Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Generalna kritika udruzenja Diferencija - Nis  (Pročitano 9255 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #45 poslato: 06.04.2008. 16:47 »

Ovo si rekao Dogu:

To je tvoje mišljenje, a ono, kao što vidim, zavisi od toga prema čijem mišljenju se upućuje.

Samo da te podsetim, posto vidim da si se raspisao na Devedesetim i podsecas patriJote sta su radile regresivne snage po Srbiji onda, da obratis paznju na proslost ovog foruma i sta su ova dvojica, FinalCutNow, nekadasnji Strangelove i Dilan Dog radili ovde i ciju su stranu drzali. I onda se pitam zbog cega i jedan i drugi imaju status kvalitetnog korisnika.
Neko ima kratko pamcenje, pa ne ume da nauci da kad se jednom opeces da vise ne pustas olos da ti dodje i radi sta hoce. To sto su oni uradili ovde 2006, pokusali da otmu organizaciju, najgori je prestup koji neko moze da ucini, a sve uz podrsku Dilana Doga i onog olosa iz lista Danas, zaboravio sam kako se zove.
I onda se cudis kad je neko selektivan i jadas se sto te ljudi razocaravaju. Normalno, kad ne umes da procenis kome ukazujes poverenje. Jos samo fali ona mala gnjida da se vrati, Sangie, pa da budu kompletirani. Toliko o tvom nauku. Ja u ovoj raspravi ne zelim da ti drzim stranu dok god popustas neprijateljima foruma, a ti se seti kad su njih dvojica na politickim diskusijama ikad stali protiv rasizma i ostalih posasti koje zagovara sada vec vise od polovine aktivnih na forumu.
Sačuvana
FinalCutNow
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #46 poslato: 06.04.2008. 17:40 »

Ej izvini, a ko si ti? Član Diferencije? Ko je strangelove? Zapravo posedujem neko pred-seċanje o “strangelov-u”, ali zaista ne umem da objasnim ovo o čemu govoriš.

Dilane, kada si ti mene podržavao u bilo kakvom otimanju bilo kakve organizacije? Ovo je retoricko pitanje.

Dešavanja koja su pratila Diferenciju 2006.godine opisao sam tada u dva opširna teksta koji su brzo obrisani s ovog foruma i nemam nameru da se vraċam ponovo na istu stvar.
Da ne bih dalje remetio ovaj topik, mogu samo reċi da Diferenciji  ne preti nikakva opasnost s moje strane.

Inače, Plodni Bizon je upravo prekrišio dve tačke pravilnika ovog foruma. To su: tačka 3 koja govori o uvredljivim komentarima upuċenim drugom korisniku i tačka 5 u kojoj se sankcioniše ometanje diskusije na jednom topiku.
Da li se pravilnik na forumu poštuje ili se ne poštuje?
Sačuvana

Dete je otac deteta
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 06.04.2008. 18:02 »

Ko je strangelove? Zapravo posedujem neko pred-seċanje o “strangelov-u”, ali zaista ne umem da objasnim ovo o čemu govoriš.

Brzo ces se setiti, evo ga:

Citat
Dešavanja koja su pratila Diferenciju 2006.godine opisao sam tada u dva opširna teksta koji su brzo obrisani s ovog foruma i nemam nameru da se vraċam ponovo na istu stvar.

Znaci, ne znas ko je Strangelove, a pisao tekst u njegovo ime?

A sto se tice teksta, ni jedan ni drugi nisu "brzo obrisani sa ovog foruma" vec postoje u bazi, i moze da se povrati na forum, kao i da se pokaze ostalim clanovima Diferencije koje si tada socno izvredjao i nazvao retardiranima. Da li mislis da bi takav Strangelove trebalo da dobije dozvolu da se pojavi u Diferenciji ponovo?

Citat
Da ne bih dalje remetio ovaj topik, mogu samo reċi da Diferenciji  ne preti nikakva opasnost s moje strane.

Videce se.

Citat
Dilane, kada si ti mene podržavao u bilo kakvom otimanju bilo kakve organizacije?

Ko je organizovao vanrednu sednicu na kojoj su se pojavila tri clana: Kekenj, Sangie i Strangelove, tj. ti, i na osnovu kog dogadjaja? Ko je izazvao dogadjaj a ti postavio uslov da odlazis ili postajes faktor, odnosno nelegalno ulazis u upravni odbor organizacije polovinom 2006?

Citat
Inače, Plodni Bizon je upravo prekrišio dve tačke pravilnika ovog foruma. To su: tačka 3 koja govori o uvredljivim komentarima upuċenim drugom korisniku i tačka 5 u kojoj se sankcioniše ometanje diskusije na jednom topiku.

Ti si prekrsio osnovno pravilo lepog ponasanja i 2006. godine i sada, pa dakle, jos si na forumu i u organizaciji?
Sačuvana
FinalCutNow
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #48 poslato: 06.04.2008. 18:08 »

Ponovo postavljam isto pitanje i postavljaċu ga sve dok mi glavni administrator foruma ne odgovori.

DA LI SE PRAVILNIK POŠTUJE ILI SE NE POŠTUJE?
Sačuvana

Dete je otac deteta
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #49 poslato: 06.04.2008. 18:13 »

FinalCutNow je dobio poverenje pošto je priznao grešku koju je napravio 2006. godine, i to poštujem. To šta su drugi, uz njega, hteli da urade sa organizacijom ko želi neka me pita, ja sam odgovore dobio. A što se tiče Dilana, njegovo je pravo koga će da napada i šta da radi na ovom forumu, a moje je da procenim koliko to šteti ovom forumu. U ovom času, kada mali broj ljudi iz Niša i uopšte intelektualaca posećuje ovu web lokaciju, Dilan Dog je slaba pretnja i dobro je što učestvuje, koliko god bio selektivan. Ja ću ga pustiti da napada, jer će to poboljšati google rangiranje ove teme, dok mene ne pogađaju njegove optužbe u toj meri da bih mu zabranio pisanje.

Što se FinalCutNow-a tiče, on će biti sankcionisan kad se uoči da pokušava slično što je radio onda, a do tada ima moje poverenje, jer je za razliku od ostalih priznao šta se 2006. godine događalo i šta su hteli da urade.

A sada se vratimo temi.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #50 poslato: 06.04.2008. 19:02 »

FinalCutNow je dobio poverenje pošto je priznao grešku koju je napravio 2006. godine, i to poštujem. To šta su drugi, uz njega, hteli da urade sa organizacijom ko želi neka me pita, ja sam odgovore dobio. A što se tiče Dilana, njegovo je pravo koga će da napada i šta da radi na ovom forumu, a moje je da procenim koliko to šteti ovom forumu. U ovom času, kada mali broj ljudi iz Niša i uopšte intelektualaca posećuje ovu web lokaciju, Dilan Dog je slaba pretnja i dobro je što učestvuje, koliko god bio selektivan. Ja ću ga pustiti da napada, jer će to poboljšati google rangiranje ove teme, dok mene ne pogađaju njegove optužbe u toj meri da bih mu zabranio pisanje.

Što se FinalCutNow-a tiče, on će biti sankcionisan kad se uoči da pokušava slično što je radio onda, a do tada ima moje poverenje, jer je za razliku od ostalih priznao šta se 2006. godine događalo i šta su hteli da urade.

A sada se vratimo temi.

E svaka ti cast, ovu sam prepisku sa uzivanjem pratio.Ekstra...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
FinalCutNow
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #51 poslato: 06.04.2008. 19:07 »

Hehe, a ja upoznajem samu definiciju pojma “sarkazam” kad vidim ko u toj prepisci uživa.  :zaboga:
Sačuvana

Dete je otac deteta
ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 06.04.2008. 19:16 »

Hehe, a ja upoznajem samu definiciju pojma “sarkazam” kad vidim ko u toj prepisci uživa.  :zaboga:

Samo se ti smej, a DoIzd ti je prakticno dokazao i pokazao koliko je tvoja mrznja na ovom forumu cinjenica koja ga uzbudjuje!!! Put putuj igumane. Al, bez pokreta!!!Plodni ti smeta??? Ne ceni te onoliko koliko si ti umislio da treba.Sorry!!!
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #53 poslato: 06.04.2008. 19:16 »

Sve poruke koje se ovde u toku ovog prepiranja budu napisale biće prebačene na raspravu o Generalnoj kritici udruženja Differentia - Niš, u podforumu Differentia - Medij - NVO.

Kraj diskusije i offtopicovanja na ovoj diskusiji je večeras u ponoć.
Sačuvana

ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 06.04.2008. 19:21 »

Sve poruke koje se ovde u toku ovog prepiranja budu napisale biće prebačene na raspravu o Generalnoj kritici udruženja Differentia - Niš, u podforumu Differentia - Medij - NVO.

Kraj diskusije i offtopicovanja na ovoj diskusiji je večeras u ponoć.

Hvala na vremenu do ponoci...al mislim da se ovaj odzgo, nece oglasavati, UVREDJEN je I IZNENADJEN
Sačuvana

Dilan Dog
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +18/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 06.04.2008. 20:00 »

Samo da te podsetim, posto vidim da si se raspisao na Devedesetim i podsecas patriJote sta su radile regresivne snage po Srbiji onda, da obratis paznju na proslost ovog foruma i sta su ova dvojica, FinalCutNow, nekadasnji Strangelove i Dilan Dog radili ovde i ciju su stranu drzali. I onda se pitam zbog cega i jedan i drugi imaju status kvalitetnog korisnika.
Neko ima kratko pamcenje, pa ne ume da nauci da kad se jednom opeces da vise ne pustas olos da ti dodje i radi sta hoce. To sto su oni uradili ovde 2006, pokusali da otmu organizaciju, najgori je prestup koji neko moze da ucini, a sve uz podrsku Dilana Doga i onog olosa iz lista Danas, zaboravio sam kako se zove.
I onda se cudis kad je neko selektivan i jadas se sto te ljudi razocaravaju. Normalno, kad ne umes da procenis kome ukazujes poverenje. Jos samo fali ona mala gnjida da se vrati, Sangie, pa da budu kompletirani. Toliko o tvom nauku. Ja u ovoj raspravi ne zelim da ti drzim stranu dok god popustas neprijateljima foruma, a ti se seti kad su njih dvojica na politickim diskusijama ikad stali protiv rasizma i ostalih posasti koje zagovara sada vec vise od polovine aktivnih na forumu.

Evo, da se ja oglasim po ovom pitanju. Prvo, nece me ni PB niti bilo ko na ovom forumu ili bilo gde nazivati oloshem. Ochekujem izvinjenje u najkracem roku, ili, ochekujem od tebe DI, kao administratora ovog foruma i kao choveka koga cenim i poshtujem, da reagujes odgovarajucim merama.
Drugo, nemam pojma shta PB misli kada me optuzhuje za bilo kakvo otimanje organizacije. Ochekujem da u najkracem roku potkrepi ove optuzhbe konkretnim dokazima, ili da se izvini. U suprotnom, bash kao i u prethodnoj tachki DI, ochekujem tvoju odgovarajucu reakciju kao administratora.
Trece, DI ti kazhesh:

Citat
U ovom času, kada mali broj ljudi iz Niša i uopšte intelektualaca posećuje ovu web lokaciju, Dilan Dog je slaba pretnja i dobro je što učestvuje, koliko god bio selektivan. Ja ću ga pustiti da napada, jer će to poboljšati google rangiranje ove teme, dok mene ne pogađaju njegove optužbe u toj meri da bih mu zabranio pisanje.

Medjutim, ja sam mislio da na ovom forumu uchestvujem ne zato shto sam "slaba pretnja", nego zato shto je ovo otvoren forum, a ja ne krshim bash nikakava praivila. Takodje, ja tebe nizashta nisam optuzhivao, nego smo otvoreno i pristojno rapspravljali, ako ti nameravash da me iskljuchish sa foruma chim te bude pogodilo neshto shto sam rekao, onda hajde da se odmah rastajemo.

Da sumiram, ne vidim nikakavog povoda za PB-ovu prozivku i ochekujem izvinjenje. Od DI, ochekujem normalan i korektan odnos, bash onakav kakav i ja njemu u svim ostalim prilikama ukazujem.

Dilane, kada si ti mene podržavao u bilo kakvom otimanju bilo kakve organizacije? Ovo je retoricko pitanje.

Da li se pravilnik na forumu poštuje ili se ne poštuje?

FCN, znam da se na retoricka pitanja u principu ne odgovara, ali evo da jasno i glasno ponovim da ni sa tobom niti bilo kim nisam uchestvovao u bilo chemu slichno.

Shto se tiche PB-ovog krshenja pravila diskusije, nema shta da dodam - potpuno si u pravu.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #56 poslato: 06.04.2008. 20:43 »

Dakle, PB je bio u pravu, ulazimo iznova u 2006. godinu i sve ono što se tada događalo. Dilan je tražio izvinjenje što mu je Strangelove nehotice izbrisao nalog (ovog puta mu niko neće brisati, ali ću mu verovatno uskoro zabraniti dalje pisanje, dok ne reši je li za saradnju sa Diferencijom ili je protiv nje, da li je za kvalitetan forum ili za to da se rastajemo), i pošto niko nije želeo da mu se izvini jer je bio neprijateljski nastrojen prema administraciji, Strangelove je svoju grešku iskoristio da postavi takođe ultimatum i zatraži poziciju u organizaciji. Nadalje je svima jasno šta se događalo.

No, kao što rekoh, ovde ću ja staviti tačku na dalju svađu, pa ako iko od vas dvojice, FCN i Dilan Dog, želi da aktivno učestvuje na forumu i drugim aktivnostima koje će Diferencija poduzeti, neka se ponaša u skladu sa tim. Ako želi da narušava koncept organizacije, preuzima je ili ne dela u skladu sa tim šta želimo (mislio sam - zajedno) da postignemo, neka osnuje sopstveni medij, pa neka željene vrednosti propagira i gradi tamo.

Diferencija je ideološki definisan medij, sa jasnim ciljevima i razvojnim planom. Dosadašnje aktivnosti gore pomenuta dva člana foruma su na granici tolerancije, i ja ću za početak (verovatno) zabraniti pisanje Dilanu Dogu. Ukoliko se FinalCutNow bude pobunio (kao 2006. godine kada je situacija bila slična), i njemu će biti zabranjeno pisanje i ukinuto članstvo u organizaciji, kao i autonomni odbor Diferencije u Grdelici.

Poverenje se ne gradi na način kako ste vas dvojica mislili, niti ozbiljan medij. A to možete saznati ako zamislite sebe u situaciji vlasnika medija kakav je Differentia forum.

Što se Dilana Doga tiče, ja sam se nadao da ćemo imati sjajnu saradnju. Mislio sam da organizujemo tribinu, da pozovemo još neke ljude koji su njemu poznati i sa kojima je ideološki blizak, da pokrenemo grad, a njega postavim za glavnog urednika časopisa (za koji ću verovatno uskoro dobiti novac, što znači da bi mogao da bude štampan), za koji je već napisao jedan odličan tekst (po mom mišljenju najbolji u trećem broju). Mislio sam da mu ponudim i mesto programskog direktora Diferencije, iako smatram da on to ne bi prihvatio, s obzirom na to što pretpostavljam da je njegov stav oko aktivnijeg angažmana te vrste. Ipak, takav tretman i prijateljstvo se ne grade na ovaj način.

Otvoren za saradnju, ali pod drugačijim uslovima,
Domaći izdajnik
Sačuvana

FinalCutNow
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #57 poslato: 06.04.2008. 21:02 »

Od kada je osnovan autonomni odbor o kojem govoriš ne postoji nijedna akcija pokrenuta s moje strane koja je u suprotnosti sa zvaničnom idelogijom i manifestom Diferencije. Pored ovoga, jasno je kao dan da nijedna moja reč na ovom forumu takođe ne predstavlja nekakvu pretnju konceptu organizacije-sasvim naprotiv. Ja insistiram na poštovanju upravo onih principa na kojima je Diferencija i osnovana, a jedan od njih je i pravilnik ovog foruma. Da ne rušim možda koncept organizacije kada tražim da on bude poštovan?

Neċu komentarisati za sada druge tvoje izjave jer još uvek nisam dobio odgovor na elementarno pitanje ovde, a ono glasi:   Da li se pravilnik poštuje ili ne jer ako ga se sami admini faktički ne pridržavaju, zašto bi to činili ostali korisnici?

Sačuvana

Dete je otac deteta
ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 06.04.2008. 21:13 »

Vidim ja nda ovaj forum nece zajebati Nazzionalisti, vec mangupi iz vasih redova. Nije moje da branim DomIzdajnika i PB, ali nije jasno koje krsenje pravilnika prozivas??? To sto neko argumentovano govori protiv tebe??? Od kada je napad na lik i delo krivicno delo na ovom forumu???
Sačuvana

FinalCutNow
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #59 poslato: 06.04.2008. 21:26 »

Neko ima kratko pamcenje, pa ne ume da nauci da kad se jednom opeces da vise ne pustas   olos da ti dodje i radi sta hoce.

Kao prvo ceo taj post PB-a predstavlja kršenje pravilnika jer je on prvi skrenuo s teme i to sankcioniše tačka 5. pravilnika. Prekršena je i tačka 3. gde se najstrožije kažnjavaju uvrede upuċene na račun drugog korisnika.
Taj pravilnik je kreirao Domaċi Izdajnik i ne vidim šta tu tebi nije jasno Zile? Što se tiče  tvoje “odbrane” mogu samo reċi  teško onom koga ti braniš i to na ovakav način kakav si prikazivao do sada.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: