt. Do skora smo imali jedan prosečan HTML na početnoj, što je predstavljalo problem svaki put kad je trebalo apdejtovati, a i pretraživači ne vole mnogo HTML. Pošto smo prešli na php varijantu i WP platformu poseta je skočila sada već 300% u odnosu na pomenuto vreme. Međutim, ni danas ne vodimo računa o homepage-u iz razloga što meni ne odgovara da to bude nekakva blog varijanta (a trenutno liči na blog), već da liči na veliki sajt (ponavljam, imamo dovoljno materijala za to) sa nekom drugačijom platformom nego što je WordPress. Međutim, WP generiše odlično rangiranje kod pretraživača, tako da je sa te strane bolje ostati na ovome. Onda sam razmišljao da napravimo da platforma bude WP, ali da ona na neki način liči na veći sajt (da dizajnom nadomestimo platformske nedostatke). I ostalo je na tome. Ovih dana razmišljam da instaliram Joomla paket, da vidim da li bi to moglo da pruži zadovoljavajuće performanse.

Ali ću sačekati glavnog administratora da me posavetuje, što će se desiti ovih dana.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 11.12.2007. 05:07 »

Kekenj , nisam razumeo zashto kazhesh da ti prete a da ti nije logichno zashto ljudi skrivaju identitet? Valjda ako im prete logichno je da skrivaju identitete. Shta je tu nemoralno i nelogichno?
Drugo , greshish shto kazhesh da su neki ljudi odustali zato shto ne podrzhavaju. Oni koji su bili tu odustaju zato shto se nishta ne radi. To je prirodan proces jer ljudi su neshto ochekivali a nishta nisu dobili. Organizacija je neko vreme chak bila na stand-bye rezhimu , forum nikada nije dovoljno aktivan da bi konstantno interesovao forumashe. Sve to utiche da ljudi lagano dizhu ruke. Zato morash neshto da uchinish da ljudi vide da se neshto dogadja.
To sa chasopisom je dobra ideja , ali zashto se ne shtampa? Kad bi se shtampao siguran sam da bi privukao pazhnju i mladjih u gradu koji bi se mozhda pojavili da dalje saradjuju sa organizacijom i pomazhu.
Sačuvana
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #53 poslato: 11.12.2007. 13:50 »

Hah, zanimljivo, bash u vreme kad se otvorilo i ovo pitanje imamo novog registrovanog chlana, nensy 92 ;];];];];]
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 11.12.2007. 14:51 »

Jos jedan aspekt se zanemaruje, a cinjenican je. Mnogi koje sam ja posmatrao kako su dolazili na forum, preko IP adrese, bilo je da su se registrovali posto su obisli tek jednu temu. Na primer, pre neki dan gledam kako neko sa odredjene IP adrese prati temu Ontologija Platona i Aristotela, lista dva ili tri puta, sto znaci da cita citavu temu, mozda ne u celosti ali gleda sve tri stranice, i onda klikne da se registruje. Po registraciji ode opet na deo za Filozofiju, gleda tu osnovnu listu tema, i vise ga nema. Eto, to je otprilike zasto mnogi od njih uopste ne ucestvuju na forumu, a registrovani su.
A ima i onih koji se registruju i pisu samo na jednom naslovu, kao sto su od svezijih clanova MasterMind, Novinarcina i Novinar u povoju.
Takvi nece doprineti daljem razvoju foruma vec su tu da rasciste nesto sa ljudima sa foruma (ovo dvoje poslednjih posebno).
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 11.12.2007. 15:38 »

Smatram da je bitno sto se ovde ne otvaraju nove teme kad nesto iskrsne, kao naprimer u oblasti politike, nego se pise na vec postojecim temama koje siroko obuhvataju prostor i tako svode nove dnevnopoliticke dogadjaje pod jedan topik. Da ste napravili da bude kao kod Krstarice da se uvek otvaraju nove teme, mozda bi bilo i vise komentatora.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 11.12.2007. 18:54 »

Moze, ali ne ovde  :jezik: U stvari, problem je sto se tako radi na vecini foruma: kopiraju se podaci sa nekih novinskih sajtova i to komentarise pod bezbroj tema. Nas cilj nije to, vec da sabiramo utiske i komentare na jednom topiku i jednom mestu obuhvatimo sve sto je lose u aktuelnoj vlasti i aktuelnim i aktivnim politickim institucijama zemlje i okruzenja. Hocemo da nadjemo nesto sto ih sve spaja, povezuje, i cini da ovo vracanje u devedesete ima koordinaciju svih drzavnih institucija. To je donekle i filozofski posao.

Sacekacemo da se ljudi na to priviknu. Koncept je dobar, samo sto nije popularan pa se ljudima cini odbojnim na prvi pogled. Tako je sa svim naprednim idejama uostalom.
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 14.12.2007. 01:20 »

To sa chasopisom je dobra ideja , ali zashto se ne shtampa? Kad bi se shtampao siguran sam da bi privukao pazhnju i mladjih u gradu koji bi se mozhda pojavili da dalje saradjuju sa organizacijom i pomazhu.

ne shtampa se verovatno jer nema para, a ne verujem da bi i tada privukao pazhnju poshto nema para za honorare. jedino kad bi bilo para za honorare i za shtampu mozhda bi se neko prikljuchio.
mnogo je jadna situacija ovde. toliko ljudi je navucheno na nacionalizam da ne mozhe uopshte da se govori samokritichki prema blizhoj istoriji ove zemlje.
samo mi nije jasno kako to da ne prete vec neko vreme. valjda bi k. izneo to na forum da su se javljali ponovo nacoshi.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 11.04.2008. 16:08 »

Forum odlično "gura" ovih dana. Zaista, i kvalitet je tu, i obuzdavanje nacionalista... društvene teme su forsirane, kao i politika. Manje se piše na svakodnevici (što znači da je uglavnom reč o ozbiljnijim temama), a ukupno daleko više nego bilo kog drugog meseca u istoriji ovog foruma.

Jedini problem je manje registrovanih. Ali to iz razloga što smo postavili u velikoj meri opterećujući Sporazum o registraciji gde se od budućeg korisnika traži da bude građanske orijentacije ako želi da učestvuje na forumu (može i da ne bude, ali mu je naznačeno da je ovo ideološki orijentisani forum, pa tako i u službi takvoj propagandi).

Naravno, ovo forum i administracija ne duguje nikome drugom do starijim članovima koji su se angažovali na ovom planu i žele da poboljšaju status ovog foruma.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 23.05.2008. 00:26 »

Evo posle male pauze od pre neki dan sam ponovo na forumu. Kako vidim nista se bitno nije promenilo. Ima tu i tamo nekog novog ali zato ne vidim neke starije clanove (Daxa, Lvcifer, Maelstrom, Shumadija do Tokija). Ima li stvarno razloga za optimizam?
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: